Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMay 30th 2008 zmieniony
     permalink
    w biedronce w ofercie sa body na krotki rekaw, rampersy na ramiaczka i z krotkim rekawem po cale 4.99 w rozmairach 56-86 :)
    rampersy mozna wynalezc w nawet neutralnych wzoroach ale i takich wscieklych nie brakuje ;)
    •  
      CommentAuthormyszorka
    • CommentTimeMay 30th 2008
     permalink
    Aniu mam te body ale rampersów nie widziała moja mama jak i sliniaków
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko u nas rampersy pojawily sie chyba jakos teraz bo w poniedzialek ich nie bylo na bank.
    a body to juz inne takie cienkie letnie - chociaz ja wole te z miesistej bawelny (u nas w koszach dalej mozna znalezc 2pack za 6.99) a rampersy fajne - wzielam na lato Krzysiowi do spania
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aż pójdę dziś zobaczyć czy są te na ramiączkach i jak wyglądają. Mam 2 body na ramiączkach i są super pod krótki rękaw lub cienką bluzeczkę na upał - ale jeszcze ze 2 by się przydały bym nie musiała wieczorem szybko prać by na rano były suche.

Co do intymnych części ciała to u nas nie było jakiegoś wydziwiania - cipka, cipulka, sporadycznie cipulinda a u Kuby - siusiak siurak, tylna część to po prostu pupa, pupsko.

Nad wodą dzieci do około 2 lat puszczałam na golaska, Anka mając jeszcze jakieś 5 lat kąpała się w samych majtkach. Może to błąd ale u nas w domu nie ma jakiejś wielkiej tajemnicy na temat wyglądu ciała - wiadomo nikt nie biega cały dzień na golasa, ale nie ma krzyku jak ktoś wejdzie do łazienki... Kuba ma 7 lat Gabi 4 i nadal razem się kąpią (do niedawna i Anka potrafiła z nimi włazić do wanny ale wtedy było za dużo sprzątania po nich i woda nawet na suficie :shamed: )
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And to nie sa BODY tylko rampersy na ramiaczka :)
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No moja Oliwka raczej na golaska tez nie będzie po plazy biegąć. Zakupiłam jej taki fajniusi strój kąpielowy, a tak pozatym to majteczki kąpielowe, albo pampers - zobaczymy! :bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu ale nadają się pod spód czy niekoniecznie? Weszłam na str biedronki ale nie ma ich w ofercie :( za to jest prostownica od przyszłego tyg
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And no moim zdnaiem pod spod sie nie nadaje chyba ze juz spodenek zakladac nie bedziesz.... pamietasz rampersy co to w zeslzym roku byly takie na napy w kroku i na ramionach?? to wlasnie takie same
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ehh to chyba takich nie chcę :( dzieki Aneczko
    --
    •  
      CommentAuthorPlis81
    • CommentTimeMay 31st 2008
     permalink
    Przepraszam, że na chwilkę zmienię temat. Potrzebuję porady odnośnie krzesełka do karmienia. Które są najlepsze (oczywiście w rozsądnej cenie)? Zastanawiam się nad Coneco Planet, czy może któraś z Was ma takie? Czy wszystkie krzesełka są tak ohydnie foliowe? Wiem, że się łatwo myje ale w ciepłe dni dzieci się chyba do nich przyklejają albo wręcz ślizgają.
    •  
      CommentAuthor100krocia
    • CommentTimeJun 1st 2008
     permalink
    Ja mam meteriałowe:
    beebee w kolorze: RED ,TAPICERKA MATERIAŁOWA. Bardzo łatwo sie czysci, ma wkładkę dla niemowlat, rozkłada sie na półleżąco i ma regulowany podnużek. Jestem bardzo zadowolona
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ja też mam materialowe, ale nie składane tylko takie co można z niego zrobić stolik i krzesełko - dla nas super!

http://www.allegro.pl/item368872466__zodiac_coneco_krzeselko_but_naczynia_w_0zl.html
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Wpadłam dziś na chwilkę do Pepco i kupiłam dziecku sandałki takie do wózka. w moich różowa jest tylko podeszwa i wewnętrzny materiał a góra butka biała
    http://i0.instantgallery.pl/a/an/annap29/2b9d43dc3f1d82a100725744d9f9dd5178980.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorJosaris
    • CommentTimeJun 3rd 2008
     permalink
    Już wiem, jaki leżaczek polecacie i taki kupię :smile:. A co z matą edukacyjną? Możecie coś podpowiedzieć?
  1.  permalink
    Joaris- teoretycznie wszystkie maty z Tiny Love sa fajne i godne polecenia. W praktyce.... mozesz spokojnie sobie darowac ten gadzet.
  2.  permalink
    dokładnie-jak dziecko małe to sie nie interesuje a jak wieksze jak mój np to mata jest wyginana na wszystkie strony swiata a i tak on z niej ucieka .Ja mam taka za 75 zł z jakiejs firmy baby MiX i jest super kolorowa z takim motywem lwa .Mi sie podoba a Piotruś ma na nią "zlewke"
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    A ja mam Tiny Love Wyspę i uważam , że jest super. Złożyłam ją dopierow w ubiegłym tygodniu. Moja Oliwka była nia bardzo zainteresowana. Miała ją zdaje się od ok. 2-3 miesiaca i bardzo często na niej leżała. Mogłam ją tak połozyć a ona się bawiła wiszącymi zabaweczkami. Jak zaczęła siedzieć to baw8iła się tymi przytwierdzonymo do podłoża, a na koniec to odczepuiłam pałąki i na niej Oliwka się bawiła. Teraz kupiłam puzle piankowe to matę wyprałam w pralce i złożyłam do torby. Nie sprzedaję - jest taka fajna, że szostawiłam dla drugiej dzidzi!
    O taką:

--
    •  
      CommentAuthorharpijka
    • CommentTimeJun 3rd 2008 zmieniony
     permalink
    słyszałam jeszcze lolek i kokoszka (to chyba od tej kurki) ale najczęściej u nas siurek, siusiak, cipka, pipka
    a ja uważam, że mata to bardzo fajna sprawa, mój malec spędza tam dużo czasu i bardzo mu się podoba. Mojej nie ma już niestety na allegro, bo szukałam, ale wybrałam w miarę najtańszą, z 2 pałąkami na krzyż, 5 zabawkami wiszącymi, podłoże o różnych strukturach, lusterko w podłożu. Kamilowi bardzo się podoba, sięga do zabawek, interesuje się nimi. Wcale nie uważam, żeby mata za ponad 200 zł była w czymkolwiek lepsza.

dziewczyny, w czym wasze maluchy śpią w lato?? ja na razie ubieram pajace, ale mały mi wyrasta i myślę, że może mu za ciepło będzie,to bym już większe kupiła co innego
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    harpijko - może zakup mu piżamkę dwuczęściwą?! Ale prawdę powiedziawszy to moja Oliwka dopiero od 2 tygodni w takiej śpi. Chyba jednak najlepiej będzie mu w pajacu, a jak będą straszne upały i w domu masz gorąco to samo body!:wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMamadusi
     permalink
    Moja spi w samych bodziakach
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeJun 4th 2008
     permalink
    Lady - Oliwka ma buciki z REN BUT, jak dla mnie super, firma ta jest na liście bucików ze znakiem zdrowa stopka, którą Ania wklejała, o takie:

a to stronka: REN BUT
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Te też są fajne i nie różowe:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Weronika śpi w pajacach. Jak było solidnie gorąco spała w piżamce i chyba ze 2 razy w body - generalnie przenosimy się na piżamki :)
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeJun 4th 2008 zmieniony
     permalink
    Albo takie już całkiem sandałki:

--
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ta firma ma też takie buciki o których pisała Ania tylko z firmy Befado, xczy jakoś tak, ale mnie się wydaje, że ona mają bardzo słabo usztywniona piętę i wogóle mi sie nie podobają:

--
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Moje chłopaki śpią w body z krótkim rękawkiem i rampersie na ramiączkach :D
    W piżamce jak jest chłodniej :P
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Dla chłopca:

--
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    sandałki:

--
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    i takie ciemne jak ktoś woli:

--
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Iwa no super te sandałki i dla chlopca i dziewczynki
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    butki fajne. muszę kupić mojemu Hubciowi :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Polecam dziewczyny, miałam okazję pooglądać kilka fasonów i dziewczęcych i chłopiencych w sklepie u mnie i są naprawdę świetnie wykonane, za skórki, wkładka profilowana - skórzana, pięta świetnie usztywniona, podeszwa giętka. Moja Oliwka w nich śmiga już 2 tygodnie i wydaje mi się że są OK. Pozatym koszt to ok. 70-80 zł.:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    myszorka - szukaj w normalnym obuwniczym sklepie z butami dla dorosłych i dzieci!

U mnie dla chłopca były też te i bardzo mi sie podobały, właściwie do wszystkiego pasują:

--
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Iwa podniosłaś mnie na duchu - bardzo ładne wzory dla chłopaczków - jejku tylko czy u mnie jest ten REN_BUT
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Na jesień i zimę też mają fajne:

STRONKA ZAMoWA
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Fajne butki ....
    Tosia spi w piżamie ale jej chyba za gorąco chyba się przerzucę na samo body...
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    no ja się chyba przerzucę na body z długim rękawem, u mnie w nocy dziś było w sypialni prawie 25 stopni, nad ranem otworzyłam całe okno i spadła do 22, ale to i tak gorąco
    dzięki dziewczyny
    --
  3.  permalink
    O temat chyba skończony ale ja małego tez kładłam w pajacach bo on sie odkopuje a teraz zakładam mu body z krótkim rekawkiem i cienkie spodenki jak od pizamki albo długi rekaw body i na dół nic
    --
  4.  permalink
    w TESCO sa fajne body w trójpaku.Super bawełna ,nie rozciągają sie przy praniu.My dostaliśmy je od szwagierki ale w piatek jade kupic jeszcze jedne to powiem Wam ile kosztują ale pewnie nie sa drogie.
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeJun 5th 2008
     permalink
    Ciacho ja również kupuję body w TESCO - ostatnio za 3pack płaciłam 19zł a takie body kolorowe - również 3pack 35zeta :P
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    harpijko to macie zimno w domu ;) ja mam 29 stopni ;) moj spi w pieluszce i koszulce albo w body tylko :) generalnie im mniej tym lepiej :) a i tak mu potowki wyskoczyły na brzusiu ;)
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Dziewczyny która ma łóżeczko turystyczne?
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    myszorka ja mam od początku, zamiast tradycyjnego
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    A ja sprzedałam - teraz dwójka mi się w nim nie mieściła :D
    Bardziej nam służył jako kojec :P
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Jemma a czy tam jest potrzebny materacyk czy moze juz tak spac takie duze dziecko?
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeJun 5th 2008 zmieniony
     permalink
    Ja miałam materacyk który zamieniał się w torbę :P
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    wg mnie na codzień materayck niezbędny, na wyjazd może być ten z zestawu
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Dzięki dziewczyny wlasnie na te 3 dni bym potrzebowała bo boję się go na łózku zostawic bo on taki jasio wędrowniczek
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Dokładnie - mówimy tu o kilku dniach :D
    •  
      CommentAuthorharpijka
    • CommentTimeJun 6th 2008
     permalink
    i ja mam turystyczne zamiast tradycyjnego i potwierdzam, że na wyjazdy ten oryginalny + ja gruby koc kładłam, bo ten materac ma łączenia, które wg mnie mogą powodować dyskomfort
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.