My w czwartek bylismy w tesco na zakupach. Kupilismy natalce namiot plażowy za 25zł, Rolety do samochodu i olbrzymie puzzle na podłogę za 65zł. mamy kolorowe puzle w dziecinnym, te 30cm, a teraz kupiliśmy takie 4 jednokolorowe o wymiarach 60x60 jeden, które będziemy rozkładać tam, gdzie Natalka będzie się bawiła (mamy same panele i żadnego dywanu). Na razie kupiliśmy szczoteczkę sylikonową nakładaną na palec. Mala nie ma jeszcze ząbków, ale chyba idą jej dolne jedynki.
100krocie - wklej zdjątko tego namiotu plażowego. Jedziemy w lipcu nad morze i też chciałabym coś takiego zakupić dla Oliwki. A tak przy okazji to pochwal się też tymi wielkimi puzlami!
a ja mam pytanie do dziewczyn które mają łóżeczko turystyczne - Waszym zdaniem czy ono sprawdzi się przy półtora rocznym dzieciaczku? ewentualnie na ile ono jest stabilne (rozchwianie na boki) czy jeśli taki maluch złapie sie gdzieś z boku nie przewróci na siebie stojąc na zewnątrz?
And - ja mam lozeczko turystyczne graco i ono jest bardzo stabilne. korzystala z niego Gabrysia na wyjezdzie jak miala 1.5 roku i dziecko kolezanki 2.5roczne i bylo ok. kolezanka ma kupowane na allegro za niecale 200zl no i niestety chwieje sie i na boki kolebie i ja bym starszego malucha bala sie w to wkladac... owszem nie przewroci sie ale ja mialam wrazenie ze lada moment sie zlozy
Bo wiesz Aniu tak sobie pomyślałam, że bez sensu są 2 łóżeczka ... i jeśli wszystko pójdzie dobrze to Weronika będzie miała niecałe półtora roczku jak urodzi się Bobas. I gdybym malucha dała w łóżko turystyczne to czy wieszając sie by do niego zajrzeć dzieciaki (głównie właśnie Iśka ale i Gabi) nie przeważą go. Nie wiem jak to będzie z Iśką bo i Kuba szybko zaczęli spać na "dorosłym" łóżku, tyle że aby zabrać łóżeczko musiałabym to zrobić szybko by "zapomniała" że to jej łóżeczko :/ Z drugiej strony nie wiem na ile bezpieczne by było włożenie Weroniki w takie łóżeczko, tym bardziej że jeśli gdybym takowe kupowała to jednak z tych nowych z odpinanym bokiem
And ja tez myslalam nad łozeczkiem turystycznym dla trugiego ale nie wiem ... zobacze jak wszytsko wyjdzie w praniu moze Kacperek bedzie miał swoje łozeczko takie bardziej dorosłe.. jeszcze troche czasu :)
Myszorko fajne rzeczy :) zwlaszcza ta z bobem :) Kacperek jak narazie ma tylko majtasy z bobem :)
Fajnie ze sie Wam podobają, byłam na takim bardzo wielkim targu, gdzie jest głownie dla hurtownikow a dla detalistów troszke drozej ale i tak o wiele taniej niz w sklepie.
"http://www.allegro.pl/item324428716_mamtu_kojec_paula_otw_bok_kolka_torba_moskitier.html" ja kupiłam u tego sprzedawcy i jestem bardzo zadowolona ale mój hubercik jest jeszcze mały i tylko w nim leży więc nie wiem jak będzie później. pooglądam dokładnie w domu i jutro zdam relację. nie
Skarbel i ja właśnie o czymś takim myślę dla Iśki ale to i tak bliżej jesieni, bo jeśli dla Malucha to wolałabym coś z regulowanym spodem i wówczas nie musi być otwierany bok Ehh zobaczymy - szmat czasu jeszcze przed nami, a może Iśka wybierze "dorosłe" łóżko
jestem niezadowolona z czapki Krzysiowej z firmy RASTER. niby nie jest jakas ekskluzywna ale cenowo tez nie jest pierwsza lepsza i uwazam ze czapka uzywana z inna na zmiane powinna wytrzymac dluzej niz miesiac pare dni temu rozprula sie z tylu - zszylam a dzisiaj wyrwal sie prawie do konca ten sznurek do zawiazywania... mialam 2 wczesniejsze czapki z firmy PUPIL i mimo ze byly uzywane non stop to nic sie nie dzialo... jestem rozczarowana
Dziewczyny ja juz nie wiem nic teraz...mamy tego x-landera odlozonego ale...ja sie ciagle zastanawiam...jednak wolałabym zeby wózek był montowany tyłem do kierunku jazdy.Piotrus jest za mały,jak chce go widziec..Znalałzam wózek który spełnia wszystkie moje oczekiwania ale cena mnie przeraza.ehhh mam nie lada problem bo M powiedział ze sie nie wtraca ale jak usłyszy ile kosztuje tamten wózek to sie nie zgodzi,szukam wiec uzywanego,jak nie znajde nic innego do 13 maja to weźmiemy tego x-landera
ciacho ,piotrus szybko urosnie ,a w wòzkach sa pasy,ja mam tylko jednostronny wòzek i zreszta nie wozilabym VEVE TYLEM DO JAZDY,bo mnie zawsze sie tak robi niedobrze,podobna jak matka taka còra..
Ciacho u mnie w bartatinie sie siedzisko przeklada i... Krzysko na razie jezdzi twarza do mnie bo w druga strone za bardzo nie lubi.przodem do swiata szybko sie denerwuje i pokwekuje a jak jest twarza do mnie to jest cisza i spokoj nawet przez 4 godziny spaceru. no a Krzysko jednak jest znacznie starszy od Pietruszki.
własnie Aniu...mój mały jak jedzie w tej chiccowej to nie dosc ze lezec w niej nie chce to sie denerwuje bo mnie nie widzi! i dlatego jak mam wydac kase na spacerówke w której on ma mi sie denerwowac i nie spac to nie ma sensu...ehh tak żle i tak nie dobrze
Ciacho tyle ze mutsy jest waskim wozkiem (chodzi o siedzisko) i na 3 mamy ktore znam (plus jedna z netu) wszystkie migiem go sprzedaly... ogladalas/jezdzilas tym wozkiem czy tylko widzialas w necie?
ciacho a moze cos z raczka przekładana ?? ja miałam cos takiego :) coneco jupiter mial przekładana raczke miał fajny materacyk miekki Kacperkowi było wygodnie a był młodszy jak zaczał w nim jezdzic :)widzialam tez fajny podobny z baby design :)
Nigdzie nie mogę znaleźć opinii a przymierzam się do zakupu. Ktoś mógłby się podzielić "wrażeniami"? Czy potrzebny jest dodatkowy materacyk? Łóżeczko docelowo będzie na stałe u rodziców, gdzie będziemy tylko gośćmi raz na jakiś (czasem krótszy, czasem dłuższy) czas, ale jednak...
Ps: Kfiatuszku, dopiero zauważyłam suwaczek. Gratuluję drugiej ciąży! Jak ten czas leci... :)))
Ngl a chcesz tego lozeczka uzywac na co dzien? Jezli tak to trzeb by dokupic matterac taki normalny . jednak graco maja nie standardowe wymiary i bedzie ci bardzo ciezko/ .Ja mam zamiar kupic espiro luna Ogladalam w sklepie. Jest bardzo stabilne , ma normalne rozmiary i przewijak jest taki fajny sztywny. Bardzo nam sie to łozeczko podobalo.
NGL w prawdzie nie mam ELECTRY tylko starszy model Graco ale budowa jest taka sama z tego co widzialam w sklepie. nam sluzy jako typowe lozeczko turystyczne (wyjazd raz w roku na kilka dni) lub miejsce do zabawy u mamy w domu. materacyk jest cienki (na oko tak z 1.5cm) i sklada sie na 4 czesci. na dluzsza mete moim zdaniem dla malucha sie nie nadaje ale jesli tylko od wielkiego dzwonu to mysle ze nie trzeba kupowac drugiego. jesli mialabym uzywac to lozeczko na codzien to materac (np kokosowy) bym na pewno dokupila
Magdalenko - u mnie na inym forum dziewcyzny dokupowaly materacyki do lozeczek turystycznych i im je przycinali (zamawialy online)
w moim środowisku chwalone jest łóżeczko turystyczne HUCK. Może dlatego, że większość rodzinki mieszka w Niemczech... niebawem i Ja będę takie dziedziczyła :)
Dzięki dziewczyny. Tak, łóżeczko będzie używane od święta. Na początku Mała i tak będzie spała z nami w łóżku. Do czasu, aż przestanę karmić, czyli może być rok a może być i półtora roku. Łóżeczko będzie bardziej spełniać rolę kojca, żebyśmy mieli oko na dziecko, gdy będziemy poza sypialnią (dlatego musi być przenośne łóżeczko).
No dobra skoro nie ma karygodnych przeciw, to kupuję. Najwyżej będę szukać niewymiarowego materaca, będzie czas ;)
dziewczyny chciałam małemu kupić czapeczkę - nic nie ma w sklepach, wszystkie jeszcze takie grube i beznadziejne. muszę chyba poszukać na allegro. może macie jakieś namiary na coś fajnego?
Aniu co do firmy raster musialas zle trafic. Fakt ze ja corce jak byla mala nie kupowalm nic ale teraz praktycznie wszystkie czapki jakie ma to z tej firmy i nic sie nie dzieje. Nie rozicagaja sie nie mechaca wiec jestem zadowolona.
Ania PUPIL się suuuper sprawdza i BROEL! Rewelacyjne fasony mają - ostatno oglądałam i znowu się zakochałam. Na moje szczęście modele były za małe na Julcię :(