channtall ,,nadzieje wiem co czujesz i co przezyłaś - ja pierwszą córeczkę urodziłam w 23 tyg,, - Bardzo mi przykro, to jest najstraszniejsze przeżycie jakie można sobie tylko wyobrazić. Ściskam Cie mocno
moja kuzynka nie dawno urodzila coreczke w 6 mc wazyła 800 gram ale naszczesie przezyła co prawda miala 12 operacji 4 na oczy 4 na serce i 4 na jelita dzis ma 6 mc jak narazie wszystko ok
Mam już wyniki. I chyba bez szału :( FSH 5,00 mIU/ml norma 3,5-12,5 LH 1,83 mIU/ml norma 2,4-12,6 Estradiol 94,43 pg/ml norma 12,5- 166 Co o tym myślicie?
w sylwestra bardzo bolało mnie brzucho wytrzymałam z tym bólem do pierwszej w nocy pojechałam na pogotowie a tam skierowali mnie do szpitala bo nie wiedzieli dlaczego na obserwacje wyszło że mam małego krwiaka i mam odpoczywać i leżeć w piątek ide na usg zobaczymy bardzo się boje
Saba będzie dobrze. Nie denerwuj się. A powiedz mi jeszcze czy ten Twój lekarz z białegostoku to tylko ginekolog czy ma jeszcze jakąś specjalizację? Szukam ginekologa endokrynologa.
gina nie biorę luteiny biorę dufaston 3x1 i no-spe 3x1 a jak dużo mnie boli brzuch to no-spy po 2 ja nie miałam plamień z krwi mam tylko nieraz plamioenia takie żółtawe ale za to boli mnie brzuch niewiem już sama od czego to a powiec mi gina jeszcze a ci lekarz kazał chodzić czy tylko masz leżeć bo mi kazał się oszczędzać i prowadzić tryb leniwej kobiety ale nic nie mówił o leżeniu to chyba mogę chodzić.
saba ja nie miałam bóli najpierw zaczęło się od brudnych delikatnych plamień w Wigilię w nocy raz krwawiłm i dwa dni plamiłam brudną krwią jak poszłam do lekarza w Polsce to powiedział,że to obumarły drugi pęcherzyk ciążowy przepisał duphaston 3*3 i na noc Utrogestan po powrocie z Polski znów zaczęłam plamić (1000 km samochodem) jak poszłam do mojej gin to okazało się że to krwiak króry si usuwa macica była lekko otwarta i stąd ta brudna krew kazała się oszczędzac,zero sportu,dzwigania i zero przytulania z mężem dużo leżeć i odpoczywać plamienia ustały już po wizycie ale dalej mam mieszane uczucia saba możesz spokojnie chodzic,ale staraj się więcej leżeź żeby krwiak ładnie się wchłonął
Dobrze :) tylko jak za dlugo pochodze to mnie kregoslup nawala, zgaga czasami pomeczy ale jest znosnie. Nie moge doczekac sie wizyty a do 26 jeszcze troszke :)
CZESC ja wczoraj dostalam brazowego sluzu i dzis tez go mam ale wydaje mi sie ze jest mniej bylamna IP mam powiekszona macice i grube endometrium wiec mam nadzieje ze jest ok ... a pecherzyka jeszcze nie widac podobno zawczesnie ...
Izabela .-to objawy dobre :)oprocz plamienia ,ale czasmi sie zdaza . A ze niewidac pecherzyka ???? ja jak pisalam wyzej widzialam juz serduszko,taka pulsujaca kropeczke a bylam wtedy tydzien wyzej :)
niee mowila ze 6 6 -7 tyg bedzie widac ze dzis dopiero zaczelam 5 tydzien wiec zawczesnie mowila ze zadko widac w 5 tyg a nie leciala mi czysta krew tylko brazowy sluz i tyle ...
iza dzis wg suwaczka zaczełas 6 tydz, ale to spokojnie ma prawo byc nic nie widac ja w ciazy ze srednia córa miała podejrzenie pustego pecherzyka do 8 tyg. dopiero w 7,3tc uwidocznił sie zarodek z serduszkiem w 6,5 nie było widac nic + pecherzyka który w dodatku był niekształtny i nie chciał rosnac za to w tej ostatniej poronionej ciazy pecherzyk widac było w 4,2tc przy becie 668 (bo akurat robiłam w tym dniu ) kilka dni potem był juz zarodek to wszystko tez zalezy od sprzetu jakim gin dysponuje
no ja bete robilam w pon 2.01 wynik 30.37 a a 4.01 beta 75,76 wiec ładnie przyrastała ;) a wczoraj ten brazowy sluz wystraszylam sie ale nie ma go duzooo jest tylko troche w sodku i wydaje mi sie ze dzis jest mniej biore dupka 2x2 na usg w szpitalu mi dzis powiedziala ze macica powiekszona i gube endo wiec zle nie jest
nie dzis masz pełne 5 tyg ciazy jutro juz bedzie 5 tygodni i 1 dzien czyli 6 tydz :) przy takiej becie nie ma prawa nic byc widac wiec to co widac jest super :) a plamieniami sie nie martw lez spokojnie najwiecej jak sie da i wierz ze bedzie git :) trzymam kciuki :)
A ja czekam na owu, której jeszcze bankowo nie było. Dziś 12 dc, wczoraj wieczorem wyszedł plus na owulacyjnym ( rano tego dnia go nie było), śluz śliczniutki płodny czyli wszystko super. Zastanawia mnie tylko jedno... zawsze piersi bolały mnie przed @ kilka dni, od jakiegoś czasu od owulacji a w tym cyklu bolą zanim nastąpi jeszcze owulacja ( dla mnie prawdopodobna owulacja jutro a we wtorek nastąpi skok- zobaczymy). I to czuje je tak mocno. Tak czy siak odkąd sie obserwuję każdy cykl mnie czymś zaskakuje :).
mam pytanie - czy przy poziomie progesteronu ok.23 ng/ml w 23dc, mozliwe jest ze bede musiala brac luteine na wywołanie @?? cchodzi mi o to czy nie jest to wystarczajacy poziom aby @ sama przyszla?? ginka nie kazala mi brac zadnych leków, w tym luteiny i zobaczyc jak bedzie, i tak sie zastanawiam - dzis 28 dc i cisza...
hejka dziewczyny powiedzcie mi czy ma sens isc jutro na bete bo pregnyl wziełam 27 grudnia o 13 a serduszkowanie było 26 grudnia rano pozniej mojego M nie było i serduszkowanie znowu 30grudnia jutro jest 14 dni od podania pregnylu ale zastanawia mnie czy warto zrobic bete chyba nie bardzo