Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
większość z nich chciałaby wziąść już ślub, ale ich partnerzy nie chcą bo tak jak jest im pasuje
Niestety, zgoda na seks przed ślubem albo odwleka ślub w nieskończoność
Tzn. trwałość małżeństwa musi być celem samym w sobie i wszystko inne jest u podporządkowane.
bo nie czuję się presji, nie nurtują nas myśli szybko bo nas ktoś nakryje, a czy naprawdę dobrze robię, gdzie mamy pójść, kiedy ktoś będzie miął wolną chatę albo pokój w akademiku
że wiele dziewczyn nie odczuwa jakiejś wielkiej przyjemności z sexu, plus paraliżuje je strach przed ciążą
Gdy chłopak postanawia na mnie zaczekać do ślubu, wiem, że szanuje mnie i nasz zwiazek
Nikt tu pewnie nie powie, że gwarantem udanego życia we dwoje jest czekanie z sexem do śłubu
Z całą pewnością możecie dostrzeć podteksty katolickie,
czyli w wolnym związku, gdzie między partnerami jest seks nie ma rozwoju więzi?
no, ale chyba nie jest tak zawsze? przecież ludzie są różni, zarówno kobiety jak i mężczyźni.
Przecież słyszy się o niedobraniu partnerów. Są to rzadkie przypadki, ale jednak. Jaką mamy gwarancję, że nie będzie to naszym udziałem? Po za tym widzę tu jednak podteksty katolickie.
Tzn. trwałość małżeństwa musi być celem samym w sobie i wszystko inne jest u podporządkowane. Jeśli tak ustawimy sprawy to obie strony są zdolne do wyrzeczeń, wybaczeń, ofiar, cierpliwości, ale i do docenienia wszystkiego dobra, jakie otrzymujemy od drugiej strony.
nie można żyć bez ślubu? czy takie osoby są gorsze w jakiś sposób? czy musimy podporządkować się pod schematy ?
a to to racja i akurat mój partner był gotowy na mnie zaczekać, to ja po 9ms związku nie chciałam czekać (była to świadoma decyzja).
Trudno mi uwierzyć, że związek polegający tylko na własnym postanowieniu, bez wsparcia łaski Bożej, naprawdę może być trwały do śmierci. Wiem dobrze ile tej łaski potrzeba.
Czy Twój partner byłby zadowolony, gdyby wiedział, że tak szeroka publika ma wgląd w szczegóły jego intymnego pożycia?
Czy Twój partner byłby zadowolony, gdyby wiedział, że tak szeroka publika ma wgląd w szczegóły jego intymnego pożycia?
Przysięga, zobowiązanie publiczne, ślubowanie, sakrament - to jednak co innego niż umówienie się, ze jesteśmy razem.
i jakim prawem jej mowicie ze jej zwiazek nie przetrwa?