Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJan 16th 2008
     permalink
    Magg widać że Kudłacz szczęśliwy :)
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Magg no od razu dziubek uśmiechnięty ja sie na spacerowy przerzucam z początkiem marca, bo już teraz jeżdże z odkrytą budą jak mały nie śpi bo zaraz jest zły że nie widać nic a jak mu uchylę troszkę nieba to zaraz gada macha łapkami a przy obecnej pogodzie to jeździ w wiosennym komplecie wiosennej czapi i broń cię panie boże przed rękawiczkami bo bym chyba po 15 minutach do domu z powrotem gnała. Ale Tośka super minkę ma, sama jestem ciekawa miny mojej młodszej latorośli.
    And dla mnie takie wózki to jakoś tak ... nie wiem zresztą mnie to nie grozi bo nigdy nie chciałam mieć tak małej różnicy między dziećmi może właśnie żeby uniknąć takich powozów:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    U nas różnica 8 lat :) A Tośia jest przeszczęśliwa i ja też:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg no w wieku Tosi to juz spokojnie spacerowka moze byc :)
    duza roznica wagowa miedzy tymi wozkami u ciebie? u nas to tylko kwesita pol kilograma czy kilograma wiec sie nei spiesze
  1.  permalink
    magg- ile Tosia ma wzrostu i ile waży? Wyglada juz na bbbb duza panienkę :)
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Mierzyłam ją sama to mi wyszło ok 71 cm a waży ok 8 kg :)
    Dla mnie b. duża bo ok 4-5 kg. parasolka waży tylko 8 kg! a i doczytałam się dzisiaj że jest od 6 miesięcy :bigsmile: - dobrze było go trzymać 6 lat w piwnicy teraz jest jak znalazł :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Magg Tosia faktycznie wygląda na bardzo dużą dziewczynkę - szok :shocked:
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeJan 17th 2008
     permalink
    A mmnie podoba się taka spacerówka:

http://www.allegro.pl/item298709519_baby_design_espiro_city_czerwony_super_nowosc_.html

Ale ja przede wszystkim muszę patrześ na jej wysokość - mąż 2m!
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ale podobają mi się też takie
    http://www.allegro.pl/item298443357_wozek_hauck_alu_king_fashion_girl.html

http://www.allegro.pl/item298445295_wozek_hauck_candy_plus_fire.html

Niestety sa droższe - zobaczymy ile będziemy mogli na spacerówkę przeznaczyć. Po zakupie spacerówki sprzedamy cały komplet X-lander XA, więc mam nadzieję, że i tak wyjdę na plus.
    Pozatym chcemy w najbliższym czasie zakupić małej nowy fotelik samochodowy 9-18 , bo już wystaja jej nózki z tego 0-13, wybraliśmy taki:

http://www.allegro.pl/item292533389_maxi_cosi_priori_model_2008_gratisx3_wawa_kraj.html

chyba zielony! :bigsmile::wink::wink::wink::wink: - oczywiście
    --
  2.  permalink
    Mi z tych wózków podoba się tylko nr 2,ja naszczęscie mam swietna spacerówkę od wózka głebokiego, więc bedę( a własciwie moja mama) używała jej na codzień ( lubie duże koła)Wiosna tez musze się rozejrzeć za jakąs parasolką do auta- ale zupełnie jeszcze nie mam swoich typów.Pewnie zabiore Hanie do hurtowni i tak będziemy sie przymierzać;)
    Maxi Cosi robi foteliki , które świetnie wypadaja w testach, jednak pod materiałem ma styropian- co dla mnie jest totalną dyskfalifikacją.
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
    • CommentTimeJan 17th 2008 zmieniony
     permalink
    and tutaj w anglii sporo kobiet jezdzi takimi wozkami wlasnie na dwojke dzieciaczkow...w ogole tutaj bardzo modne chyba jest posiadanie sporej gromadki dzieci o malej roznicy wieku....i strasznie duzo tu blizniakow....:) wiec wybor wozkow dla dwojki tez jest dosc duzy...jak np. na tej stronie http://www.toysrus.co.uk/Category.aspx/BruHome/BruTravel/BruTravelPushchairs/BruTravelPushchairsTwin?ref=BruHome%2fBruTravel
    ale do mnie jakos te angielskie wozki nie przemawiaja i swoj kupowalam w polsce...mam atlantica....
    tutaj z wozkow z pompowanymi kolami to tylko quinny ktory srednio mi sie podoba...no i ma zdecydowanie za mala gondolke...szwagierka takim jezdzi:)
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    widzę, że tu ostra dyskusja o wózkach:bigsmile:

ja właśnie upatrzyłam sobie tego x-landera XA, i wydaje mi się,że przy nim zostanę, mimo iż gondola ma długość 73 cm, ale spacerówka wydaje mi się oki:)) no i cena niecałe 1800 ze wszystkim 3w1 no i śpiworki, torba, kosz ,moskitiera, wszystko:)) no i jeszcze u nas w hurtowni jest gratis do tego x-landera, wózek "parasolka" też x-landera:))..

mam nadzieję,że ten wózek wielkościowo mi starczy:)) bo naprawdę baaaardzo mi się podoba:))
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Mnie gondolka wystarczyła do 6 miesięcy, a moja Oliwcia, nie należy do malutkich dzieci. Urodziła się 3.550 kg i 54 cm,
    obecnie 75 cm!
    Teraz jeździ w spacerówce, kocyk i śpiworek od komplety i jest super!
    A na wiosnę- lato zamierzam sprzedać cały komplecik i zakupiś lekką parasolkę!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    to strasznie sie cieszę IWA, że jesteś zadowolona:)) bo ja się w tym wózku zakochałam jak tylko weszłam do sklepu i sobie nim pojeździłam, nie jest za ciężki super sie prowadzi:))

mój M sobie upatrzył kolor moro:)) dla synka hihi:)) tylko,żę jeszcze nie wiemy co będzie:), a mi się podoba ten pomarańczowy jakby miał być dla dziewczynki :) nie widziałam na żywo tylko niebieskiego:(..ale wózek naprawdę strasznie mi się spodobał i na 99% zostanie ten:))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    IWA a czemu tak szybko sie pozbywasz xlandera? nie odpowiada ci ta spacerowka??
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Mnie bardzo odpowiada, ale niestety z małą jest głównie moja mama!
    Jest sama i wózek niestety trzeba dźwigać, a lekarz - ginekolog p[rzy ostatnim badaniu zabronił jej dźwigania dużych ciężarów - powiedział, że nie więcej niż wnuczka. Także chciałabym z uwagi na mamę zakupić lekka spacerówkę!
    Mnie ciężko będzie się rozstać z X-landerem, z drugiej strony na pewno uda mi sie dzięki temu sprzedać go za dobrą cenę, bo niewiele użuwany, gondolka pół roku i spacerówka też ok. pół roku. Jak go odświeżę to bedzie jak ze sklepu! :wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoragulina5
     permalink
    Ja też zdecydowałam się na kupienie x-landera xa. Cieszę się że można tu znaleźć pozytywne opinie na temat tego modelu i myślę ze się sprawdzi:) Kolor niebieski ale bardzo podobał mi się zielony
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jak dla mnie rok uzywania wozka za taka kase to bardzo krotko - totalnie nieekonomicznie. poza tym ja juz przerabialam zime ze spacerowka z malymi kolkami wiec podziekuje...
    na wypady do sklepuy owszem bedzie parasolka ale na spacery zostaje przy bartatinie
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    ja pchałam jakiś czas temu parasolkę z 2letnim synkiem koleżanki (nie pamiętam marki, ale to był markowy wózek) - o maaaaatko co za koszmar, a to była ładna jesienna pogoda, te małe kółka są koszmarnie niewygodnie, a koleżanka wcześniej jeździła Deltimem, no ale 2letni grubasek już się przestał mieścić, mówiła, że jak zaczęła jeździć parasolką to łzy w oczach z tęsknoty za Deltimem i dużymi kółkami
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    ja mam nadzieję,ze X-lander, posłuży mi troszke dłużej:))
    wiem właśnie że spacerówki z małymi kółkami to tragedia (w sensie,że o wiele gorsze od wózków z dużymi kółkami):(( moja szwagierka pozbyła się już dwóch takich spacerówek, mała ma dwa latka ale niestety albo te małe kółka się porozjeżdżały i nie dało się jechać:( albo po prostu nie da się pchać tego wózka z dzieckiem:( a wcale tanich tych spacerówek nie miała:((..ze swojej spacerówki z dużymi kółkami zrezygnowała bo była naprawdę kolosalnie ciężka ponad 20kg sama spacerówka i plecy jej wysiadały od wnoszenia;(

IWA mam nadzieje,że uda ci się znaleźć wygodną i fajną spacerówke i że będziesz zadowolona:))
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    No ja akurat przerabiałam tą spacerówkę Peg Perego ( wierna marce hihihhi) w zimę z Frankiem i teraz z Tosią, fakt że śniegu wielkiego na chodnikach w Wa-wie nie ma więc sie nie zakopałam, jest śpiwór, folia no i komfort składania i rozkladania tego wózka jest ogromny, i wnosi sie za uchwyt wiec w jednym ręku Tosia w drugim wózek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Hogatka dzieki za info.
    Magg, Tosienka maxi zadowolona :bigsmile:
    Harpi jak uda Ci sie wymierzyc ten podnozek to prosze wrzuc wymiar:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    agulina5 - taki zielony??? :wink::wink::wink::bigsmile:
    Oliwcia na spacerku:

[/url]
    --
  3.  permalink
    pamietacie te body c o w biedronce były? te w dwupaku za 8 zł z groszem? kupiłam dla PIoteusia bo ladne kolorki.rozpakowałam w domu i zonk bo wydawały mi sie za duze.ale wyprałam i juz w nich spiocha.Fajne sa,bawełna tez mieciutka i widac porzadna a nie byle co.
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
    • CommentTimeJan 18th 2008
     permalink
    Fmartunia i na jaki wózeczek się zdecydowałaś??
    --
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    emmaljunga smart duo combi.tylko jeszcze nie zamowilam
    potrzebuje zgody tesciow, a narazie wynikla nam sprawa z odbiorem mieszkania wiec poczekam na dogodniejszy moment :D
    --
    •  
      CommentAuthoragulina5
     permalink
    Iwa no właśnie taki.Napatrzeć się nie mogę na te wasze maleństwa jeszcze troszkę i my też będziemy śmigać taką bryką tylko niebieściutką:) Powiedz a jak te skrętne przednie kółka zdają egzamin?
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Dla mnie to jedna z najlepszych rzeczy w tym wózku - po prostu rewelacja - POLECAM. Można kupować inne wózki, ale dla mnie ze skrętnymo kołami właśnie! I to nie dlatego , że dużo chodzę na zakupki do centrów handlowych itd, bo wcale tak nie jest, dużo spaceruję po parku itd i skrętne koła u mnie powodują, że łatwiej mi prowadzić wózeczek!
    --
  4.  permalink
    skretne koła :thumbup:

--
    •  
      CommentAuthorJusta42
    • CommentTimeJan 20th 2008
     permalink
    Dziewczyny w jakich koszulkach szłyście do samego porodu??
    Czy któraś z Was używała - używa pasa poporodowego.?? Jak tak to jaki możecie polecić.
    --
  5.  permalink
    Justa- ja miałam bawełniana koszulke - taką jakby duzy T-shirt. Poźniej juz bylam bez;)

Ja miałam pas poporodowy Teresa. Wg mnie super- baardzo ściąga brzuch,więc mozna bez obaw wyjsc w jakiejś sukience.
  6.  permalink
    Justa u nas szpitalne sexy dawali
    o takie(popatrzcie ,pośmiejcie sie bo jutro usune to straszne zdjecie heheheh)

a ja nie uzywałam pasa tylko takie majtki sciagajace brzuch.Najpier xl teraz juz nosze L-fajne sa

a co do koszulek ja na druga dobe juz ubrałam swoja bo te szpitalne miały taki e dekolty ze az strach:shocked:
    --
  7.  permalink
    No rackja- to zalezy od zwyczajów panujacych w szpitalu - u nas już w większości szpitali odchodzą od tych porodowych koszul...

Ciasteczko- jak na salę do porodu rodzinnego, to jakoś mało ta sala przytulna :neutral:
  8.  permalink
    eee nie ....sala miała dwa pomieszczenia -ja tam sobie laziłam akurat a sala była ladniutka tylko my głupie baby za duzo fotek nie zrobiłysmy,w mojej sali rodzinnej była wanna równiez to wszytsko było w takim klimacie -moze nie wyglada ale było naprawde ładnie i miło

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

--
  9.  permalink
    ojej- mówiac szczerze, to my nawet nie pomyslelismy,żeby robic foty w sali porodowej:)
    No ale fajnie- przynajmniej masz pamiątkę

10.  permalink
    u nas własnie robia i nawet połozna mówiła_oo a Panie bez aparatu? a my że mamyw komórkach wiec foty sa z telefonów.mam wiecej zdjec ale to sa raczej nasze tzn moje i cioci w tych seksi piżamach wiec nie ma co ogladac.i mam nawet fotr jak jjestem podłaczona do ktg i jedna po urodzneniu juz jak cała pizama brudna i taka zmeczona ale szczesliwa ze juz po wszytskim-to moje ulubione zdjecie.I oczywiscie mam zdjecia małego takiego jeszcze siniutkiego i brudnego , i jego pirwszy sen przeplatany z zpłaczem.Do dzis jak go ogladam to mi sie łzy kreca.Tak ,że ja żałowałam ze w tym pospiechu nie wziełam aparatu byłoby jeszce wiecej zdjec

--
  11.  permalink
    No ja tez mam zdjęcia hani po urodzeniu:) W czasie porodu jakos nie mieliśmy głowy,zeby aparat wyciągać - tylko,że ja pojechalam juz z baaardzo bolesnymi skurczami

•  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeJan 21st 2008
     permalink
    a ja znowu podesle wam dziwny wozek :] dla mnie jest jakis taki blee :neutral:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41nxAY1pZHL._SS500_.jpg

--
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Mnie się nie podoba :neutral:

Ciacho ładny i przytulny pokoik do narodzin maluszka ... Ja pamiętam tylko ciemnozielone kafelki na korytarzu i błękitną salę operacyjną ...

•  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    Ciasteczko nie wyglądałaś wcale źle. A sala fajna mi się podoba.
    Co do wózka - jak dla mnie nie do przyjęcia.

--
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Wózek okropny ....

--
  12.  permalink
    dziewczyny mam problem z dostaniem pieluszek bella happy tych od 3-6
    w zadnym markecie nie ma.kupiłam te na próbe od 5 do 9 ale sa za duze.w jakich marketach je dostajecie?

--
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    U nas są w Tesco, Cerrfur, Shlecker, Kerfur, Intermarche nie jestem na 100% pewna czy w rossmanie są

--
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    było o koszulkach do porodu, ja planuję taką
    kupiłam sobie 2 podobne - na allegro, jedna będzie do porodu, druga na później w szpitalu
    a tu aukcja - ta allegrowiczka ma dużo różnych koszulek - polecam przejrzeć wszystkie aukcje koszulki do porodu i karmienia

--
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Ciacho no koszulka mega sexi, ale pokoik superowy :bigsmile:
    Kfiatuszek , wozek dla mnie blee
    Koszulki do porodu-karmienia kupilam sobie ostatnio (18 i 22 zl). Nie sa cudne ale ujdzie. Ten link Harpi, fajny ale tam sa tylko male M, jak w takie cuś nie wejde :sad: U mnie nic nie mowili o koszulach do porodu, wiec pewnie daja takie jak mialo Ciasteczko.... :wink:

--
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    tagusia na alegro znajdziesz wszystkie rozmiary tych koszulek, właśnie zadałam pytanie ile taka koszulka ma pod pachami bo nie wiem na jaki rozmiar się zdecydować , M czy L bo XL to już chyba jakiś mega worek wychodzi
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Hehe, no raczej, worek z guzikami :rolling:
    Te M sa male, bo w cycach maja 96 :confused:

--
  13.  permalink
    Dziewczyny ja miałam XL z tych koszulek bo wypadały małe-ale ja w niej chodziłam jeszcze z brzuchem bo potem M nawet starczyła spokojnie

Oszalały te supermarkety! wszedzie sa pieluszki BELLA HAPPY ale omijają ten rozmiar który mi jest potrzebny tj 3-6
    Nigdzie nie ma tego rozmiaru buuuuuuuu

--
    •  
      CommentAuthorzuza
    • CommentTimeJan 21st 2008 zmieniony
     permalink
    Kobity dostałam info o laski od tych koszulek ( chodzi ile mają pod pachami )
    ROZM M 49CM
    ROZM L 51 CM
    WYMIARY PODANE OD SZWU DO SZWU NA PŁASKO LEZĄCEJ KOSZULCE
    POZDRAWIAM

Ciacho a zmierz swoją XL ile ma cm pod pachami
    --
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    ja tez planuje taka koszule:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.