Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 28th 2008
     permalink
    Aga a co masz do spacerujacych panienek hę???
  1.  permalink
    yyy- no nic :updown: Tez się staram czasem spacerować- konczy się jednak prawie zawsze tym,ze biegnę :wink:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 28th 2008
     permalink
    aga Ja spaceruję ale nie jako panienka hi hi hi ale pani :)) jechałam laską chicco od znajomej no i porażka - obkopałam jej całą dolną poprzeczkę i jakoś ciężko się prowadziło jak dla mnie... w zimę to raczej bym nie chciała takim typem wózka jechać wolę mój z dużymi kołami :))

nie biegaj tak bo sobie obcasy połamiesz ...

Julka zaczęła swoje życie od wysokiej wagi hi hi hi ale i tak jestem w szoku po ostatnim jej ważeniu!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 29th 2008
     permalink
    Lady ja w mojej starej parasolce (ktorej niestety nie wymienie chociaz mialabym ochote ale juz nie koniecznie fundusze) tez kopie dolna poprzeczke jak musze szybko smigac a nie sobie spacerkiem sunac po zakupy... tamta zabieramy tylko na zakupy a na codzien bartatina jednak...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    aaa znajoma ma bebe confort ale nie wiem ktory model (cos mi sie nazwa zwiazana z allegro kojarzy) i w komisie za ok 300zl kupila no i sobie chwali... jeszcze nie mialam szansy sie z nia spacernac tyle tylko ze mowila ze dobrze ze mala jest drobna bo raczej ruchy sa ograniczone
    •  
      CommentAuthorblask_gwiazdy
    • CommentTimeMar 29th 2008 zmieniony
     permalink
    odnośnie wyprawki mam takie pytania: zastanawiam się nad pościelą do wózka, czy wogóle to się przydaje, czy też niepotrzebny wydatek? Mam kocyk z polaru i rożek z poduszką, może to wystarczy? A tą poduszeczkę to można używać w rożku/wózku? I co dawałyście na dno wózka, bo ja mam tam taką ceratkę, to może być chłodna. No i jak ubrać dzidzia na wyjście ze szpitala, ew. opatulić?
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Blasku ja dzieciaczkom zakładałam mniej-wiecej o śpioszka i kaftanika (body) wiecej niż ja miałam (np śpioszek kaftanik dresik kurteczka - ocieplacz) plus kocyk - rożek
    W wózku kładłam pod dzidzi rożek złożony na pół lub kocyk poduszki nie używałam wcale przy żadnym niemowlaku. Teraz też nie używam
    --
  2.  permalink
    and222s bardzo Ci dziękuję :bigsmile: Wygląda na to że jednak muszę dokupić coś cieplejszego na wierzch bobaskowi bo mam tylko śpiochy, kaftaniki, body i pajace, poszukam jakiegoś sweterka lub dresu. Mam kombinezon, ale duży rozmiar (68) to dzidzi się w nim utopi :wink:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Blasku nie wiem czy jest sens kupowania ocieplacza - w kwietniu już będzie cieplej :) Wydaje mi się że polarkowy pajac zupełnie wystarczy. Poza tym z takim Okruszkiem jest plus że jak będą za cieńkie ciuszki opatulisz w rożek bez sprzeciwu i przykryjesz kocykiem i napewno nie zmarznie
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Blasku ja nie mialam poscieli do wozka ani przy Gabrysi ani przy Krzysiu... wozek teraz mialam wylozony taka jakby flanelowa narzuta a za kolderke robil rozek albo kocyk polarowy z mikrofazy
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a na wyjscie moze jakis sweterek? Gabrysia rodzona 17kweitnia wychodzilysmy ze szpitala 28kwietnia (lalo i ziab) wiec miala na sobie - kaftanik i spioszki na to welurowy pajacyk i sweterek i zawinieta w rozek...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    gwiazdeczko u mnie tez nie było pościeli do wózka i jak dla mnie to zbędny wydatek. Mam kocyk grubszy i całą zimę i jesień i teraz wiosnę z niego korzystam. Na dnie wózka w zimne dni miałam kocyk cieniutki a jak było ciepło układałam pieluchę kolorową flanelową :) - zawsze dobraną do koloru wózka :)

Do szpitala przy wyjściu M zabrał mi kilka rzeczy a położne i tak i tak same ubierały więc dobierały wg swojego uznania. Rodziłam w lipcu - końcówka - przy wyjściu pogoda była taka sobie ale w rożek mi nie zawijały. Pewnie u Ciebie on się sprawdzi :) weź kilka opcji a pielęgniarki ci pomogą :))
  3.  permalink
    aaa, jeśli welurowy pajac na wierzch wystarczy, to jestem uratowana :bigsmile: akurat mam takowy. Dzięki wielkie :kissing:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Dronko u nas nie ma czegoś takiego że położna ubiera - mama sama decyduje w czym dziecko wynosi i jakbyś zabrała w samym pampersie to i tak nikt tego nie zobaczy:devil: Ale wiadomo że jak jest kocyk to już jest "łatwiej" bo w razie zimnicy składasz go na pół albo i więcej, a jak ciepło to pojedynczo i już
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    And to u mnie bez problemu ubierają i doradzają - nawet nie dadzą mamie tylko same... :))
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    u nas ubieraja w to co przyniosłysmy :) na samym koncu w szpitalu to połozna ubiera dzieciaka zawija go szczelnie i dopiero wtedy nam oddaje :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    no to fajnie macie bo u nas mają w nosie i to nie tylko takie mamy jak ja - że kolejne Bobo ale nawet młode dziewczyny które mają pierwsze dziecko i są same (tzn przez pobyt w szpitalu nikt nie przychodził do nich, bądź przychodził tylko Tatuś)
    --
    •  
      CommentAuthorblask_gwiazdy
    • CommentTimeMar 29th 2008 zmieniony
     permalink
    zakupiłam sweterek :bigsmile: powinien być ok.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    kfiatuszek w moje rzeczy z domku przyniesione dziecko ubierają w świętochłowickim szpitalu przy wyjściu a tak to w szpitalne albo jak chcesz to ubierasz dziecko w swoje!
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    no ja mowie przy wyjsciu :) bo tak to ubierajaj w szpitalne :) raz nawet mały miał body z Kubusiem :) a jak sie wnerwiałam jak dali mi spiochy na guziki a one sie co chwile rozpinały... wrrr :) a pozniej moj mały chodził zawiniety w pieluchy i było dobrze;)
    --
  4.  permalink
    Blasku- sweterek z pewnością się przyda:)
    Ale Ci zazdroszczę tych ostatnich przygotowań :shamed:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    aga no to może jeszcze jedno dzieciątko ?:smile:
  5.  permalink
    Juz chyba nie :(
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    aga to tak jak Ja - na dwójce poprzestanę :))
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeMar 30th 2008
     permalink
    Izuniu rozmawiałam dziś z ludźmi którzy mają bliźniaki i pomykają taką karetą:
    http://www.ssb2.net/users//70999/akol.jpg
    Tatuś sobie bardzo bardzo go chwali że łatwo się składa nawet do małego auta, super na każdą nawierzchnie, lekki i zwrotny i same achy i ochy. Ciekawy wygląd jak dla mnie ale waga :( tatus mówił że około 14kg na allegro pisze 19 - więc nie wiem komu wierzyć
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    o fajny ten bliźniak :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w sumie ciesze sie ze i w czasie pobytu w szpitalu i przy wyjsciu zadne pielegniary nie wtracaja sie w ubieranie dziecka... pomoc oferuja ale nic na sile..
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu u nas nawet pomocy nie oferują! Ale z 2 strony co się dziwić - rano jak jest cała świta lekarzy to na oddział są 2 położne + 2 pielęgniarki od dzieci a po południami i w nocy tylko po 1 - jedyna pomoc to to że kąpią dzieci -> właściwie nie pomoc ale rozkaz bo mama nie może kąpać. Jak trafisz na dobrą pielęgniarkę to da instruktarz jak to się robi
    Szczerze to bardzo chwaliłam sobie patologię noworodka bo tam bez problemu mogłam "działać" przy małej. i do dziś pamiętam jak mała leżała w inkubatorze, obudziła się i płakała a pielęgniarka wpadła i do mnie z buzią czemu nie daję małej butelki, potem gdy Iśka się najadła i zapełniła pieluszkę pielęgniarka mnie spytała czy skoro mam dzieci to zapomniałam jak się przebiera pampersa :D A ja durna myślałam że tam jest tak samo jak na obserwacyjnej że możesz tylko stać i patrzeć na dziecko broń Boże go nie dotykać:devil: Siedziałam przy tym inkubatorze godzinami i głaskałam małą, karmiąc przewijając i tuląc rękami, a wieczorem mogłam ją wykąpać
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
    • CommentTimeMar 31st 2008
     permalink
    A ja mam pytanie do których pomykają ze spacerówka czy jak wasze dzieci siedzą to wisza im nóżki, bo moja mama ma do mnie pretensje że mu nózki wiszą, ze wózek jest za krótki.
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    myszorka - my pomykamy X-landerkiem XA, podnóżek jest ciągle podniesiony, także Oliwce nie wiszą nózki tylko leżą!
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    własnie w sobote widziałam od Lady Julcie w takim wózku i też jej nie wisiały, ja mam baby design i jak Mat siedzi to ma ja tak na samym koncu tego podnózka ale jak sie powierci to mu troche wiszą
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Iśka w Bebydreams mieści się jeszcze i nic jej nie wisi :D Odkrywa powoli że może machać nóżkami ale jej wtedy składam podnóżek i jest szczęśliwa.
    Jestem tylko zła bo jak prałam wózki gdzieś wsadziłam pałąki (i od 3-kółki i od BebyDreams) i nie mogę ich znaleźć, w szafce były owszem tapicerki i folie ale nie pałąki :/
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w bartatinie mam podniesiony podnozek takze nozki Krzysiowi leza.. w spacerowce takiej na chwile jak nie zapomne podnozka podniesc to tez leza ale on jest jednak krotszy niz ten bartatinowy
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    zrobie fotke to pokaze wam o co mi chodzi
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    heheh Ale Aniu Jedo jest wielkim wózkiem zarówno jako głęboki jak i spacerówka - to mercedes klasy S a spacerówki przy nim to marne Tico :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorMamadusi
     permalink
    Ja mam baby design sprint i tez Dusi nuzki nie wisza
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And dlatego nawet po zakupy do sklepu osiedlowego jednak smigam jedo... ta zwykla parasolke jedynie na wyjazdy zakupowe do bagaznika pakujemy
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    no i ja się Tobie wcale nie dziwię :) Ja Dreamsem zaczęłam jeździć tylko dlatego że jest lżejszy i mniejszy dzięki czemu nie jestem uzależniona od czyjejś pomocy. Zaraz wychodzę i tak sobie myślę że wezmę Jedo ale przekręcę spacerówkę przodem do kierunku jazdy - ciekawe co na to Weronika bo w małym wózku lubi jeździć i sie rozglądać. Dziś jest naprawdę gorąco (w słońcu 27st już jest) więc czeka mnie dłuższe łażenie a że idę na centrum gdzie jest kostka brukowa to chciałabym by jej było wygodnie a w Jedo tak nie rzuca jak w parasolce :)
    Po tych 8miesiacach stwierdzam jednoznacznie że jedo to naprawdę super trafny wybór i nie żałuję!
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    po nadrobieniu postów tutaj nasunęło mi się pytanie: czy dno wózka trzeba czymkolwiek wykładać? Ja mam w wózku wyściółkę oryginalną i w zimę mały miał gruby śpiwór, teraz ma taki wiosenny, polarowy, a potem planowałam kłaść go bezpośrednio na tej wyściółce, po co dodawać tam pieluchę czy inne rewelacje?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Harpi pierwsza rzecz która mi się nasuwa - kocyk czy pieluszkę łatwiej wyprać, zmienić itd. Ja w głębokim mam materazyk ale mimo tego mała leżała i leży na czymś. Teraz w spacerowych też podkładam kocyk
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Harpi ja wykladalam tylko i wylacznie ze wzgledow praktycznych - nie chcialam zeby ta wysciolka sie sfilcowała w praniu czy zdeformowala... taka podkladke bawelniana mozna uprac nawet i codziennie... czasami maluchowi sie uleje albo po prostu sie pobrudzi wiec znacznie wygodniej i szybciej sie doprowadza do stanu uzywalnosci cos nieduzego i bawelnianego...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    AND222S: heheh Ale Aniu Jedo jest wielkim wózkiem zarówno jako głęboki jak i spacerówka - to mercedes klasy S a spacerówki przy nim to marne Tico

And Ja bym tu bardziej odniosła się do poloneza :)) albo fiata :))
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Harpijko Ja nie podkładam niczego gdyż x-landery mają świetne wyściółki, które pierze się bez problemu i nie zniekształcają się - mowa o spacerówce... na początku podkładałam pod główkę flanelową pieluchę i latem to samo będę robiła przy upałach!

Dzisiaj zaznałam braku parasolki do mojego wózka... Julka spała w promieniach słoneczka i teraz ma czerwone policzki
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady ale co podkladasz jej pieluche pod glwoke czy po calosci??? ja podkladalam jedynie w gondoli... w spacerowce nie podkladam nic bo sila rzeczy Krzys siedzi a nie lezy i juz nie widze takiej potrzeby
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania teraz już nie ale jak przyjdą upały to wrócę do flanelowej piluchy podkładanej w część wózka obejmującego główkę.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Co wy na taką podkładkę na WC :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    wczoraj zaczepiłam laseczkę w sklepie jadącą takim wózkiem. Myślałam na pierwszy rzut oka, że to quinny ale to jest jego zamiennik wyglądowy i cenowy

•  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: AND222S: heheh Ale Aniu Jedo jest wielkim wózkiem zarówno jako głęboki jak i spacerówka - to mercedes klasy S a spacerówki przy nim to marne Tico

And Ja bym tu bardziej odniosła się do poloneza :)) albo fiata :))
    --

Lady to moze sie sprecyzuj... bartatina to wg ciebie fiat czy polonez :P
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 31st 2008 zmieniony
     permalink
    fiat i polonez to też obszerne samochody ....
    Mercedes to samochód z wyższej półki cenowo i wizualnie :)) ale obszerny nie tylko ten z klasy S :))
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ale bartatina to bardziej polonez bo fiat to taki ociosany jest na maksa :)) - wizualnie - obszernie jednak fiat :))
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.