dzis 30dc temp sie utrzymuje na poz 37,2 a test z moczu negatywny zrobilam rano poziom progesteronu i bete, zobaczymy - jakos nie licze na cus, skoro test w 30dc wyszedl negatywny, nawet bladej kreski nie bylo
Iwonko, moja ciocia ma raka szyjki macicy, lekarze nie dawali szans życia, chemia itd a żyje juz 4 lata, męczy się kobieta strasznie, ale żyje oby tak dalej. druga ciocia na szczescie miala operacje i na razie jest ok, ale z tym roznie bywa. Chantall dzień dobry:-) to czekamy na betę i wtedy będziemy się cieszyc:-)
Witam. Channtall beta wszystko wyjaśni bo dla mnie Twój wykres jest mało miarodajny za późno zaczełaś mierzyć tempki i tak szczerze skoku nie widze ale mógł być w momencie kiedy akurat nie mierzyłaś. a czy tempki mierzyłaś o tej samej porze i po dłuższym spoczynku?
no wlasnie od wielkosci pecherzyka ale jak szukam i czytam to pisza ze w roznych dniach podaja 12, ,13, 14 , ja dostałam @ dzis wiec 13 dzien cyklu tak jak mi lekarz mowil to wypada niedziela a zaden lekarz nie ma czynnego gabinetu pogotowie mi pregnyl poda ale musze miec najpierw zmierzony pecherzyk czy ma odpowiednia wielkosc dzwonilam na szpital oddzial ginekologiczny i jakis lekarz ma dyzur tylko ja z włoch od mamy bende tez w niedziele wieczorem wiec odrazu musze isc na szpital do lekarza ktory ma dyzur jeny wszystko mi sie wali nic nie wychodzi jak ma byc ....i zastanawia mnie czy moge wziasc w 14 dniu cyklu musze jutro zadzwonic i sie dowiedziec
Iwonko ale pecherzyk w jednym cyklu moze byc dobry w 13dc a w innym juz nie, na to nie ma reguly, bynajmniej u mnie. jesli bedzie dobry w ndz to w poniedzialek urosnie ok 2mm wiec pewnie bedzie mozna spokojnie podac pregnyl
sorki aborta że jak wyszłam z tego szpitala to się wtedy nie odezwałam ale ja mam bardzo często tak że mi się kabel odłancza i nie chce zadziałać a tak bardzo się ucieszyłam wtedy że jesteś bo miałam tyle pytań a tu lipa nie mogłam nic wysłać
no własnie mnie dziwi ze lekarz mowi ze tylko w 13 dniu cyklu bo wiem ze podaja w roznych cyklach ale to tak jak kiedys powiedzialm kazdy lekarz ma swoje zasady ktorych sie trzyma choc czasem powinien cos zmienic powiedzmy inaczej rozwijac heheheh
iwoas pregnyl podany za wcześnie albo za późno nic nie da więc warto by teorie twojego gina skonsultować z innym bo Twój jest mega uparty na tej jeden dzień cyklu
tylko nie mam wykupionego abonamentu napisz proszę czy orientujesz się dlaczego może być podwyższone WBC norma jest do 10,5 a ja miałam 22,5 i jeszcze miałam podwyższone GRAN 20,6 to są wyniki jak trafiłam do szpitala reszta jest o.k
WBC to krwinki białe czyli leukocyty norma w ciązy jest chyba do 15 tysięcy, bo w ciąży jest ich zazwyczaj więcej jak są poniżej normy wskazują na problemy hematologiczne, a jak jest ich dużo powyżej normy wskazują na infekcję bądź jeśli się nie mylę uszkodzenia tkanek.
A co do granulocytów to są ich trzy rodzaje obojętnochłonne, zasadochłonne i kwasochłonne czyli inaczej neutrofile, basofile, eozynofile. Ich podwyższone wyniki także wskazują na infekcję, ale na wyniku powinnaś mieć je dokładnie rozpisane których ile było
a może to być spowodowane infekcją pęcherza bo ja z tym to cały czas mam problem a jeszcze co mnie niepokoi to na wypisie mam napisane .Nad u .wewn.niewielkie obszary heterogenne może to tym spowodowane a do lekarza dopiero w piątek i siedzę i myślę
ale 2,8 TSH to już informacja o niedoczynności, a badałaś w ciąży TSH,ft3 i ft4 ? Jak nie to zbadaj idź z wynikiem do endokrynologa i może zrób usg tarczycy bo może to zapalenie tarczycy, dorób też atpo i atg
fasolinka moja koleżanka hoduje konie i jeździ na nich i ona do momentu pozytywnego testu jeździła potem na pierwszy trymestr odpuściła w drugim jeździła i znów w trzecim nie
dzięki ! jak się dowiem, że pozytywny to nie będę w ogóle, ale zastanawiało mnie na samym początku, przed zagnieżdżeniem czy początek zagnieżdżenia, bo mój koń z takich co muszą mieć porządny ruch codziennie i jak nie wsiadam to szaleje hihi :) w ciąży nie zamierzam wsiadać bo nie mam spokojnego konia :)