Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    a gdzie to się ruda podziewa?
  2.  permalink
    channtall ,,nadzieje wiem co czujesz i co przezyłaś - ja pierwszą córeczkę urodziłam w 23 tyg,, - Bardzo mi przykro, to jest najstraszniejsze przeżycie jakie
    można sobie tylko wyobrazić. Ściskam Cie mocno
    --
  3.  permalink
    Moja bardzo bliska koleżanka urodziła martwego synka w 5 m-cu. Straszne to jest :( Przykro mi dziewczyny :(
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeJan 5th 2012
     permalink
    moja kuzynka nie dawno urodzila coreczke w 6 mc wazyła 800 gram ale naszczesie przezyła co prawda miala 12 operacji 4 na oczy 4 na serce i 4 na jelita dzis ma 6 mc jak narazie wszystko ok
    --
  4.  permalink
    Mam już wyniki. I chyba bez szału :(
    FSH 5,00 mIU/ml norma 3,5-12,5
    LH 1,83 mIU/ml norma 2,4-12,6
    Estradiol 94,43 pg/ml norma 12,5- 166
    Co o tym myślicie?
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeJan 5th 2012
     permalink
    Ja tylko na chwilke.

Dziewczyny dla zainteresowanych – relacja z wizyty u gina u mnie pod wykresem (nie chce wszedzie robic zamieszania i kopiowac ) – mozecie wejsc :)
    --
  5.  permalink
    korduchna.. bp troszke czasu mi brakuje ostatnio ale.duchem jestem tu :*
    --
  6.  permalink
    Witam dziewczynki:) cicho tu jakos;/ ja dzisiaj odpoczywam na wolnym:) paluchy mi spuchly;/
    --
    • CommentAuthorizabela88
    • CommentTimeJan 6th 2012
     permalink
    kuleczka a jak w nowej pracy?????
  7.  permalink
    W pracy spokojnie, dzieciaki tez w miare poukladane i problemow jak narazie nam nie robia :)
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny sory że się wczoraj nie odzywałam ale mam problemy z internetem
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    w sylwestra bardzo bolało mnie brzucho wytrzymałam z tym bólem do pierwszej w nocy pojechałam na pogotowie a tam skierowali mnie do szpitala bo nie wiedzieli dlaczego na obserwacje wyszło że mam małego krwiaka i mam odpoczywać i leżeć w piątek ide na usg zobaczymy bardzo się boje
    --
  8.  permalink
    Saba będzie dobrze. Nie denerwuj się. A powiedz mi jeszcze czy ten Twój lekarz z białegostoku to tylko ginekolog czy ma jeszcze jakąś specjalizację? Szukam ginekologa endokrynologa.
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    malutka on nie jest endykrynologiem
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    saba ja też mam krwiaka,plamiłam i raz była krew
    dużo leż i odpoczywaj
    bierzesz lueinę?
    ja też się boję ale staram się o tym nie myśleć
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    ale sie usmiałam do łez http://www.youtube.com/watch?v=9CgNsFDS8mI
    --
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    łłłoooooo matko ale Pani Basia klnie :)
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    no Basia jest dobra mieszka we Wroclawiu:-)
    --
    • CommentAuthorsaba___
    • CommentTimeJan 7th 2012
     permalink
    gina nie biorę luteiny biorę dufaston 3x1 i no-spe 3x1 a jak dużo mnie boli brzuch to no-spy po 2 ja nie miałam plamień z krwi mam tylko nieraz plamioenia takie żółtawe ale za to boli mnie brzuch niewiem już sama od czego to a powiec mi gina jeszcze a ci lekarz kazał chodzić czy tylko masz leżeć bo mi kazał się oszczędzać i prowadzić tryb leniwej kobiety ale nic nie mówił o leżeniu to chyba mogę chodzić.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    saba ja nie miałam bóli
    najpierw zaczęło się od brudnych delikatnych plamień
    w Wigilię w nocy raz krwawiłm i dwa dni plamiłam brudną krwią
    jak poszłam do lekarza w Polsce to powiedział,że to obumarły drugi pęcherzyk ciążowy
    przepisał duphaston 3*3 i na noc Utrogestan
    po powrocie z Polski znów zaczęłam plamić (1000 km samochodem)
    jak poszłam do mojej gin to okazało się że to krwiak króry si usuwa
    macica była lekko otwarta i stąd ta brudna krew
    kazała się oszczędzac,zero sportu,dzwigania i zero przytulania z mężem
    dużo leżeć i odpoczywać
    plamienia ustały już po wizycie ale dalej mam mieszane uczucia
    saba możesz spokojnie chodzic,ale staraj się więcej leżeź żeby krwiak ładnie się wchłonął
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
  9.  permalink
    Dzień dobry a co tu tak pusto?
    Wszystkie pouciekały :devil:
    --
  10.  permalink
    Pouciekały albo jakies poranne sekscesy wyprawiaja :D Nadzieja jak sie czujesz?
    --
  11.  permalink
    Pewnie tak :bigsmile:

Kuleczko całkiem nie zle - a Ty?
    --
  12.  permalink
    Dobrze :) tylko jak za dlugo pochodze to mnie kregoslup nawala, zgaga czasami pomeczy ale jest znosnie. Nie moge doczekac sie wizyty a do 26 jeszcze troszke :)
    --
  13.  permalink
    Ciesze sie ze dobrze. Ja ide w środę i tez nie mogę sie doczekac. Mam nadzieje ze zobacze serduszko;)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam:)
    Nadzieja napewno zobaczysz serduszko,ja widzialm tez w niecalym 6 tygodniu :)

Pusciutko bo weekend jest tak mi sie wydaje :)I wszytskie zajete ,a ja gotuje obiad i tak z doskoku sobie siadam :)
    --
    • CommentAuthorizabela88
    • CommentTimeJan 7th 2012 zmieniony
     permalink
    CZESC ja wczoraj dostalam brazowego sluzu i dzis tez go mam ale wydaje mi sie ze jest mniej bylamna IP mam powiekszona macice i grube endometrium wiec mam nadzieje ze jest ok ... a pecherzyka jeszcze nie widac podobno zawczesnie ...
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Izabela .-to objawy dobre :)oprocz plamienia ,ale czasmi sie zdaza .
    A ze niewidac pecherzyka ???? ja jak pisalam wyzej widzialam juz serduszko,taka pulsujaca kropeczke a bylam wtedy tydzien wyzej :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Moze temu lekarzowi na oczy padlo....
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    niee mowila ze 6 6 -7 tyg bedzie widac ze dzis dopiero zaczelam 5 tydzien wiec zawczesnie mowila ze zadko widac w 5 tyg a nie leciala mi czysta krew tylko brazowy sluz i tyle ...
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    iza dzis wg suwaczka zaczełas 6 tydz, ale to spokojnie ma prawo byc nic nie widac ja w ciazy ze srednia córa miała podejrzenie pustego pecherzyka do 8 tyg. dopiero w 7,3tc uwidocznił sie zarodek z serduszkiem w 6,5 nie było widac nic + pecherzyka który w dodatku był niekształtny i nie chciał rosnac
    za to w tej ostatniej poronionej ciazy pecherzyk widac było w 4,2tc przy becie 668 (bo akurat robiłam w tym dniu ) kilka dni potem był juz zarodek to wszystko tez zalezy od sprzetu jakim gin dysponuje
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    niee dzis zaczelam 5 tydzien ostatnia miesiacke mialam 3 grudnia (sobote)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    no ja bete robilam w pon 2.01 wynik 30.37 a a 4.01 beta 75,76 wiec ładnie przyrastała ;) a wczoraj ten brazowy sluz wystraszylam sie ale nie ma go duzooo jest tylko troche w sodku i wydaje mi sie ze dzis jest mniej biore dupka 2x2 na usg w szpitalu mi dzis powiedziala ze macica powiekszona i gube endo wiec zle nie jest
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    nie dzis masz pełne 5 tyg ciazy jutro juz bedzie 5 tygodni i 1 dzien czyli 6 tydz :)
    przy takiej becie nie ma prawa nic byc widac wiec to co widac jest super :) a plamieniami sie nie martw lez spokojnie najwiecej jak sie da i wierz ze bedzie git :) trzymam kciuki :)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    aaa no tak... moze faktycznie teraz jest implantacja ..... musi byc dobrze wierze w to w pon ide na bete sprawdzic dla sw spokoju :)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    po prostu pecherzyk jest tak malusi ze usg jeszcze go nie wylapalo :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Najwazniejsze ze jest dobrze :)
    Mysle ze za tydzien lub dwa bedzie juz widac :)))
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    a za dwa tygg mam wizyte wiec musi byc dobrze:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    No jasne :)))
    --
  14.  permalink
    Laseczki jak możecie to powiedzcie mi jak się zachowuje szyjka na początku ciąży??? :)

--

Suwaczek z babyboom.pl
  15.  permalink
    Też bym chciała to wiedziec bo ja jestem w 2dfla jakoś dziwnie nisko jest a 4 cykl sie badam i pierwszy raz ją mam nisko
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    U mnie na początku ciąży była wysoko, twarda i zamknięta.
    --
  16.  permalink
    No właśnie większość cykli jak oglądałam to szyjka była wysoko w jednym czy w dwóch widziałam ,że nisko
    -- ,
  17.  permalink
    no to widzę że co organizm to inaczej bo na innym forum przeczytałam że dziewczyny miały nisko i miękkie :) heheh

--

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    czesc dziewczyny

mgiełka testujesz jutro??
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    a mam pytanie czy przed miesiączką szyjka sie jakoś zmienia??? nie pamietam dobrze z tego linku co byl ze zdjeciami
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    •  
      CommentAuthorAnderka
    • CommentTimeJan 8th 2012
     permalink
    A ja czekam na owu, której jeszcze bankowo nie było. Dziś 12 dc, wczoraj wieczorem wyszedł plus na owulacyjnym ( rano tego dnia go nie było), śluz śliczniutki płodny czyli wszystko super. Zastanawia mnie tylko jedno... zawsze piersi bolały mnie przed @ kilka dni, od jakiegoś czasu od owulacji a w tym cyklu bolą zanim nastąpi jeszcze owulacja ( dla mnie prawdopodobna owulacja jutro a we wtorek nastąpi skok- zobaczymy). I to czuje je tak mocno. Tak czy siak odkąd sie obserwuję każdy cykl mnie czymś zaskakuje :).
    -- ,
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    ale z dzis cisza tutaj :)

mam pytanie - czy przy poziomie progesteronu ok.23 ng/ml w 23dc, mozliwe jest ze bede musiala brac luteine na wywołanie @?? cchodzi mi o to czy nie jest to wystarczajacy poziom aby @ sama przyszla?? ginka nie kazala mi brac zadnych leków, w tym luteiny i zobaczyc jak bedzie, i tak sie zastanawiam - dzis 28 dc i cisza...
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    hejka dziewczyny powiedzcie mi czy ma sens isc jutro na bete bo pregnyl wziełam 27 grudnia o 13 a serduszkowanie było 26 grudnia rano pozniej mojego M nie było i serduszkowanie znowu 30grudnia jutro jest 14 dni od podania pregnylu ale zastanawia mnie czy warto zrobic bete chyba nie bardzo
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.