Jak tu zaglądam, zawsze czegoś ciekawego się dowiem (dzięki!) i jednocześnie zestresuję trochę , że z przygotowaniami w stosunku do Was daleko w polu jestem... Cóż, czekam na męża, który pomoże mi z gruntownymi porządkami i z pozbywaniem się zbytecznych gratów, co by na tych 20 m2 trochę miejsca dla Maleństwa się znalazło.
W zasadzie mam tylko parę ciuszków (czekam na obiecaną dostawę od ciotki) i łóżeczko. Jeśli chodzi o wózek, to zdecydowałam się na bartatinę.
mam pytanie w imieniu kolezanki - czy ktoras z was zna firme ELEPHANTEN? jej maly zaczal chodzic i chce mu kupic pierwsze buciki pozadne. nie stac ja na bartka a te tez sa rekalmowane w dzieckowych gazetach. bede wdzieczna za opinie
Dziewczyny mam prośbe...czy któras w Was ma blisko ten sklep real? bo ja najblizej w poznaniu a nie wybieram sie tam.Strasznie mi sie podoba ta bluzeczka co ma Klaudia z tym 50% mama 50 % tata.Czy któras z Was zgodziłaby mi sie kupic a ja zapłace za nią przelewem lub przekazem pocztowym przesle pieniązki?Obojenie nawet jaki kolor:) my lubimy wszystkie.
Fmartunia dla mnie emmaljunga była rewelacyjna. My jednak wzięliśmy bartatine. Szczerze tak zdecydował M ale później sobie pomyślałam, że w razie W to nie będę płakała, że taki drogi wózek a coś jest nie tak. Z reszt gondola jest super a spacerówka jak mi się nadal nie będzie podobała to kupię inną.
Ania moja bratanica nosiła te buciki i Bartka też. Wiesz co ciężko mi określić. Bo ją zawsze w każdych butach coś obciera a wiadomo to zależy od stopy (tak jak u dorosłego). Buty były solidne i nic się nie rozwalało.Były porównywalne do Bartka.
Josaris, to ja się dołączam do gratulacji wyboru, a co do bycia w polu z zakupami, to przecież masz jeszcze czas, ja na twoim etapie, to nie miałam jeszcze zamysłu co i jak, kilka sztuk ubranek może, ale pomału, pomału i mam teraz wszystko :))
Córeczki mojej przyjaciołki chodzą w elehanten- ale to tez nie jest tania firma...Ciacho- ja mam do reala jakies 15 km, bede nie wczesniej niz za jakies 1-2 tyg- ale jezeli zadna z dziewczyn wczesniej Ci nie kupi tej bluzeczki, to ja bez problemu mogę :)szkoda, ze nie powiedziałas wczesniej..
własnie...ja tak póżno zareagowałam bo niestety nie miałam przez dwa dni komputera i nie czytałam ani nie ogladałam.Dobrze jezeli zadna z dziewczyn sie nie zdeklarowałaby wczesniej to bede Ci bardzo wdzieczna(jesli bluzeczki oczywiscie beda) u nas w najblizej real jakies 60 km wiec juz wcale...
Ciasteczko, ja najpierw chcialam peg perego classico joung, bardzo podobny, ale okazalo sie ze cena jest bez torby,a sama torba 180zl. Tutaj w cenie 1650 jest i torba i spiworek. i szwedzkie wozki chyba lepsze od wloskich, nie wiem. W sklepie sie do emmaljungi przymierzylam, super wygodny dla mnie wozeczek, a gondola tez niewiele ciezsza.
Josaris Ty sie nie stresuj, bo ja zakupy zaczelam dopiero jakies 2-3 tygodnie temu, teraz z poczatkiem stycznia
Fmartunia zorientuj sie dokladnie w sklepie co oni oferuja do wozka w cenie, no bo na pewno w tej cenie ani nie masz fotelika, spacerowki a spiworek etc.??
Fmartunia, pamiętaj żeby przy kupnie fotelika kupić też adapter do wpięcia w stelaż wózka. Jak się kupuje w komplecie z fotelikiem, to na ogół to jest. Oczywiście nie każdy wózek i fotelik wymagają tego adaptera, ale wiem, że często jest potrzebny i często niestety dodatkowo płatny
Fmartunia to widzę,, że cena ta sama co w listopadzie. Bo my właśnie w listopadzie oglądaliśmy ten wózek w Askocie i cana była ta sama. Mi się bardzo podobał. Jak Tobie pasuje to bierz i się nie zastanawiaj. Myślę, że będziesz zadowolona. Wykonanie i materiał dla mnie rewelacja. Niby trochę waży ale bardzo lekko się prowadzi.
Dziewczyny poszukiwałam na allegro dobrej i lekkiej spacerówki dla mojej Oliwci na wiosnę-lato i natknęłam się na coś takiego - rozwiązanie dla dwójki dzieci????????!!!!!!!!
Vall chyba ma X-landera ale nie wiem jaki dokladnie model. Agus, moze podpytaj.
Mnie sie spodobal strasznie jeden wozeczek, po prostu cudny, ale jak sie okazalo, ze gondolka ma rozmiar 68x26 to zwatpilam.
A powiedzcie, czy szerokosc siedziska ok 30-32 cm i dlugosc podnozka ok,20-27 cm oraz wysokosc oparcia ok 58-60 cm to wystarczajace? Chce kupic wozek, ktory bedzie nam sluzyl dluzej niz rok. Prosze o sugestie!!!
x-landera ma Iwa Ladybird i jeszcze ktos, Vall ma quinny
Tagusia no niektore gondole to tylko dla wczesniakow i to na pierwsze 3 mieisace zycia oni chyba robia ;) a co do siedziska to mysle ze nie jest zle ale z 2 cm by sie jeszcze przydaly. wszystko zalezy jak duzy bedzie maluch. ja juz kiedys pisalam ze mam znajomych ktorzy kupowali nowy wozek bo niespelna roczne dziecko nie miescilo im sie w spacerowce ubrane w kombinezon, im wieksza spacerowka tym na dluzej starczy (tylko nie rozumiem o co ci chodzi z ta dlugoscia podnozka
Ja mam X-landera XA! I bardzo polecam, moja mała jeździ wprawdzie już w spacerówce, ale i tak jest super, bo śpiworek i ciepły kocyk wystarczaja, a Oliwcia i tak chce już tylko siedzieć! Jak będziecie chciały wiedzieć coś więcej to pytajcie!
No to ja się tak nie wgłębiałam w miary,aż mi wstyd teraz. Sugerowałam sie wygodą mojej chrześnicy która jeździła x3.Właśnie 10 skończyła 2 lata i o wózku już dawno zapomniała:)
Justa w BARTATINIE jedo siedzisko spacerowe ma 34x33 :)
Krzys w dalszym ciagu podrozuje w gondoli (wazy ok 8kg, dlugi na cos ok 75) - dzieki regulowanemu oparciu widzi wszystko do okola bo ma je ustawione juz pod katem do siedzenia, w sumie moglabym zmienic juz na spacerowke ale wychodze z zalozenia ze w gondoli mu cieplej :)
Tagusia a chodziłaś już po sklepach i oglądałaś juz wózeczki na żywo.?? Bo powiem Ci, że zdanie zmienia się momentalnie jak się widzi wózek. Ja już byłam napalona na implast bolder, później jak zobaczyłam emmaljunga to się zakochałam :) a skończyło się na bartatinie. Nie jestem do końca przekonana czy dokonałam właściwego wyboru i pewnie się przekonam dopiero w trakcie użytkowania ale na pewno trzeba się dostawić do wózka na żywo.
Justa bartatina to polski odpowiednik emmaljunga, nawet na wielu forach o tym czytalam. poza tym w szpitalu babka miala emmaljunge i sobie macalam ja dokaldnie, roznia sie w sumie koszem i rodzajem zawieszenia (bo my mamy bartatine na paskach) no i przede wsyzstkim cena. bartatina zestaw 3cz za 1100zl podczas gdy 3czesciowa emmaljunga 2100 conajmniej
dla mnie stanowczo za duza ta roznica cenowa. no i waga - emmaljunga 17kg jednak wazy, moja wersja bartatiny 11 a przy kolach pompowanych 14... jak sie wnosi po schodach to kazdy kilogram wazny
Aj, przepraszam troche namieszalam z x-landerem Anium, dokladnie, jakies takie jak na liliputki robia, chyba chodzi o to, zeby wiecej sprzedac...no bo szybko trzeba wymieniac. No dlugosc podnozka, znaczy ta czesc jakby spod kolanek pod stopki - no nie wiem jak to wytlumaczyc. W niektorych brykach jest ok 10cm a w niektorych kolo 20...
Justys, no jak chodzi o wycieczki do sklepow wozkowych...hm, delikatnie mowiac juz dostaje bialej goraczki, bo te typy jakie mialam na poczatku totallnie sie zmienily, caly czas sie zmieniaja, staram sie wyogladac na wszystkie strony ale teraz sa przed dostawami, wiec musimy poczekac do konca stycznia zeby reszte zobaczyc w realu. Ciezka sprawa. Na razie sprawdzam i porownuje sobie wymiary z internetu a potem pod koniec stycznia mam nadzieje, ze zobacze na zywo.
Dzieki dziewczyny za informacje, wlasnie takie sa najcenniejsze co do tego co znaczy duze a co male....
tak najlepiej - masz konkretne typy i pozniej tylko bedziesz odhaczala na liscie czy ci pasuje czy nie :) a z tym podnozkiem to juz wiem o co chodzi ale nie wiem ile w bartatinie jest w centymetrach ale dosc sporo tego. spacerowke mam w garazu wiec nie mam jak sprawdzic ale moze Harp bedzie miala okazje
a my juz zdecydowalismy sie na spacerowke :)kupujemy w lutym bo juz nie potrafie zyc z tym moim wozkiem ;) wybralismy chicco multiway :
mysle ze to dobry wybor :) macałam go na zywo i choc ma 8 kg to nie jest taki ciezki no i poreczny jest przedewszystkim :)nawet z Kacperkiem w sorku da sie go lekko podniesc:)
Dziewczyny dziś był pierwszy spacer w spacerówce co za ulga mała waga dziecko szczęśliwe wszystko widzi no po prostu czysta przyjemność!!! Po spacerze powrót do domu i spanko ech tak to luuuubię!!!
Tagusia ja wczoraj w Makro kupowałam pampersy wszelkie rodzaje Jumbo pack po niecałe 45 złotych a w poprzedniej promocji były po 37 złtych wszystkie rodzaje. Resztę muszę doczytać co pisałyście bo akurat to przeczytałam i akurat wiedziałam, nawet makroską mam przed sobą :-)
Sa teraz w promocji też chusteczki nawilżane dla dzieci Pampers , pakowane po 4 szt w cenie za jedno opakowanie, a pampersy Jumbo Pack pakowane po 72/86/96 w zależności od rozmiaru po 44,93
Iwa wspomniałaś o tym wózku U mnie po Jeleniej jeździ Koobietka takim ma dzieci "rok po roku" Jej jest napewno łatwiej i zwraca na siebie uwagę (kolor wózka jest rażąco zielony - taki markerowaty) ale ja bym się chyba na takie rozwiązanie nie zdecydowała. Dolne siedzisko jest bardzo nisko i wydaje mi sie że nie za ciepło jest w nim Bobasowi. Wózek ma wiele opcji i może być też dla jednego Bobasa ale za 1900zł myślę że mamusia może sobie sprawić superaśną spacerówkę