My z Oliwcią też lubimy spać w pajacykach (tylko w nich śpi Oliwka), najbardziej te z early days - bo koleżanka przywozi nam je z Irlandi za groszowe sprawy! Ale tak poważnie to naszym zdaniem sa bardzo fajne, dobra bawełna i niezły krój (długie nogawki). Pod pajaca zakładam body, bo mała budzi się rano rozkopana i ma zimne rączki. Ale już niedługo , jak przyjdzie wiosna to zobaczymy jak będzie jej się spało w piżamce dwuczęściowej, bo w takie też nas koleżanka zaopatrzyła, też z early deys i w dwupakach i w 2 różnych rozmiarach.
A tak wogóle to musimy się pochwalić, że wyżej wspomniana koleżanka właśnie nas odwiedziła i przywiozła Oliwce całą walizkę ubranek - śliczności poprostu! Fajne rzezczy z early days i next. Różne rozmiarki, na wiosnę i lato. 200 zł i cała torba ciuszków - co ja bym bez niej zrobiła!
Jak będzie chwilka to zrobię kilka zdjątek i wkleję, coby się pochwalić!
w REALu jest promocja na GERBERa - za cos ok 7,5 sa 3 duze sloiki (taka zgrzewka 2 sloiczki + 3 gratis) no i w dalszym ciagu chusteczki nivea 6szt za 29.95
MamoDusi w 5-10-15 maja fajne ubranka dla dzieci ale jest jedna olbrzymia wada - ich rozmiarowka jest zanizona a z tesco mam body disney te kubusiowe 7pack i jestem bardzo zadowolona
kozera no ale pod taka pizamke zakladasz rozumiem body??
tak co do rozmiarowki masz swieta racje a body tez mam wlasnie te teskowe z disneja 7 pack ni i jestem zadowolona lubie tez ubranka z crocodillo czesto tam cos podkupuje
tez mam z cocodrillo ale nie duzo vbo ceny zabójcze.osobiscie wole jak Piotrus ma body i spiochy oraz pajace bo wydaje mi sie ze dziecku wygodniej niz w spodniach i bluzkach ...jak najdłuzej bede chciała mu je zakładac...
jakie macie karuzele nad łózeczka? i czy maja przeraźliwe melodyjki? polećcie jakies! widziałam fajną chicco ale 199 zł to za dużo troche
A ja zachorowalam na luzeczko kojcowe z melodyjka wibracjami i lampkami jest super i chyba zakupimy bo jak jedziemy do domu to tam nie mamy no a male jest jak sie zlozy M juz przekonalam he he no i latem damy przed dom bedzie mogla spac sobie na podworku naloze moskitiere zeby zaden robal nie wszedl
Mamodusi a moze lepiej kupic wiekszy (kwadratowy) kojec niz zwykle lozeczko?? na dluzej starczy no i ma z reguly uchwyty do wstawania... my mamy lozeczko turystyczne i uzywalismy go tylko u mamy na poczatku. po wakacjach pojdzie na allegro pod mlotek ;) poza tym te wibracje swiatelka to tylko taki pic na wode... na podworku dla prawie rocznego dziecka to juz zadna atrakcja bedzie
jesli moge doradzic to tego typu kojec bylby lepsza inwestycja:
MamoDusi a czytalas opinie o wozkach na gazeta.pl lub e-mama? mi osobiscie bardziej sie podoba ct 0.4, no i co wazne ma piankowe kolka a nie plastikowe a dzieki temu dziecka tak nie telepie
Aniu fajniste te stronki ale sa dwa ktore mi sie podobaja jednego nie kupie bo cena masakra PEG PEREGO PLIKO no a drogi mi sie podoba i byla bym na tak tylko kwestia wygladu w realu jaki jest to CHICCO CT04 no i na ten bym sie skusila
MamoDusi najlepiej wyprobuj wozek w sklepie. zoabczysz ktory ci lepiej lezy. no i moze pozwola Klaudie wsadzic do srodka i z nia sie przymierzysz ;) zycze trafnego wyboru
MamoDusi- szkoda,ze nie kupiłas tej spacerówki - parasolki Liczylam na relację "z pierwszej ręki" No ale mam nadzieję,że ta która wybrałas bedzie Wam dobrze służyła.
A to widziałyście? http://pl.youtube.com/watch?v=V2n9JJGtmYY Az mi się słabo zrobiło....Kolejny przerost formy nad treścią - pewnie rodzicom wystarczył firmowy znaczek na zabawce
MamoDusi fajna bryczka:) mnie tez sie podobała ale szukałam parasolki takiej porecznej:) a co do tego ct.o4 to moze i ma lepsze kołka (choc multiway nie ma plastikowych;) ) to jest ciutke ciezszy i nizszy ..podobno niekotrym maluchom głowka dotyka budki .. choc nie powiem ładne są :) no ale nie mozna miec wszytskiego;)
Aga nasi znajomi maja tego skoczka. Mala bryka i rehabilitantka ktora do nich przychodzi nie miala zastrzezen o ile brykanie nie jest dluzsze niz pol godizny dziennie. Krzys kiedys do niej wsadzony w 2-3minuty zalapal o co biega i zaraz mu sie blokady zaczely wlaczac :) ta zabawka jest "chodliwa" na allegro od jakeigos czasu juz
Aniu- może i rehabilitantka nie miala zastrzezen- chociaz wiekszosc ortopedów i rehabilitantów jest zdecydowanie przeciwna skoczkom. Ja tylko mówię, ze dla mnie ta zabawka to porazka. To jakas ogromna machina, która wg mnie przytlacza małego człowieka mnogoscią kolorów, dzwieków , kształtów ... Brr.....
Jemma- co do chodzików... Ja juz kiedyś mówilam,ze "dzięki" chodzikowi moj syn byl pod kilkuletnią opieką ortopedy i chodził w bucikach ortopedycznych- takze ja to przerobilam na własnej skórze Wobec powyższego chyba nie ma wiekszych przeciwników pionizatorów ( czy to statycznych czy dynamicznych) niz ja
a co do chodzika to mnie probowali ujarzmić w takowym ale ponoc zbyt ganialam i nawet jak mnie przywiazali na krawacie to i tak sie zrywalam i niebezpieczenstwo dla otoczenia stanowilam jeden "pionizator" mam w domu i sluzy mi glownie do unieruchomienia Krzysia jak wychodze na balkon powiesic panie ale znalazlam inne zastosowanie - podkladam pod spod koc i mlody nie stoi ale sobie w nim siedzi a ze w kolo ma mase zabawek to sie i fajnie bawi :D
mialam napisac i ciagle zapominalam. kupilismy juz fotelik 9-18kg jednak RAMATTI ogladalam rozne foteliki i stwierdzilam ze te 0-18 sa znacznie mniejsze od tych 9-18 a mi zalezalo zeby fotelik posluzyl jak najdluzej. podoba mi sie to ze jest dosc duzy i dziecko nie jest w nim 'upchane' oraz co fajne to system blokady samochodowych pasow bezpieczenstwa. nie montuje sie go jakos super latwo ale tez nie wymaga wielkiej gimnastyki. raz zamontowany siedzi i tyle no a w razie przenoszenia to tez nie jest zle bo 6kg mozna spokonie udzwignac ;) pierwsza dluga podroz za nami i musze przyznac ze Krzysio podrozowal jak krol :)
kozera fotelik koszyk jest ok dopoki dziecku nie wsytaje z niego glowka. moga wystawac nozki i to tez jest ok... chyba ten do 36kg to troche za wczesnie bo on juz sie do spania nie rozlozy
magg- myslałam,ze teraz kupujesz nowy... No ja dla mlodego tez mialam wypas na tamte czasy- chicco trekking- 11 lat temu kosztował 1300 zł A poźniej jeszzce bebecomfort za równie chorą kasę.
Ania fotelik fajny! Jestem tylko jeszcze ciekawa opinii IWY odnośnie fotelika bo też niczego sobie. Pewnie niebawem będę zmuszona do zmiany więc zdaję się na Wasze opinie!
Lady wszystko zalezy od kasy jaka dysponujesz. Maxi cosi to koszt powyzej 700zl ramatti 300zl. jesli idzie o ten moj to mowia ze jest polskim (tanszym) odpowiednikiem maxi cosi... wypada dobrze w testach wiec to bylo dla mnie najwazniejsze a nie markowa metka... tyle ze ja nie mam nic przeciwko odpowiednikom bo przeciez bartatina to taka polska emmaljunga :P