Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Iza czy brałaś przed ciążą już ten femibion? czy kwas foliowy?
    --
  2.  permalink
    ja bralam sam kwas, w ciazy przeszlam na sam femibion 1 bo lekarz mi powiedzial, ze podwojnie kwasu foliowego suplementowac nie musze
    --
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeJan 4th 2012
     permalink
    ja przez pierwszy trymestr nie brałam preparatu witaminowego tylko kwas foliowy - wg zaleceń mojego lekarza, który powiedział że narazie nie potrzebuję zwiększonej dawki a preparaty witaminowe zwiększają mdłości - wyniki morfologii krwii w połowie 1 trymestru były nawet lepsze niż przed ciążą :D wszystko miałam w normie - za to jadłam więcej oczywiście warzyw i owoców więc tak dostarczałam witaminy, teraz już biorę preparat witaminowy dla kobiet w ciąży, odstawiłam kwas foliowy bo nie muszę podwójnie brać kwasu foliowego...
    --
  3.  permalink
    Ja jeszcze badan nie zrobilam, jutro po nocce nie zdarze a w piatek nie zrobie bo nic nie bedzie czynne;/
    --
  4.  permalink
    Ja własnie nie wiem jak to ma być, ja od lipca biore ten femibion a kwas foliowy bralam wczesniej.
    --
  5.  permalink
    szkoda ze Świeto nie wypadło w sobote - dałabyś rade
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeJan 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja tez przed ciaza 3 miesiace bralam kwas foliowy ,a potem feminatal-teraz zmienil nazwe na femibion .
    Tez moj gin mowil,ze podwojnie kawsu niebrac poniewaz tamte wiatminki maja i same wystarcza :)
    --
  6.  permalink
    no teraz tylko femibion, nie ma takiej potrzeby suplementowac kwasu foliowego
    --
  7.  permalink
    Ale w sobote możesz zrobic w analityce szpitalenej, nawet jesli krwi nie pobieraja to pobiora Ci na izbie przyjęc , a analityka kazda czynna cała dobe w szpitalu.
    Mi tak doradzila pani w szpitalnej analityce, ze gdyby bylo potrzebne badanie w sobote to tak zrobic
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    u mnie folik był przed ciążą, teraz gin zaproponowała femibion natal ale uprzedziła że może powodować mdłości, na razie cisza:wink:

Dziewczyny smarujecie się już czymś na ewentualne przyszłe rozstępy?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    \rumba - ja mam z serii AA krem na rozstępy, super jest, ale dopiero od 4 miesiaca wolno stosowac...
    --
  8.  permalink
    Ja smaruje sie zwyklym ujedrniajacym balsamem. Moze trzeba bedzie pomyslec np. o ,,mustelli,, ja już mam troszke ale to przez wahania wagi ;/ niestety

Postanowiłam się tym nie dołować bo dzidziuś najważniejszy - moze nie bedzie zle :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Pytam bo kupiłam Efektime na rozstępy, zauważyłam na opakowaniu znak ,,bezpieczny dla kobiet w ciąży,, wiec wrzuciłam do koszyka. W domu czytam że dopiero od 4 miesiąca dozwolone, czy jeśli teraz zacznę może zaszkodzić?

Mam też z Rossmana babydream emulsję:) O Musteli słyszałam dobre opinie ale hmm nie ma gwarancji że akurat zadziała.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Rumba niech ten krem poczeka na Ciebie jeszcze z m-c a teraz smaruj się oliwką dla dzieci
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Oliwkę też mam:) Bambino:bigsmile: dzięki
    --
  9.  permalink
    Ja tam sie niczym narazie nie smaruje :P rozstepy mam, po wagowych rewolucjach, jakos mi to nie przeszkadza...jeszcze :P
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    nadzieja juz przed ciaza niecały miesiac jak dobrze pamietam od 7 grudnia :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja kupilam perfecta mama raz tylko użyłam...
    i też od 4msc jest.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Co do smarowania ,uzywalm oliwki dla dzieci w pierwszym trymestrze .Od drogiego uzywalm fissan,polecam jest rewelacyjny i ja i siostra uzywalysmy go do konca i potem po porodzie i nawet jednego rozstepa niemamy .
    Jak rowniez polecam cala serie dove ujedrniajaca -uwazam ze jest swietna -lacznie z zelem pod prysznic ..sprawdzone na mnie i na znajomych :)
    Powinni mi za reklame zaplacic :))))Tez skura po tej serii jest ujedrniona i gladka :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Rumba, większość kremów na rozstępy jest dozwolona od 4 miesiąca niestety... Ale oliwka też dobrze działa albo zwykły balsam - chodzi po prostu o nawilżenie. A ja może głupio się przyznać, ale stosowałam na początku olej sezamowy, bo... miał ładny zapach :D
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    na początku ciązy polecam olej ze słodkich migdałow, choć trudno go zdobyć.
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Aborta a Tobie dużo zdrówka życzę:))
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Już jestem z antybiotykiem i herbatką w łóżku
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ja mam tez rozstepy na brzuchu bo troche przytylam pozniej zrzucilam i tak w kołko :) podobnie jak kuleczka :D aaaa zapomnialam wam powiedziec ze mam zakaz kapania w goracej wodzie najlepiej prysznic szybki i tyle a ja uwielbialam siedziec w wannie z goraco woda i piana :D a do tego muzyczka....ehhhh
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    paulinko zycze szybkiego powrotu do zdrowia :) przynajmniej od pracy odpocznijesz;)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    izabela a linocomplex nnkt to kwasy nienasycone u dorosłych wpływają na gospodarkę lipidową a także na pracę mózgu a u dzieci głównie na procesy myślowe
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    I bardzo dobrze :))) niewolno :)
    Ja sie przez to nauczylam brac prysznic ,chociaz nienawidze nadal,ja tez uwielbiam posiedziec i sie zrelaksowac :)
    A teraz moj maz zamontowal kabine ,ktorej juz chce sie pozbyc i zamienic na wanne :d
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    iza odpoczywam już 2 tygodnie :)
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Paula kuruuuuj się:)

Też mam zakaz gorących kąpieli, ale to chyba standard w tym stanie:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    taki zakaz niektóre dziewczyny słyszały już w drugiej fazie cyklu a w ciąży to standard :)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    kochane mam pytanie
    w poniedzialek robilam bete byla 30.30 a dzis 75,76 czy jest wporzadku???
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Jak to w końcu jest z tymi gorącymi kąpielami??
    Czy w drugiej fazie cyklu też nie powinnam profilaktycznie? Skąd ten zakaz?
    Ja UWIELBIAM gorące kąpiele, nie wiem jak to zniese :wink:
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    A ja mam tez pytanie,
    czy ktorejs z was zdarzylo sie kiedys swedzenie piersi?

Nic innego mnie nie swedzi, tylko piersi... zastanawialam sie, nad alergia na proszek do prania, albo plyny do prania i plukania...
    ale to chyba wszedzie by mnie swedzialo a nir tylko piersi...
    Mam zagadke... co to? A raczej po czym to...

Moze glupie to pytanie, ale mnie to meczy... zastanawiam sie czy to moze po CLO?

Spotkala sie z tym ktoras z was? Doradzicie?
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sinoma: A ja mam tez pytanie,
    czy ktorejs z was zdarzylo sie kiedys swedzenie piersi?

mnie swędziały w polowie ciąży bo rosły hehe
    --
  10.  permalink
    Nie mam pojęcia mnie nic nie swędzi ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Hmm.. chcialabym zeby to byl objaw ciazy, he he, wtedy pewnie by mi to nie przeszkadzalo, a wrecz cieszylo :wink:
    Ale ja dopiero za kilka dni bede miala owu :smile:
  11.  permalink
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Mnie swędziały w okresie dorastania jak rosły :D

Agatella podobno ciepła woda może prowadzić do poronień samoistnych czy jakoś tak, ale to lapki trzeba by zapytać bo to jej lekarz zabraniał, ja nie przepadam za ciepłymi wolę zimny prysznic więc sama nie usłyszałam nigdy zakazu :)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    aborta mozesz mi powiedziec czy przyrst bety jest ok??
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    iza przyrost w 48 h ponad 100 % więc jak najbardziej ok :) tyle, że z tego co mówiłaś badasz w innym labie tak ?
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Yyy... Abotra, mnie chyba juz nie rosna, he he he he :wink:
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    nie rano dostalam informacje ktore przychodnie maja podpisana umowe z tym samym laboratoriem analitycznym:)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    i przed popraniem sie upewnilam i mi powiedzieli ze tam odaja krew na badanie :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    sinoma to może jednak objaw ciążowy przekonamy się niedługo :D
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    bo wiesz najważniejsze jest by używali tych samych odczynników i tej samej aparatury, a np w Krakowie w diagnostyce kiedyś mi powiedzieli, żeby oddawać w tym samym labie dokładnie bo u nich w różnych labach różne odczynniki
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    aaaa paulina mam jeszcze jedno pyt czy jak biore ten femibion natal 1 tam jest kwasu foliowego 0,4 czy to wystarcza??
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    upewnilam sie i musislam jechac do przychodni bo ta miala tez umowe podpisana z tym samym laboratorium :)
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Aborta, oby ;-)

Zniose wtedy nawet to przeklete swedzenie :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    femibion natal 1 ma 400 mcg kwasu foliowego i 416 mcg metafoliny czyli w sumie 816 mcg więc jak lekarz nic nie wspominał o zwiększeniu kwasu foliowego to to co masz w witaminach wystarczy
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    sinoma: Aborta, oby ;-)

Zniose wtedy nawet to przeklete swedzenie

To kiedy się dowiemy czy swędzenie od tego ?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.