Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 3rd 2008 zmieniony
     permalink
    fmartunia widzę, że już tuż tuż do rozwiązania :)) i dziewczynka będzie :)) imię ustalone ?
  1.  permalink
    Hmmm... And... Z 2 kieliszków wody i 1 kieliszka spirytusu nie wyjdzie 70%...

NALEŻY POŁĄCZYĆ 2 KIELISZKI SPIRYTUSU I 1 KIELISZEK WODY
    • CommentAuthorfmartunia
    • CommentTimeMar 3rd 2008
     permalink
    to prawda już tuż tuż.
    nie mogę się już doczekać.
    Imię wybrane: ALICJA.

Jutro idę do lekarza,i okaże się czy dzidzia przyjdzie przez sn czy może cc.

to w końcu jak z tym spirytusem?:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    fmartunia Aga podala dobra proporcje tyle ze wtedy powstaje spiryt ok 63%

aby otrzymac spirytus 71% (z tego 95% dostepnego w monopolowym) trzeba zrobic na 3kieliszki spirytu 1 kieliszek wody przegotowanej..

a tak w ogole to mozesz zagadac w aptece i oni ci takowy spirytus przyrzadza. za butelke placilam ok 25zl
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Przepraszam dziewczynki - tak AGA masz racje - dobrze myślałam źle pisałam - PRZEPRASZAM :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    U ans jak się dzidzia urodzi to przy wypisie dają receptę na spirytus i mówią jakie proporcje. Ale teraz i tak kupuje się gotowy w spray-u. Niestety nie pamiętam nazwy ale do szpitala muszę już kupić. Tzn jak urodzę to wtedy położna wysyła na dół do apteki M i każe mu kupić.
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Ja miałam gaziki LEKO i widziałam, że w szpitalu też ich używali. Czasem gaziki lepsze, ale żeby się głębiej dostać to lepszy jednak patyczek i spirytus
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeMar 5th 2008
     permalink
    Dziewczyny a jakie foteliki my mamy wybrać co by nas po kieszeni zbytnio nie uszczupliły ?? :neutral::shamed::devil:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia ja oczywiscie polecam ramatti. mysle ze jakbys brala 2 to z ceny zejda. koleznaka kupowala w hurtowni i placila za 1 sztuke 254zl wiec moze tobie taniej jeszcze by sprzedali :)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ania tylko gdzie u mnie na tym zad... jest taka hurtownia ?? :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 5th 2008 zmieniony
     permalink
    Izunia a do Lodzi nie jezdzicie do CZMP zeby kupic przy okazji?? poza tym napisz na allegro do ktoregos ze sprzedawcow - tam cena 289zl z masa gratisow i rpzesylka za free. moze ktorys przy kupnie 2sztuk zejdzie ci z ceny
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    NO chyba będę musiała dogadywać się ze sprzedającymi - Deltim GRILLO kupiłam w Częstochowie :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    my tez dla Krzysia koszyk delti grillo mielismy :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia Ja ci nie poradzę odnośnie fotelika. Mój budżet w tym momencie jest pojedyńczy więc mogę sobie podnieść poprzeczkę i dlatego kupuję maxi cosi. Wczoraj pytałam o ramatti w sklepie i spotkałam się z negatywną opinią - co sklep to opicia inna....
    Iza sobacz sobie i poczytaj o chicco...
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Dzięki Lady luknę - coś w końcu będziemy musieli wybrać i to jeszcze przed wyjazdem nad morze ...
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Lady - kupiliśmu Priori, bo naszym zdaniem niewielka różnica w wygodzie, bezpieczeństwie i wygladzie w stosunku do Cobi, a za to spora różnica cenowa. Pozatym znajomi mają synka 2 latka i on jeździ w Priori, a oni sobie bardzo chwalili i powiedzieli, że jeżeli chcemy wydać więcej kaski i mieć np. większy wybór kolorków to proszę bardzi, ale większego sensu to nie ma. Nam bardzo podonał się Priori - w kolorze zielonym Florian - więc taki kupiliśmy! :bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    A co sądzicie o chicco key1? kosztuje ok 500zł i to co mi sie podoba to regujlowana wysokosc zaglowka w porownaniu do rammatti i maxicosi.

I wracając do wózków spacerowych to oglądałam ostatni chicco ct04 i multiway. Wygladem bardziej mi odpowiada 04, ładniejszy zagłówek i budka. Ma zasłaniane okienko, co u nas przy odginaniach Natalki jest dosyc ważne. W multiwayu sie nie zaslania. Tylko ct04 ma smieszne te przednie kółka, tak szeroko rozstawione, nie wiem jak bedzie sie to sprawdzało na drodze :(
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    100 krotko maxi cosi też ma regulowany zagłówek.. wczoraj w sklepie miałam demonstracje trzech krzesełek.

Chicco key 1 kupili znajomi. Podobno też dobry i ładnie wygląda. Na allegro cenowo jest mniej więc zobacz sobie!

IWA te dwa foteliki różnią się - chociażby mocowaniem pasa i pasami dla dziecka. Tobi na zagłówek, który się podnosi a łącznie z nim pasy bezpieczeństwa zmieniają swoją pozycję. Priori ma inaczej regulowane i ma napinacz pasów bezpieczeństwa tych obejmujących fotelik. Jest jeszcze dużo szczegółów
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 5th 2008 zmieniony
     permalink
    IWA mnie się podoba ten
    TOBI

a to PRIORI
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    100krociu a dlaczego ma miec zasłaniane okienko w budce?? :) ja mam multiwaya wiec jeszli jakies pytania to z checia odpowiem :) mnie sie tez wizualnie podobał ct.04 ale miał dwa minusy był ciezszy o prawie 2 kg i jest ciutke nizszy nie tyle raczki wozka co siedzenie i niektorym dzieciaczkom przeskadza buda w sensie ze nachodzi na głowe :)
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja zdecydowałam się jednak na multiwaya chociaż przed wizytą w sklepie byłam przekonana, że będzoe 0.4 :) Zdecydowała waga - naprawdę czuć różnicę w podnoszeniu wózka. Koła są tej samej średnicy i tez pianka wzmocniona kauczukiem - różnica jest jedynie w szerokości kół.
    Myślę, podobnie do Was, że 0.4 jest atrakcyjniejszy wizualnie ale mam wrażenie, że w multiway-u chicco postawiło przede wszystkim na funkcjonalność.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma no to teraz musisz wrzucic fotke Maksia w nowej bryce :)
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Jemma i jak wrazenia ??:smile: jaki wybraliscie kolor??:)
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Oczywiście będzie fotka :) Zdecydowałam się kolor Mirage , o wrażeniach napiszę po pierwszym spacerze :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma a kupilas go na zasadzie wozka spacerowego codziennego uzytku czy tez bardziej na szybkie zakupy?
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    MaxiCosi tobi jest za drogi.
    kfiatuszku, moja natalka sie odgina i bedzie chciala zagladac przez ta szybke w tylu budki
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Aniu, na codzień ale nie pozbywamy się dotychczasowego wózka wielofunkcyjnego więc w razie czego mam czym śmigać po nierównościach terenu :wink:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    100krociu no rozumiem :) chociaz w sumie jak Kacperek lezy to tylko podniesie oczka do gory i widzi mnie przez szybke :) no ale moj to kawał chłopa jest ;) Natalka nie koniecznie musi miec głowke w tym samym miejscu :)

Mirage to ten pomaranczowy tak?? :) supr jest :) tez chciala no ale w hurtowni nie było juz :( mojmu M to było na reke bo on od poczatku chciał ten czarno zielony :) a i ja sie przyzwyczaiłam :) Kacperek uwielbia spacerki w wozku:) jak jest ciepło i jest wyswobodzony z kurtek i nie potrzebym kocykow to cała droge pieje z zachwytu :) spuszczcamy mu podnozek i jeszcze sobie nozkami wymachuje :)

d
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    100krociu ja ogladalam te chicco i jak dla mnie byly male... mi zalezalo zeby fotelik byl na kilka lat a nie zeby za 1.5 roku zmieniac.. jednak trzeba zoabczyc pomacac i dopiero decydowac... nasi znajomi ktorzy maja ramatti (starszy model) korzystaja z niego juz 3lata... ich mala w maju konczy 4lata i dalej fotelik jest ok.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Kfiatuszku zdecydowaliśmy się na taki kolor:
    http://sklep.dladzieci.net/sklep/katalog/images/mirage-multyway.jpg
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    aha ;) no to mi sie pomyliło;) ale tez fajny :) typowo chłopiecy :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a propos wozko.. model dla V.I.P. -ow prezentuje sie nastepujaco

ds
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    no wypas normalnie ;) pomijając jego niezbyt urodziwy wyglad to ja bym sie bała ze mi dziecko z tego wypadnie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Kfiatuszku może nie wypadnie bo są pasy no ale z tymi kółkami gdzie taki Vip-ek pojedzie? Chyba tylko do marketu bo po 100m po chodniku by wózek się rozleciał
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
    • CommentTimeMar 6th 2008
     permalink
    hehehe to raczej fotel biurowy a nie wózek.
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Mam taki sam Ramatti co Ania, Julka skończyła 3 lata i 4 miesiące i ciągle ma w nim dużo luzu
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Dzisiaj nabyłam fotelik maxi cosi priori... miał być tobi ale jest wąski po bokach i wysoko ma siedzisko co utrudniało jej wyciąganie oraz trudniej pracował jeśli chciałam Julkę w nim pochylić - musiałam troszkę siły użyć. Ma natomiast świetne rozwiązanie z pasami a dokładnie napinaczem pasów i bardzo fajnie się je zakłada i przyciąga..... Priori znowu siedzisko ma niżej i łatwo się je pochyla oraz jest szerszy na boki... - to tak w ramach informacji o spostrzeżeniach co do tych fotelików!
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeMar 7th 2008
     permalink
    Lady - widzę, że nasze córeczki to w takich samych wózeczkach jeżdżą a teraz w prawie takich samych fotelikach!
    Mnie też się wydawało, że Cobi jest węższy! Pozatym już w tym Priori Oliwcia siedzi wysoko, a jeszcze w naszym Opelku Zafira tylnie siedzenia są wyżej niż przednie więc byłoby trudno wyciągać małą z niego! Faktycznie pochylanie dziecka jest bardzo proste i wygodne. Z tymi pasami to w sumie nie jest złe, nie kojarzę jakie jest w Cobi, ale to w Priori też jest OK!
    Lady a jaki kolor kupiliście, ten który wcześniej pokazywałaś?????:wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w Ramatti tez jest system napinania pasow :wink:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ania i chyba na ten model się zdecydujemy lub na CHICCO
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia najlepiej by bylo zebys posadzila chlopcow w foteliku... wiesz mi chicco wydal sie strasznie plytki i ten 0-18 i ten 9-18. no i nie wiem czy jest sens kupowac te 0-18 bo takowe sa zawsze mniejsze niz te 9-18... ja ten chicco ktory tu wkleilas ogladalam w sklepie ale Krzys mial nieiwele miejsca w nim juz teraz w kombinezonie wiec co by bylo za rok?
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    No muszę tak zrobić, aby właśnie powsadzać ich w tych fotelikach ... :neutral:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 7th 2008 zmieniony
     permalink
    Izunia te 0-18 zawsze beda plytsze bo wiadomo sa dostosowane dla maluszkow od urodzenia i mozna je montowac tylem do kierunku jazdy. chicco key 9-18 byl juz ciut glebszy (kosztowal dokladnie 100zl wiecej niz ramatti)

ds
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    ja też za chwilę będę musiała pomyśleć o foteliku bo mój mały ma już 8 kg i za chwilę nie zmieści się do nosidełka:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeMar 7th 2008 zmieniony
     permalink
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    A teraz troszkę się pochwalimy z Oliwcią!
    Takie rzeczy dostaliśmy od cioci (mojej koleżanki) z Irlandii:

[/url]
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.