ja przez pierwszy trymestr nie brałam preparatu witaminowego tylko kwas foliowy - wg zaleceń mojego lekarza, który powiedział że narazie nie potrzebuję zwiększonej dawki a preparaty witaminowe zwiększają mdłości - wyniki morfologii krwii w połowie 1 trymestru były nawet lepsze niż przed ciążą :D wszystko miałam w normie - za to jadłam więcej oczywiście warzyw i owoców więc tak dostarczałam witaminy, teraz już biorę preparat witaminowy dla kobiet w ciąży, odstawiłam kwas foliowy bo nie muszę podwójnie brać kwasu foliowego...
Ja tez przed ciaza 3 miesiace bralam kwas foliowy ,a potem feminatal-teraz zmienil nazwe na femibion . Tez moj gin mowil,ze podwojnie kawsu niebrac poniewaz tamte wiatminki maja i same wystarcza :)
Ale w sobote możesz zrobic w analityce szpitalenej, nawet jesli krwi nie pobieraja to pobiora Ci na izbie przyjęc , a analityka kazda czynna cała dobe w szpitalu. Mi tak doradzila pani w szpitalnej analityce, ze gdyby bylo potrzebne badanie w sobote to tak zrobic
Pytam bo kupiłam Efektime na rozstępy, zauważyłam na opakowaniu znak ,,bezpieczny dla kobiet w ciąży,, wiec wrzuciłam do koszyka. W domu czytam że dopiero od 4 miesiąca dozwolone, czy jeśli teraz zacznę może zaszkodzić?
Mam też z Rossmana babydream emulsję:) O Musteli słyszałam dobre opinie ale hmm nie ma gwarancji że akurat zadziała.
Co do smarowania ,uzywalm oliwki dla dzieci w pierwszym trymestrze .Od drogiego uzywalm fissan,polecam jest rewelacyjny i ja i siostra uzywalysmy go do konca i potem po porodzie i nawet jednego rozstepa niemamy . Jak rowniez polecam cala serie dove ujedrniajaca -uwazam ze jest swietna -lacznie z zelem pod prysznic ..sprawdzone na mnie i na znajomych :) Powinni mi za reklame zaplacic :))))Tez skura po tej serii jest ujedrniona i gladka :)
Rumba, większość kremów na rozstępy jest dozwolona od 4 miesiąca niestety... Ale oliwka też dobrze działa albo zwykły balsam - chodzi po prostu o nawilżenie. A ja może głupio się przyznać, ale stosowałam na początku olej sezamowy, bo... miał ładny zapach :D
ja mam tez rozstepy na brzuchu bo troche przytylam pozniej zrzucilam i tak w kołko :) podobnie jak kuleczka :D aaaa zapomnialam wam powiedziec ze mam zakaz kapania w goracej wodzie najlepiej prysznic szybki i tyle a ja uwielbialam siedziec w wannie z goraco woda i piana :D a do tego muzyczka....ehhhh
izabela a linocomplex nnkt to kwasy nienasycone u dorosłych wpływają na gospodarkę lipidową a także na pracę mózgu a u dzieci głównie na procesy myślowe
I bardzo dobrze :))) niewolno :) Ja sie przez to nauczylam brac prysznic ,chociaz nienawidze nadal,ja tez uwielbiam posiedziec i sie zrelaksowac :) A teraz moj maz zamontowal kabine ,ktorej juz chce sie pozbyc i zamienic na wanne :d
Jak to w końcu jest z tymi gorącymi kąpielami?? Czy w drugiej fazie cyklu też nie powinnam profilaktycznie? Skąd ten zakaz? Ja UWIELBIAM gorące kąpiele, nie wiem jak to zniese
A ja mam tez pytanie, czy ktorejs z was zdarzylo sie kiedys swedzenie piersi?
Nic innego mnie nie swedzi, tylko piersi... zastanawialam sie, nad alergia na proszek do prania, albo plyny do prania i plukania... ale to chyba wszedzie by mnie swedzialo a nir tylko piersi... Mam zagadke... co to? A raczej po czym to...
Moze glupie to pytanie, ale mnie to meczy... zastanawiam sie czy to moze po CLO?
Agatella podobno ciepła woda może prowadzić do poronień samoistnych czy jakoś tak, ale to lapki trzeba by zapytać bo to jej lekarz zabraniał, ja nie przepadam za ciepłymi wolę zimny prysznic więc sama nie usłyszałam nigdy zakazu :)
bo wiesz najważniejsze jest by używali tych samych odczynników i tej samej aparatury, a np w Krakowie w diagnostyce kiedyś mi powiedzieli, żeby oddawać w tym samym labie dokładnie bo u nich w różnych labach różne odczynniki
femibion natal 1 ma 400 mcg kwasu foliowego i 416 mcg metafoliny czyli w sumie 816 mcg więc jak lekarz nic nie wspominał o zwiększeniu kwasu foliowego to to co masz w witaminach wystarczy