Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    moja to ma 55 cm pod pachami
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
    • CommentTimeJan 22nd 2008
     permalink
    Ja mam takie koszule. Jedną z guzikami a jedną z wycięciami. Ta z wycięciami jest beznadziejna bo cycki wyskakują. A ta z guzikami oki. Ja mam rozmiar S i jeszcze miejsca na więcej tłuszczyku mi wystarczy :bigsmile: Nie wiem ale pod pachami ale od tego sprzedawcy KASIAGAWRY. Bardzo dobre gatunkowo.
    Ale co do samego porodu to myślałam, ze lepsza jest taka krutsza. Tzn nie taka żeby ganiać z pośladkami gołymi ale taka do półłydek bo te są dla mnie długie za kolano. Ja mam 168cm.
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Akurat te z tej firmy ma kilka osób na alegro, wiec wymiary u innych też będą te same,z tymi wycięciami, rozcięciami to nie bardzo mi się podobają wolę na guziczki
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja tego typu koszule ale bez zadnych rysuneczkow kupilam na ryneczku. kosztowala cale 12 zl krotka (ciut przed kolano) i 15zl dluzsza (za kolano), zalezalo mi na bawelnianej bez domieszek elastiku. poza tym nie wiem jak w waszych szpitalach ale u mnie jest mega goraco i nawet zima dziewczyny maja koszulki na ramiaczka. aha do porodu koszulka jest taka jak miala ciacho tyle ze znaaaacznie krotksza i maszeruje sie jak gejsza zwlaszcza z tym mega podkladem miedzy nogami :P
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Hihi u mnie też tak było Ania, ja jeszcze nie jestem duża to tylko głowę mi było widać w tej koszulinie szpitalnej, na szczęście zaraz po porodzie pielegniarka ubrała mnie w moją własną
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jedyna wada tych rynkowych tyo rabnieta numeracja - XL miala 100 w biuscie. ostatecznie jestem posiadaczka XXXL na cale 110 w ktora chwilowo nie wleze :P

Zuza no te u nas to mega krotkie byly. chyba ze ja dostalam moze jakas na 150wzrostu majac 170 :P
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewcyzny kupilyscie juz nastepny fotelik? taki z serii 0-18 lub 9-18?
    jesli tak to jaki? my sie ciagle wahamy miedzy zooty a ramatti venus a jeszcze jakis czas temu znajkomi kupili coneco io tez chwala
  2.  permalink
    ania a zooty rozkłada sie do spania???
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 22nd 2008 zmieniony
     permalink
    Aga z opisu wynika ze fotelik mozna ustawic w 5pozycjach... no i jest z plastiku nie ze styropianu
    ramatti i coneco macalam, zooty nie... w sklepach u mnie w miescie maja tylko coneco z tych 3 co nas instersuja
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a to dla pociech Waszych,które niebawem zasiądą przy stole

•  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Fotelik mamy Beby confort Iseos Jak dla mnie jest super - regulacja szerokości boków i kąta pochylenia minus ciężko się zdejmuje tapicerkę do prania i jest duży.
    http://photos02.allegro.pl/photos/400x300/300/97/61/300976149_1
    Drugi fotelik (teść go wozi w aucie) to taki zwykły bez zbędnego plastiku i gadżetów, na metalowym stelażu. Ma kąt pochyle4nia dziecka 5cio punktowe pasy i tyle - w porównaniu z naszym mały i lekki
    --
  3.  permalink
    My napewno kupimy rammatti
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    temat koszulkowy mnie rozbawil :bigsmile:
    Guzikom mowimy tak a rozpieciom nie (to raczej opcje dla naszych mezusiow :wink:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zastanawia mnie czasami czemu w prasie nie pojawiaja sie wozki i foteliki ze sredniej polki, w sumie nie kazdego stac na maxi cosi i mutsy....

ja tez sie sklaniam ku ramatti venus bo jakos tak pomacany mi podpasowal. cenowo tez przystepnie bo 300zl
  4.  permalink
    własnie Aniu-w tych gazetach to zawsze jakies super drogie wózki z górnej półki-szczerze nie widziałam tam np wózków TaKO czy MIKADO.Pewnie te firmy stac na rozreklamowanie sie i gazety bezinteresownie tego nie promuja.

--
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciacho ja akurat mikado widzialam w DZIECKO ZAKUPY I MY ale np nie spotkalam nigdzie firmy JEDO ktora istnieje na polskim rynkui od ponad 30lat. podobnie z firma ROAN

a foteliki to same od 500zl w gore. nawet w tych testach ADAC glownie te renomowane marki sa
    •  
      CommentAuthorzuza
    • CommentTimeJan 22nd 2008 zmieniony
     permalink
    ciacho czy ta koszulka XL to jakaś duża jest ? Nie mogę się zdecydować czy kupić L czy XL bo chyba mała różnica jest :confused: jak mam zmierzyć obwód bioder jak mam duży brzuch
    --
  5.  permalink
    hmm zuza ja jestem niewysoka,przytyłam 20 kg i dla mnie była akurat ale ona sie ciagnie ładnie.jak masz zamiar nosic ja głównie po porodzie to wez mniejsza
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeJan 23rd 2008
     permalink
    Ja oddałam swoje mamie hihihihih bardzo je lubi :) a miałam XXl :) teraz wróciłam do M uffff
    --
    •  
      CommentAuthoragulina5
     permalink
    Hej dziewczyny mam pytanie jak z pieluchami pampers kontra hagis?
    --
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    dziewczyny,posciel przed zalozeniem do lozeczka (nowo zakupiona) pierze sie w pralce?
    Wypelnienie, ochraniacza rowniez?
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    Ja prałam tylko poszewki. Fmartunia a dlaczego pytasz akurat o pralkę.??
    --
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    nie wiem :/
    ogolnie czy sie pierze,hehe
    --
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Co myslicie o tym wózku? http://allegro.pl/item296016617_wozek_atlantic_espiro_baby_design_gratisy_.html
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeJan 23rd 2008 zmieniony
     permalink
    Josaris mnie sie bardzo podoba :) chciałam go miec i juz byłam na niego zdecywana ale odstarszyla mnie waga :) 15 kg wazy sam stelaz wiec dla osoby na 4 pietrze bez windy to masakra:) ale widzialam na zywo macałam jezdziłam po sklepie i jak dla mnie super wygodny i wogle :) ma troszke mała gondolke tzn taka jak maja wozki w sumie w standarcie te nowe bo roan czy jedo maja wieksze;)
    --
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    15 kg sam stelaż? to dopada... Jedo to mój faworyt :)
  6.  permalink
    no cóż- dla mnie ten wózek to totalna porazka...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    nie jeździłam takim ale nie raz widziałam jak babeczki się męczą podjeżdżając / zjeżdżając z krzywego krawężnika i jak kółka stawały im bokiem
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
    • CommentTimeJan 24th 2008
     permalink
    Hihihih Fmartunia no właśnie nie zakumałam o co chodzi. :bigsmile: Ja prałam ręcznie bo do pralki to za mało wsadu miałam. A bałam się że będzie farbować no i nie mogłam wyprać z naszymi bo to nie ten proszek. Ale prałam tylko poszewki. Moje wypełnienie i ochraniacz nie mają jakiegoś dziwnego zapachu a dziecko i tak bezpośrednio kontaktu nie dędzie z tym miało. Doradzono mi żeby tylko poszewkę wyprać.
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
    • CommentTimeJan 26th 2008
     permalink
    Hej
    Dziewczyny jak kupowałyście , pasy-figi poporodowe i biustonosze do karmienie to jak dopasowywałyście rozmiarówkę??
    Ja noszę teraz biustonosz 75 C a stringi-figi S. To jaki mam wygrać rozmiar??
    --
    • CommentAuthorfmartunia
    • CommentTimeJan 27th 2008
     permalink
    Ja pasu poporodowego jeszcze nie dopasowywalam,ale facet mi poradził żeby zmierzyć spodnie w pasie które nosiłam przed ciążą.
    dziwne trochę,
    Ja nosiłam zawsze S, więc mam nadzieję że jak kupię pas M to będzie okej,ale nie wiem
    co bo biustonosza...na allegro kupiłam z firmy alles i jestem bardzo zadowolona.
    A drugi kupiłam taki http://www.sklep.babymoose.pl/product_info.php?products_id=28 bo miał bardzo dużo dobrych opinii w necie irzeczywiście jest porządny.
    Zoabczymy jak sie sprawdzi w praktyce.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 27th 2008
     permalink
    fmartunia - ja tego pasa poporodowego (pani teresa) totalnie nie moglam nosic. na poczatku bolalo (mialam cc i zaczelam po 6tyg nosic) a pozniej jak przestalo juz bolec to okrepny dyskomfort czulam i swedzenie... ale ja mam problemy ogolnie jak jest za duzo lycry...
    co do stanika to mi polozna odradzala te z okienkiem i moiwla ze znacznie lepsze te calkowicie z przodu odpinane ze wzgledu na laktacje. w praktyce faktycznie te odpinane calosciowo okazaly sie znacznie wygodniejsze a i tak szybko zaczelam nosic zwykle bawelniane bo moj rozmiar do karmienia to ciezko trafic
    •  
      CommentAuthorJusta42
    • CommentTimeJan 28th 2008 zmieniony
     permalink
    Fmartunia no mi się te alles też podobają i raczej je kupię. A jak rozmiarówkę dopasowałaś. ? Kupiłaś taki jak nosisz teraz czy większy??
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJan 28th 2008
     permalink
    fmartunia mój pas leży w szafir. Użyłam go tylko jeden raz i więcej jakoś nie chciało mi się go nosić.
    Biustonosze miałam z Triumpha i jak dla mnie rewelacyjne. Bardzo mięciutkie, z dobrego materiały bardzo dobrze dopasowującego się do biustu no i z okienkiem...
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Wlasnie, mnie tez interesuje kwestia dopasowania stanika do karmienia. Czy mam kupic taka rozmiarowke jaka nosze teraz czy jak?
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    kolejny z cyklu dziwne wozki :)

http://www.babyboom.pl/forum/attachments/tu-zapytaj-f109/65151d1201516898-quinny-buzz-czy-ktos-posiada-jakies-opinie-pomozcie-1.jpghttp://www.babyboom.pl/forum/attachments/tu-zapytaj-f109/65152d1201516898-quinny-buzz-czy-ktos-posiada-jakies-opinie-pomozcie-2.jpghttp://www.babyboom.pl/forum/attachments/tu-zapytaj-f109/65153d1201516917-quinny-buzz-czy-ktos-posiada-jakies-opinie-pomozcie-3.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 29th 2008
     permalink
    dziewczyny z tym stanikiem do karmienia to taka moja osobista rada - na poczatek moze warto kupic jakis zwyklak z serii za 15-20zl bo bardzo trudno przewidziec jak wam biust zaszaleje. ja juz kiedys pisalam ze przy Gabie z 96 poszlo na 120. teraz przed ciaza 101 w ciazy 108 a na chwile obecna 117. pierwszy stanik mialam taki "rynkowy" i dopiero po 3 tyg kupilam porzadny (alles bella mama II ale szybko stal sie za maly) a jak sie juz ustabilizowala wielkosc to sis w sierpniu przyslala mi kolejne.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kfiatuszku - nie otwiera mi sie ani fotka nia ten link...
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    Justyś na dobierałam zgodnie z tabelką którą ma na stronie allegrowicz.
    Pod biustem 85, no i miseczke wtedy sam wskazuje. Zgadzało mi się:)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Dziewczyny macie może gdzieś link z butko skarpetkami dla dziewczynki. Nie mogę się na allegro doszukać wrrr
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady czy chodzi Ci moze o skarpetko-kapciuszki??
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu o takie coś mi chodziło :)) skarpetki czy buciki
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a to takich nie widzialam, moze dlatego ze nie szukalam :)
    no ale najwazniejsze ze znalazlas to co chcialas :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    one są słodziutkie ale cena jest kosmiczna... widziałam niedawno w sklepie ale cenowo mi się nie podobały wrrr na allegro nie wszystko się jednak opłaca. Muszę teraz poszukać trójkąta samoprzylepnego na samochód odnośnie tego, ze w aucie jest dziecko ale z możliwością wstawienia zdjęcia i imienia... kiedyś już to widziałam...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady - to ile takie butki kosztuja ze az taka cena? co do trojkata ze zdjeciem to widzialam ale sama na takie cos bym sie nie zdecydowala, jakas taka mala obsesja na punkcie bezpieczenstwa i anonimowosci... a taki zwykly trojkat o dziecku w samochodzie mamy od producenta fitelika plus z jakiejs gazety dzieciecej
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania 28 + 10 koszt przesyłki wrrr
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania co do anonimowości to hmmm może i masz obsesję ale nie zawsze jesteś anonimowa... na allegro wystawiłaś Krzysia!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 29th 2008 zmieniony
     permalink
    Lady ooo widze ze sledzisz moje aukcje :P i nie Krzysia a rzeczy po nim :wink:
    wiesz jakos nie mialabym ochoty zeby kazdy przechodzen mijajacy nasz samochod ogladal nasze dziecko... wiesz uczniowie i te sprawy ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    no Ty jesteś w innej sytuacji bo masz wielu podopiecznych ... mi to zwisa kto ogląda moje dziecko chociaż nas w mieście też bardzo wiele osób zna !!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Tzn chodzi mi o to, że wystawiłaś ciuszki ubrane na Krzysiu..
    Nie śledzę ale ostatnio jakoś tak mi się trafiło i zerknęłam ... no i zobaczyłam :P

hahah gdybyś Krzysia wystawiła to bądź pewna, że biorę udział w licytacji hi hi hi
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.