Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Joaris- w tesco na bank nie ma śpiochów i kaftaników- tzn sa ale nie nie " tescowe". Ja baaaardzo polecam Ci ich pajacyki- mają rewelacyjną bawełnę - kolorowy 3- pack kosztuje 39 zł, więc przypuszczam,że taniej niż za 13 zł szt nie kupisz nigdzie.
    Wg mnie kaftany są średnio wygodne.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 5th 2008
     permalink
    Patrycja bo one maja ci tam chlodzic a nie pochlaniac :) ja mysle ze to moze byc calkiem fajny wynalazek :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    popieram Age co do pajacykow z tesco. w prawdzie w pepco mozna kupic po 7-10zl ale bawelna tych tesco jest bardziej miesista :) za trojpak bialych placilam 29zl czyli to juz w ogole jak za darmo :)
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Pajacyków to mam już kilka. Trzy takie do spania, trzy do ubrania w dzień na 0-3 miesiące z Early Days. No i jeszcze jakies na później. Zostawiłam aparat w UK, więc zdjęć nie mam jak zrobić.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Josaris ja jestem zwolenniczka wiekszej ilosci ubranek a rzadszego prania :wink: no i jeszcze proponuje kupowanie i od poczatku praktycznie zakladanie rzeczy o rozmiar za duzych - w szczegolnosci body bluzeczki czy dresy :)
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Za trójpak pajacyków-piżamek kolorowych bawełnianych zapłaciłam 5 funtów, czyli 25 zł. Za welurowe z czapeczkami w komplecie 4 funty, więc 20 zł. Polarowy (rodzę w maju, więc czy się przyda?) 3 funty, więc 15 zł.
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Wiem, że przyda się więcej, ale nie wiedziałam, ile tego kupować, bo coś na pewno od ciotki dostanę. No i nie kupiłam wszystkiego, co chciałam...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Josaris w maju i polarowe i welurowe sie przydadza, raz ze zdarzaja sie chlodne dni a nawet i w bardzo cieply dzien popoludnia i wieczory sa chlodne. Ja rodzilam w czerwcu a w lipcu byly takie dni (chlodno - deszczowe) ze na pajac z dlugim rekawem kladlam Krzysiowi dresy
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Josaris trzeba przyznac ze ceny rewelacyjne, jak zerkniesz na allegro to zobaczysz jaki bys mogla "BYZNEZ" na dzieckowych rzeczach rozkrecic :wink:
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Wiem, Aniu. Widziałam już dawno temu na allegro. Reklamują je jako super angielskie ciuszki, he he. No ale kto się skuma, że one grosze kosztują? Sama chciałam torbę nimi zapakować i opchnąć na allegro. No cóż, nie zdążyłam. Teraz, choćby się waliło i paliło, nigdzie już nie lecę. Taką nauczkę dostałam, że popamiętam na długo :wink:.
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    taki kocyk kosztuje w UK 3 funty, czyli 15 zł, a na allegro 36 zł...
  2.  permalink
    A mi się wydaje,że ludzie wiedzą, jaka jest przebitka cenowa. Kupują je jednak ze względu na jakość.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Josaris to niech Ci maz zakupy zrobi i podesle :) sadze ze nawet na forum bys chetne znalazla i zarobic dala rade :)
    podobnie jest tez z ubrankami gap czy old navy ze stanow. oni tam na wyprzedarzach po 2-5dolarow kupuja a u nas po 30-40zl sprzedaja
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Josaris a tego rodzaju kocyki/przykrecia co pokazalas bardzo lubie i sobie chwale. nadaja sie i na lato do wozka, i do przykrycia w domu jak maluch zasnie ale tez i do zawijania w kokonic zamiast rozka.
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    No ja tez liczylam tak na oko ile bedzie kosztowac wyprawka, no i odliczajac wozek, to kwota niezla wychodzi...

Z ciuszkow mam na razie:
    - bodziaki w roznym rozmiarze
    - pajacyki
    - czapeczki bawelniane 2
    - skarpetki frotte bez sciagacz
    - kaftaniki
    - sliczniusi niebieski "zestaw startowy"

Kaftaniki kupilam dzisiaj w Entliczku, w pozostalych sklepach jak patrzylam to byly takie zapinane na srodku badz wygladajace jak zwykly malutki podkoszulek, a mnie sie udalo znalesc takie zapinane na boczku, Mam rozm 62, stwierdzilam, ze lepiej chyba wiekszy, no i nie wiem czy dobrze zrobilam, czy te 62 to nie za duzo
    :confused:

I kilka fotek :bigsmile:
    Kaftaniki z dzisiaj

Bodziaki...

Komplecik "startowy" obejmujacy: sliniaczek, bodziaka, pajacyka , takie spodenki i ciepla welurkowa bluzeczke
    http://img87.imageshack.us/img87/7484/p1030916av2.jpg

No i sliczniusi welurkowy komplecik z uszkami :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tagusia - rekawki zawsze w kaftaniku mozesz wywinac a jak sa za dlugie to i niedrapek zakladac nie musisz :) bardzo fajne te body w paseczki z brazem, ogolnie to ja najbardziej lubie Krzysia ubierac w bezowe i niebieskie kolory :)
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Anium tez tak wlasnie sobie mysle, ze zawsze mozna podwinac a naciagnac to juz nie za bardzo...
    Cos mi te kolory jakies marne wyszly, na zywo sa super, bardzo ladny niebieski i brazowy ladny. dokupie jeszcze z 2 kaftaniki i starczy, nie ma co szalec :wink:
    --
  3.  permalink
    Tagusia- jeżeli moge wtrącic 3 grosze...
    Bodziaki najfajniejsze to te, które są rozpinane z przodu na całej długości...
    Ten ostatni śliczny... Early , prawda? Miałam taki sam- tylko różowy :) Powiem Ci szczerze,że średnio wygodny- lepsze są pajace z rozpięciem na obydwu nogach- tu trzeba dosc mocno zagiac nóżkę,żeby zapakowac bobasa. Moja hania ten pajac miała raz na sobie- czapka ani razu nie była użyta.
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    Tagusiu, bardzo ladne ciuszki.
    Ja swoje dzisiaj prałam, dwie reklamówki z czterech.
    Uzbierało się troche.Ale mam cały przekrój od 56 do 68.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja tez dostalam kilka zestawow pajac+czapka. Krzys nosil pajace a czapki Gabrysina lalka :)
    co do pajacow to podpisuje sie pod Aga - te rozpinane na jednej nodze to sa ok jesli zakladasz je juz na tyle starszemu dziecku ze przewijasz 2 razy dziennie a nie co karmienie... Krzys niezle wiszczal przy tego typu strojach...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a jesli idzie o rozmiarowke to u nas najdluzej posluzylo 62. przez 68 Mlody praktycznie przeskoczyl niezauwazenie :)
    •  
      CommentAuthortagusia
    • CommentTimeJan 5th 2008 zmieniony
     permalink
    Aga, tak wszystko Early oprocz kaftanikow. Ja ciuszki mam kupowe przez sis w Uk. A to takich rozpinanych to nie widziala, jeszcze ja popytam a z ta nozka to widzisz, nawet nie pomyslalam...
    Fmartunia, to ladnie masz tego, 4 siaty... ja na pranie i prasowanie przymierzam sie na koniec lutego, co by mi kurzu nie zbieraly :wink:
    --
  4.  permalink
    aniuM zobaczymy jak te wkladki beda sie sprawowac...przetestuje napewno..bo ciekawosc mnie zrzera.... a mam jeszcze pytanko..czy ktoras z was uzyawala pasa poporodowego...i co to tym sadzicie??? pomaga???

josaris ja podobny kocyk kupilam na car bootcie za 20p...:) ogolnie uwielbiam car booty mozna kupic calkiem fajne rzeczy naprawde za grosze...prawie cala wyprawke ubrankowa tam kupilam, za elekroniczna nianie dalam 2 funty, a za lezaczek bujaczek 3,50, kupilam tam tez taki wiklinowy koszyczek ktory stoi u nas w pokoju za chyba 5 funtow....wiec zaoszczedzilam jakies paredziesiat....teraz tylko mam problem co ja z tym zrobie jak maly zacznie wyrastac...mysle ze moge komus te rzeczy odstapic...tylko koszt przesylki chetny sobie pokryje...jest ktos chetny???
    --
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Super, Patrycja! Myślę, że mogę być chętna :). co to te car booty? Nigdy o tym nie słyszałam...

Teraz mnie kusi, żeby 17 stycznia polecieć ostatni raz do UK, zrobić zakupy i 19 stycznia z mężem wrócić... Bilety za jedyny 296 zł... Myślicie, że dziewczyny z 28dni chętnie kupią takie ciuszki?
  5.  permalink
    car booty to takie pchle targi...ludzie sprzedaja swoje rzeczy za groszowe sprawy... u nas w okresie wiosenno-letnim to coniedzielny obowiazek...jak bierzemy jakies 30 funtow to wracamy z pelnymi siatami...ogolnie mozna tam kupic wszystko...i o wiele taniej niz na ebay na przyklad...:)

hmmm mysle ze jak maly zacznie wyrastac to poprostu dam wam znac zrobie pare fotek....spakuje wieksza paczke i wysle do chetnych...sprzedawac tych rzeczy raczej nie bede bo sama kupilam je za taka cene ze musialabym wycenic je na pare groszy...wczesniej myslalam ze moze do charity shopu (taki angielski ciucholand) zaniose ale wlasnie pomyslalam ze tutaj moga byc dziewczyny ktore nie pogardza ciuszkami z "trzeciej" reki:)
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
    • CommentTimeJan 6th 2008
     permalink
    Fmartunia ja też jak podliczyłam całą wyprawkę ale z wózkiem, łóżeczkiem itp, dosłownie wszystko co musimy mieć to przez tydzień nabijałam się z becikowego. 1000 zł jest to jakaś pomoc no ale jak dla mnie głodowa. Nam wyszło o wiele wiele więcej a wcale nie szaleliśmy cenowo.
    Ja ubranka już mam poprane i wyprasowane. Jak tylko coś kupuje to od razu to robie bo stanie przy desce do prasowania już jest dla mnie wyczynem, niestety plecy już na to nie bardzo pozwalają zwłaszcza po całym dniu w pracy.
    --
  6.  permalink
    Joaris- ja chętnie kupiłabym welurowe pajace rozpinane z przodu za rozsądną cenę.
  7.  permalink
    a ja zaczełam czatowac na przeceny.w kilku sklepach w których głupie body kosztowały 20 zł znalazłam poswiateczne obnizki cen i tak:body za 6.99 spiochy za 13 zł i komplet biały kaftanik i spioszki idealne na chrzsest-maja nawet białego małego golabka wyszytego za 18 zł.wkleje wam foty jak tylko mały zasnie bo teraz nie chce dac sie odłozyc do łózeczka.
    u mnie na sam poczatek sprawdziły sie pajace rozpinane na całej długosci.teraz juz w rozm 62 poszły w ruch body z długim rekawem i spiochy.
    faktycznie ja tez jestem zwolenniczka zadszego prania.czasem musze Piotrusia 3 razy na dzien przebrac to nie miałabym co ubierac gdybym miała mało ciuszków.nie mam pojecia co ja z nimi pózniej zrobie...zostawic dla nastepnego czy lepiej wydac? nie wiem,mam kolezanke w ciazy to moze jak sie nie obrazi to jej troche oddam
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 7th 2008
     permalink
    Ciacho ja po Gabrysi te "najulubiensze" zostawilam a reszte rozdalam. teraz po Krzysiu to co sama kupowalam sprzedaje a to co dostalam od sis odkladam bo oni sie o drugiego malucha staraja.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a Ja wczoraj w smyku upolowałam świetne spodnie za 19 złotych dla Julci oraz 2 pary śpioszków bardzo fajnych gatunkowo za 14 złotych :))
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    AniaM pytałaś czy Tosia jeszcze wchodzi w 3-6 już wychodzi teraz jej kupuję 6-9, pajace zakładam tylko na noc w dzień śmiga w rajstopach i bluzeczce, W biedronce są fajne rajstopy frote po 6.99
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    poprawka były do 7.01 :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Potwierdzam, ze w tesco w UK sa bodziaki z dlugim rekawkiem - info z wczoraj :bigsmile:

W niedziele zachaczylismy jeszcze o sklepik i kupilismy 2 okrycia kapielowe, jeden mniejszy zolty i drugi wiekszy zielony - baaardzo fajowe

podklad taki frotkowo-gumowy na materac no i zamowilismy lozko - powinno byc do odbioru w tym tygodniu:bigsmile:

Aha, mam pytanie, jak myslicie jaki rozmiar kombinezonu bylby "najbezpieczniejszy" na okres marzec-kwiecien dla maluszka, ktory powinien urodzic sie w I pol marca? Poradzcie, bo ja mysle i nic nie umiem wymyslec...:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg - Krzys w domu tez najczesciej bluzeczka i rajstopy. co do rajstop to ja kupilam w pepco i sie zrazilam. za duzo maja sztucznosci i nozki malemu sie pocily

Tagusia - ja to bym juz kupila jakis kombinezon z cieplego misia (maja fajne w HM) lub polaru a nie taki typowo zimowy. w sumie najwyzej w koc cieply zapakujesz a przyda sie na dluzej :)
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Anium a ten kombinezonik polarkowy to jaki najlepszy rozmiar 68 moze, czy wiekszy, bo nie mam pojecia.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja bym wziela 68 - na dluzej starczy :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zobaczcie jakie fajne ubranka dla maluchow - szczegolnie podobaja mi sie mega soczyste kolory :)

m.in
    dsds
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Ubranka fajowe :bigsmile:
    Dzieki Anium, to w takim razie zdecuduje sie na cos kolo 68 :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    No włąśnie Tagusia rodzisz tak jak ja i teraz moje pytanie do doświadczonych mamuś - a nie wystarczy jak ubirę małego w cieplejsze ubranka, włoże do śpiworka takiego do wózka co jest (mam taki podszywany miśkiem) i na to gruby koc. tak szczerze to wolałabym nie kupować kombinezonika bo i tak mi się już na zimę nie przyda. A jak kupię większy żeby był na następny sezon to mi się teraz Oskar utopi w nim.
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    Dziewczyny a te podkłady happy to są jednorazowe?? czy można np je wytrzeć i zastosować jeszcze raz?? one są pakowane pojedyńczo z tego co wyczytałam ale można kupić jakieś większe opakowanie??
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Justa te podkłady mają 2 str - jedna ta kolorowa "ceratka" a 2 watka (jak w podpaskach)
    W tesco widziałam pakowane po 10 ale haggis
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 7th 2008 zmieniony
     permalink
    Justa dlatego pisalam o polarowym lub miskowym... kwiecien czy maj tez bywa chlodny i taki kombinezon to sama wygoda. kiedys znajoma cos mowila ze w H&M kupila za jakies 50-60zl

a podklady sa jednorazowe... mozna kupic w rossmanie i wychodza po ok 1pln. pakowanie po 10szt. mozna tez kupic na allegro - ja kupowalam duza czesc wyprawki u uzytkownika GALIANO i od razu wzielam podklady
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Na moich podkładach z Rossmanna jest napisane, że jeśli po przewijaniu są suche, to można ich użyć ponownie.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja tych co mialam tez uzywalam kilka razy jesli nie bylo wpadki :)
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    zrobiłam dokładnie tak jak AniaM - ten sam sprzedawca, podkłady są baaaardzo fajne, ja sobie wzięłam 10, to będzie na później jak w goście będziemy jechać - będzie można zabrać do przewinięcia malucha, czy nawet w domu dać dziecku trochę wolności pupowej ;))

dziewczyny, koniec marca, to jest jednak jeszcze zimno, tzn może być, a śpiworek czy kombinezon jednak zapewnia ciepło dookoła że tak powiem, może zerknijcie na allegro i kupcie używany, na pewno będzie taniej, bo wydawać 50-60 zł na miesiąc to faktycznie szkoda. Ja kupiłam zimowy na allegro, używany właśnie
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    czyli czeka mnie jeszcze jeden wydatek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    Kochane dzięki za wcześniejsze odpowiedzi. Napiszcie jeszcze jakiej firmy kupowałyście te majtki siatkowe- to są jednorazowe czy można je prać??
    Zamęczę Was tymi pytaniami dzisiaj :))
    --
  8.  permalink
    Hartmann - rewelacja :)
    Można prać- wiem,ze dziewczyny tak robiły. Ja jednak miałam chyba 15 par i wyrzucałam ,bo jakoś nie miałam na to ochoty ;)
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    Justa42 widze ze szalejez z zakupami:)
    Ja koncze cala wyprawke na koniec stycznia lub z poczatkiewm lutego
    narazie mam wyprane i wyprasowane ciuszki, zapakowalam zeby sie nie zakurzyly.
    ja kupilam kombinezon, a nawet dwa, wygladaja na cieple i mysle ze w polaczeniu z kocykiem wystarcza.
    Zanim wyjdzie sie z dzieckiem bedzie srodek kwietnia.
    Ja gdybam nad wanienka...
    nie wiem jaka kupic.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 7th 2008 zmieniony
     permalink
    Justa ja mialam tez te wielorazowe Hartmann - 2 pary kupilam a ze to byl goracy lipiec wiec w 5minut druga para sucha byla

fmartunia - ja osobiscie polecam wanienke tradycyjna jesli nie masz miejsca na taki kombajn z przewijakiem (ktory z tego co czytam Aga 1976 bardzo sobie chwali) u mnie miejsca malo i wanienka co kapiel lądowala na szafie. Krzys odkad skonczyl 3.5mieisaca kapie sie w duzej wannie :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.