Ciacho a Ty chcesz wozek typowo spacerowy tylko? taki wiesz na duzych kolach zeby po wertepach posmigac?? bo jesli tak to koncentruj sie na duzych kolach pompowanych czy piankowyc (piankowe tez ok a lzejsze) jedna z dziewczyn na moim innym forum ma v3 tzn miala bo po 4miesiacach sprzedala twierdzac ze to byla porazka... co do wozkow to polecam sklep bobowozki - znajdziesz tam nie tylko specyfikacje towaru ale takze dobre fotki i odpisza ci na kazde pytanie (duze bardziej szczegolowo niz sprzedawcy na allegro hehehe)
własnie Aniu to ma byc wózek własnie na duzych kołach na wertepy i zeby mały wygodnie pospał.Własnie tam na bobowówzki upatrzyłam tego x-landera a potem macałam w sklepie i jak dla mnie jest dosc duzy wiec ok.ten coneco jest napewno mniejszy a mi nie chodzi o to zeby był mały tylko zebym mogła spokojnie nim śmigac nie tylko po miescie ale i do lasu pojechac czy tam na wiosce po polnych drogach
Wczoraj na spacerek wyszłam małą spacerówką - Riderem Niezastąpiony plus to waga wózka - cały z Weroniką wniosłam na raz na 2 piętro, ale niestety po jeździe Jedo małe kółka to masakra :( Trzeba będzie się jakoś przestawić i inaczej atakować dziury i krawężniki ale coraz bardziej doceniam Jedo
MamoDusi jak to sie mowi 'de gustibus non est disputandum' - mi sie nie podobaja wszelki 3kolowce czy wozki z kubelkowatym siedziskie...
ja mam jedo bartatina (kilka dziewczyn z 28dni tez jest zadowolonymi uzytkowniczkami tej bryki) i powiem ci ze na zadne wozek bym sie nie zamienila...
dzisiaj pierwszy spacer w wersji spacerowej... z tego co czytalam na forach prowadzi sie jeszcze lepiej niz wersja z gondola... z pewnoscia jest lzejszy :D
Aneczko o wiele lżej się prowadzi !! tylko jak dla mnie spacerówka jest wieeeeelka - ma to swoje plusy oczywiście no i są duże szpary po bokach pomiędzy siedziskiem a budą - plus budy jak bobas siedzi bardzo mocno sie ja zamyka przykrywając całe bobo :D tylko ze tak jak pisałam już nie raz - ja mam ten starszy model i jak już zauważyłam jest kilka różnic - brak mocowania "kilk", w gondoli tylko 4 możliwości regulacji zagłówka
Ciacho no to w koncu cos nowego na waszych ulicach sie pojawilo bo niedawno pisalas ze same boldery
And no z ta buda to wczoraj zauwazylam ze jakos tak dziwnie ale juz opatentowalam sposob ulozenia budki zeby jej nie przewracac na druga strone :D po powrocie dam znac jak sie smigalo opcja spacerowa ;)
kfiatuszku, a ja Oliwci właśnie zakupiłam taki nocniczek z Kubusiem Puchatkiem tylko pistacjowy, są bardzo fajne - stabilne i Oliwcia już sobie na niego siada i sama z niego schodzi do przodu na rączki i myk pupcia w bok.
A ja własnie dostałam propozycję od siostry mojej koleżanki zakupu naszego wózka - bardzo jej sie podoba, a pozatym mamy cały zestaw i to dla niej duża wygoda, a muszą zrobić porządne zakupy, bo już po Świętach przybędzie im nowy domownik - adoptują 2 miesięcznego chłopczyka. I teraz nie wiem co zrobić, bo wózeczek jest super, tylko szkoda mi mojej mamy która sama go dźwiga i zastanawiam się nad dobrą i wysoką spacerówką - parasolkę tylko nie mogę znaleść takiej wysokiej dla mojego M (2m) i żeby była wygodna dla Oliwki. Nie wiem co robić...??????
musze powiedziec ze bartatina w wersji spacerowej po prostu plynie!!! oparcie rozklada sie plynnie 1 ruchem reki a i z buda mozna sobie dac rade... Krzysko na spacerze byl dumny i blady :D
Ja mam taki kształt nocnika tylko zamiast Kubusia Puchatka mam dwie kaczuszki Oczywiście jeden nocnik niebieski z kaczuszką a drugi zielony z kaczusią.
:) Aniu masz racje ze Jedo to rewelka My chyba na następny spacer zamontujemy siedzisko przodem do kierunku jazdy :D
Iwa z tego co koleżanka mówiła (ma 197cm wzrostu) jej sprawdziła się przy 1-wszym dziecku Inglesina Max (wysokość do rączki ok 100cm) a przy drugim PegPerego ale nie wiem jaki model
A nocnik mam po Gabiolku - czerwony z żółtą kaczuszką
Ania co do spacerówki - bo zapomniałam odpowiedzieć - na razie odpuścimy sobie zakup nowej spacerówki. Mój M chce zostać przy TAKO - w sumie nie mam sił się wykłócać a kasy nie ubędzie - już przerobiliśmy głęboki na spacerowy Jakoś przeżyjemy !!
Izunia oj bidulko Ty to masz podwójne zmartwienie hi hi hi :P
x-landera testowałam po różnych drogach i nadaje się na nierówności :) Chodzę po parku i czasami zbaczam ze ścieżek wjeżdżając na nierówności - nie mam problemu... kwestia tylko blokady przednich kół - te zaś są rewelacyjne w małych i wąskich uliczkach oraz na zakupach :)
czy producent czapki ma aż takie znaczenie????? bo wszystkie wymieniacie producentów, a ja nawet nie mam zielonego pojęcia z jakiej firmy czapki kupiłam. Pytam zupełnie poważnie, bo może to jakaś ważna sprawa i czapka musi być firmowa???
harpijko to nie jest kwestia firmowej czapki... ja przegladalam wiele roznych nim zdecydowdalam sie na kupno zimowej - zalezalo mi zeby nie miala szwow bo czesc niestety ma wokol glowki czy na tyle glowki a takie w przedbiegach odpadaja. pupil ma wlasnie takie bezszwowe. mimo ze mialam w domu zimowki z old navy od sis to kupilam inna bo tamte niestety mialy szwy i zapiecie na rzepy a Krzys ma dosc mala glowke i mimo ze ubrania nosi na 12miesiecy to czapki na 6-9m.
ale czy te szwy faktycznie aż tak przeszkadzają? nie zauważyłam, żeby Kamilowi się cokolwiek wpijało, nie ma śladów, choć może i szwy niezbyt grube -to fakt
Harpijko- wybór czapki dla troche starszego bobasa wcale nie jest łatwą sprawą. Większośc jest po prostu beznadziejnie uszyta i o ile na półce sklepowej lub na manekinie wygląda fajnie, to na głowie kręcacego się dziecka czesto okazuje się porazką. Większośc czapek z nausznikami jest do bani - nauszniki sobie, a dziecięce uszy sobie Dziewczyny mają rację "Pupil " szyje jedne z najlepszych czapek. Ja mam w domu pewnie ze 30( prezenty albo zapomniane zakupy, które u mnie są normą) a Hania chodzi w 2, góra w trzech.
oj tak Aga masz racje... dzisiaj mlodemu przymierzylam sztruksowa czapke z warstwa naucznikowa - machnal 2 razy glowa i to co mialo byc na uszach odstawalo na kilometr... wole zaplacic nawet i 10zl drozej (taka jest roznica miedzy rynkowymi a pupil np) i miec porzadna czapke a nie co chwila poprawiac zeby uszka byly zasloniete i miec wrazenie ze dziecko w glowe szew uwiera
na lato czapki z tym ochraniaczem na szyje czy nawet z duzym rondem kalepusza sa jak znalazl... idealna oslona przed sloncem... ja na razie jestem na etapie czapek wiosennych, letnie juz czekaja :)
Jeśli chodzi o wózek to nasz wybór był pomiędzy Bartatiną a Roanem, zdecydowaliśmy się na Roana, ponoć ma ładniejszą spacerówkę, naocznie nie widziałam tylko tak twierdziła sprzedawczyni, my oglądaliśmy wersje z gondolkami. Obydwa wózki są bardzo podobne, ale Roan tańszy Pojutrze go odbieramy Kolory: oliwka, jasny beż. Tak wygląda:
Blasku jestes pewna ze Roan tanszy?? jak ja ogladalam to roan 2 czesciowy kosztowal tylko 50zl mniej niz bartatina z fotelikiem samochodowym :) u mnie Roan nie przeszedl ze wzgledu na ten druciany kosz. po tym jak widzialam jak babka przy podjezdzaniu na krawezniki (a u nas sa wysokie bez podjazdow) stracialka zakupy do konca sie z roana wylecyzlam :P
Cześć dziewczyny - mam pytanko...?? Czy któraś z was wie może jaka wysoka jest ta spacerówka, chodzi mi o wysokość rączek do ziemi - potrzebuję tak jak już pisałam wysokiej spacerówki. A może gdzieś u was w sklepach są te spacerówki i mogłybyście mi to sprawdzić - proszę! U mnie w sklepach nie ma tych parasolek! http://www.allegro.pl/item321166900_nowosc_wozek_spacerowka_baby_design_espiro_city.html
blask_gwiazdy roan kortina, ten tanszy? marita jest droższa o ile sie nie myle? Ja mam bartatine, ale jedna rzecz na maxa mnie w niej wkurza. Przykrycie gondoli jest strasznie krótkie :( Ten roan ma to super. Bartatina ma to tak bezndziejnie, bo jest jedno to samo przykrycie do gondoli i spacerówki. W lato to może nie ma znaczenia, ale w zime to jest to idiotyczne. Taka olbrzymia szpara wrrrr, nie ma jak osłonić dziecko przed wiatrem
Mamadusi - Dziękuję ci bardzo! Jesteś niezastąpiona!
Niestety teraz jestem w pracy i nie bardzo moge rozmawiać, a pozatym komórka została w domku - często mi sie to zdarza Więc może popołudniu?!
Chyba że będzie ci się chciało jednak coś tutaj napisać - to bardzo proszę (inne dziewczyny tez mogłyby się dowiedzieć) i jestem bardzo wdzięczna - naprawdę!
IWA wyslij zapytanie do sprzedawcy - bedzisz miala odp z pierwszej reki :)
100krociu - to przykrycie ma jeszcze taka druga dopinke i po jej dopieciu jest ok do spacerowki, wlasnie przetestowalam :D no chyba ze mowisz o tym ze nie jest to wysoko postawione przy budce, to wg mnie tez jest minusem bo wolalabym zeby zapinalo sie nie u dolu budki a jakies 5cm na jej wysokosci