Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Dziewczyny sprzedaja x-landera a ja kupuje...niestety Piotrus juz mi dotyka nogami końca gondoli,a w tej spacerówce jak juz mówiłam -nie pośpi.X-lander ma najwieksza z posród takich spacerówke owierzchnie leżaca a do auta w razie czego to mam chicco.Ale Piotrus jeszcze nie siedzi dlatego zalezy mi na spacerówce do spania.Najpóźniej za miesiac sie w nią pakujemy.a kolor wybrałam Blue-na żywo ciekawszy niz na zdjeciach:)

--
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeApr 2nd 2008
     permalink
    Ciacho no to jednym slowem nie wypalil wam zakup tego chicco... no ale moze uda ci sie odspezedac w dobrej cenie gondole chociaz? no a spacerowke bedziesz miala na wypady
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ale wam zazdroszczę tego wyboru spacerówek - i pod względem wizualnym i cenowym ... Mnie jak już coś się naprawdę podoba to nie na moją kieszeń - qrde a też bym chciała naj pojazd dla bąblów :neutral:
  2.  permalink
    własciwie nie wiem czy ktos by chcial kupic sama gondole...al espróbowac moge
    jasne wózek porażka teraz moge to powiedziec-wizualnie mi sie nadal podoba ale co z tego jak juz jest za mały,a spacerówke zostawie ,jasne jaest fajna lekka tylko ze nie na teraz ani nie na najblizsze miesiace

--
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia najwazniejsze ze wozek jest wygodny dla malca wcale nie musi byc NAJ wygladowo czy cenowo... no a z tego co pisalas wasza bryka dla chlopcow jest super :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciacho no w sumie strasznie krotko ta gondola wam posluzyla... a przeciez Piotrus dosc drobny sie urodzil wiec wydawalo sie ze starczy na dluzej...ale mam kolejny dowod ze wielkosc wozka jest wazna dlatego bede sie upierala przy stwierdzeniu ze gondola 80cm to najlepszy wybor... u nas posluzyla 9 meisiecy!
  3.  permalink
    wiec
    piotrus drobny jest ale długi i nosi juz 74 rozmiar...wiec gondola raczej na malenstwa krótkie.wiadomo jak sie noworodka połozy to sie zdaje ze duzo miejsca.no nic za ten wózek nie płacilismy my wiec kupimy mu za kase z chrzcin spacerówke

--
  4.  permalink
    a w ogóle to fajnie mi sie jezdzi tym wózkiem głebokim i bedzi emi go brakowac...al wazne zeby łobuziakowi było wygodnie a ten x-lander tez sie fajnie prowadzi...tylko drogi....ale m sie zgodził bo my praktycznie naszemu dziecku to niewiele kupilismy
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciasteczko a nie chcesz kupic na allegro uzywanego?
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    To prawda X-landerek jest obszerny jeśli chodzi o spacerówkę - to rekompensata za gondolkę. Nie była najmniejsza, ale jednak nie tak duża jak np. JEDO. Moja mała jeździła do 6 miesięcy, a nie jest najmniejszym dzieckiem - jak widać!:wink::wink::wink:
    Ciach, a prowadzi sie super, mała sobie w nim smacznie śpi! :wink:
    Widziałam, że na allegro można kupić już używane, czasami z tej kolekcji 2007 własnie, rzadki, aler można, więcej jest tych ze starszej kolekcji!
    --
  5.  permalink
    szczerze mówiac ja to bym kupiła ale M sie uparł żeby mu kupic nowy bo stwierdził ze do nastepnego dokupi gondole i bedzie jak znalażł(ja nie wiem co on juz planuje ale niech mu bedzie) wiecie my naprawde nic nie kupilismy naszemu dziecku z wyprawki tylko ciuszków pare wiec on pewnei chce mu cos zafundowac z tych chrzcin bo tez dostał hustawke która czeka i jeździk taki ale to tez na później.W sklepie gdzi e zamówiłam go dostaniemy rabat i gratis torbe tak ze wózek wyjdzie nas 900 zł.Mi szkoda pieniedzy troche ale ze zebralismy dosyc sporo na chrzciny to kupimy..raz zaszalejemy:)
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Przecież spacerówka XT kosztuje jakieś 700 zł - ja tyle dałam za nowość właściwie - kupiłam prościutko zpod igły w kwietniu 2007??? Dlaczego tak drogo?????
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciacho no to jeszcze 900zl to da sie przezyc :) no a fakt przy nastepnym dziecku dokupicie gondole i wozek jak znalazl.

IWA pisalas ze chcesz kupic buciki Oliwce... zwrocilas uwage ze ona przekrzywa lewa stope?? nie wiem czy tak jest zawsze ale na wiekszosci zdjec ma zle ustawiona nozke... z tego co czytalam jesli dziecko przekrzywia stope to nie powinno nawet pod odmu miec zakladanych miekkich bucikow tylko skarpetki lub rajstopy
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ania - Oliwka po domku pomyka w skarpetkach z ABS-ami, pozatym ortopeda powiedział, że z nóżkami jest wszystko OK!
    A co do przekrzywiania stopki to nic takiego nie zauważyłam przy chodzeniu, może tak jakoś na zdjątkach wychodzi!:wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ania jest super i zdania nie zmienię - ale mimo wszystko dużo zajmuje miejsca po złożeniu i włożeniu do bagażnika - a ja mam Astrę Kombi hehe - no nic może jakieś rozwiązanie się znajdzie :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia wiesz wasze tako w kombi to pewnie jak bartatina w naszej micrze :P
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    :bigsmile::wink:
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    AniaM - kurcze tak mnie to gryzie - to znaczy te buciki dla Oliwki! Bo ty to jesteś doświadczona kobitka i wiesz co mówisz, ja przy tobie to laik jestem. Boję sie troszkę po tym co mi piszesz o stópki - nóżki Oliwki. Już nie wiem co robić, nie chcę jej zrobić krzywdy - broń Boże! Ale jak poradzić sobie z chodzeniem na dworze, nie wyciągać jej jeszcze z wózeczka???? Znowu inni mówią, że jak ma chodzić to musi mieć dobre buciki - CO ROBIĆ??? :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    IWA ja uwazam ze na wychodzenie z wozeczka ma jeszcze czas... Krzys tez nie bardzo w wozku chce usiedziec ale wtedy po prostu go biore na rece czy na lawce na kolana sobie sadzam... moim zdaniem Oliwka przekreca stope i to juz na kilku zdjeciach widzialam... przejrzyj w domu jej foty i sie przekonasz... wydaje mi sie ze najlepiej po prostu dalej ja trzymac w skarpetkach czy rajstopach i jak w domu chodzi to ok ale na podworkowe spacery ma jeszcze czas...
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Tak zrobię Aniu - przyjrzę sie Oliwce i chyba narazie się wstrzymam z "prawdziwymi" bucikami. Zreszta - pożyjemy - zobaczymy!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    IWA jeśli Ania zauważyła jakiś problem nóżką to może udaj się do lekarza a on ci do ortopedy da skierowanie i zobaczysz co ten powie. Na zimne lepiej dmuchać!
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Lady, ale ja niedawno byłam u ortopedy i on powiedział, że wszystko jest ok!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeApr 2nd 2008 zmieniony
     permalink
    IWA nam ortopeda kazal przyjsc na kolejna wizyte miesiac po tym jak Krzys sam zacznie juz stabilnie chodzic... wczoraj stawial go na nozki i sprawdzal jak uklada stopy. mysle ze przy wizycie mozesz nawet to z pediatra skonsultowac ale nawet wczoraj lekarz mnie uczulil ze buciki te ktore mial Krzys na nogach to tylko na spacer dopoki zimno jest no i jak najwiecej ma byc na bosaka...
  6.  permalink
    Iwa x-lander XT tyle kosztuje masz racje ale ja zamówiłam ten a to jest inny troche i nazywa sie XA

kosztuje około 900 zł a zgondolą 1400

Image Hosted by ImageShack.us

--
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    To ja też pójdę jak Oliwka będzie już dobrze chodzić ( byłam jakiś miesiąc temu), narazie tylko jak sie ją trzyma za raczki! Nie chodzi w bucikach, to zdjęcie na stojaco to przed spacerkiem tatuś pstrykną, a tak to zawsze w rajtuskach lub skarpetkach! Mamy jeszcze takie kapciuszki, ale tylko wtedy je zakładamy jak babcia zabiera Oliwkę do siebie i idą przez strych - mieszkamy w tym samym bloku!:wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    ciacho sorki - pomyliłam się, juz sprawdziłam. Ja też mam XA!:wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ten nowy model jest superaśny :)
  7.  permalink
    Iwa :wink: Powiedz mi czy jestes zadowolona z wózka araczej jego spacerowej wersji
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Wiem że nie tren temat ale wtrącę swoje 3 grosze. Ania ucząc sie chodzić (sama poszła mając 9miesięcy) stawiała krzywo nogę. Pediatra mnie wyśmiał że jestem przewrażliwiona, że mi się wydaje bo ona chodzi jeszcze mało stabilnie - głupia siksa posłuchałam. Jak Anka miała około 1,5roku poszłam z nią do ortopedy i już było za późno! po lekkiej rehabilitacji i wkładkach Ania chodzi normalnie, normalnie stawia nogi itd tylko kapcie są powykrzywiane. Tylko że jak biegnie lekko zarzuca nogę na bok i to niestety nie przeszło i nie przejdzie już jej
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    ciacho - bardzo jestem zadowolona, tak bardzo, że w sumie jak nie znajdę spacerówki z wysokimi raczkami i wygodnej dla Oliwki to zostanę przy x-landerku XA. W końcu mam olbrzymie auto i nawet nie składam wózka jak gdzieś jedziemy, bo staje rozłożony w bagażniku. A wyjazd na wczasy z rodzicami jakoś przeżyjemy!:wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ja też lekko zarzucam prawa nogą jak szybko idę zwłaszcza. A Ania zauważyła raczej prawą nózkę Oliwki, bo ja już też się nad nią zastanawiałam, czy mi się wydaje , czy nie???!!!!:wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Jak dalej będę to widzieć to pójdę prywatnie do ortopedy w najbliższym czasie - PONOWNIE!
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a Ja chociaz jestem zadowolona z XA to niestety moje zdrowie i podnoszenie go do bagażnika samochodu jest dla mnie koszmarem! Poza tym w moim małym samochodzie jest mało miejsca więc na wakacje będzie biedą się spakować :((
  8.  permalink
    no własnie,dzieki za odpowiedzi..ja mam tez kombi i jak zmienie to tez na kombi albo jakja to mówie mini ciezarówke co s w stylu Kangoo.Jednak do autka to ja chicco bede brała bo wazy tyle co nic ta spacerówka a i składa sie jednym ruchem.Mi raczej chodzi o dalekie spacery na których mi mały pośpi

--
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Dziewczyny sukces - dzisiaj przez przypadek zajrząłam do sklepiku dziecięcego w mojej małej miejscowości pod Wrocławiem i co...... stał tam sobie taki wózeczek, znaczy się spaceróweczka którą wcześniej upatrzyłam sobie na allegro, ale nie pisali o wysokości, a mamadusi (swoją drogą) powiedziała mi że on jest niski, bo dowiedziała się tego od koleżanki która pracuje w sklepie. Otóż wózeczek ten ma conajmniej 108 cm wysokości (nie miałam miary, ale porównuję do swojego wózka) Także jak tylko wróci mój M z delegacji to go tam zaciągnę i się przymierzy do niego. Pozatym cena u mnie to 299 zł. :cheer::clap::crazy::swingin:

http://www.allegro.pl/item332459545_bb_city_wozek_espiro_baby_design_nowy.html
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Gdzie to w tym małym mieście taki sklep? A gdzię się tam zaopatrujesz, masz jakiś godny polecenia sklep? W Trzebnicy strasznie drogo a jak jadę do rodziców to mogłabym sie zaopatrzyć w rzeczy dla Maksia.
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ooooooo i jeszcze ten był - takiej samej wysokości po wysunięciu rączek do samej góry, bo w tym są regulowane - 108 cm

http://www.allegro.pl/item334272209_wozek_spacerowy_espiro_jet_7_kg_baby_design.html
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    JEMMa - fajny jest MALUCH zaraz przy zielonym rynku, a dzisiaj to w rynku byłam koło apteki! :wink:

Ale się cieszę, że trafiłam na te spaceróweczki i że mają po 108 cm, zwłaszcza ta pierwsza to taka wygodna jak dla mnie i taki ful wypas, nie ma tylko poprzeczki między nogami, ale chyba to przeżyję!:wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Iwa na tym pierwszym linku wysokość jest podana 112cm
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    A, znam. Gratuluję trafienia na pasującą spacerówkę. Ja mogę stwierdzic po jakimś czasie użytkowania Multiway-a, że sprawuje się bardzo dobrze; na razie nie mam zastrzeżeń. Nie prowadzi się tak dobrze jak wózek na paskach na dużych popmpowanych kołach ale jak na parasolkę jest naprawdę łatwy w prowadzeniu.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    IWA ten wozek espiro ma dziewczyna z mojego innego forum no i sobie bardzo chwali... jej synek jest duuuuzy i w kombinezonie sie spokojnie miescil
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No właśnie Aniu, on wydaje się bardzo obszerny. Ja patrzę pod kątem Oliwci oczywiście a ona do drobniutkich dzieci nie należy przecież! Pozatym to siedzisko jest takie fajne, bardziej zabudowane niż w tradycyjnej spacerówce i co bardzo ważne dla mojego M - poza wysokimi rączkami - to ma naprawdę duże podwójne koła jak na parasolkę! Także jak tylko M przytaknie to ją nabędziemy, a akurat jest kolor czerwony - tym razem nie zielony!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    A pozatym że znalazłam tą spacerówkę to zakupiłam Oliwce ładniutkie rzeczy na lato z Cocodrillo!
    Zaraz zrobię zdjatko to wkleję!:wink:
    --
  9.  permalink
    A ja sobie chyba w życiu nie dopasuję spacerówki :( Kazda ma wg mnie jakies wady :(
    Byłam juz prawie pewna,ze chcę Espiro City- ale jest bardzo nieporęczny jak na parasolkę... Gdy się go złoży to te kółka baardzo odstają :( No i to rozkładanie oparcia - kto wymyslił,ze tzreba robić to obydwiema rękami?:devil:
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    A mi to nie przeszkadza! :wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    aga proszę o opinię odnośnie bebe confort loola
    :surprised:
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    To mój pierwszy dzisiejszy nabytek:

[/url]
    --
  10.  permalink
    najgorsze jest to ze nie ma idealnego wózka...jak juz myslisz ze masz ten najlepszy-znajdzie sie w nim cos co jest nie tak...ja mam tak samo.Teraz jakbym kupowała wózek napewno kupiłabym inny ale czy lepszy? w trakcie użytkowania by wyszło.I jestem pewna ze w tym x-landerze też cos znajde ale mam nadzieje ze to bedzie bardzo malutka wada:)Z wyborem parasolki to nie mam problemu bo praktycznie juz ja mam .a z wózkami jest jak z samochodami-ciagle wchodza nowe modele i dzisaj mi sie podoba ten a za miesiac juz inny.Gdybym miala duuużo forsy kupiłaby,m Quinny Buzz ale on tez gondole ma małą...no nic teraz pzremyslałm porzadnie zakup wózka a nie tak na łapu -capu jak było z chicco

--
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    IWA a ten widziałaś ?

11.  permalink
    już mam co mi nie pasuje w x-landerze...że spacerówka jest tylko przodem do kierunku jazdy...ale juz nie poradze nic i tak wg moich kryteriów okazał sie najlepszy mimo to

--
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.