Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthortagusia
    • CommentTimeJan 11th 2008
     permalink
    Nio a my wlasnie odebralismy ze sklepu lozeczko i materacyk. Rozkladanie bedzie po wymalowaniu i przygotowaniu pokoiku...
    Dzisiaj kupilam sobie 4 flanelowe pieluszki- jedna gwizdnal mi juz M, bo stwierdzil, ze super bedzie mu sie nadawac jako szmatka do autka :shocked:
    Aha, kupilam jeszcze wkladki laktacyjne Gerbera - w sumie nawet nie spytalam Was czy sa dobre, byly jeszcze canpola.
    Reszte zakupow robimy w lutym, juz niewiele nam zostalo.
    A ja mam za duzy wybor szpitali...i nie wiem na jaki sie zdecydowac, mam 2 typy i w przyszlym tygodniu jade z M do nich, zobaczyc co i jak, pogadac.

Fmartunia popytaj gina co i jak, wszystko bedziesz wiedziec. Ja zakupy maluszkowe robie zawsze z M i ostatnio pokazalam mu gdzie w sklpeie sa rozne rzeczy, ktore moze bedzie musial sam dokupic, jesli bedzie taka potrzeba. Tak na wszelki wypadek zeby wiedzial gdzie co szukac :wink:
    --
  1.  permalink
    Tagusia- pieluszki flanelowe są super i ja wolę je o tysiąc razy od tetrowych. Używam praktycznie do wszystkiego - jako podkład w domu i u lekarza, jakos sciereczkę do wycierania buziaka itp. itd

Zazdroszczę Ci tych zakupow... Wiem,że się powtarzam,ale to kupowanie wyprawki jest niesamowicie przyjemnym zajęciem :)
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Aga no wlasnie tez to odkrywam, ze to rewelacyjny wynalazek! Odkryty dzieki Wam:bigsmile: Ale na powaznie, sa super ale ja za sztuke placiclam 4 zl:shocked:

No zakupki wyprawkowe sa faktycznie wspaniale, nadal mam ochote wykupic caly sklep, ciekawe kiedy mi to minie :rolling: Dzisiaj mowilam nawet do M, ze takie wydawanie pieniedzy to sama radosc!
    --
  2.  permalink
    No niestety- tanie one nie są... Ale wizualnie fajne i miłe w dotyku... Bo np wg mnie tetrowe teraz szyją naprawdę paskudne...
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    oj tak tetrowe sa do du** ze sie tak wyraze;) do pierwszego prania miały jako taki krztalt teraz neistety niebyt daja sie poskładac rowno ;) jakies trapezy mi wyszły :) a flanelowych tez mam pare uzywałam ich czsto teraz tylko zabieram do lekarza zeby małego połozyc na nich :) mama mi jeszcze na kazdej z nich zrobiła takie koronki na szydełku jak to na chusteczkach były kiedys :) fajne to wyglada:)
    --
  3.  permalink
    Tagusia ja używałam wkładek Belli sa po 14zł.ale wypróbowalam równiez chicco i aventu-rewelacja ale cena jak z kosmosu!!!Daletgo zmieniałam czesciej ale te Belli.Prawda jest jednak ze te droższe chłoneły mleko i tak jak te nowe podpaski hihihi zamieniały je w zel i nie były mokre a jak wyciagałam to ciezkie od mleka(no jak pampersy)

--
  4.  permalink
    co do pieluc h bo doczytałam ze dyskusja jest:) ja mam tetrowe i faktycznie jakosc pozostawia wilel do zyczenia.jedna kosztowała 2.99 to mi sie zdaje ze i tak duzo...flanelowe tez mam i słuz a mi tez do lekarza czy na spacerze.ale mam tez tetrowe zdobione w misie czy cos tam i tez sztuka za 5 zł przwie jednak ich jakosc jest lepsza a i te kolory sie nie spieraja

--
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    No ladne sa, mam 2 zielone z jakimis zwierzatkami i jedna taka zoltawa, no ale mysle, ze warto zakupic sobie kilka, faktyczmie beda super przydatne.
    A z tymi koronkami, to moze w naplywie lenia, to wezme szydelko i wygrzebie gdzies kordonek i dorobie:bigsmile:
    Co do wkladek, to mnie cieknie i to raczej sporo juz z 8 tygodni :shocked:, wiec juz kupilam wkladki, mam nadzieje, ze mi sie sprawdza a jak nie to bede szukala jakis maxi pochlaniajacyh
    --
  5.  permalink
    Tagusia mi np te Bella sie sprawdziły równiez,co prawda nie były tak chłonne jak tamte ale równiez mozna było przykleic dostanika coby sie nie przemieszczały.napewno zuzyjesz szybko tak ,że przetestujesz sobie różne:)

--
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 12th 2008
     permalink
    a ja mialam tetrowki jeszcze po Gabrysi i te sa ok. grube i miesiste. przez przypadek w szpitalu kolezanka dala mi swoja tetrowke i roznica olbrzymia. ja tetrowki uzywam czasami jako pieluchy zeby Krzysiowi dupine powietrzyc no i na noc dla siebie zamiast wkladek laktacyjnych. jak karmie to po prostu na grubo zlozona tetrowe przykladam :)

wkladki laktacyjne GERBERA sa ok ale mialam widac za duzo mleka bo mi przeciekaly. z tych cenowo w miare ok sprawdzaly sie Johnsona (mimo ze ciut grubawe sa) ale i tak najbardziej pasowalY mi sprezentowane przez kolezanke MEDELA. po diable drogie ale za to super sie sprawdzily - cienkie, kazda oddzielnie pakowana, no i mega chlonne ale niestety nie na nasza kieszen.
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    Co do wkładek, to ile kobitek tyle zdań. Z moich koleżanek każda polecała inne. W końcu ja zdecydowałam się na chicco. 18zł za 30 szt. A bella i medela ile kosztują??
    Ania ma rację pewnie zdążymy przetstować większość. Dlatego ja kupiłam tą mniejszą paczkę chicco.
    Co do pieluch już po praniu stwierdziłam, że flanela jest lepsza. Ale tetrówki też mam są cieńsze więc mogą mieć zastosowanie w przypadkach gdzie flanela będzie za gruba.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 12th 2008 zmieniony
     permalink
    Justa o chicco tez slyszalam duzo dobrego tylko u mnie w miescie ich najwzywajniej w swiecie nie ma. bella mialam i dla mnie byly najgorsze. ja MEDELE dostalam wiec nie wiem ile kosztuje w sklepie ale wlasnie sprawdzialm w sklepach internetowych i ceny za 30szt wahaja sie od 30 do 33zl

z Gerbera mialam takie (ok 16zl)
    fd
    i takie z J&J (17zl za 50szt)
    ds
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    A ja znowu proszę o radę doświadczone mamuśki:

Co jest lepsze do wanienki:
    taki podkład
    http://www.allegro.pl/item295848142_canpol_babies_welurowy_podklad_do_kapieli.html

czy taki:

http://www.allegro.pl/item291357670_oryginalne_materacyki_kapielowe_i_nietylko_2_w_1.html
    --
  6.  permalink
    Fmartunia- wg mnie lepsza ta gąbka - chociaz nie widziałam takiego miśka w realu.
    Gąbka jest tak wyprofilowana,że główka lezy wyżej, więc jest łatwiej kapac dziecko, a misiek chyba jest płaski.
    Poza tym te podkłady tzreba dośc często wymieniać- zwyczajnie się niszczą i są siedliskiem bakterii.No i nie wiem, jak welur zachowuje się po codziennym zetknieciu z mydłem...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    fmartunia - ja bym wybrala ten z drugiej aukcji. my mielismy i foczke kapielowa i gabke i o ile foczka na poczatku byla niewypalem bo Krzys byl za maly i sie z niej zsuwal i plakal o tyle gabka byla super. Jak Krzynia zaczelismy kapac w duzej wannie to juz tylko foczka
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 12th 2008 zmieniony
     permalink
    w PEPCO jest promocja na rzeczy dla maluszkow z dobrej gatunkowo bawelny rozmiarowo do 6miesiecy
    pajacyki rozpinane na 2 nozkach za 9.99
    body rozpinane z przodu (dlugi i krotki rekaw) - 5.99
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu a byłaś czy z gazetki? Jak byłaś to jak jest z ocieplaczami? z 2 Mała wyrosła a 80 jaką mam jest wielgachna więc muszę czegoś poszukać
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And bylam. jesli idzie o ocieplacz to chodzi ci o bezrekawnik czy cos innego
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Kombinezon lub kurtkę i ocieplane spodnie
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    takich rzeczy nie widzialam... nic w sumie nie bylo juz z takich mega cieplych poza bezrekawnikami
    •  
      CommentAuthortagusia
    • CommentTimeJan 13th 2008
     permalink
    Co do tych gabkowych wkladow do wanienek, to widzialam bardzo podobne u mnie w sklepie, szly jak cieple buleczki, moze dlatego, ze kosztowaly jakies 10-12 zl, a dodatkowo byly z dwoma gabeczkami jeszcze.
    Wlasnie, ja kupilam identyczne wkladki Gerbera - 36 szt za 15,50zl. Tych belli nie widzialam, musze poszukac.
    Wczoraj widzialam w tesco zestaw 4x63 szt (4paczki) chusteczek Pampers Sensitive za 27,99zl - wydaje mi sie to malo, bo paczka wychodzi 7zl.
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Ja wczoraj tez byłam w Tesco ,kupiłam chusteczki Dzidziuś w promocji, zestaw 6 sztuk po 72 kosztował mnie niecałe 23 zł, a pampersy 2-5 kg 0,44 za sztukę , to tanio czy drogo ?
    --
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    A jeśli chodzi o jakąś podręczną apteczkę dla niemowlaka...powinno się kupić jakieś produkty?
    Przeciwgorączkowe np. itp itd.
    ?
    Dzięki za podpowiedzi
    --
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    Co do pampersów zuza to myślę że tanio
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tagusia - taki 4ropak chusteczek pampersa taniej wychodzi w rossmanie bo tam kosztuje 23.99 :wink:

zuza - mysle ze to bardzo tanio i warto kupic. chociaz nie szalej z ilsocia opakowan bo w sumie dziecko jak wazy juz kilogram mniej to kwalifikuje sie na przejscie na wiekszy rozmiar bo z tych malych wycieka :)

fmartunia - nie wiem co z lekow jest od urodzenia bo nurofen ktory ja uzywam jest dopiero od 3miesiaca. w apteczce wiadomo - gaziki sterylne, sol fizjologiczna, gaziki leko lub spirytus 70%, ewentualnie czopki VIBURCOL
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    AniuM dzieki, spojrze w Rosmanie, tylko mi tak zawsze nie po drodze bylo ...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Ania te pampersy 2-5 kg kupiłam tylko małą paczkę , do szpitala, kupiłam mega pakę dodatkowo, ale już z rozmiarem 3-6 kg
    --
  7.  permalink
    A ja nie polecam tych mega paczek- też kupiłam i okazalo się,że hania gdy była noworodkiem , była uczulona na pampersy. One rzeczywiście są bardzo chlonne, ale jest w nich sporo chemii- balsamów, zmiękczaczy itp.
    Z uczulenia wyrosła- z pieluch niestety też :confused:
    Wyrzucone 5 dych :devil:
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    No ja akurat nie miałam takich przejść, za to Julka była uczulona na proszek i wszytko musiałam prać od nowa :devil:, teraz nie kupię innego proszka niż Jelp, mimo że jest drogi,w stosunku do innych
    --
  8.  permalink
    zuza- ja z Michałem tez nie miałam "atrakcji" pampersowych.
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    ja kupiłam wkładki Nuka:

na allegro za 9,99 - 30 sztuk, kupowałam różne inne rzeczy u tego sprzedawcy, więc i te wkładki, czy się sprawdzą - doniosę

co do Pepco, to u mnie nie ma nic z tych rzeczy co Ania napisała, natomiast są kombinezony i całkiem spory wybór, więc myślę że dużo zależy od konkretnego sklepu
    --
    •  
      CommentAuthorPlis81
    • CommentTimeJan 14th 2008
     permalink
    Dziewczyny czy któraś z was ma oliwkę z pompką? W żadnym sklepie nie ma takich oliwek (żadnej firmy) a takie w standardowych butelkach są bardzo niewygodne, leje się po rękach, cały przewijak cięgle tłusty no i potrzebne są dwie ręce żeby jej użyć. Teraz przelewam sobie do opakowania po mydle ale to nie jest najlepsze rozwiązanie bo oliwka powinna być przechowywana w oryginalnym opakowaniu.
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Ja kupiłam kiedyś oliwkę do masażu i przelałąm ją do butelki, a w tej z pompką mam przygotowaną oliwkę dla dzieci. Zapytaj w aptece.
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Plis są oliwki w żelu, stosowałam Nivea - balsam z oliwką ( gęsty), nic się nie wylewa, bardzo wygodny, podobnie jak oliwka w żelu Johnson, te zwykłe rzadkie oliwki sa beznadziejne, najlepiej mi pasowała ta Johnsona , i miał taki przyjemny zapach.
    --
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    A ja zmienilam zdanie co do wozka
    chyba bedzie Emmaljunga smart duo combi.
    Dzis widzialam spacerowke i tez mi sie podoba, gondola wielka.
    Ma ktos moze taki wozeczek??
    darmowy hosting obrazków
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    fmartunia, polski odpowiednik emmaljungi to Bartatina firmy Jedo, a o tym wózku już nie raz była tu mowa, ma kilka dziewczyn, w kilku domach (m.in. moim) bartatina czeka na użytkownika
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Dziewczyny a orientujecie sie ile kosztuja pampki te najmniejsze i chusteczki sensitivi w makro albo selgrosie? Czy tam jest cos taniej, czy nie ma sensu tam kupowac.
    Ja na poczatek , radą Waszą kupie najmniejsze opakowanie - oby nie pokazalo sie zadne uczuclenie.

Hehe, czeka, czeka i juz za chwile sie doczeka :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    tagusia- ja byłam wczoraj w makro i cana chusteczek i pampersów taka sama jak w tesco
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Byłam dziś w Biedronce i u nas są wyprzedaże ocieplaczy tych co były po 29zł i są po 19.99 są też 2paki body z długom rękawem po 9,99 - fajna bawełna
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Uuuu, to powiem, ze jestem w szoku. Myslalam, ze cos taniej bedzie.
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    A tak z ciekawości, ile kosztuje w PL jedna sztuka pampersa, np. 3-6 kg? Tak od-do? Pytam, bo jadę pojutrze kupić pierwsze paczki i chciałąm porównać i zobaczyć, czy się opłaca sprowadzać z PL.
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Fiu w Tesco za rozmiar 2-5 kg płaciłam 0,44 grosze, za to w Stokrotce ten sam rozmiar wychodził 0,57 zł za sztukę
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    Dziewczyny czy któraś z Was ma wózek firmy "Implast"? Jakie wrażenia? Wady , zalety?
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Dzięki, Zuza.
    --
    • CommentAuthorfmartunia
    • CommentTimeJan 14th 2008 zmieniony
     permalink
    ja bylam na poczatku za implastem.
    kolezanka urodzila 9 marca, i teraz w zimie wozi go w spacerowce.
    Nie wyglada zeby bylo mu wygodnie.
    jest taki scisniety....
    ale ogolnie wozek mi sie podoba.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    fmartunia widze ze Harpi ci juz odpisala odnosnie emmaljungi. jak masz kase i mozesz poszalec no i planujesz kolejne maluchy to jasne kupuj, ale jak masz pozniej kombinowac finansowo na co ci starczy to mysle ze jedo spokojnie wystarczy :)

FiuFiu nie wiem jak to z pampersami jest szczerze mowiac ale na allegro widzialam ze ludzie sprzedaja niemieckie i niedawno znajomy jak jechal sluzbowo do Niemiec to przywozil dziewczynom tez te z DE
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Powiem Wam w środę za ile kupiłam.
    --
  10.  permalink
    Fmartunia a jaki na poczatku chciałas?Mi sie mó j wózek podoba-mog e go polecic z tym ,że nie na krzywe chodniki ale to przy kazdych małych kółkach wiadomo.Ja jestem zadowolona:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Niemieckie pampersy pampersa są o wiele lepsze niż nasze polskie i gdybym mogła to bym tamte kupowała niestety nie mam na razie dojścia i możliwości
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    W niemieckim rosmanie pampersy 2 62sztuki są po 8,95euro a to daje około 32zł czyli 51groszy polski rosman wychodzi też około 50gr sztuka ale jakość jednak gorsza
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.