Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeDec 29th 2007
     permalink
    Kapulek tez wyrosl z pizamek ;) ja dzis stwierdzilam ze ze spiochow to on szybko wyrosnie i kulam mu dwu czesciowa pizamke :)zwykla taka bawelnaiana super :) i jeszcze jeden super jest w tej pizamce to to ze na dole nogawek ma sciagacz a pozniej jeszcze stopki:)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    kfiatuszek jakieś foto tej piżamki wklej

Aniu tak ale cenowo dzisiaj jak oglądałam to nie były za ciekawe!
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Aniu, to nawet lepiej, tylko się trzeba upomnieć ładnie u mam, więc się upominam, podajcie dziewczyny Ani wasze wybory - to będzie duże ułatwienie dla przyszłych mam a i same jednocześnie wszystkie zobaczymy, które produkty najlepiej się sprawdzają (są najczęściej wybierane)
    --
  1.  permalink
    harp- ja z pewnością podam

Lady- ja od urodzenia Hani kupuje tescowe- trójpak kosztuje 39 zł, więc 13 zł za 1 pajac... Mi się wydaje,że to nie jest cena zaporowa
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kfiatuszku a pod pizamke co body zakladasz? Gabrysia do tej pory spiac w pizamach 2czesciowych ma cale gole plecy tak sie kreci. mam dla niej taki kombinezon calosciowy ze stopkami (zapinany na zamek) z bawelny i z polaru i ona patrze ze tez najbardziej w tym spac lubi a dla mnie to idealna sprawa bo nie trzeba 5 razy w nocy latac zeby ja przykryc. mam takie op Gabrysi dla Krzysia ale maz cos mi przybakuje ze rozowy dla chlopca nie bardzo ale co tam... pizama moze byc i atka
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jesli idzie o tesco to 3pak tych bialych z misiem kosztuje 29zl, dopiero blekitne lub rozowe kosztuja 39zl :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    to Ja ślepa dzisiaj byłam bo albo to jakoś zapakowane było albo Ja nie zauważyłam
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady poszukaj dobrze. ja trafialam na nie nawet w tych takich malych tesco gdzie nie ma cherokee i ogolnie powierzchnia niewielka, lezaly w koszach tam gdzie body
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    AniuM obowiazkowo body ;) u mnie nie ma tak cieplo zebym tylko sama pizamke zakladała:)

Lady zdjecie zaraz bedzie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeDec 29th 2007 zmieniony
     permalink
    oto foto na modelu ;)

http://images29.fotosik.pl/132/af2253d1fa7531admed.jpg

a tu gora z moim łobuzem co wyjątkowo spac dzis nie chce ;)

http://images32.fotosik.pl/91/e9b2c3cd6bccd036med.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja po Gabie mam cos tego typu - z abs'ami :)

sa
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    tez miałam ale wyrosł :P
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Krzys bedzie zdany na rozowe :) buehehe
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 29th 2007 zmieniony
     permalink

DROGIE MAMY

na prośbę harpijki bede tworzyla w bazie wiedzy tabele dotyczaca produktow ktore uzywacie dla swoich dzieci i ktore polecacie.
    prosze o przeslanie mi szeptow z nazwa produktow (ewentualnie podanie frimy) w danej kategorii, jesli ktoregos produktu nie uzywacie zostawie puste miejsce

*mydlo
    *plyn do kapieli
    *oliwka
    *szampon
    *krem/mleczko/balsam do ciala
    *krem na odparzenia
    *krem na mroz
    *oliwka
    *puder
    *chusteczki (mysle ze tu mozna podac po 2 rodzaje jesli ktoras tak stosuje)
    *pieluchy
    *do nosa

przy informacjach przez Was przeslanych umieszcze nick osoby polecajacej :)

dziekuje i licze na odzew
  2.  permalink
    W biedronce sa 2 packi bodziaków baby code po 9 zł, a od 3 stycznia będą rajstopki frotte po 7 zł

http://www.biedronka.pl/str/2/i/6.php
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 30th 2007 zmieniony
     permalink
    kupilam dzisiaj te body, dlugi rekaw i fajna bawelna
    byly rozne zestawy kolorystyczne bialy z fioletowym zielonym rozowym zoltym granatowym czy bezowym.
    ja dla Krzysia bralam rozm 80 (12miesiecy) - beda takie prawie akurat bo z bezem na 18miesiecy (czyli 86cm) nie bylo
    •  
      CommentAuthorJusta42
    • CommentTimeDec 30th 2007
     permalink
    Dzięki Aniu za odpowiedź.
    Ja dzisiaj szalałam w Pepco-body 5,99 naprawdę świetna bawełna. Są też przecenione rajstopki, majteczki i skarpetki. Nie wiem jak u was ale w razie czego informuję, że przeceny są :)
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ja sie wybieram jutro po bodziaki:) dzieki za przypomnienie;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Justa ojjj przydaloby mi sie odwiedzic pepco ale juz w poszukiwaniu bielizny dla starszej... a przeceny sa tylko na te malutkie czy i na wieksze?? ogolnie co do PEPCO to ja mialam dla Krzysia i body bawelniane i welurowe pajace i jakosc bez zarzutu
  3.  permalink
    A ja dziś byłam w Smyku- wielkie plakaty o obnizce o 50% - a w środku ... guzik.
    Przecienione tylko to, co beznadziejne. W tym największym Smyku w Al. Jerozolimskich nie bylo ani jednego pajaca z weluru rozpinanego z przodu!!! Za to tych z tyłu na pęczki
  4.  permalink
    byłam dziś w Pepco bo sie okazało ze 5 pieluch tetrowych to za mało...dokupiłam wiec troche i jeden kaftanik mi wpdał w oko ale 7.99 kosztował wiec przeceny nie było.Jest u nas taki sklep dzieciecy -nie najtanszy ale zawsze na koniec roku wyprzedaja towar i byłam wczoraj i zaszalałam.Kupiłam troche takich najzwyklejszych śpioszków i kaftaników i ceny ich wachały sie ok 7zł za kaftanik i 10 zł za śpiochy.Trafiłam tez na body przecenione firmy Kolorino a bardzo mi sie podobaja ich rzeczy tak że obkupilismy sie na rozmiar 62:)

--
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 31st 2007
     permalink
    u nas otworzyli w polowie grudnia sklep COCCODRILLO, niby promocje na poczatek do -40% ale i tak ceny jak dla mnie zaporowe. maja ladne zreczy ale bluzeczka bawelniana 30zl a bawelniany pajac 40z hakiem. jedynie body z dlugim rekawem byly w przystepnych cenach bo po 16zl wychodzily za sztuke no ale w sumie w biedronce mam za to 4szt a potrzebuje takich typowo bieliznianych wiec po co przeplacac :)
  5.  permalink
    Coccodrillo też mamy.Fajne ciuszki ale jak dla mnie tez za drogie.mam pare spiochóe i bodziaków od nich ale na komplety jakies to juz bym nie wydała tyle kasy.

--
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    Ania widziałam tylko zwykłe bawełniane koszulki w przecenie, majteczki i rajstoki, no i oczywiście bodziaki. A jak z innymi to się nie rozglądałam. A u nas w Coccodrillo takich małych rzeczy brak. Nie wiem dlaczego, Ale jak się rozglądałam to faktycznie ceny niektórych rzeczy powalają.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Justa dzieki!!! ja do pepco wybiore sie dopiero po poborach meza czyli po weekendzie pewnie, mam nadzieje ze jakas bielizna dla 6latki bedzie...
  6.  permalink
    u nas w pepco totalna wyprzedaz swiateczna i chyba po nowym roku bedzie cos nowego bo same resztki
    --
    •  
      CommentAuthornetka24
     permalink
    No to ja sie pochwale, ze tesciu wrocil z norwegii i kupil nam wozeczek - jednak quinny buzz z calymzestawikiem, kolezanka kupila taki i mialam okazje pomacac i przejechac sie z jej malenstwem, a tym bardziej, ze to tesciu sie uparl, nie my na to wydajemy. strasznie mi sie podoba ten wozek, ale nie jestem pewna czy nas samych by bylo stac, zeby sobie taki kupic. Teraz jeszcze kupujemy lozeczko i wanienke. Co sadzicie o materacu kokos-pianka-gryka?
    -- CZEKAMY NA PIOTRUSIA
  7.  permalink
    haha siostra....jednak quinny...:) a jaki kolorek??? ten czerwony????
    --
    • CommentAuthorzelkowa
    • CommentTimeJan 1st 2008
     permalink
    Netka ja mam ten wozek i jestem z niego zadowolona .Kolor czerwony ,a spacerowka niebieska.
    Prowadzi sie go super.
    --
    •  
      CommentAuthorIWA5
    • CommentTimeJan 2nd 2008
     permalink
    Apropo zakupków:
    W Święta odwiedzili nas moi znajomi z liceum którzy teraz mieszkają w Irlandi i mała dostała całą torbę ciuszków z NEXT i EARLY DEYS - oczywiście mamusia za nie zapłaciła ale tylko 55 euro, a ciuszków cała torba: pajacyki i body do spania, rajstopki, bluzeczki, sukienki, kompleciki na wiosnę i nawet sandałki na lato. Jak będe miała chwilke to wkleje parę zdjątek.:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ach a u mnie śpiochów brak! może dzisiaj w tesco dużym coś upoluję.... no i spodenki potrzebuję dla Julcika i chociaż ostatnio miałam już w ręku i miałam iść płacić to się wycofałam a teraz żałuję! na śląsku w smykach też jakieś pustki!
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Tosia też już wychodzi 3-6 i znowu muszę wyruszyć na łowy kryzysikowe....
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Dzieki dziewczyny za odpowiedz :bigsmile:

Co do wozkow, to mam juz totalne miszmasz w glowie. Calkowicie zrezygnowalam z X-landera-najmniejsza gondola i raczej z S4 tez, bo ta gondolka tez z tych waskich :confused: Quinny Buzza tez wyogladalam ,ale tez raczej odpada , bo gondloka tez niestety wąziutka no i szerokosc siedziska w spacerowce tez waskie:confused: Ale przynaje ladnie wyglada i super sie nim manewruje. Tak wiec zrobilam sobie liste wozeczkow i rozwazamy kazdy + i - :wink: I tak juz stwierdzilam, ze wozka idealnego chyba nie ma... Zastanawiamy sie nad: Mutsy Urbanrider, Maxi Cosi Mura 3 i bardzo zainteresowala nas Teutonia Spirit S3. Wszystkie wozeczki maja duze kola, to dla nas istotne. Bugaboo dla mnie odpada, bo za drogi a Emaljungi kompletnie mi sie nie podobaja wizualnie :confused:

Co do listy to super pomysl ! Przynajmniej latwiej podjac decyzje co do zakupu jakiegos kosmetyku, jak jest sprawdzony i zaufany:bigsmile:

A mam jeszcze pytanko, widzialam takie maty do przewijania obite kolorowa "ceratka". Czy taka mate zaklada sie na lozeczko w czasie przewijania i czy to jest dobre rozwiazanie? Bo ja sie nieco boje czy z tego maluszek nie moze fiknac albo czy to sie nie zsunie...
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    http://photos03.allegro.pl/photos/400x300/287/86/65/287866534_1
    tego typu przewijak na łóżeczko jest jak dla mnie super. Wygodnie się przewija Bobo ubiera, wyciera po kąpaniu itd itp nie trzeba sie schylać. Zabezpieczeniem by przewijak nie zsunął się są nóżki od spodu opierające się wewnątrz łóżeczka. Wiadomo Bobas niedopilnowany spadnie nawet z łóżka - weronika wiercipupa jeszcze nie spadła z niego i boczne "bandy" utrudniają jej turlanie się po przewijaku
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    And, o dzieki, widzisz, dokladnie o takie same przewijaki mi chodzilo. To super, ze je zachwalasz, bo ostro dumalam gdzie ja malego bede przewijac a teraz to wiem i przewijak dopisuje do listy zakupow!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tagusia - ja przy corce nie mialam przewijaka a zamiast na lzoeczku przewijalam ja na lozku (mielismy malzenskie takie wysokie), teraz kupilam przewijak i przez pierwsze 4 miesiace kazde przewijanie i przebieranie bylo na lozeczku. pozniej maly byl zbyt ruchliwy wiec zrezygnowalam i przewijam go na lozku ale ogolnie zakup uwazam za BARDZO udany
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg a Tosia jeszcze w 3-6sie miesci? Krzys w tescowe 6-9 juz nie wchodzi. ogolnie nosi rzeczy na 9-12 ale ma sporo na 12 miesiecy ktore tez sa akurat na dlugosc bo w szerokosci luzniejsze. widze ze i on bedzie mial ten sam problem co my i Gabrysia - rekawy w wielu rzeczach sa za krotkei
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    przewijak super sprawa :) dopoki dzieciatku nozki nie zwisają;) teraz przewijam juz małego na tapczanie a przewijak klade na automacie i tam ubieram maluszka po kąpieli:)

aco do zakopow to wybrałam sie dzis po czapusie dla mojego smyka:) widzialam na allegro super czape z H&M kosztowala na allegro 39,99 z rekawiczkami :) o taka:

http://photos01.allegro.pl/photos/oryginal/286/08/24/286082400

i z takim zasobem portwela udałam sie do sklepu:) jakie było moje zaskoczenie gdy na miejscu okazało sie ze czapka kosztuje 14,90:) bez rekawiczek ;) kupilam mu wiec jeszcze do tego rekawiczki jakby z baranka i kapciusie takie same :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 3rd 2008
     permalink
    kfiatuszku no to zrobilas niezly interes :) ja mam nadzieje ze jak bedziemy w warszawie 15lutego to jeszcze cos po wyprzedazach zostanie - musze kupic Gabrysi jakies spodniczki i princeske bo ze wszystkiego wyrosla i majac niespelna 6 lat ledwo sie miesci w rzeczy na 7

Magg, Aga kiedy w stolicy rusza fala wyprzedazy???
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewyczny co powiecie na TAKIE krzeselko do karmienia :wink:

fdfgf

ps. otwierajcie link ostroznie, ja przez cene malo zawalu nie dostalam :wink:
  8.  permalink
    cena zaporowa, ale mi się podoba :)
    Takie...hmmm... jak u fryzjera :wink:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJan 3rd 2008 zmieniony
     permalink
    Krzesełko super, mogę takie chcieć ale ceny jeszcze nie widziałam

ups cene widziałam ....
    --
  9.  permalink
    dziewczyny kupiłam wczoraj malemu fajny smoczek .Ma juz jeden aventu którego nie umie ciagnac:( drugi NUKA i ten mu odpowiada ale wczoraj w aptece wymarałam jeszcze jeden,Ogólnie nie lubie firmy canpol babies ale smoczek jaki znalzłam nie dosc ze wizualnie fajny to wygladem przypominajacy Nuka i nie tak twardy.Piotrusiowi sie podoba.A on nie śpi ze smoczkiem tylko czasem go ciagnie jak jest niespokojny albo płacze to mu podaje.sam póżniej wypluwa.
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    Dla mnie krzesełko beznadzieja. Nie lubię nowoczesnych rzeczy, skłaniam się do tradycyjnego, prostego, drewnianego krzesełka. A cena - SZOK !!!!!:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Justa no jak ktos ma dom odlotowo urzadzony i wszystkie meble futurystyczne to takie krzeselko z pewnoscia kupi :wink:
    ja tez mam krzeselko drewniane - klasyczne ktore przerabia sie na stolik pozniej i dzielnie daje rade juz 2 maluchowi :)
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    No krzeselko wyglada jak wyjete ze statku kosmicznego...
    Co do tych przewijakow jeszcze, to u mnie taki dluzszy, bo sa tez krotsze kosztuje ok 60-70 zl w entliczku-petliczku. Owszem nie ogladalam go bardzo dokladnie ale chyba nie wiedzialam tych nozek. A moze one byly jakos pod spod schowane. No nic, zbadam sprawe dokladniej!
    A mam jeszcze\pytanie dotyczace rodzaju materaca, widzialam sa rozne srodki - jaki jest najlepszy??? Sa chyba piankowe, kokosowe i gryczane i czy jakos tak.
    W sobotke jedziemy w koncu na zakupki wyprawkowe :cheer: Po powrocie zdam Wam relacje co i jak. A dzisiaj wstawie foty ciuszkow jakie juz dostalam od sis :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tagusia - ja mam przewijak 80cm - te nozki sa w kazdym i krotszym i dluzszym. sa jeszcze przewijaki ktore oprocz tych wygietych bokow maja i z tylu takie zabezpieczenie i moim zdaniem najlepiej by w taki bylo zainwestowac jesli gdzies dorwiesz.
    a co do materaca to ja mam kokosowy - taki mi doradzila znajoma neonatolog :)
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    ja kupiłam przewijak 80cm za 52zł, na allegro są chyba taniej

materac - na gryce dziecka nie powinno się kłaść przed 3 rokiem życia, bo gryka uczula, u nas na sr polecali pianka-kokos - i strona z pianką na pierwsze 3-4 tygodnie życia, potem kokos - ogólnie taki kupiłam, ale nie wiem czy to był najlepszy zakup, nie podoba mi się ten materac, jakiś miękki jest. Jak zejdziemy na poziom dolny to kupimy kokos-kokos porządniejszy
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Dzieki dziewczyny za info w sprawie tych materacy, bede patrzec za kokosem. No a ten przewijak to musze faktycznie sie przyjrzec jak chodzi o te zabezpieczenia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorngL
    • CommentTimeJan 4th 2008
     permalink
    AniuM - powiem, że widziałam takie krzesełko i BARDZO mi się podoba. niestety - uważam, że cena jest zbyt wysoka i zwyczajnie mi szkoda.Nie przekonują mnie też te kikuty na nóżki - wiadomo, że dzieci są niezgrabne i nie chcę, by dziecko podczas jedzenia zastanawiało się jak utrzymać nóżki na tym czymś. cena i podnóżek decydują na "nie" ale wygląd jest dla mnie rewelacyjny.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.