Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
O istnieniu PCOS dowiedziałam się dwa dni temu, wtedy lekarz powiedział mi, że jest przekonany, że ja cierpię na tę chorobę (dolegliwość?).. w pierwszej chwili pomyślałam sobie, że to tylko kolejne choróbsko, które się do mnie przyplątało (mam większość dolegliwości tego świata :P) Lekarz zalecił zrobienie mi badań na własny koszt (bardzo mnie to zdziwiło, ale okazuje się, że NFZ ponosi za to winę..), a później z wynikami mam się zjawić u niego i chciałabym się was zapytać czy mogę je jakoś sama zinterpretować.. żeby tak mniej więcej wiedzieć zanim pójdę do gin.. strasznie się wystraszyłam tego całego PCOS jak zaczęłam szukać informacji na necie (zalecenie lekarza) ze wszystkich objawów nie mam tylko nadmiernego owłosienia
Gin twierdzi, że wyniki będą na pewno złe, więc wolę już się zabezpieczyć dowiadując się co i jak z tym "fantem" się robi.. Mam 19 lat.. nie planuję teraz dziecka, ale chyba pierwszy raz tak mocno się boję.. i jeszcze o jedno was proszę, bo pomimo tego wszystkiego co czytałam mam straszny mętlik i chciałabym mieć jasną informację.. czy jak gin stwierdzi na pewno u mnie PCOs to od razu zaczynam przyjmować jakieś leki hormonalne.. muszę stosować jakąś dietę (o tym też czytałam) i czy mogę się całkowicie wyleczyć? Z góry dzięki za info.. pozdrawiam
). Tak więc głowa do góry, wszytsko będzie dobrze. Nie taki diabeł straszny jak go malują. Wierz mi sa gorsze choroby na świecie. Pozdrowionka.
Na tej podstawie dopiero, mozna stwierdzić czy trzeba brać tylko hormony i jakie, czy do tego dieta itp. choroby nie wyleczysz choć słysząłam juz kilka razy o ustąpieniu objawów po ciąży. Ale nie wiem ile w tym prawdy.
i leczenie PCO jest tam podobno szczegółowo opisane... czekam na nią chyba prawie jak na zbawienie

no mo może jeszcze twrącę swoje trzy grosze:
Nie znam żadnego powodu żeby polecić tego lekarza.
a ta doktór wprost zniechęca do podstawowych badań!!!