Lady no ale chyba jak cos sie nie podoba to nie znaczy ze trzeba byc przeciwniczka rozumiem byc przeciwnym czemus co moze wyrzadzic Krzywde ale jakos mi sie nie wydaje zeby wozki JeDo byly pod jakimkolwiek wzgledem niewygodne dla maluchow... a wrecz przeciwnie... czasami nie wszystko co ladne jest dobre
hejka wczoraj byłam na zakupach bucikowych i co nic nie kupiłam. w deichmanie i ccc nie było butów takich za kostkę, bo takie powinien teraz mieć czy się mylę
Myszorko moze nie tyle za kostke co utrzymujace kostke zobacz jaka oferte ma BARTEK ja tego typu pare modeli widzialam w deichmann i z serii elefanten i z jakiejs innej tanszej
hmm model jedo kotry pokazywałas ostatnio bardziej mi sie podobał ten jest jakis niedorobiony :Pja tez zrezygnowałam z tego wozka miedzy innymi przez wyglad spacerowki :)
ja kupiłam w deichmanie buciki takie za kostke :) w ccc były moze i za kostek ale z wyciecem na kostke tak jak w naszych butach :) zreszta nie wazne jakby mi sie podobałay i tak małemu nie weszły na nzoke bo ma bardzo szerokie i wysokie podbicie i tylko te jedne mu weszły na nozki :) no moze i znalazlo by sie pare innych ale tych drogich nawet nie mierzyłam :) my mamy takie :
rozmiar 21 bo zadne z bucikow o mniejszym rozmairze nie weszły na noge mojego synka ;) ale jak ma tak ubrane je to nie tak zeby miał je duzo za duze .. tak normalnie ma :) a cena to 39 :)
ja mam na razie takie cienki pseudo adidasy... dopoki Krzys nie bedzie sam chodzil nie bede sie bawila w zadne takie usztywniane buciki a tym bardziej z twarda podeszwa. rozmiar 20 i jest ok.
Kacperek tez by pewnie wszedł na dlugosc w 19 ale ma strasznie wysokie podbicie i go to starsznie uciska ... ma w domu takie paputki takie normalne rozmiar 20 i tez ciezko mu je ubrac .. ale sandałki takie troszke zabudowane rozmiar 19 wszedł bez problemu wiec mysle ze w lato nie bedzie musial biegac w za duzych butkach :)
chodzilam i szukalam tych skarpetek z podeszwa skorzana ale niestety nie ma nigdzie... kombinezon wiosenny mam bez stopek wiec cos kupic musialam a zbyt wielka kasa nie dysponowalam...butki Krzysiowe to takie - z miekka podeszwa i mimo ze wygladaja dosc masywnei to sa mieciutki... niestety nic innego nie udalo mi sie kupic a na okres przejsciowy musza starczyc takie
Dziewczyny czyli Krzys i Kacperek nosza rozmiar ok 20 tak? bo ja mam buciki dla Piotrusia które dostałam od kolegów z pracy i maja rozmiar 21 ale to adidas a on zawsze wypada przynajmniej rozmiar mniejszy.Ja myslałam ze on te butki bedzie ubierał jak juz bedzie chodzil a tu niespodzianka ze załozy je wczesniej.Aniu te co pokazałas tez mi sie podobaja.My jestesmy na etapie skarpetek:))))
ciasteczko to roznie bywa :) ja jak przykładam mu do stopki rozmiar 19 to jest tak akurat a 20 za duzy ale to tez wlasnie zalezy od dziecka i od bucika :)dlatego na zakupy bucikowe chodzenie z dzieckiem jest konieczne :) ja kupiłam paputki małemu bez przymierzania i musiałam oddac bo nie weszła mu nozka :( ciasteczko ja mysle ze on ich bedzie tez uzywał jak bedzie chodził ;) ale zawsze mozesz ubierac mu tez wczesniej bedzie wygladał fajnie ;)
Ciacho to chyba zalezy od nozki... synek kolezanki juz smiga (14miesiecy) a ma rozmiar 20... Krzysko od poczatku mial spora stopke .. duzo tez zalezy od podbicia - moj ma stope waska ale z wysokim podbiciem
Ja licze ze Krzys pojdzie na nogi jak juz bedzie cieplo wiec najpierw na bosa stopa a pozniej buciki w stylu tych z befado przeciez latem maluchy nie beda smigaly w mocno zabudowanych cieplych butach
ja kupiłam buciki bo przy moim Smyku wszytskiego sie mozna spodziewac :D wczoraj wstał opierajac sie o jedną szafke wział wiszacy na niej haczyk i bawił sie nim opierajac sie tylko plecami o drugą :)
sprzedawca BAMBINOS jest dosc popularny wsrod moich znajomych z reala... przesylki zawsze szybkie i zadnych brakow a wiem ze kolezanka przy zakupie prawie calej wyprawki u niego dostala jeszcze gratisy
a ja mam takie pytanko, zastanawiam się nad kupnem dla małej leżaczka- bujaczka..czy mogłybyście mi coś doradzić??
brałam pod uwagę trzy a w tej chwili ostał się jeden, ponieważma funkcję, rozkładania do spania i wrazie jak dziecko zaśnie to może sobie spać:)no i jest 0-18 więć będzie mogła sobie później posiedzieć..
nie widziałam go w sklepie wieć nie mogłam zobaczyć jak wygląda tak dokładnie, pobuszuje po świetach, może go znajdę..
Beatko nie znam tego modelu i nie wiem czy ktores z 28dniowych dzieci go ma bo na zadnych fotach nie widzialam ja bym nie byla do niego do konca przekonana ze wzgledu na duza ilosc plastiku... ja polecam do 18kg taki:
u nas zdaje egzamin od poczatku i bardzo sobie chwale :)
Dzięki Aniu:)) właśnie ten który wkleiłaś, to był mój upatrzony od samego poczatku:) a jakoś dzisiaj rzucił mi się w oczy ten co wkleiłam link..hmm, i zgłupiałam:(
musiałabym sobie poogladać dokładnie je w sklepie, zwłaszcza ten bardzo plastikowy..tylko jakoś nigdzie go nie wiedziałm:(
Witajcie Dziewczyny :) Ja jestem na etapie wybierania pierwszego wózka i już fioła dostaję. Na początku oglądaliśmy Jedo, ten ze skrętnymi kółkami wszystko w nim ok, tylko szkoda, że kółka przednie ma piankowe. A i w jednym sklepie natrafiliśmy na egzemplarz, któremu nie dało się zamontować gondoli bo zepsuło się zapięcie. A tak w ramach informacji, bo chyba Ciasteczko pytała o sklepy z tymi wózkami, to w Lesznie niestety nie ma przedstawiciela tej firmy na tej stronie można sprawdzić gdzie można je pooglądać http://www.jedo.pl/pl/index.html ja polecam Pati i Maks na polnej w Poznaniu, bo mają duży wybór :) No ale nie o tym miałam pisać... Czyli Jedo chwilowo odpadł. Potem w naszym życiu pojawiła się chwilowa fascynacja X-landerem
Tylko, że nie jesteśmy pewni czy gondolka nie jest zbyt mała i czy Maluszek zbyt szybko z niej nie "wyrośnie". Drugi minusik to to, że ma twarde zawieszenie, a może z czasem się wyrobi? Następny rozpatrywany wózeczek to Roan, do niego nie mam w sumie żadnych ale bo jeszcze go rozpatrujemy. Proszę o rady doświadczonych Mamuś :) bo ja już kompletnie nie wiem co wybrać.
Niekoniecznie ze skrętnymi, ale takie wózki wydają się być łatwiejsze do prowadzenia. Ale zastanawiam się czy nie lepiej postawić na komfort dziecka? Wózki ze skrętnymi kółkami mają zwykle kiepską amortyzację a my lubimy spacery po lesie :)
chicco dlaczego? --- bo jak do tej pory dwa chicco testowane i dwa jak dla mnie do bani modeli nie znam ). Małe kółeczka, rączka podwójna - utrudnia prowadzenie jedną ręką. Ciężko się te wózki prowadzi. Prowadząc wózek typu laska musiałam stawiać małe kroczki aby się nie pokopać o dolną poprzeczkę - dziwna konstrukcja! bardzo wąskie siedzisko! Dla szczuplutkich dzieci OK ale dla dzieci tak jak moja Julcia robi się już ciasno! Na dziurach trzęsie jak nie wiem co! Jedyny plus to to budka mocno pochylana do przodu co bardzo przydaje się gdy słońce mocno świeci czy też wieje wiatrzysko!
a Ja się powtórzę odnośnie skrętnych kół - jak dla mnie ta opcja jest super... dzięki temu wózek bardzo dobrze się prowadzi i nie na niego naciskać aby np obrót zrobić o 180 stopni - wykonuje się to jedną ręką i w miejscu! Gdybym miałam powtarzać zakup to z pewnością brałabym to pod uwagę!
Taaak? To się ciesze - bo to nowy model i opinii jeszcze niewiele... Ale z tych wszystkich, które oglądałam chyba najbardziej do mnie przemawia.
Oczywiście mam dylemat kolorystyczny- do wyboru jest zielen, niebieski, czerwien i pomarancz, który najbardziej mi się podoba ale jak sobie pomyslę o tym , jak bedzie sie komponował z różowymi ubraniami Hani to jakoś mnie zęby bolą