iza w ciazy ktora poronilam piersi bardzo mnie bolaly i jak jednego dnia przestaly bolec wiedzialam ze cos sie dzieje potem dostalam rozowego plamienia i dwa dni pozniej poronilam tylko ze ja juz wczesnie wiedzialam ze zarodek przestal sie rozwijac i czekalam na cud
kobitki wiecie moze czy na pogotowiu podaja PREGNYL kurcze jak tak licze to wyjdzie mi to sobota lub niedziela ale zeby pogotowie nawet podało zastrzyk musze miec od lekarza skierowanie?
Z tymi wymiotami to dziewczyny jest naprawde różnie i wcale bym sie nie sugerowała że w 9tc przejdzie. ja na poczatku wymiotiwałam moze ze 2razy ale mdłości i zgaga to były codziennie. potem ustały ale ok 17tc pare razy wymiotwałam a teraz zgaga powróciła mam przyjaciółke która zarówno w pierwszej ciąży jak i w tej obecnej do 5miesiąca wymiotowała. także to bardzo indywidualna sprawa
a mam pyt czy piersi powinny mnie bolec w 4tc ??? bo mnie nie bola i sie zastanawiam czy jest ok
Czy powinny boleć? to też wydaje mi sie że niekoniecznie a może z czasem zrobią sie po prostu wrażliwsze. mnie na poczatku bolałay jak na @, potem to sutki nawet przy zakładaniu stanika czasem zabolały teraz mam wrażenie że mam mniej wrazliwsze, ale za to z wklesłych zrobiły sie wypukłe
ooo na zapachy to ja też mam awersje szczególnie drażni mnie zapach papierosów, jak używam dezodorantu w sprayu po aplikacji muszę uciekać z łazienki bo duszę się zapachem, chyba na kulkę się przerzucę:)
Gina nie zazdroszczę wymiotów ale taki pociąg do fast foodów też nie jest dobry:) na kwaśne polecam kiwi - sama wcinam ich parę sztuk dziennie
ja na poczatku bralam dupka i moj gin powiedziala ze jak test bedzie pozytywny to mam zadzwonic i wysle recepte na utrogestan tylko ze ja wczesnie poronilam
justa przestraszylas mnie,bo ja juz chce czuc ssie lepiej i normalnie jesc przeciez nie zdrowo jest tak nic nie jesc
Gina ja na poczatku ciązy też nie miałam apetytu i tak szczerze to nawet waga odrobine poszła w dół ale ponoć tak jest na poczatku a potem (nie pamietam dokładnie w którym tygodniu)chyba tak ok12tc ruszyło do przodu i apetyt był lepszy polubiłam rzeczy których przed ciązą bym nie zjadła w tej chwili +7,5kg (świeta dały mi w kość - a raczej w dupe ). Także spokojnie mysle że nie długo będzie ok
ja na poczatku bralam dupka i moj gin powiedziala ze jak test bedzie pozytywny to mam zadzwonic i wysle recepte na utrogestan tylko ze ja wczesnie poronilam
ja równiez brałam duphaston ale do 18tc. a od poniedziałku mam lutke 2x2.
Zadzwoń do lekarza najlepiej jesli masz taka mozliwość, bo moze być to tez jakas infekcja tyle że dobrze by bylo zeby lekarz to zobaczył bo telefonicznie to trudno mu bedzie.
kalabmurka29 i znowu jestem w kropce bo skad bende wiedzial czy pecherzyk ma odp wielkosc zeby dostac pregnyl bo ja w przyszlym tyg mam wyjazd a powrut dopiero w sobote tak jada busy wiec nie bende mogla zrobic usg cholerka....
ale przed wyjazdem skontaktuje sie z gin i spytam czy moge przedłurzyc o 2 dni branie luteiny wtedy 13 dzien cyklu i pregnyl wyszedl by w poniedzialek nic mi do głowy nie przychodzi a nie chce odwolywac wyjazdu do mamy
kuleczka mam pytanie ty mialas żółtawy sluz tak??? ale bylo i tak wszystko wporzadku ???? u mnie jest tak jak prawdzalam na palcu widac biały ale jak dalam na bielutka husteczke to jest żółtawy nie ma dziwnego zapachu nic mnie nie boli czasami mnie pociagnie ale na tym sie konczy ... mam nadzieje ze bedzie wszystko ok
Iza nie martw sie, u mnie jest wszystko w porzadku, sluz byl zoltawy ale minal. Serduszko bije prawidlowo. A mi ten sluz minal po objadaniu sie pomaranczami. Nie wiem czy to ma jakis zwiazek z tym.
Ja na poczatku tez mialam schizy, bo latalam do kibelka i sprawdzalam czy aby wszystko na majtach jest ok, ale nie dajmy sie zeswirowac, dopoki nie dzieje sie nic niedobrego jest dobrze.
Ally, wlasnie w moim nie ma ulotki, mam olej firmy GAL. Na opakowaniu tylko jest napisane ze lykac 3x2 podczas posilku. I ze nie przekraczac zalecanej dawki. Stad moje pytanie
Co do dyskusji, kazdy ma prawo do wyrazenia swoich mysli, zdania i przekonan... ja sie w dyskusje nie wdaje, bo kazdy i tak jest przekonany o swoich racjach, wiec mija sie to z celem. Zreszta nie chce byc "be be". A chce zebysmy tu wszystkie dobrze sie dogadywaly, radzily... itd. !MY!
Ale to ze ktos mowi ze jest bardziej doswiadczony... moze i tak... moze i nie... bynajmniej ilosc dni na tym forum o tym nie decyduje. A tez zadna z nas do konca nie wie, jakie kto ma przejscia i doswiadczenia...
A jesli chodzi o olej, to na pewno po CLO jest go mniej... chcialam sprobowac czegos naturalnego... dziewczyny sobie go chwala... jak akurat na to nie pomoze, to na co innego... chociazby zbawienny wplyw na organizm i uzupelnie diete w NNKT :-)