Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
marion, ale czujesz jakiś cień żalu po tej decyzji?
Ciążę, choć idealne nie były - lubię. Rodzenie - 2 porody to był pikuś, więc traumy nie mam. Sama opieka nad dzieckiem mnie nie przeraża
A tak póki co jedyne, co by mnie "ratowało" to wpadka bo świadomie to się nie zdecydujemy. A i wpadka w naszym przypadku łatwa nie będzie
Dlatego me matczyne uczucia zaczęłam w koty ładować, może to uspi mój instynkt macierzyński
My mówimy, że w przyszłości kupimy sobie psa, zamiast robić dziecko
Jak znajomi zapraszają do siebie na popołudniową kawkę to czasem jak przemyślę (...) to już w ogóle rezygnuję, bo to tylko męczarnia dla wszystkich.
Ostatnio miałam 2 ostre zapalenia oskrzeli jedno po drugim i nawet na zastrzyk musiałam iść z małą na rękach, bo nie miałam z kim zostawić.
Trzeba podchodzić do problemów zadaniowo i logistykę mieć na wysokim poziomie. I to lubieć.
duże znaczenie ma bardziej różnica wieku a nie ilość posiadanych dzieci
A ja wam powiem tak, że mi teraz przydałoby się trzecie dziecko ALE w wieku starszej córki. Było by mi dużo łatwiej.
Przykładowo ja bez auta byłabym w ciemnej dupie. Mąż mieszka w innym mieście z racji pracy i widzimy się tylko na weekend.
Do tego wora ograniczeń możemy dorzucić: finanse, możliwości lokalowe, posiadanie prawa jazdy, dużego samochodu i nawet właśnie tą osobę lub osoby, które w razie konieczności wizyty u lekarza zajmą się cała ekipa.
- sa miejsca w salonie gdzie mam wyjeta bo tez ciagle z nia biegal :P a mój przegrzczny syn lata z kawałkiem listwy przypodłogowej
sa miejsca w salonie gdzie mam wyjeta bo tez ciagle z nia biegal :P