Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormagic1984
    • CommentTimeJan 4th 2012
     permalink
    Dzięki Iwos, ale myślałam o tych procentach, że ilość się podwaja co ileś tam czy coś:confused:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ale jak mnie piersi nie bola to jest cos nie tak??/ bolaly mnie jak brałam dupka... a teraz go nie biore
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    iza w ciazy ktora poronilam piersi bardzo mnie bolaly i jak jednego dnia przestaly bolec wiedzialam ze cos sie dzieje
    potem dostalam rozowego plamienia i dwa dni pozniej poronilam
    tylko ze ja juz wczesnie wiedzialam ze zarodek przestal sie rozwijac i czekalam na cud
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    kobitki wiecie moze czy na pogotowiu podaja PREGNYL kurcze jak tak licze to wyjdzie mi to sobota lub niedziela ale zeby pogotowie nawet podało zastrzyk musze miec od lekarza skierowanie?
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Z tymi wymiotami to dziewczyny jest naprawde różnie i wcale bym sie nie sugerowała że w 9tc przejdzie. ja na poczatku wymiotiwałam moze ze 2razy ale mdłości i zgaga to były codziennie. potem ustały ale ok 17tc pare razy wymiotwałam:wink: a teraz zgaga powróciła:devil: mam przyjaciółke która zarówno w pierwszej ciąży jak i w tej obecnej do 5miesiąca wymiotowała. także to bardzo indywidualna sprawa:wink:
    a mam pyt czy piersi powinny mnie bolec w 4tc ??? bo mnie nie bola i sie zastanawiam czy jest ok

Czy powinny boleć? to też wydaje mi sie że niekoniecznie a może z czasem zrobią sie po prostu wrażliwsze. mnie na poczatku bolałay jak na @, potem to sutki nawet przy zakładaniu stanika czasem zabolały teraz mam wrażenie że mam mniej wrazliwsze, ale za to z wklesłych zrobiły sie wypukłe:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    lekarz kazal Ci odstawic dupka?
    bo mi kazala nadal brac progesteron,a teraz ze wzgledu na krwiaka mam brac trzy razy dziennie
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ale ja nie plamie ... to teraz sie martwie....
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    justa przestraszylas mnie,bo ja juz chce czuc ssie lepiej i normalnie jesc
    przeciez nie zdrowo jest tak nic nie jesc
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    ooo na zapachy to ja też mam awersje:confused: szczególnie drażni mnie zapach papierosów, jak używam dezodorantu w sprayu po aplikacji muszę uciekać z łazienki bo duszę się zapachem, chyba na kulkę się przerzucę:)

Gina nie zazdroszczę wymiotów ale taki pociąg do fast foodów też nie jest dobry:) na kwaśne polecam kiwi - sama wcinam ich parę sztuk dziennie:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    mi powiedzial ze mam brac przez 10 dni po 2 tabletki i pozniej sprawdzic jak nie przyjdzie @ czy sie udalo i tyle....
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    iza nie masz sie czemu martwic
    kazda ciaza jest inna
    porozmawiaj ze swoim lekarzem on ci wszystko wytlumaczy
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    ja na poczatku bralam dupka i moj gin powiedziala ze jak test bedzie pozytywny to mam zadzwonic i wysle recepte na utrogestan
    tylko ze ja wczesnie poronilam
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    i juz mam odp na moje zapytanie dzwonila na pogotowie i w wekeend podadza mi PREGNYL tyle ze musze miec skierowanie od lekarzq prowadzacego
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    wyslalam mojemu gin smsa mam nadzieje za odp za niedlugo .....
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    justa przestraszylas mnie,bo ja juz chce czuc ssie lepiej i normalnie jesc
    przeciez nie zdrowo jest tak nic nie jesc

Gina ja na poczatku ciązy też nie miałam apetytu i tak szczerze to nawet waga odrobine poszła w dół ale ponoć tak jest na poczatku a potem (nie pamietam dokładnie w którym tygodniu)chyba tak ok12tc ruszyło do przodu i apetyt był lepszy polubiłam rzeczy których przed ciązą bym nie zjadła:wink: w tej chwili +7,5kg (świeta dały mi w kość - a raczej w dupe :wink:). Także spokojnie mysle że nie długo będzie ok:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ja na poczatku bralam dupka i moj gin powiedziala ze jak test bedzie pozytywny to mam zadzwonic i wysle recepte na utrogestan
    tylko ze ja wczesnie poronilam

ja równiez brałam duphaston ale do 18tc. a od poniedziałku mam lutke 2x2.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    dobrze izo zrobilas,czasem lepiej skonsultowac sie z lekarzem
    bedziesz spokojniejsza
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Iza a ty masz śluz taki brunatny??
    --
  1.  permalink
    Iwoas musisz, musisz, bo nikt nie będzie ryzykował podania zastrzyku jak nie będzie miał podanej dawki leku.
    Też ostatnio miałam z tym problem.
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    dziewczyny uciekam bo znow sie zaczyna i musze polezec
    zajze do was pozniej
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    justa nie mam taki ciemniejszy biały leciutko żolty i tyle nie ma nieprzyjemniego zapachu....
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    moze załatwie recepte i zaczne go brac ....
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    tak mam brac dupka 2xdziennie
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Zadzwoń do lekarza najlepiej jesli masz taka mozliwość, bo moze być to tez jakas infekcja tyle że dobrze by bylo zeby lekarz to zobaczył bo telefonicznie to trudno mu bedzie.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    kalabmurka29 i znowu jestem w kropce bo skad bende wiedzial czy pecherzyk ma odp wielkosc zeby dostac pregnyl bo ja w przyszlym tyg mam wyjazd a powrut dopiero w sobote tak jada busy wiec nie bende mogla zrobic usg cholerka....
    --
  2.  permalink
    Same problemy. Nie wiem co Ci poradzić...
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    ale przed wyjazdem skontaktuje sie z gin i spytam czy moge przedłurzyc o 2 dni branie luteiny wtedy 13 dzien cyklu i pregnyl wyszedl by w poniedzialek nic mi do głowy nie przychodzi a nie chce odwolywac wyjazdu do mamy
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Magic1984 - nie wiem, czy juz ktoś podał - tutaj masz kalkulator bety automatyczny - wpisz tylko daty i poziom:

Kalkulator
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    kuleczka mam pytanie ty mialas żółtawy sluz tak??? ale bylo i tak wszystko wporzadku ???? u mnie jest tak jak prawdzalam na palcu widac biały ale jak dalam na bielutka husteczke to jest żółtawy nie ma dziwnego zapachu nic mnie nie boli czasami mnie pociagnie ale na tym sie konczy ... mam nadzieje ze bedzie wszystko ok
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Iza, ja tez od poczatku ciazy bialy a na wkladce zolty i wszystko w najlepszym w porzadku.
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Ypolly dziekuje ci za odp . tak bardzo zaczełam sie martwic ..... dostalam dufaston 2x1 wiec mam nadzieje ze bedzie ok :)
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Czesc Dziewczyny,
    czy olej z wiesiolka bierze sie do owu czy przez caly cykl?
  3.  permalink
    Iza nie martw sie, u mnie jest wszystko w porzadku, sluz byl zoltawy ale minal. Serduszko bije prawidlowo. A mi ten sluz minal po objadaniu sie pomaranczami. Nie wiem czy to ma jakis zwiazek z tym.
    --
  4.  permalink
    Ja na poczatku tez mialam schizy, bo latalam do kibelka i sprawdzalam czy aby wszystko na majtach jest ok, ale nie dajmy sie zeswirowac, dopoki nie dzieje sie nic niedobrego jest dobrze.
    --
  5.  permalink
    Cześć wszystkim ;)

Iza a ja to lutke mam 3 x 2
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Nadzieja też mam taki kremowo-żółtawy śluz, pytałam lekarza wczoraj o to - powiedział że jest w porządku, ważne żeby plamień ani upławów nie było.

Cześć Simka olej z wiesiołka do owulacji się bierze:):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Nikt nie bierze/bral oleju z wiesiolka? Czy strach sie odezwac? :wink:
  6.  permalink
    Ja robilam mocz i biocenoze wyszlo ok
    --
  7.  permalink
    Tak bardzo bym juz chciala przekroczyc ten 12 tydzień, bylabym spokojniejsza.....
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Rumbka, kochana - witaj :bigsmile:

Dziekuje. Chyba dziewczyny boja sie teraz cokolwiek mowic nt. specyfikow... nawet tych bez Rp. :wink:

Rumbka, jak zarejestruja platnosc, to dostaniesz ode mnie mies. gratis :smile:
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    wiesiołek bierze sie od 1 dc do owulacji prawdopodobnej, czyli w I fazie cyklu, wg ulotki, bo są różni producenci, więc tak jak napiszą tak masz brać. :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeJan 4th 2012 zmieniony
     permalink
    A dziękuje Ci kochana odwdzięczę się na pewno :bigsmile:

Simka kiedyś poszło o ludzką życzliwość, dziś poszło o specyfiki, jutro o gruszki na wierzbie :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Simka masz problemy ze śluzem? stąd ten pomysł na wiesiołek? osobiście nie brałam ale podobno pomaga;)
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Ally, wlasnie w moim nie ma ulotki, mam olej firmy GAL. Na opakowaniu tylko jest napisane ze lykac 3x2 podczas posilku. I ze nie przekraczac zalecanej dawki.
    Stad moje pytanie :smile:
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Oj tam, oj tam... Nie musisz sie odwdzieczac :)

Co do dyskusji, kazdy ma prawo do wyrazenia swoich mysli, zdania i przekonan... ja sie w dyskusje nie wdaje, bo kazdy i tak jest przekonany o swoich racjach, wiec mija sie to z celem. Zreszta nie chce byc "be be". A chce zebysmy tu wszystkie dobrze sie dogadywaly, radzily... itd. !MY!

Ale to ze ktos mowi ze jest bardziej doswiadczony... moze i tak... moze i nie... bynajmniej ilosc dni na tym forum o tym nie decyduje.
    A tez zadna z nas do konca nie wie, jakie kto ma przejscia i doswiadczenia...

A jesli chodzi o olej, to na pewno po CLO jest go mniej... chcialam sprobowac czegos naturalnego... dziewczyny sobie go chwala... jak akurat na to nie pomoze, to na co innego... chociazby zbawienny wplyw na organizm i uzupelnie diete w NNKT :-)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    lepszy jest linocomplex nnkt a jego można brać cały cykl a nawet w ciąży jeśli Twoje witaminy nie zawierają kwasów nnkt :) A ja nadaję z łóżka :(
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Juz biore GALa, wiec nie bede zmieniac.
    Ale oprocz tego biore witaminy dla kobiet planujacych ciaze i magnez z B6.
    No i swoje leki oczywiscie.

Mysle ze bedzie ok :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Aborta, chora?
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    tak chora :(
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    aborta mozesz mi przypomniec na co jest ten linocomplex nnkt ??? ja biore od dzis dupka 2x1 i femibion 1
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Aborta, kuruj sie kochana :*
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.