Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorstokrotk_a
    • CommentTimeJun 7th 2008 zmieniony
     permalink
    Zastanawiam się nad kupnem chusty do noszenia Tomcia. Spodobała mi się taka firmy Bebelulu

Czy któraś z Was miała może taką? A może polecicie jakieś inne?
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 7th 2008
     permalink
    stokrotko a oglądałaś taką opcję ?

WWW.CHUSTA.PL kliknij na ten link i poczytaj sobie - znajoma ma i chwali osobiście nie widziałam jak nosi dziecko w niej ale na bebelulu narzekała!!!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    po opinii jednej mamy oczywiście nie wyciągaj wniosku :)
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Dzięki Lady za opinię :bigsmile: Zastanawiam się nad wiązaniem takiej chusty, czy nie będzie zbyt skomplikowane?
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    stokrotko właśnie po tym jak CI napisałam podjechał znajomy zatankować czyszczarkę uliczną i podeszła jego żona z córką właśnie w tej chuście - fajnie to wyglądało ale mała zapakowana była po uszy - w takie ciepło bałabym się o przegrzanie :)) ale suuuper sprawa
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    stokrotko a co do wiązania to słyszałam, że to kwestia wprawy i nie jest źle - jest tam kilka opcji!!!
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Kurcze ciekawa ta chusta. Poczytałam sobie o niej na chustomania.pl i coraz bardziej mi się podoba. Może najpierw sobie uszyję coś takiego na próbę... bo to drogie nieco... a jak Tomkowi się nie spodoba to pieniądze w błoto...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    stokrotko jeśli masz możliwość to uszyj ale niech Ci na szwach nie puści ....
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    Stokrotko pamietaj ze wszelkie przypadlosci zwiazane z np. biodrami sa przeciwskazaniem do stosowania chust.
    niech pediatra sprawdzi najpierw czy wszystko okej z malenstwem.
    bylas juz u lekarza?
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    fmartunia mała znajomych miała problem z biodrami. Od urodzenia do chyba 2 miesięcy była pieluchowana. Dziewczyna to córka najlepszej ( obecnie nie żyjącej ) pediatry z mojego miasta. Dziecko jest pod dobrą opieką medyczną ze wzgląd na znajomość! Sądzę, że by jej powiedzieli!
    • CommentAuthorfmartunia
    • CommentTimeJun 8th 2008
     permalink
    mozliwe ladybird.
    ja to tylko przeczytalam w ksiazce "co nie co o rozwoju dziecka" i tak wlasnie bylo to przeciwskazaniem.co wydaje sie dosc logiczne bo przy dyspalazjach trzeba miec nozki szeroko, a chusta je krepuje
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    fmartunia na tym jednym zdjęciu co Ja wkleiłam tutaj powyżej dziecko siedzi bardzo szeroko...

Dopytam się jej dzisiaj na pływalni czy lekarz miał jakieś "ale" do noszenia chusty przy problemach z bioderkami małej!!!
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    :) pewnie, ja tez nie wiedzialam,tylko czytajac ksiazke o w/w tytule to przeczytałam.
    str.130 co nie co o rozwoju dziecka: "choc chusta obok rak jest najbezpieczniejszym sposobem transportu malego dziecka jest kilka wyjatkow kiedy chust mozemy uzywac tylko po konsultacji ze specjalista lub w ogole nie. warto sie wstrzymac z wlozeniem do chusty dzieci ktore swoimi cechami odbiegaja znacznie od normy (waga wzrost). kiedy maluchy maja problemy rozwojowe, dysplazje stawu biodrowego lub silne asymetryczne nawyki ruchu i ciala, sa wiotkie, choruja na refluks zoladkowo-przelykowy, wrodzona lamliwosc kosci- wtedy tylko lekarz moze zadecydowac czy wolno nam nosic malucha w chuscie."
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    fmartunia rozmawiałam ze znajomą... pomimo tego, że jej pociecha miała problemy z jednym bioderkiem może nosić ją w chuście ale pod warunkiem, że nóżki tzn kolanka podciąga jej na wysokość pupy i mocno rozstawia!!!! i w takiej pozycji ją nosi!!!
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    u mnie na szkole rodzenia była mowa o chustach i że te Bebelulu najlepsze. Polecały też panie wybrać się do sklepu z chustami i spróbować włożyć dziecko,bo często maluchy nie chcą być noszone w chuście
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
    • CommentTimeJun 9th 2008
     permalink
    Ja mam juste infant i jest beznadziejna. Tearz jak kupowałabym to tylko chuste do wiazania. jak male dziecko jeszcze mozna bylo jakos nozuc w kolysce to starsze niezbyt.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja terazwykorzystalam te chuste premaxx (parenascie postow temu wrzucalam foty) - fajna sprawa ale nie na dlugi i nie przy takiej temperaturze jak teraz. Krzysiowi sie podobalo i nie protestowal, mega ciezko nie bylo ale za to straaaaaasznie goraco
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    harpijko bebelulu laski chwaliły kiedy ich dzieci były małe bo obie siostry mają pociechy w odstępie 2,5 miesiąca więc sobie pożyczały... mówiły tylko, że dziecko małe strasznie przygniecione w niej... jak w kokonie i jednak znajoma woli tę wiązaną ...

Wg mnie dobrze byłby mieć od kogoś pożyczyć aby sprawdzić, która jest lepsza.... Ja nie używałam bo nie widziałam potrzeby!!!
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Chusta też nie dla mnie - nawet jakbym miała jedno dziecko :P
    Jakoś mnie ten wynalazek nie ujął ...
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    Stokrotko - Zapytaj o chusty Wonke - ona jest bardzo dobrze zaznajomiona z tematem - sama ma taką 4,5 metrową wiązaną i planuje też zakupić inne :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 10th 2008
     permalink
    potrzebuje Waszej pomocy co do łóżeczka turystycznego - które się u Was sprawdziło najlepiej??? jakiej firmy i czy któraś z Was ma chicco albo hucka ???
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeJun 10th 2008 zmieniony
     permalink
    aukcje milkaa1 - podaję linka bo ciuszki są niewiarygodnie tanie - body nawet za 4 zł. :shocked: Zamówiłam ale czekam na przesyłkę, jak dotrze to napiszę jak z jakością chociaż sądząc po komentarzach powinno być ok.

Były fajne pajacyki ale widzę, że już nie ma, może jeszcze wystawi.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma szperaczu :) faktycznie super tanio... body na ramiaczka po 5zl szok.. u nas najaniej 15zl za takie... ceny iscie biedronkowskie, ciekawe jak bedzie z jakoscia... a swoja droga a propos biedronki - nowy rzut bodziakow byl juz ze slabszej gatunkowo bawelny
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Fajne te ciuszki ale małe rozmiarówki!!! szkoda bo te na ramiączkach ładnie wyglądają!!!

Dzisiaj w H M widziałam body na wzór koszulki typu polo czy nawet koszuli eleganckiej - białe :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    H&M ma fajne rzeczy ale niektore kiepskie jakosciowo bo jakis elastik czy cos takiego dodaja (tak na czuja bez czytania metek)
    podobaja mi sie dzieckowe rzeczy w BHS i C&A ale ceny juz mniej
    Teraz Krzysko ma body na ramiaczka z Coccodrillo i sa swietne gatunkowo... dziewczece tez byly super - cena ok 18zl
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    C A ma fajne śpiochy gatunkowo i rosną razem z moim dzieckiem mogę powiedzieć hi hi hi

H M nie narzekam na żadne ciuszki nic się z nimi nie dzieje jak do tej pory
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 10th 2008 zmieniony
     permalink
    Lady a odnosnie lozeczka to ja niezmiennie polecam graco.
    kolezanka teraz kupowala w komisie haucka za niecale 60zl, nie wiem jak sie sprawdza bo wlasnie sa na wakacjach od poniedzialku :) cos takiego z niebieska obramowka

ds
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja te HM co mam to tez ok. dotykalam na wyprzedazy takich dla ciut starszych dzieci bo szukam prezentu dla chrzesniaczki ale wlasnei mialy jakas taka dziwna domieszke... CA super body na ramiaczka maja po 9zl ... nie moge odzalowac ze tylko 1szt wzielam
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania właśnie to łóżeczko mam w obserwowanych za 100 złotych nowe ... identyczne
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Graco ma ceny powalające nie mogę doszukać się na allegro tanich
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to fakt ceny maja wysokie, u nas sie sprawdzilo wielokrotnie i na wyjazdach przy malej Gabrysi i jak sis przylatuje ze stanow no i przy Krzysiu... stoi sobie w torbie zlozone u moich rodzicow i jak szlismy ich odwiedzic to myk myk i lozeczko rozlozone.
    nasze jest takie

ds
  1.  permalink
    A ja na wakacyjne wyjazdy kupiłabym chyba najtansze. Co innego gdy uzywa sie takiego łóżeczka na codzień- ale na kilka nocy... chyba kasy szkoda....
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    aga pochwalisz się jakie kupiłaś ??? dno jest wytrzymałe ??? Julka nie jest z tych lekkich dzieci stąd też moje obawy czy wytrzyma takie gdzie pisze do 14 kg
  2.  permalink
    kasia- KUPIŁABYM :)

Nie kupiłam jak dotad żadnego - nie wiem czy pojedziemy na wakacje. Chcemy kupic dom, więc trzeba zacisnac pasa.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ha ha ha doczytałam OK

te z chicco co Ania powyżej wkleiła jest najtańsze !!! 100 da się przeżyć :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady wkleilam hauck'a :P a co do ceny to jest dziwnie tania - 99zl i duzo sztuk na sprzedaz a na innej aukcji cena znaaacznie wyzsza.. ciekawe czy to nie jakis przekret...
  3.  permalink
    No 100 to rzeczywiscie przyzwoita cena- nie mam zupełnie rozeznania w tym temacie :)

A moze warto pozyczyć od kogoś ? A stówę przehulac?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania hi hi hi ale kręcę ze słowami dzisiaj :) chyba pora łóżkowa
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aga właśnie miał mi kuzyn pożyczyć ale okazało się, że od jego żony siostra coś z nim zrobiła i nie ma.... poza tym nie mam na tę chwilę od kogo.... też bym wolała a tę kasę przeznaczyć np na zabawki dla małej
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ostatecznie z chicco takie za 155 kupię
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady sprawdz jeszcze w komisie... moze taniej bedzie.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania z niewiadomego źródła nie kupię... nawet M nie pozwoli!!! nie łóżeczko!!!
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    A my mamy to łóżeczko turystyczne-kojec baby ono

http://www.allegro.pl/item374948786_lozeczka_kojce_baby_ono_bomba_cenowa_.html

w mieszkaniu u siebie mamy drewniane łóżeczko, ale jak jeżdzimy do rodziców to tam mamy turystyczne, no bo i na wyjazdy się przyda:))

znajomi sobie bardzo chwalą to łóżeczko no i cena przystępna;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Beata znajomi sobie chwalą a Wy nie ???
  4.  permalink
    Beaty dzidzius ma niespełna 3 tygodnie, więc chyba nie podróżuje zbyt często ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jak sie nie myle to Harpijka ma tez babyono...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    oglądam jeszcze takie HAUCK

HAUCK
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeJun 11th 2008 zmieniony
     permalink
    Lady muszę przyznać, że masz milion pomysłów na raz - miałaś zakupić pchacza dla Malej a zastanawiasz się już nad Szczeniakiem uczniakiem i łóżeczkiem turystycznym :P Ja ostatnio sprzedałam łóżeczko mogłaś wołać dogadałybyśmy się ...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 11th 2008
     permalink
    Izunia łóżeczku będzie kupione bo muszę ale to nie zabawka ....
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 11th 2008
     permalink
    Szczeniaczka dzisiaj Julci pokazałam i bardzo była nim zachwycona .... a pchacz dalej w opcji!!!
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.