Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Pragnienie dziewictwa nie było wewnętrznym pragnieniem serca.
Myślę że jak się ma jakąś sferę niepoukładaną to można mieć przegięcia w różne strony
nie mam nic na swoje usprawiedliwienie bo spałam z facetami przed slubem, ale stane i tak w obronie zdania Doroty. Kościół stoi po tej str że seks przed ślubem jest be i już i nie podaje wytycznych że jest on be dla 25latka a dla 4osto już nie. Jeśli jestem w danej instytucji (Kościele) i chcę być wobec niej ok to sam/sama wybieram. Niewygodne jest zdanie Kościoła dla niektórych, dla mnie samej też nie ale po prostu mam swiadomość grzechu ... Długo by można pisać na ten temat i niejeden z teologów się nad tym rozwodził tak samo jak niejeden z przeciwników KK. Moje zdanie jest takie - człowiek sam decyduje o swoim losie tzn czy nagminnie łamie Przykazania (coś czym nakazuje żyć dana wiara) czy jest z nimi w zgodzie a tym samym z wiarą, sumieniem, Bogiem i samym sobą Całkowiecie zgadzam się z Agnieszką, generalizowanie przychodzi najłatwiej.
Argument o tymczasowości związków niesakramentalnych można oczywiście odeprzeć setkami przykładów czy też antyprzykładów (rozpad małżeństw zawieranych w Kościele to przecież też nie rzadkość