U ans jak się dzidzia urodzi to przy wypisie dają receptę na spirytus i mówią jakie proporcje. Ale teraz i tak kupuje się gotowy w spray-u. Niestety nie pamiętam nazwy ale do szpitala muszę już kupić. Tzn jak urodzę to wtedy położna wysyła na dół do apteki M i każe mu kupić.
Ja miałam gaziki LEKO i widziałam, że w szpitalu też ich używali. Czasem gaziki lepsze, ale żeby się głębiej dostać to lepszy jednak patyczek i spirytus
Izunia ja oczywiscie polecam ramatti. mysle ze jakbys brala 2 to z ceny zejda. koleznaka kupowala w hurtowni i placila za 1 sztuke 254zl wiec moze tobie taniej jeszcze by sprzedali :)
Izunia a do Lodzi nie jezdzicie do CZMP zeby kupic przy okazji?? poza tym napisz na allegro do ktoregos ze sprzedawcow - tam cena 289zl z masa gratisow i rpzesylka za free. moze ktorys przy kupnie 2sztuk zejdzie ci z ceny
Izunia Ja ci nie poradzę odnośnie fotelika. Mój budżet w tym momencie jest pojedyńczy więc mogę sobie podnieść poprzeczkę i dlatego kupuję maxi cosi. Wczoraj pytałam o ramatti w sklepie i spotkałam się z negatywną opinią - co sklep to opicia inna.... Iza sobacz sobie i poczytaj o chicco...
Lady - kupiliśmu Priori, bo naszym zdaniem niewielka różnica w wygodzie, bezpieczeństwie i wygladzie w stosunku do Cobi, a za to spora różnica cenowa. Pozatym znajomi mają synka 2 latka i on jeździ w Priori, a oni sobie bardzo chwalili i powiedzieli, że jeżeli chcemy wydać więcej kaski i mieć np. większy wybór kolorków to proszę bardzi, ale większego sensu to nie ma. Nam bardzo podonał się Priori - w kolorze zielonym Florian - więc taki kupiliśmy!
A co sądzicie o chicco key1? kosztuje ok 500zł i to co mi sie podoba to regujlowana wysokosc zaglowka w porownaniu do rammatti i maxicosi.
I wracając do wózków spacerowych to oglądałam ostatni chicco ct04 i multiway. Wygladem bardziej mi odpowiada 04, ładniejszy zagłówek i budka. Ma zasłaniane okienko, co u nas przy odginaniach Natalki jest dosyc ważne. W multiwayu sie nie zaslania. Tylko ct04 ma smieszne te przednie kółka, tak szeroko rozstawione, nie wiem jak bedzie sie to sprawdzało na drodze :(
100 krotko maxi cosi też ma regulowany zagłówek.. wczoraj w sklepie miałam demonstracje trzech krzesełek.
Chicco key 1 kupili znajomi. Podobno też dobry i ładnie wygląda. Na allegro cenowo jest mniej więc zobacz sobie!
IWA te dwa foteliki różnią się - chociażby mocowaniem pasa i pasami dla dziecka. Tobi na zagłówek, który się podnosi a łącznie z nim pasy bezpieczeństwa zmieniają swoją pozycję. Priori ma inaczej regulowane i ma napinacz pasów bezpieczeństwa tych obejmujących fotelik. Jest jeszcze dużo szczegółów
100krociu a dlaczego ma miec zasłaniane okienko w budce?? :) ja mam multiwaya wiec jeszli jakies pytania to z checia odpowiem :) mnie sie tez wizualnie podobał ct.04 ale miał dwa minusy był ciezszy o prawie 2 kg i jest ciutke nizszy nie tyle raczki wozka co siedzenie i niektorym dzieciaczkom przeskadza buda w sensie ze nachodzi na głowe :)
Ja zdecydowałam się jednak na multiwaya chociaż przed wizytą w sklepie byłam przekonana, że będzoe 0.4 :) Zdecydowała waga - naprawdę czuć różnicę w podnoszeniu wózka. Koła są tej samej średnicy i tez pianka wzmocniona kauczukiem - różnica jest jedynie w szerokości kół. Myślę, podobnie do Was, że 0.4 jest atrakcyjniejszy wizualnie ale mam wrażenie, że w multiway-u chicco postawiło przede wszystkim na funkcjonalność.
100krociu no rozumiem :) chociaz w sumie jak Kacperek lezy to tylko podniesie oczka do gory i widzi mnie przez szybke :) no ale moj to kawał chłopa jest ;) Natalka nie koniecznie musi miec głowke w tym samym miejscu :)
Mirage to ten pomaranczowy tak?? :) supr jest :) tez chciala no ale w hurtowni nie było juz :( mojmu M to było na reke bo on od poczatku chciał ten czarno zielony :) a i ja sie przyzwyczaiłam :) Kacperek uwielbia spacerki w wozku:) jak jest ciepło i jest wyswobodzony z kurtek i nie potrzebym kocykow to cała droge pieje z zachwytu :) spuszczcamy mu podnozek i jeszcze sobie nozkami wymachuje :)
100krociu ja ogladalam te chicco i jak dla mnie byly male... mi zalezalo zeby fotelik byl na kilka lat a nie zeby za 1.5 roku zmieniac.. jednak trzeba zoabczyc pomacac i dopiero decydowac... nasi znajomi ktorzy maja ramatti (starszy model) korzystaja z niego juz 3lata... ich mala w maju konczy 4lata i dalej fotelik jest ok.
Kfiatuszku może nie wypadnie bo są pasy no ale z tymi kółkami gdzie taki Vip-ek pojedzie? Chyba tylko do marketu bo po 100m po chodniku by wózek się rozleciał
Dzisiaj nabyłam fotelik maxi cosi priori... miał być tobi ale jest wąski po bokach i wysoko ma siedzisko co utrudniało jej wyciąganie oraz trudniej pracował jeśli chciałam Julkę w nim pochylić - musiałam troszkę siły użyć. Ma natomiast świetne rozwiązanie z pasami a dokładnie napinaczem pasów i bardzo fajnie się je zakłada i przyciąga..... Priori znowu siedzisko ma niżej i łatwo się je pochyla oraz jest szerszy na boki... - to tak w ramach informacji o spostrzeżeniach co do tych fotelików!
Lady - widzę, że nasze córeczki to w takich samych wózeczkach jeżdżą a teraz w prawie takich samych fotelikach! Mnie też się wydawało, że Cobi jest węższy! Pozatym już w tym Priori Oliwcia siedzi wysoko, a jeszcze w naszym Opelku Zafira tylnie siedzenia są wyżej niż przednie więc byłoby trudno wyciągać małą z niego! Faktycznie pochylanie dziecka jest bardzo proste i wygodne. Z tymi pasami to w sumie nie jest złe, nie kojarzę jakie jest w Cobi, ale to w Priori też jest OK! Lady a jaki kolor kupiliście, ten który wcześniej pokazywałaś?????
Izunia najlepiej by bylo zebys posadzila chlopcow w foteliku... wiesz mi chicco wydal sie strasznie plytki i ten 0-18 i ten 9-18. no i nie wiem czy jest sens kupowac te 0-18 bo takowe sa zawsze mniejsze niz te 9-18... ja ten chicco ktory tu wkleilas ogladalam w sklepie ale Krzys mial nieiwele miejsca w nim juz teraz w kombinezonie wiec co by bylo za rok?
Izunia te 0-18 zawsze beda plytsze bo wiadomo sa dostosowane dla maluszkow od urodzenia i mozna je montowac tylem do kierunku jazdy. chicco key 9-18 byl juz ciut glebszy (kosztowal dokladnie 100zl wiecej niz ramatti)