Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeJan 5th 2012
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia tez dzis robie placki zgulaszem
    --
  1.  permalink
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Amazonka, wniosek taki, jak napisałam: 1. nie ma takiego systemu (co do zasady). 2. rację bytu miałby (ewentualnie) w kraju dobrze prosperującym, z tym, że w kraju dobrze prosperującym, ludzie nie mają potrzeby kombinować - niezależnie od systemu - czy system na to pozwala, czy nie. Błędne koło ;)
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    witam kobietki
    ja na nudności piję coca colę i nawet troszkę pomaga
    niezdrowe,ale przynajmniej mogę funkcjonować
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    gina1511: witam kobietki
    ja na nudności piję coca colę i nawet troszkę pomaga
    niezdrowe,ale przynajmniej mogę funkcjonować

coli nie pij, bo wywola zgage, sprobuj pepsi!
    --
  2.  permalink
    Ja mam tak ze jak wypije szkalanke coli to juz musze cala butelke - wiec sie jej nie dotykam;) Zreszta mąż mnie pilnuje żebym po nią nie sięgała hii hii dobry taki Anioł Stróż
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Obawiam się, że w systemach, gdzie ludzie dużo dostają od państwa, uważają, że im się jeszcze więcej należy.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    gienia chciałam kupic pepsi ale były tylko 2litrowe butle
    bałam się że jak nie pomoże to będę musiała wylać bo mąż takich rzeczy nie pije
    więc kupiłam cole w małych butelkach
    zgagi jak narazie nie mam ale nudnosci straszne
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    nadzieja ja coli nigdy nie piłam,ale teraz tak się męczę a już nie jedna dziewczyna pisała że pomaga
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Moja wypowiedź abstrahowała tego czy państwo jest opiekuńcze czy nie. Równie dobrze tyczy się państwa liberalnego, gdzie za wszystko płacisz sam - służba zdrowia, edukacja itd. Ale z racji tego, że państwo dobrze prosperuje, zarabiasz kupę forsy i stać cię na to.
    Oczywiście wszystko co piszę, to duże teoretyczne uogólnienia :)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Pewne zasady, tendencje sprawdzają się jednak w praktyce.
    Zarabiasz kupę forsy, jeśli państwo Ci jej nie zabiera i nie utrudnia własnej działalności, a nie jeśli ono dobrze prosperuje. W sumie jak definiujesz dobre prosperowanie państwa?
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    nadziejo ja mieszkam w jaworznie :) a przed chwila wymiotowalam :( zaczyna sie chyba ehhhhh
  3.  permalink
    Gina ja nie kwestionuje tego ;) po prostu chodziłam latem do dietetyka i miałąm zalecenia aby nie przekraczac jednej szkalnki tygodniowo, nie chodziło o kcal bo jest przeciez light i zero ale o to ze zle wplywa i wogole. Nie dalam sie zwariowac bo w koncu wszyscy pija i pilam , ale teraz jak jestem w ciazy to po prostustaram sie nie szkodzic nie potrzebnie.

24 stycznia ide do dietetyka po diete ciazowa - mam nadzieje ze uchroni mnie przed zbyt duza iloscia kilogramow hii hii
    --
  4.  permalink
    Izuś współczuje wiem coś o tym, w pierwszej ciązy to nawet przy myciu zebów wymiotowałam i to w 15 tygodniu nawet. Teraz mam spokój chociaż mdłości mnie nie opuszczaja i odbija mi sie paskudnie ;) wszystko jednak przetrzymam byle bylo dobrze
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Dobre prosperowanie państwa rozumiem tak samo jak dobre prosperowanie każdej jednostki - obywatela, firmy itd.
    Przychody starczają na wydatki i ewentualnie spłatę zadłużenia, jeżeli jakieś zadłużenie jest.
    Czyli w przypadku państwa opiekuńczego: są podatki duże, ale masz szpitale, żłobki za darmo, emerytury itd.
    Państwo liberalne: nie ma za wielkich podatków, ale gospodarka się kręci, ludzie mają robotę, sami płacą za lekarzy itd. Pracujesz całe życie, odkładasz kasę na starość.
    Różne są modele, ale jedno mają wspólne - jak państwo jest zadłużone, to żaden system nie będzie ekstra. Trzeba szukać złotych środków. No chyba, że nagle odkryje pokłady ropy naftowej albo złota ;)
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    nadzieja rozumiem Ciebie doskonale
    dziewczyny pisały że cola pomaga w ciąży na nudności więc pomyślałam że spróbuję
    pomaga na tyle że mogę funkcjonować i coś zjeść
    iza biedactwo współczuje
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: bo w koncu wszyscy pija i pilam , ale teraz jak jestem w ciazy to po prostustaram sie nie szkodzic nie potrzebnie.

ja też od początku chroniłam się przed colą przed kebabami i innymi ''frykasami'' i bardzo długo się uchroniłam, i może dlatego teraz w 7msc ważę +8kg a nie jak w pierwszej ciąży że przy porodzie miałam +28kg;D
    ale i tak czasami grzeszę jak jesteśmy na mieście i nie mam możliwości domowego obiadku :) a czasami to mi się zachce coli tłumaczę mężowi że muszę się jej napić coby mi się odbiło w końcu :) :)

aaa i słodycze mmm budzę się w nocy i pożeram wszystko masakra;D hehe ale ogórki też jem :)
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ja tez przetrzymam chociaz martwie sie ze w sobote dlugo u tesciow nie wytrzymam ...idziemy na imieniny a tam bedzie stól pelny jedzenia .... i tesciowie sie dopiero wtedy dowiedza :) moi rodzice wiedzieli wczesniej niz ja:D
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    mnie od słodyczy odrzuca,ciągnie do kwaśnych rzeczy
    właśnie gotuję kwaśną ogórkową
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    iza :) świetnie no to będzie świętowanie :) znajomi teściów jak się dowiedzieli i opijali to my przyszliśmy a wszyscy do teścia dziadku mówili :) 2dni chodzili pijani :) hehe
    to ja nie wiem co to będzie jak się urodzi:)
    --
  5.  permalink
    Ja ogólnie mało słodyczowa jestem , wole kawałek drożdżowca czy tortu śmietanowego, ale nie mam takich zachcianek nawet teraz w ciązy . Ja mam inny problem ja muszę zjeść konkretnie żeby się najeść. Nie jakieś tam pierdołki tylko mięchoooo :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    gina1511: mnie od słodyczy odrzuca,ciągnie do kwaśnych rzeczy
    właśnie gotuję kwaśną ogórkową

hehe :) a widzisz ja ci powiem np. ze ja moimi ciążami złamałam przesąd że kwaśne to chłopiec słodkie dziewczynka;D
    w pierwszej ciąży jadłam ogórki potem etap na 3bity a na koniec surowa marchewka a byla dziewczynka
    teraz zas w sumie tak samo:) tzn za ogorkami mnie tak bardzo nie ciagnie :) ale ogórkowa uwielbiam i wczoraj o 22 gotowałam :) i już prawie nie ma... ajj mmm a bedzie chlopiec;D
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    hehe :) ja swierdzilam z moim M ze rodzicom jego powiemy jak pojedziemy na imieniny bo chcemy zobaczyc ich reakcje :) a wczoraj jak tesc zadzwonil to powiedzial do mojego M przez telefon ze ma sie wziasc w garsc i wnuka zrobic hihihi:D
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Ja mam inny problem ja muszę zjeść konkretnie żeby się najeść. Nie jakieś tam pierdołki tylko mięchoooo

jak mój mąż :)
    no tak zupa to nie obiad;D
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    nadzieja to tak jak mój mąż
    ja gotuję dla siebie bez mięsa a dla męża z mięsiwem
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    nadziejo zachcianki to sie dopiero zaczna :)
  6.  permalink
    A ja nikomu nie bede mówić do samego końca, poza oczywiście rodzicami ktorzy wiedzą . Reszta się dowie jak mnie zobaczy z brzuszkiem ;))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hehe dziś mąż torta robi bo teść urodziny ma, ale się najem mmmmmmm hehe
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: A ja nikomu nie bede mówić do samego końca, poza oczywiście rodzicami ktorzy wiedzą . Reszta się dowie jak mnie zobaczy z brzuszkiem ;))

ja też tak mówiłam :) ale mój mąż od razu poleciał i rozpowiedział:)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    bardzo chciałabym żeby to był chłopiec
    ale najważniejsze żeby wszystko było dobrze i zdrowy dzidziuś się urodził
    bo teraz przez tego krwiaka bardzo się martwię
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    hihi moj maz tez pierwszy powiedzial w pracy :D a tak go prosilam hehe ahhh ci fececi paple z nich i tyle...
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    gina będzie dobrze, musi być :)

iza no paple jak nic :) a gadają że to my plotkary
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    moi teście też nie wiedzą,mąż zdecydował że powiemy póżniej jak wszystko będzie dobrze
    w domu powiedziałam ze względu że raz poroniłam i wiedzieli że znowu się staramy
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    my... taaaa a jak sie spotka ze znajomym to konca nie widac ....;)
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    kochane uciekam pomału obiadek robic
    dla mnie ogórkowa,mężowi gołąbki (sama chętnie zjem bo lubię)
    dzięki gienia za słowa otuchy
    mój mąż ciągle mówi że mam dużo nie myśleć tylko być w ciąży
  7.  permalink
    No tak zupki nie dla mnie hii hiii

Ja mam przykre doświadczenia - dlatego mówić nie będę. Nie mam do nikogo żalu ani pretensji, ale w pierwszej ciąży powiedziałam w 13 tygodniu, wszystkie koleżanki mi mówiły ale Ci zazdroszcze, też bym chciała itp. były tez osoby mówiące moglabyś już urodzić bo sie doczekać nie mogę i 4 tygodnie pózniej w 17 tygodniu urodziłam synka, nie było żadnych szans :cry:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja tez po malu ide bo maz dzis wczesnie wraca i robimy torta i potem pomoc tesciom bo przyjecie robia :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nadzieja - dlatego m.in nie powinno się mówić do 3msc
    przykro mi...

a co do zupy to mam znajoma ktorej dziecko chodzi do przedszkola
    i jak wraca mama sie pyta czy jadlo obiadek w przedszkolu dziecko mowi ze nie i tak przez 2dni
    i w koncu zapytala sie w przedszkolu czy jej dziecko je a panie mowia ze tak... no to dziwne bo mowi ze nie je
    a okazalo sie ze jadlo jakies zupki ... a babcia dziecko nauczyla ze zupa to nie obiad...
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Nadzieja ale chyba nie wierzysz, że przez to że znajomi tak mówili to dziecko urodziło się przed czasem ? Przecież to przesądy
  8.  permalink
    Pewnie że nie wierze ale to nie o to chodzi.
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    nadziejo przykro mi :( aleee za to teraz bedzie dobrze u nas wszystkich u Ciebie u mnie Giny Rumby Kuleczki ... i reszty dziewczyn ktore pominełam przepraszam z gory :) Ja juz w pracy siedze ... mam nadzieje ze szubko mi dzis zleci czas ...ehhh
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    Hej dziewczyny nie dam rady nadrobić waszych postów od sylwestra bo leżałam w szpitalu dostałam bóli brzucha że nie wiedziałam co robić strasznie się bałam
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    I co Sabciu opowiadaj
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    SABCIA CO SIE DZIAŁO????
  9.  permalink
    No wlasnie saba co u CIebie ?
  10.  permalink
    Saba jak tam?

Piersi mam jak bomby tykajace :devil:
    Nosze ,,D,, az sie boje myśleć co bedzie dalej hii hii
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    nadzieje ja mam narazie 85DD i moje sie dopiero piersi moge powiedziec "zaokragliły"
  11.  permalink
    Saba, co sie stało?? :(
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    heh nie ktore z nas maja chyba bardzo ciche dni ja ostatnio cały tydzien nie wchodzilam na forum az mi foch przeszedł hahahaha
    --
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    nadzieje wiem co czujesz i co przezyłaś - ja pierwszą córeczkę urodziłam w 23 tyg. :cry:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.