Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMamadusi
    • CommentTimeFeb 17th 2008
     permalink
    Ja tez uwielbiam pajacyki no i te z disneya sa super mamy 3 takie i bardzo je sobie chwale
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeFeb 18th 2008
     permalink
    My z Oliwcią też lubimy spać w pajacykach (tylko w nich śpi Oliwka), najbardziej te z early days - bo koleżanka przywozi nam je z Irlandi za groszowe sprawy! :wink::bigsmile: Ale tak poważnie to naszym zdaniem sa bardzo fajne, dobra bawełna i niezły krój (długie nogawki). Pod pajaca zakładam body, bo mała budzi się rano rozkopana i ma zimne rączki.:bigsmile: Ale już niedługo , jak przyjdzie wiosna to zobaczymy jak będzie jej się spało w piżamce dwuczęściowej, bo w takie też nas koleżanka zaopatrzyła, też z early deys i w dwupakach i w 2 różnych rozmiarach.
    :wink::bigsmile:

A tak wogóle to musimy się pochwalić, że wyżej wspomniana koleżanka właśnie nas odwiedziła i przywiozła Oliwce całą walizkę ubranek - śliczności poprostu! Fajne rzezczy z early days i next. Różne rozmiarki, na wiosnę i lato. 200 zł i cała torba ciuszków - co ja bym bez niej zrobiła!:bigsmile::wink:

Jak będzie chwilka to zrobię kilka zdjątek i wkleję, coby się pochwalić!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    IWA mialam pajace z early days i powiem ci ze gdybym nie patrzyla na metki to nie widze roznicy miedzy krojem i bawelna z tesco :P
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Mamodusi a te pajace z disneya to w realu byly?? bo widzialam takie fajne dziewczynkowe w dosc ciekawych cenach :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w REALu jest promocja na GERBERa - za cos ok 7,5 sa 3 duze sloiki (taka zgrzewka 2 sloiczki + 3 gratis)
    no i w dalszym ciagu chusteczki nivea 6szt za 29.95
    •  
      CommentAuthorMamadusi
    • CommentTimeFeb 18th 2008 zmieniony
     permalink
    Aniu tak w REALU :wink:

Co do bodziakow to mamy z 5 10 15 i sa super no ale mam tez z tesko mama kupila takie opakowanie 7 sztuk sa tez oki
    --
    • CommentAuthorkozera
     permalink
    nic sie nie podwija veve,pidzamki sa ok,ale body to lubie bo tryma pieluszke i cieplo w plecki...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    MamoDusi w 5-10-15 maja fajne ubranka dla dzieci ale jest jedna olbrzymia wada - ich rozmiarowka jest zanizona :confused: a z tesco mam body disney te kubusiowe 7pack i jestem bardzo zadowolona

kozera no ale pod taka pizamke zakladasz rozumiem body??
    •  
      CommentAuthorMamadusi
     permalink
    tak co do rozmiarowki masz swieta racje a body tez mam wlasnie te teskowe z disneja 7 pack ni i jestem zadowolona lubie tez ubranka z crocodillo czesto tam cos podkupuje :wink:
    --
  1.  permalink
    tez mam z cocodrillo ale nie duzo vbo ceny zabójcze.osobiscie wole jak Piotrus ma body i spiochy oraz pajace bo wydaje mi sie ze dziecku wygodniej niz w spodniach i bluzkach ...jak najdłuzej bede chciała mu je zakładac...

jakie macie karuzele nad łózeczka? i czy maja przeraźliwe melodyjki? polećcie jakies! widziałam fajną chicco ale 199 zł to za dużo troche

--
    •  
      CommentAuthorMamadusi
     permalink
    A ja zachorowalam na luzeczko kojcowe z melodyjka wibracjami i lampkami jest super i chyba zakupimy bo jak jedziemy do domu to tam nie mamy no a male jest jak sie zlozy M juz przekonalam he he :wink::wink::wink: no i latem damy przed dom bedzie mogla spac sobie na podworku naloze moskitiere zeby zaden robal nie wszedl :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    jakie łozeczko ??:) masz jakies zdjecie ??:) a co do wozka to podjeliscie decyzje jaki czy tylko idziecie poogladac??:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Mamodusi a moze lepiej kupic wiekszy (kwadratowy) kojec niz zwykle lozeczko?? na dluzej starczy no i ma z reguly uchwyty do wstawania... my mamy lozeczko turystyczne i uzywalismy go tylko u mamy na poczatku. po wakacjach pojdzie na allegro pod mlotek ;)
    poza tym te wibracje swiatelka to tylko taki pic na wode... na podworku dla prawie rocznego dziecka to juz zadna atrakcja bedzie

jesli moge doradzic to tego typu kojec bylby lepsza inwestycja:

cena 249zl
    ds

albo taki 105cm x 105cm
    gh

czy taki ale cena juz mniej fajna bo 429zl
    ';
    •  
      CommentAuthorMamadusi
     permalink
    O dzieki AniuM dzis zajzymy zeby cos co najwyzej kupic ale podoba mi sie te za 429zl:wink::wink::wink:

Kfiatuszku jestesmy za tym chicco ale zobaczymy wiem iz napewno dzis zakupimy :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    MamoDusi a czytalas opinie o wozkach na gazeta.pl lub e-mama?
    mi osobiscie bardziej sie podoba ct 0.4, no i co wazne ma piankowe kolka a nie plastikowe a dzieki temu dziecka tak nie telepie
    •  
      CommentAuthorMamadusi
     permalink
    Aniu nie czytalam a masz bezposredni link???
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tutaj poszukaj
    gazeta.pl

e-mama
    • CommentAuthorkozera
     permalink
    ANIA M ,ja body ubieram pod wszystko...u mnie to podstawa...
    •  
      CommentAuthorMamadusi
     permalink
    Aniu fajniste te stronki ale sa dwa ktore mi sie podobaja jednego nie kupie bo cena masakra PEG PEREGO PLIKO no a drogi mi sie podoba i byla bym na tak tylko kwestia wygladu w realu jaki jest to CHICCO CT04 no i na ten bym sie skusila
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    MamoDusi najlepiej wyprobuj wozek w sklepie. zoabczysz ktory ci lepiej lezy. no i moze pozwola Klaudie wsadzic do srodka i z nia sie przymierzysz ;) zycze trafnego wyboru
    •  
      CommentAuthorMamadusi
     permalink
    Aniu dziekuje ale Dusi nie zabieram zostaje z babcia :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    popieram Anią w kwestii tego kojca zamiast łóżeczka turystycznego
    ale dodam, że do turystycznych też można kupić uchwyty do wstawania
    --
    •  
      CommentAuthorMamadusi
     permalink
    wozek zakupiony co prawda firma inna ale mieki a ten chicco multiwey byl z cienkiego materialu pod pupka i troche mnie kolor zrazil bardzo niebieski

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=311691079
    --
  2.  permalink
    Mamodusi wózek fajny a jaki masz kolor?
    --
    •  
      CommentAuthorMamadusi
     permalink
    no taki jak pokazany zielono szary
    --
  3.  permalink
    MamoDusi- szkoda,ze nie kupiłas tej spacerówki - parasolki:sad: Liczylam na relację "z pierwszej ręki" :sad:
    No ale mam nadzieję,że ta która wybrałas bedzie Wam dobrze służyła.

A to widziałyście?
    http://pl.youtube.com/watch?v=V2n9JJGtmYY
    Az mi się słabo zrobiło....Kolejny przerost formy nad treścią - pewnie rodzicom wystarczył firmowy znaczek na zabawce :confused:
    •  
      CommentAuthorMamadusi
     permalink
    Aga kupila bym ja ale tak dziwnie jakos twardsza byla a ta mieciutka jest kulka obrotowe i mieciusia no i wazy tylko 8kg
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    MamoDusi fajna bryczka:) mnie tez sie podobała ale szukałam parasolki takiej porecznej:) a co do tego ct.o4 to moze i ma lepsze kołka (choc multiway nie ma plastikowych;) ) to jest ciutke ciezszy i nizszy ..podobno niekotrym maluchom głowka dotyka budki .. choc nie powiem ładne są :) no ale nie mozna miec wszytskiego;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga nasi znajomi maja tego skoczka. Mala bryka i rehabilitantka ktora do nich przychodzi nie miala zastrzezen o ile brykanie nie jest dluzsze niz pol godizny dziennie. Krzys kiedys do niej wsadzony w 2-3minuty zalapal o co biega i zaraz mu sie blokady zaczely wlaczac :) ta zabawka jest "chodliwa" na allegro od jakeigos czasu juz
  4.  permalink
    Aniu- może i rehabilitantka nie miala zastrzezen- chociaz wiekszosc ortopedów i rehabilitantów jest zdecydowanie przeciwna skoczkom.
    Ja tylko mówię, ze dla mnie ta zabawka to porazka. To jakas ogromna machina, która wg mnie przytlacza małego człowieka mnogoscią kolorów, dzwieków , kształtów ... Brr.....
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Zgadzam się - zdecydowany nadmiar bodźców. I ja też z tych przeciwniczek jumperów, chociaż moim "wrogiem" nr 1 i tak pozostaje chodzik :wink:

Mamodusi na jaki się wózek wkońcu zdecydowałaś? Link jest do Baby Dreams - to nie ten miałaś w planach?
    •  
      CommentAuthorMamadusi
     permalink
    Jemma nie ten mialam w planach ale byl tak sliczny miekusi i wogule ze jednak ten kupilam :wink:

tamte byly dziwnie cienkie materialowo niestety pod pupa i mogla by miec zimno
    --
  5.  permalink
    Jemma- co do chodzików... Ja juz kiedyś mówilam,ze "dzięki" chodzikowi moj syn byl pod kilkuletnią opieką ortopedy i chodził w bucikach ortopedycznych- takze ja to przerobilam na własnej skórze :confused:
    Wobec powyższego chyba nie ma wiekszych przeciwników pionizatorów ( czy to statycznych czy dynamicznych) niz ja :sad:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja "zawdzięczam" chodzikowi długoletnie chodzenie na palcach i krzywe stawianie jednej stopy - a podobno nie spędzałam w nim wiele czasu ...
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    dla tych co lubia biedronkowe ciuszki :)

od 25.02 :)
    http://www.biedronka.pl/img/promocja/3NextWeek/2008.03.03/s8_b.gif
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeFeb 19th 2008
     permalink
    kfiatuszek dzieki za namiary :) ciekawe jak bedzie z tymi spiochami bo body maja ciut zanizone rozmiary bo dla Krzysia te 80 sa tylko tylko...

nie wiem jak w innych biedronkach ale u nas DADA jest na promocji po 24.99
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a co do chodzika to mnie probowali ujarzmić w takowym ale ponoc zbyt ganialam i nawet jak mnie przywiazali na krawacie to i tak sie zrywalam i niebezpieczenstwo dla otoczenia stanowilam :wink:
    jeden "pionizator" mam w domu i sluzy mi glownie do unieruchomienia Krzysia jak wychodze na balkon powiesic panie ale znalazlam inne zastosowanie - podkladam pod spod koc i mlody nie stoi ale sobie w nim siedzi a ze w kolo ma mase zabawek to sie i fajnie bawi :D
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mialam napisac i ciagle zapominalam. kupilismy juz fotelik 9-18kg jednak RAMATTI
    ogladalam rozne foteliki i stwierdzilam ze te 0-18 sa znacznie mniejsze od tych 9-18 a mi zalezalo zeby fotelik posluzyl jak najdluzej.
    podoba mi sie to ze jest dosc duzy i dziecko nie jest w nim 'upchane' oraz co fajne to system blokady samochodowych pasow bezpieczenstwa. nie montuje sie go jakos super latwo ale tez nie wymaga wielkiej gimnastyki. raz zamontowany siedzi i tyle no a w razie przenoszenia to tez nie jest zle bo 6kg mozna spokonie udzwignac ;)
    pierwsza dluga podroz za nami i musze przyznac ze Krzysio podrozowal jak krol :)

kolor wzielismy taki:
    hg
    • CommentAuthorkozera
    • CommentTimeFeb 19th 2008 zmieniony
     permalink
    ja tez w sobote jade po fotelik,bo jest na promocji ,ale od 9 do 36 kg...veve jakas duza jest a w tym obecnym foteliku i chyba jej niewygodnie...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kozera fotelik koszyk jest ok dopoki dziecku nie wsytaje z niego glowka. moga wystawac nozki i to tez jest ok... chyba ten do 36kg to troche za wczesnie bo on juz sie do spania nie rozlozy :confused:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Aga wiem że cena jest niezła mi po prostu służy dla dwójki, kupiłam za 800 zł 7 lat temu :) A te teraz są jeszcze fajniejsze te wózki :)

Tosia śpi w body i cienkim pajacu - Tescowe są faktycznie chyba najwygodniejsze :) - u nas w nocy jest ok 16-17 stopni i gwiazda się wykopuje..
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja sie przekonalam ze jak zaloze Krzysiowi body pod pajac to sie rozkopie a jak sam pajac to spi ladnie przykryty :)
    • CommentAuthorkozera
     permalink
    a ja ten do 36 kg widzialam tylko w gazecie,wiec jade obejrzec i zadecyduje...
  6.  permalink
    magg- myslałam,ze teraz kupujesz nowy...
    No ja dla mlodego tez mialam wypas na tamte czasy- chicco trekking- 11 lat temu kosztował 1300 zł:shocked: A poźniej jeszzce bebecomfort za równie chorą kasę.
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    no i ja nie sprzedałam :tooth: tylko grzecznie czekał w piwnicy :) całe 5 lat z hakiem hihihihih
    --
  7.  permalink
    wiesz magg- ja przez lata byłam przekonana, że chcę mieć tylko jedno dziecko :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga to dobrze ze zmienilas zdanie bo Hania jest jak malowana :wink:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    AniuM nie ma sprawy ;) ja prawie codziennie w biedronce wiec z promocjami na bieaco jestem ;) a co do body to Kacperkowi wziełam 86 i są na styk ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania fotelik fajny! Jestem tylko jeszcze ciekawa opinii IWY odnośnie fotelika bo też niczego sobie. Pewnie niebawem będę zmuszona do zmiany więc zdaję się na Wasze opinie!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeFeb 20th 2008 zmieniony
     permalink
    Lady wszystko zalezy od kasy jaka dysponujesz. Maxi cosi to koszt powyzej 700zl ramatti 300zl.
    jesli idzie o ten moj to mowia ze jest polskim (tanszym) odpowiednikiem maxi cosi... wypada dobrze w testach wiec to bylo dla mnie najwazniejsze a nie markowa metka... tyle ze ja nie mam nic przeciwko odpowiednikom bo przeciez bartatina to taka polska emmaljunga :P

a o fotelikach znajdziesz najwiecej TUTAJ
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.