Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeJan 9th 2012
     permalink
    Wpadam na moment i znikam lulu:)

łoooo matko ale przypał z tym ,,lodem,,:crazy:

Chantall idź na betę będziesz pewna na 100% - też miałam opory i się bałam rozumiem Cię.

mimik miejmy nadzieję że to był sen proroczy:)
    --
    •  
      CommentAuthorchanntall
    • CommentTimeJan 10th 2012
     permalink
    dzień dobry,

dzis 30dc temp sie utrzymuje na poz 37,2 a test z moczu negatywny :confused: zrobilam rano poziom progesteronu i bete, zobaczymy - jakos nie licze na cus, skoro test w 30dc wyszedl negatywny, nawet bladej kreski nie bylo
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Iwonko, moja ciocia ma raka szyjki macicy, lekarze nie dawali szans życia, chemia itd a żyje juz 4 lata, męczy się kobieta strasznie, ale żyje oby tak dalej. druga ciocia na szczescie miala operacje i na razie jest ok, ale z tym roznie bywa. Chantall dzień dobry:-) to czekamy na betę i wtedy będziemy się cieszyc:-)
  1.  permalink
    A mojej koleżanki miała raka jelita i jej usuneli część jelita i minęło już 4 lata i jest wsio ok.
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam. Channtall beta wszystko wyjaśni bo dla mnie Twój wykres jest mało miarodajny:wink: za późno zaczełaś mierzyć tempki i tak szczerze skoku nie widze ale mógł być w momencie kiedy akurat nie mierzyłaś. a czy tempki mierzyłaś o tej samej porze i po dłuższym spoczynku?
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    Rumba się okaże :bigsmile: oby była owu bo ten brązowy śluz przez 3 dni to prawdopodobnie był mój okres hehe ale kontynuuje cykl nie zakładam nowego.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeJan 10th 2012 zmieniony
     permalink
    hmm nie szłam na bete krew mnie dzis z samego rana zalała ...... do kiobtek co braly pregnyl powiedzcie mi w jakich dn cyklu miałyscie go podany?
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Iwonko ale to zalezy od wielkosci pecherzyka a nie dnia cyklu:-)
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    no wlasnie od wielkosci pecherzyka ale jak szukam i czytam to pisza ze w roznych dniach podaja 12, ,13, 14 , ja dostałam @ dzis wiec 13 dzien cyklu tak jak mi lekarz mowil to wypada niedziela a zaden lekarz nie ma czynnego gabinetu pogotowie mi pregnyl poda ale musze miec najpierw zmierzony pecherzyk czy ma odpowiednia wielkosc dzwonilam na szpital oddzial ginekologiczny i jakis lekarz ma dyzur tylko ja z włoch od mamy bende tez w niedziele wieczorem wiec odrazu musze isc na szpital do lekarza ktory ma dyzur jeny wszystko mi sie wali nic nie wychodzi jak ma byc ....i zastanawia mnie czy moge wziasc w 14 dniu cyklu musze jutro zadzwonic i sie dowiedziec
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Iwonko ale pecherzyk w jednym cyklu moze byc dobry w 13dc a w innym juz nie, na to nie ma reguly, bynajmniej u mnie. jesli bedzie dobry w ndz to w poniedzialek urosnie ok 2mm wiec pewnie bedzie mozna spokojnie podac pregnyl
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    iwoas moja kuzynka która jest teraz w szczęśliwej ciązy trojaczej miała pregnyl podany w 22 dc bo dopiero wtedy pęcherzyki dorosły
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    sorki aborta że jak wyszłam z tego szpitala to się wtedy nie odezwałam ale ja mam bardzo często tak że mi się kabel odłancza i nie chce zadziałać a tak bardzo się ucieszyłam wtedy że jesteś bo miałam tyle pytań a tu lipa nie mogłam nic wysłać
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    no własnie mnie dziwi ze lekarz mowi ze tylko w 13 dniu cyklu bo wiem ze podaja w roznych cyklach ale to tak jak kiedys powiedzialm kazdy lekarz ma swoje zasady ktorych sie trzyma choc czasem powinien cos zmienic powiedzmy inaczej rozwijac heheheh
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    iwoas pregnyl podany za wcześnie albo za późno nic nie da więc warto by teorie twojego gina skonsultować z innym bo Twój jest mega uparty na tej jeden dzień cyklu
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    saba nic się nie dzieje jak coś pisz na PW
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    iwoas wydaje mi się, że Twój gin uważa jedynie cykle 28 dniowe za jedynie prawidłowe a to jest błędne pojęcie
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    tylko nie mam wykupionego abonamentu napisz proszę czy orientujesz się dlaczego może być podwyższone WBC norma jest do 10,5 a ja miałam 22,5 i jeszcze miałam podwyższone GRAN 20,6 to są wyniki jak trafiłam do szpitala reszta jest o.k
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    WBC to krwinki białe czyli leukocyty norma w ciązy jest chyba do 15 tysięcy, bo w ciąży jest ich zazwyczaj więcej jak są poniżej normy wskazują na problemy hematologiczne, a jak jest ich dużo powyżej normy wskazują na infekcję bądź jeśli się nie mylę uszkodzenia tkanek.

A co do granulocytów to są ich trzy rodzaje obojętnochłonne, zasadochłonne i kwasochłonne czyli inaczej neutrofile, basofile, eozynofile. Ich podwyższone wyniki także wskazują na infekcję, ale na wyniku powinnaś mieć je dokładnie rozpisane których ile było
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    a może to być spowodowane infekcją pęcherza bo ja z tym to cały czas mam problem a jeszcze co mnie niepokoi to na wypisie mam napisane .Nad u .wewn.niewielkie obszary heterogenne może to tym spowodowane a do lekarza dopiero w piątek i siedzę i myślę
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Nie wiem co ktoś piszący ten opis miał na myśli więc z tym nie pomogę, a co do pęcherza a miałaś robiony mocz bakteriologiczny tzn posiew ?
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    jest napisane WBC 22 K/uL i gran 20,6 10 ^9/L (91,30%)
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    miałam posiew na mocz wyszedł dobry i gin mi też pobierał na jakiś posiew z pochwy też o.k
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Wynik wskazuje na infekcję, ale powinno być rozbite na poszczególne rodzaje, a robiłaś CRP i OB ? no i mocz bakteriologiczny ?
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    No to jeśli w pochwie, szyjce ani pęcherzu nie ma bakterii to nie stąd a diagnozują to jakoś dalej ?
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    o.b nie robiłam i crp teżnie robiam a co to jest crp
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    nie diagnozują
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    CRP to badanie pokazujące ryzyko stanu zapalnego w organizmie w skrócie infekcji jest to tzw białko ostrej fazy
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Saba dziwne podejście :( hmmm nie wiem co doradzić ale powinni sprawdzić skąd pochodzi ta infekcja... a przypomnij mi ty masz ok tarczycę tak ?
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    mam refluks żołądka ale to niema z tym nic wspólnego a teraz kiedy nie moge brać żadnych leków to masakra boli mnie żołądek aż mnie ściska
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    tarczyce miałam pół roku temu norma była do 4.8 a ja miałam 2.8
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ale 2,8 TSH to już informacja o niedoczynności, a badałaś w ciąży TSH,ft3 i ft4 ? Jak nie to zbadaj idź z wynikiem do endokrynologa i może zrób usg tarczycy bo może to zapalenie tarczycy, dorób też atpo i atg
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    w ciąży nie robiłam
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    te badania robi się prywatnie czy można na kase
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    TSH może zlecić internista pozostałe tylko endokrynolog jesli mają być refundowane ale tylko endiokrynolog na NFZ
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    eh... beta ujemna, progesteron spadł do 1,76 ng/ml :cry:

czekam na @ :cry:
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    dzięki aborta

channtall nie martw się następny cykl jest twój ja w to wieże
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    channtall nie martw sie za chwile nowy cykl i nowa szansa domnie @ przyszła dzis wiec nowy cykl rozpoczety!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    a moja @ dzis zamulona rano troche krwi na papierze a tak cały dzien taka brazowa wydzielina zgłupialam bo nie mialam tak nigdy .....
    --
  2.  permalink
    Channtall bedzie dobrze - głowa do góry i myśl już o owulce;)))

Iwoas czasem tak jest może to przez clo a może jednak jest plusik
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    własnie doszły domnie nowinki od mamy jednak te 10% okazały sie ze to nie rak ufffff
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Mowilam iwoas, ze tak bedzie.:smile:
    Pozdrawiam :bigsmile:
  3.  permalink
    czy któraś z was jeździ konno? cały czas się zastanawiam, czy wsiadać po owulacji czy czekać lepiej?
    sama nie wiem, opinie są podzielone
  4.  permalink
    Iwonka bardzo się ciesze.

Co tu tak znów pusto? Co do koni to pojecia nie mam
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeJan 11th 2012
     permalink
    fasolinka moja koleżanka hoduje konie i jeździ na nich i ona do momentu pozytywnego testu jeździła potem na pierwszy trymestr odpuściła w drugim jeździła i znów w trzecim nie
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dodam tylko, ze ona miała bezproblemową ciąże w wypadku zagrożonej odpadałaby jazda konna
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    umnie @ sie rozkreciła kurcze na sama droge jaka mnie jutro czeka 24 godzinna ale ciesze sie ze jade odwiedzic moja mamuske...
    --
  5.  permalink
    dzięki !
    jak się dowiem, że pozytywny to nie będę w ogóle, ale zastanawiało mnie na samym początku, przed zagnieżdżeniem czy początek zagnieżdżenia, bo mój koń z takich co muszą mieć porządny ruch codziennie i jak nie wsiadam to szaleje hihi :) w ciąży nie zamierzam wsiadać bo nie mam spokojnego konia :)
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Hej:bigsmile:
    Jest ktos?
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Hey Magic gdzie byłaś jak Cię nie było?
    Jak się czujesz?:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.