Myszorka dzięki - jednak nie zamierzam kupować kasków choć się nie zarzekam ;p - to dobre rozwiązanie uważam ... Zobaczymy co przyniosą kolejne dni ...
nie wiem czy ktoras z was ostatecznie kupowala te skarpetki z cala silikonowa podeszwa... kolezanka kupila i psioczy ze ja podkusil wynalazek bo jak mala chodzi to jej sie ten silikon strasznie sciaga i co chwila ona musi jej skarpetke poprawiac bo pieta nigdy nei jest tam gdzie byc powinna... mowi ze nie trzymaja sie nogi i ogolnie wg niej strata kasy
ciekawa jestem jakie sa wasze opinie bo ja ciagle sie nad kupnem zastanawiam
A ja mam pytanko dotyczące pościeli do łóżeczka. Kupiłam komplet takich zwykłych bawełnianych (bez wypełnienia, bo dostałam je od znajomych po ich córeczce) za 57 zł (z ochraniaczem). Ale ostatnio znalazłam na allegro pościel firmy Feretti, której komplet 3-częściowy kosztuje prawie 150 zł. Czy warto tyle wydawać na pościel?
stokrotko wg mnie - nie... ja mam 3 zmiany poscieli (na allegro kupilam bawelniana w podobnej cenie do tej twojej u sprzedawcy MAMO-TATO) i w zupelnosci mi to wystarcza... lzoeczko u mnie sluzy do spania a nie do ozdoby wystroju wnetrza :) wole miec 4zmiany tanszej (2 zmiany to minimum minimow a ja dziekowalam nie raz ze mam ich wiecej) noz jedna czy 2 wybajerzone
Stokrotka ja nie wiem-ja nie mam tej poscieli ale same dobre rzeczy o niej słyszaam.Moje łózeczko kompletował M jak byłamw szpitalu i sam wiec mamy łózeczko białe ,materac pianka-kokos i...nasza kołdre antyalergiczna stara złozona na pół i akurat pasuje małemu do poszewki a poduszke taka podłuzna uszyła mama zeby w sam raz do poszewki zrobic.nie mamy ochraniaczy ale juz trzeba bedzie zakupic bo mały nogi wkłada miedzy szczebelki:) tak to mniej wiecej wyglada
u mnie też FERRETI i GLUCK - POLECAM bo warto troszkę kasiorki więcej wydać na pościele tej firmy. Feretti miękki materiał a Gluck nieco grubszy i sztywniejszy :)
Izunia kupowałam w silesi na takim małym stoisku z disneyem i cena była 23zł, wiecej niz na allegro, ale moze zamówie teraz na allegro bo mam sprawdzone na panelach i jest ok.
Dziewczyny ja polecam ta szczoteczke z Nuka co wczesniej pokazywalyscie jest super. A i jak ida te dalesze zabki to maluch sobie moze spokojnie pogryz..
takie skarpetko butki są świetne... Kupiłam dwie pary, za jedną dałam 14 - taniutko a za drugą ponad 20 zł. Niestety te za 14 kiszka poleciały po tygodniu do kosza - szewki nie wytrzymały i się poprzedzierały a te za 20 kupione w H M super !
ja kupowalam te skarpetki w sklepie normalnym gdzie maja w asortymencie rajstopy i skaperty, ksoztowaly 13zl bez abs pod spodem i po 19zl byly te z dodatkwoym absem... niestety Krzysko je sciaga i do dryptania przy meblach sie nie nadaja wiec biega w normalnych skarpetkach
co do szczoteczek to mialam ten 3czesciowy zestaw z canpola i jestem zadowolona ale za moment planuje juz kupic Krzysiowi normalna szczoteczke z oralB jesli dobrze kojarze ta ktora upatryzlam
Ania ja właśnie zastanawiałam się nad kupnem takiej już dzieckowej szczoteczki, jednak musiałaby być miękka ... Nie wiem jak zareagują - na pewno ją wymemlają, ale boję się aby nie poraniły sobie dziąseł - jednak może są jeszcze za małe - sama nie wiem ...
Szczoteczke do zębów mam zwykłą "z włosiem" dla dzieci chyba do roczku, Jordan ma miękką końcówkę i bardzo miękki włos. Rączka do trzymania jest okrągła z dziurką ogólnie tego typu szczoteczki kupowałam już dla Gabi. W związku z tym ze Mała nie lubi jak jej się smaruje dziąsła żelem ostatnio nakładam jej trochę żelu na szczotkę i "myjemy" dziąsła :D Nie znalazłam pasty do ząbków dla takiego maleństwa :( a te co widziałam są od 3-ciego roku Jak znajdę foto szczotki to wkleję
And pasta colgate smiles jest dla dzieci pozniej roku nawet. nie zawiera fluoru i pysznie smakuje. sama sprawdzalam :D
Lady ja mialam z colgate i oral b kolejny "stage" przy Gabrysi i ta z oral byla delikatniejsza. tak samo jak wersja soft dla doroslych, te z oral B sa ok a colgate jednak rani mi dziasla :(
A co z wypłukaniem takiej pasty - przecież takie mało dziecko tego nie zrobi, czy to takie pasty że nie trzeba - powiedzcie , bo ja zacowfana w tych sprawach!
Charakterystyka: Szczoteczka Step by step 0-2 została opracowana z myślą o dzieciach w wieku od 0 do 2 lat. Jej wyjątkowa stylistyka wzbudza zainteresowanie najmłodszych oraz wyrabia nawyk czyszczenia ząbków. Kolorowy, dwukomponentowy uchwyt pełni rolę gryzaka. Mała główka z bardzo miękkimi włóknami delikatnie czyści pierwsze ząbki, równocześnie masuje dziąsła, łagodząc bolesny proces ząbkowania.
Aniu to będę musiała sie za nią rozejrzeć :) dziękuję Ci. My dla dzieci kupujemy Elmex
IWA u mnie Gabrysia na pcozatku nie plukala tylko zjadala ale pozniej baaaardzo spodobalo jej sie plucie (miala na pewno ponad rok) no i woda do buzi i plucie ;)
Lady w stanach elektryczne uzywaja juz przy roczniakach ale sis mowila ze jej chrzesniak sie pzrestraszyl elektrycznej i w ogole zebow nie chcial myc wiec mysle ze warto przeczekac do tych 2-3lat
Dziewczyny bardzo dziękuję Wam za info na temat pościeli. Na razie poprzestanę na tych, które mam (dostałam jeszcze jeden komplet od znajomych) zobaczymy jak się będą spisywać. Ferreti faktycznie ma śliczne wzory i może kiedyś się skuszę (a może dziadkowie, albo kto inny pomyśli o takim prezencie dla maluszka? ) AniuM ja pościel, o której pisałam również kupiłam na allegro u sprzedawcy MAMO-TATO :) Mają naprawdę duży wybór i ładne wzorki :)
w Rossmanie jest promocja na wybrane dania gerbera po 9miesiacu, nan active, niektore kaszki nestle no i .... na szczoteczki ORAL-B :) no i .... kupilam Krzysiowi za cale 6.99 jego pierwsza pastelowa 'dorosla' szczoteczke :)