Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor100krocia
    • CommentTimeFeb 1st 2008 zmieniony
     permalink
    Co sadzicie o takim krzeselku do karmienia?
    http://allegro.pl/item304758663_coneco_galileo_bujak_do_karmienia_wys_gratis.html
    Na poczatku chcialam drewniane, ale ono nadaje sie do starszego dziecka, które juz dobrze siedzi. Ja jak karmie mala lyzeczka, to sadzam ja w kaciku na kanapie podparta poduszkami. Marchewka jest wszedzie. Te krzesełko ma wkładkę i pochylane oparcie wiec na obiadki moglabym juz tam mala sadzac. Oczywiscie plozy do chustania to niepotrzebny bajer. A może polecacie jakieś inne krzeselka do 300zl?
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeFeb 1st 2008
     permalink
    stokrotko dla mnie rewelacja :))
  1.  permalink
    Stokrociu- ja oglądałam to krzesełko w sklepie, bo ostatnio własnie wybierałam krzesło dla Hani.
    Zdecydowałam się na takie:
    http://www.allegro.pl/item297853741_krzeselko_beebee_regul_podnozek_wkladka_w_wa.html

Coneco jest dla mnie zbyt pstrokate i wg mnie te płozy to jakas pomyłka- uczą dziecko dość dziwnych zachowan przy jedzeniu...
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    wiem, plozy sa beznadziejne, ale mozne je podniesc i nie uzywac. Czy w twoim krzeselku mozna przyblizac/oddalac tacke od dziecka?
    --
  2.  permalink
    tak- ma 3 odległości
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Mi galileo wydaje sie solidniejsze, ale w twoim jest regulacja podnużka, o ile dobrze zrozumialam, mozna miec pionowo opacie i ustawiac sam podnuzek??? W galileo chyba nachylenie podnuzka jest zalezne od nachylenia oparcia. Musze sie dopytac
    --
  3.  permalink
    Stokrociu- jeszce 1 mi przyszło do głowy- moje krzesło waży 10 kg i wg mnie to naprawdę duzo.Coneco waży aż 15 kg
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    to pewnie dla tego, ze galileo ma gruby stelaz
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    super takie krzesełko - mi osobiście najbardziej się podobają w nim 2 rzeczy - kąt pochylenia i regulacja wysokości no ale zupełnie cena mi się nie podoba :(

Będę reanimowała moje drewniane krzesełko. Znajomy pan stolarz dorabia mi juz brakujący uszkodzony element i tylko poskleja je i będzie :) Stolik posklejam już sama
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    A jaka masz tapicerke? materialowa, czy ceratke? jak materialowa, to czy nie trudno jest ja wyczyscic??
    --
  4.  permalink
    Podnóżek i oparcie sa ustawiane niezaleznie- w galileo z tego co pamiętam też.
    Myślę,że wrazenie solidności jest tylko wrazeniem - po prostu inaczej zrobiono foty. To które kupiłam jest bardzo stabline i porządnie wykonane. Najlepiej bedzie jak pooglądasz w realu- wtedy łatwiej jest podjąc decyzję
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    100krociu ja mam krzeselko drewniane i zdaje egzamin juz przy 2 dziecku. poza tym 15kg to bardzo duzo jak na krzeslo no chyba ze w 1 miejscu bedzie stalo
  5.  permalink
    Ja mam ceratkowe i wkładkę wykonaną z jednej strony z frotte, a z drugiej z ceratki. To pokrycie jest bardzo miękkie i miłe.
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Aniu, myslalam wczesniej o drewnianym, ale chcialabym te krzeselko miec juz, a nie dopiero za 2-3 miesiace, ajk mala bedzie dobrze siedziala. Poza tym plastikowe sie sklada, wiec jak nie bedzie juz potrzebne, to chiach i do komorki. A Natalce pozniej i tak kupimy jakis kolorowy stoliczek z 2-3 kszeselkami dla kolezanek.

Troche boje sie tej ceratki, ze popęka. Jak cos to zdecyduje sie na materialowe chyba. Ciekawe jak z tym podnuzkiem jest w galileo. Nie widze na zdjeciach zadnego guziczka do regulacji samego podnuzka, a niestety u mnie w miescie nie spotkalam go w sklepie :(
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    100krociu no chyba ze macie poznioej kupowac co innego to nie ma sensu drewniane... nam drewniane dla Gbay sluzylo 5lat i teraz przejal je Krzys. Gabrysia stabilnie siedziala majac 5mieisecy wiec spokojnie sie dla niej nadawalo.badz co badz wiele zalezy od zasobnosci portfela..
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a swoja droga nie wiedzialam ze podnóżek jest az tak istotny w foteliku do karmienia... w wozku to tak... no ale u mnie w foteliku do karmienia nie ma i maly spedza tam moze w sumie z pol godziny dziennie
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    moja natalka tak szybko nie usiadzie. Dopiero teraz trzyma glowke jako-tako :(
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Wklejam tylko z przeniesione z naszych dzidziów

Dronko ja zakładam Weronice na rajstopy czy śpioszki ciepłe skarpety
    http://photos01.allegro.pl/photos/oryginal/304/97/63/304976324
    albo takie:

http://photos02.allegro.pl/photos/oryginal/305/65/71/305657137
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No tak , ale po zimie, jak skończy się zeson kombinozenowy, to trzeba będzie założyć kurteczkę i spodenki, a później dresik itd. i konieczne będą buciki, więc ja też już zaczynam się rozgladać za bucikami na allegro widziałam różne fajne! :bigsmile::wink:
    --
  6.  permalink
    dziewczyny znalazłam fajna butelke antykolkawa.uzywam aventu ale polecono mi ta NUKa i postanowiłam wypróbowac.sprawdziła sie.koszt za plastikowa-18 zł,za szklana ok 24 zł. uzywam ja do wody i herbatki , ale juz mówie że sprawdzona i ma fajny smoczek odprowadzajacy powietrze

Image Hosted by ImageShack.us

--
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    takie skarpeto botki jak and wklejala jako drugie u nas sa po 12zl. macalam je dzisiaj i sa dosc fajne w srodku. no i najwazniejsze nozka nie bedzie sie dziecku pocila bo podeszwa nie plastikowa a ze skorki

a co do spacerow to dopoki Krzys nie bedzie chodzil bede mu zakladala miekkie buciki a nie te z twarda podeszwa
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Znalazłam, że waga tego krzeselka galileo to 8,8 kg, a nie 15. 15 to max waga dziecka.
    --
  7.  permalink
    W linku który podalas jest napisane,ze waga krzesełka to 15 kg i max obciażenie tez 15 kg.
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    ciasteczko te butelki z nuka są super, ja od początku je stosuje.
    Co do bucików to ja mam góralskie teraz, a dziś kupiłam Matusiowi papućki. Ale buty też będę musiala jakieś kupić.
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
    • CommentTimeFeb 2nd 2008 zmieniony
     permalink
    aga1976 to sie pomylili, na innej aukcji i na stronie producenta pisze 8,8kg. Chyba jednak on odpada, bo jest z ceratki, a ja wolę z materiału. Muszę jeszcze M przekonac, bo sie napalil na niego.
    --
  8.  permalink
    Od 1 do 10 lutego w aptekach superpharm jest promocja na pampersy - jumbopack 39,99 zł
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeFeb 3rd 2008
     permalink
    A w Tesco haginsy z kubusiem promocja 33 zł duża paka :)
    --
  9.  permalink
    nie mamy tesco:cry::cry::cry:
    wnerwia mnie ten brak sklepów.zamienili nam alberta na carrefour czy jakos trak i co? nic tam nie ma takiego poprostu żal iśc.Chusteczki pampers za 9,90 pogieło ich naprawde.
    Jednak w Polo sa też fajne promocje np Huggiese ale te Classic 73 szt za 27 .99

--
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    a ja ostatnio kupiłam w biedronce happy jumbo pack 76 sztuk za 29,99 :)
    --
  10.  permalink
    ale tych happy nie moge dostac u nas rozmiaru 3-6.Te pieluszki duze wypadaja i te 5-9 sa Piotrusiowi niedobre jeszcze.A tez wpolo jest promocja na nie wiec juz kupiłam na zapas

--
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciasteczko jesli idzie o chusteczki to z tego co sprawdzalam ceny najbardziej oplaca sie kupowac w rossmanie.
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Mi położna odradziła używanie chusteczek poza wyjściami, w domu czyszczę Maję zwykłymi higienicznymi maczanymi w ciepłej wodzie. Kupujemy takie po 100-150 sztuk w kartonie.
    --
  11.  permalink
    Fiufiu my zazwyczaj w domu uzywamy wody i tych duzych platków ale gdy sie spiesze albo M zmienia pieluche to juz wtedy chusteczki ida w ruch.i najlepsze sa dla nas sensitive albo bambino-ostatnio miałam pampers to sie jedna za druga nie hcciały wyciagac ale to mi sie pierwszy raz zdarzyło ,teraz tez mam pampers i jakos działaja

--
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeFeb 5th 2008
     permalink
    no te happy to maja jakies dziwne te rozmiary ;) uzywam tych maxi teraz 7-18 czy jakos tak i są Kacperkowi ciutke za duze a te mniejsze sa juz za małe ;) a ta sama rozmiarowka w dada wychodzi zupełnie inaczej maxi sa w sam raz i byc tu człowieku mądry ;)

a tak pozatym to dzis odbylismy pierwszy spacerek nowym wozeczkiem :) chicco multiway :) calkiem dobrze sie prowadzi :) przez ostatnie pare dni jezdziłam zwykła stara parasolka na malutkich kułeczkach i wiecej wysiłku wkładałam w proawdzenie go niz w tym ciezkim :) a ten to normalnie płyni nie jezdzi ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kfiatuszku bo happy ogolnie ma wieksza rozmairowke i z tego co pamietam przy Gabrysi starczaly praktycznie do danej wagi np pampki te do 9kg byly juz za male jak wazyla 7.5 itd...
    teraz uzywam dada tych 7-18kg i sa ok...

mam pytanie - czy u was w biedronkachbyla teraz promocja na chusteczki dada? dziewczyny na innym forum zakupowym pisaly ze u nich sa po 2.99 a u nas dalej 4.99 no i nie ma pieluch happy o ktorych wszystkie pisza ze sie pojawily :devil:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu ja byłam ostatnio w 2 Biedronkach na chusteczki nie patrzyłam ale pieluch nie było w 1 a w 2 było kilka sztuk. Niestety z Happy mam chwilę przerwy aż mała pupa dorośnie do nich. Rozmiar 1 jest za duży a 0 ciężko kupić - małę paczki są ale nie opłaca mi się to. Więc używamy Hagis na przemian z Pampersem - Hagiski w nocy nie wytrzymują i mam dosyć mokrego łóżeczka, W Cerfur są niby taniej - piszę niby bo wg reklamy miało być 32 chyba a w sklepie cena wisi 36 - ale nie kupowałam więc nie wiem jak to naprawdę z tą ceną.
    Dzisiaj może dojdę do Rossmana to rzucę okiem na ceny. Muszę kupić oliwkę Hippa (bardzo mi podpasowała bo się nie klei i ładnie wchłania) a ceny u nas co sklep są różne. w Rosman była po ok 9-10zł a w marketach od 13-15
    --
    •  
      CommentAuthoragulina5
     permalink
    Ania u mnie te pieluchy pojawiły się i zaraz zniknęły a zapasów nie mają:(
    --
    •  
      CommentAuthoragulina5
     permalink
    A właśnie doświadczone mamusie mam do was pytanko czy na początek kupowałyście pieluchy 1 czy 2.Pampers podobno wchłanianiem się różnią.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas pytalam i powiedzieli ze pierwsze slysza...
    tak samo jak na poludniu Polski jest promocja na chusteczki a u nas robia wielkie oczy... ogolnie z tego co porownywalam ceny to u nas jakos drogo jest no i na pieluchy od pol roku ani razu promocji nie bylo...

And nie wiem jak tam u was w innych sklepach ale ja porownalam na wyjezdzie carrefour i real z naszymi sklepami dzieckowymi tudziez aptekami a ostatecznie z rossmanem - wygral cenowo rossman. najtansze sloiczki z jedzeniem i kosmetyki hipp i j&j
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu jak w marketach są promocje to wiadomo że taniej, do Rossmana chodzę od niedawna bo wybudowali mi nowy "po drodze" do przedszkola ale faktycznie bez promocji jest w nim o wiele taniej. Słoiczkom nie przyglądałam się specjalnie bo mam kilka w szafce w razie mojego lenia i niechęci gotowania dla Małej, ale kosmetyki są faktycznie taniej. O ile taniej to różnie ale od 1zł wzwyż zależy co i gdzie.
    --
  12.  permalink
    agulina nam na poczatek dali pieluchy bella happy sztuk aż 7 i to były te najmniejsze te od 2-5.Potem M kupił Pampers Newborn od 2-5 i zużyłam dokładnie 3 opakowania a potem kupowałam te New Baby od 3-6 i te używałam do wczoraj bo już dzis zakłądam od 4-9 .Na poczatek nie ma co kupowac tych najmniejszych za duzo , u mnie szy jak woda bo kupka była co chwile,faktycznie te pierwsze lepiej wchłaniaja taka rzadką kupke
    --
    •  
      CommentAuthoragulina5
     permalink
    Dziękuję bardzo Ciasteczko za odpowiedź potwierdziłaś moje przekonania.Lecę do sklepu po brakujące rzeczy miłego dnia życzymy:)
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Czyli co, najlepsze na poczatek sa np. pampersiory newborn??
    A tak w ogole, to ile tak orientacyjnie (wiem, ze to pytanie z serii czystej abstrakcji !!! ) moze schodzic na dzien tych pieluch?
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    Tagusia ja kupiłam narazie mniejszą paczkę właśnie papmpers newborn. Sprawdzę czy mały nie będzie na nie uczylony i wtedy dokupię. Kuzynka mi mówiła, że ok 10 szt dziennie.
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    No u nas też schodziło ok 8-10 szt na początku - bo w każdej kupa była :wink: teraz ok 5 :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    U nas na początku 10 teraz 6
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    hmmm... o u nas na poczatku to nawet i 15sztuk bylo ;)
    teraz taz czasami tak ok 5

co do pieluch to mysle ze nie warto robic duzego zapasu, warto sie najpierw przekonac czy dziecko nie ma uczulenia
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    U nas schodziło 6-8. Pampersy tylko przez pierwszy tydzień, sa użyteczne, żeby mieć pewność, że nerki pracują, bo mają wskaźnik zsiusiania :wink:. Potem wypróbowaliśmy tańsze pieluszki, dwa rodzaje, oba są ok, jedne z nich na pewno są i w PL, bo pochodzą z tesco. Ważne w kwestii alergii jest na początku ograniczenie się do mycia pupy zwykłą wodą zamiat nawilżanymi chusteczkami i nawilżanie pupy albo maminym mlekiem, albo oliwą z oliwek z 1. tłoczenia, a nie tymi naładowanymi chemią.
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Dzieki dziewczyny, no przerob widze niezly....Widze, ze srednio na poczatek to idzie kolo 10 :confused:
    To na poczatek kupuje te male pampersiory a potem sie zobaczy :bigsmile:
    Ooo Majeczka ma juz 2 tyg, alez leci....
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Tagusia ja tam polecam DADA. sprawdzaja sie nam od kilku ladnych miesiecy a moje niektore kolezanki stosowaly je od poczatku i tez sa zadowolone no i cena przystepna
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.