czy ktoras z Was zna firme GUCIO produkujaca obuwie dla maluchow? kolezanka szuka czegos sprawedzonego dla lazikujacego malucha...
a moze ELEFANTEN ma gdzies strone internetowa albo katalog produktow? szukam i nie moge znalezc nigdzie... u nas niestety nie ma deichmann i nawet nie ma jak poogladac co maja w ofercie :(
Aga dzieki za link na deichmann ale tam niestety tez nie ma bucikow z elefanten...
z jakiej firmy planujecie kupowac buty maluchom? ja w sumie bede miala pewnie mocno ograniczony wybor bo u mnie w miescie tylko bartek lub totalnie nieznane firmy bez zadnych certyfikatow zdrowa stopa ale cenowo 1/3 ceny bartkowej
ogladalam elefanten i ccc na allegro ale wybor sredni... na stronie ccc tez tego niewieke szkoda ze zadnego z tych sklepow nie mam w poblizu (do najblizsego 95km) zeby "naocznie" sie z ich oferta zapoznac
ja widziałam fajne buciki z elefanten :) takie wiosenne:) chya sie na nie skusze na wiosne ;) takie ni to trapery ni to adidasy :) tylko na małe buciki 49 zł :/ ale to i tak taniej niz w bartku ;)
TU mozna poogladac butki z elefanten :) nie ma cen i strona angielska i nie wiem czy w polsce wszytskie butki są :)w kazdym razie te co mi sie podobaja nie ma ich tu ;) a moze to nie były z elefanten ??:D nie wiem ale w diechmanie widziałam :D
Obok mnie jest sklep z butami, w którym jest ogromny wybór dziecięcych bucików. pewnie zobaczę i tam i w deichmanie w ccc i w ecco. Ogólnie bardzo lubię polskie buty- " mrugała " tez niezłe robi.
A 49 zł jak na elephanten to cena baaardzo niska. tam za fajniejsze buciki zazwyczaj trzeba zaplacic ponad stówkę.
no ale to i tak duzo :D nie wiem nie jestem pewna czy to były elefanten ;) ale tam było pełno małych cena to miej wiecej była taka własnie :) przeszło 100 to tylko nike czy inne takie firmowki :) starszne mi sie podobały :) musze se je kupic :) no Kacperkowi :)
no ale chyba jak na wiosne to ciut przy mocno zabudowane sa... jakos wolalabym cos delikatniejszego zwlaszcza ze to beda pierwsze buty takze do nauki chodzenia...
No cóż wiem że butów nie powinno dziecko nosić po kimś, ale niestety Weronika będzie donaszać buciki po Gabi i Kubie w zależności który rozmiar na nią będzie pasował (w pewnym momencie Gabiol miała większą nogę od Kuby) a tak ogólnie to większość butków kupuję na ryneczku czyli bezmarkowe albo w ccc choć ostatnio stwierdzam ze cena z CCC nie odbiega znacznie od tych droższych sklepów. Pierwsze butki (rozm 18 i 19) mam firmowe Bartka a reszta to różne
to taka przejsciowka bedzie :) miedzy ta zimna wiosna co mamy a ciepłą wiosną :) mam pare bucikow w domu po kuzynie mojego M wiec w sumie to na te chłodniejsze dni ;) tamte o ile dobrze pamietam ciutke nizsze byly:) ale w kazdym razie musze jakies malutkie kupic bo mi sie podobają takie malenstwa :)
Na temat profilowanej wkładki są sprzeczne zdania - wg jednych tak ma być wg drugich nie, Profil nie jest idealnie w tych samych miejscach więc tak naprawdę szkodzi bo stópka dziecka sama ma się kształtować a nie sztucznie. Najlepiej jak dziecko ma możliwość pobiegania na boso po podłodze. Są butki które nie mają namacalnego profilu ale wewnatrz podeszwy - ja jakoś nie wyczułam ich inności
na poczatku dla Gabrysi mielismy nowe butki, profilowane i te sprawy ;) jednak jak skonczyla 2 latka a noga rosla w mega szybkim tempie zaczelam kupowac buty skorzane ale z serii 'no name'. Krzys buciki paradne na teraz ma po synku sis, pierwsze do chodzenia na poczatku dostanie nowe i jakies 'lepsiejsze' ale pozniej to tez beda polskie jakies nieokrzyczane firmy
kfiatuszku - na jednym z for znalazlam wlasnie peany pochwalne co do tych bucikow GUCIO... moja znajoma przymierza sie do kupienia takowych i moze nie sa super piekne ale jesli maja byc dobre...
no pozniej to takie tak zwane targówy ;) czyli z targu :) u nas to albo drogie albo z targu :) w sumie to musze pomyslec :)przedewszystkim nie za ciezkie bo nogi nie dzwignie ;)
Artykuły super - właściwie oba. Dodam jeszcze 1 pkt do nich - chodzącemu dziecku nie zakładać miękkich kapci ze zwierzakiem na palcach - )nie wiem jak wytłumaczyć więc poszukam jakiegoś foto zaraz chyba) Te super fajne i wesołe kapcie z głową psa kota czy biedronką mają niby podeszwę, ale maskotek na nich i miękka pięta powodują ze jednak noga inaczej się ustawia - ja "zepsułam" takimi kapciami nogę Ance - miała ponad rok i tak słodko te kapcie wyglądały na jej nodze :* teraz ma 11 lat i jak biegnie nadal "inaczej" stawia nogę
jeśli zmienią się ceny butów to zastosuję się i do tego pkt: Nie zakładaj dziecku butów "po" innym dziecku, gdyż wraz z butami możesz "przekazać" mu deformację stóp i złe nawyki chodzenia. niestety póki co nie stać mnie na kupowanie nowych butów co 2-3 miesiące dla dzieci :(
Ania chodziła w nich tylko 3-4 miesiące i tak jakoś dziecku zaczęła coraz bardziej uciekać noga na zewnątrz - CZTERY MIESIĄCE WYSTARCZYŁY!!! a potem a potem były różne ćwiczenia i do 4 roku życia buty za kostkę usztywniane i z wkłądką
u mnie przy Adrianie na szczęście nie miałam po kim dziedziczyć butków a te pierwsze jakie pamiętam kupowałam zawsze były z usztywnianą piętką. Jutro wstawię jakieś zdjęcie Adriany w bucikach jak miała 10,5 miesiąca
Za pampersy w Cerfurze płaciłam wczoraj 42zł (rozmiar 3 szt 86) i kupiłam testowo chusteczki Hipp za 7zł - dosyć fajne grubość jak nivea ale wilgotność i zapach jak Pampers
ja róznie kupuje-jakie mi wpadna w rece ale w kauflandzie była promocja na happysensitive-porazka suche jak nic ale 4.99-wiecej jednak ich nie kupie.Teraz jade na pampersach ale te chusteczki dostalismy ja raczej tez takich drogich nie kupuje chyba ze sa w promocji
W domu do pupy, buzi i rączek mam wodę w kranie, mydło i ręcznik :) Jednak poza domem to chusteczki i dla Weroniki i dla Maluchów. Jednak Nivea mi bardzo pod pasowały pod wieloma względami w przeciwieństwie do innych. Dada u mnie kosztują ponad 5zł i taniej kupiłam raz - jak byłam w ciąży :( No i nie ma u mnie w biedronach małych dadowych pieluch :(
ja kupiłam ten szeciopak :) dla mnie najlepsze są własnie nivea.. miałam pampersy i dziudziusie ostatnio nawet bambino ale mnie jakos nie podchodza:) kazdy ma swoj gust :)
Faktycznie Aniu, czego to ludzie nie wymyślą, żeby zarobić
Widzę, że na tapecie są buciki. Ja jak zwykle do tyłu bo zupełnie o tym jeszcze nie myślę. Zastanawiam się jednak już nad kupnem spacerówki. Chyba zdecyduję się na parasolkę ale czy np. 8 miesięczne dziecko juz może w takim wózku jeździć czy dopiero dzieci + 1 rok ? Myslicie, że na wiosnę mogę już "wpakować" Maksia w spacerówkę?
Moimi faworytami na dzień dzisiejszy są: - Graco Mirage - Chicco Ct.04 - Graco Mosaic - Baby Design Sprint - Chicco Multiway
Zdecydowałabym się na 1 ale ma jeden poważny minus: brak regulowanego podnóżka
baby design chyba jest najczesciej spotykany. MamaDusi i Myszorka ma z tej firmy ale nie pamietam juz ktory model no i Kfiatuszek ma multiway... jesli Maksiu bedzie juz stabilnie siedzial to mysle ze spokojnie juz przy 8 miesiecach mozesz go przesadzic...
ps. wydaje mi sie ze podnzoek to bardzo istotna sprawa. tak samo jak oparcie rozkladane do pozycji lezacej
my juz jezdzimy parasolką ale to jedna tych bardziej stabilnych :) nie ma miekkiego oparcia bo tam co kawałek jest rurk czy cos takiego i oparcie jest szywne :) no i nie wyobrazam sobie nieregulowanego podnozka u takiego małego dziecka.. Kacper jeszcze sypia w wozku i niebyt wygodnie by mu było gdyby mu nozki zjezdzały..no i wogole takie młodsze dziecko nie ma jeszcze takich dlugich nog zeby siegały do konca siedziska :) ja gdybym pusciła podnozek to Kacper i tak miałby nozki w gorze ale czesc z nich byłaby w powietrzu :P kurcze zamotałam nie wiem jak to napisac ale chyba wiecie o co mi biega ;)
Jemma z tych co podałaś to mi najbardziej się widzi Chicco Ct.04. Gracco są dla mnie trzeszczące, ten Chicco Multiway nie podoba mi się kształt i wygląd a beby design jakby podróba gracco... Ale to moje zdanie tylko :) Ja mojego Ridera nie zmieniam
heheh and moze i faktycznie... poczatek nazwy mnie zmylil :P albo logo producenta :P ten baby dreams to poreczniejszy bo juz parasolkowato sie sklada, baby design jednak wyglada na stabilniejszy
Aniu mój reader nie wygląda na rewelacyjny wózek - wytrzymały czy solidny, ale jednak taki jest! jeżdził w nim Kuba przez ponad rok a potem Gabi - łącznie używany przez 3 lata non stop czasem przy podwójnym obciążeniu i sprawdził się super. Nawet nie wiesz jak się cieszę że go nie sprzedałam (a taki miałam zamiar)
baby dream i baby design to ta sama firma :) stara i nowa nazwa :) tylko nie pamietam ktora jest ktora:)
a cto.0.4 to starsza wersja multiwaya :) z ta roznica ze multiway ma ciutke mniejsze kołka inna poduszke daszek w budce i jest wyzszy o 12 cm :) a i lzejszy o 2 kg;)
a ja wpakuje Piotrusia dos pacerówki jak najpóxniej tzn jak mi sie juz nie bedzie w gondoli miescił:) lubie głeboki wózek i wogóle jest napewno wygodniejszy do drzemki.Myśle ze pojezdze ta spacerówka co mam ale jesli mi sie nie sprawdzi to wyłoże na nowa tym bardziej ze na ten wózek nie wydałam ani złotówki.ale do tego czsu pewnie wyjda jakies nowe.