stokrotko właśnie po tym jak CI napisałam podjechał znajomy zatankować czyszczarkę uliczną i podeszła jego żona z córką właśnie w tej chuście - fajnie to wyglądało ale mała zapakowana była po uszy - w takie ciepło bałabym się o przegrzanie :)) ale suuuper sprawa
Kurcze ciekawa ta chusta. Poczytałam sobie o niej na chustomania.pl i coraz bardziej mi się podoba. Może najpierw sobie uszyję coś takiego na próbę... bo to drogie nieco... a jak Tomkowi się nie spodoba to pieniądze w błoto...
Stokrotko pamietaj ze wszelkie przypadlosci zwiazane z np. biodrami sa przeciwskazaniem do stosowania chust. niech pediatra sprawdzi najpierw czy wszystko okej z malenstwem. bylas juz u lekarza?
fmartunia mała znajomych miała problem z biodrami. Od urodzenia do chyba 2 miesięcy była pieluchowana. Dziewczyna to córka najlepszej ( obecnie nie żyjącej ) pediatry z mojego miasta. Dziecko jest pod dobrą opieką medyczną ze wzgląd na znajomość! Sądzę, że by jej powiedzieli!
mozliwe ladybird. ja to tylko przeczytalam w ksiazce "co nie co o rozwoju dziecka" i tak wlasnie bylo to przeciwskazaniem.co wydaje sie dosc logiczne bo przy dyspalazjach trzeba miec nozki szeroko, a chusta je krepuje
:) pewnie, ja tez nie wiedzialam,tylko czytajac ksiazke o w/w tytule to przeczytałam. str.130 co nie co o rozwoju dziecka: "choc chusta obok rak jest najbezpieczniejszym sposobem transportu malego dziecka jest kilka wyjatkow kiedy chust mozemy uzywac tylko po konsultacji ze specjalista lub w ogole nie. warto sie wstrzymac z wlozeniem do chusty dzieci ktore swoimi cechami odbiegaja znacznie od normy (waga wzrost). kiedy maluchy maja problemy rozwojowe, dysplazje stawu biodrowego lub silne asymetryczne nawyki ruchu i ciala, sa wiotkie, choruja na refluks zoladkowo-przelykowy, wrodzona lamliwosc kosci- wtedy tylko lekarz moze zadecydowac czy wolno nam nosic malucha w chuscie."
fmartunia rozmawiałam ze znajomą... pomimo tego, że jej pociecha miała problemy z jednym bioderkiem może nosić ją w chuście ale pod warunkiem, że nóżki tzn kolanka podciąga jej na wysokość pupy i mocno rozstawia!!!! i w takiej pozycji ją nosi!!!
u mnie na szkole rodzenia była mowa o chustach i że te Bebelulu najlepsze. Polecały też panie wybrać się do sklepu z chustami i spróbować włożyć dziecko,bo często maluchy nie chcą być noszone w chuście
Ja mam juste infant i jest beznadziejna. Tearz jak kupowałabym to tylko chuste do wiazania. jak male dziecko jeszcze mozna bylo jakos nozuc w kolysce to starsze niezbyt.
ja terazwykorzystalam te chuste premaxx (parenascie postow temu wrzucalam foty) - fajna sprawa ale nie na dlugi i nie przy takiej temperaturze jak teraz. Krzysiowi sie podobalo i nie protestowal, mega ciezko nie bylo ale za to straaaaaasznie goraco
harpijko bebelulu laski chwaliły kiedy ich dzieci były małe bo obie siostry mają pociechy w odstępie 2,5 miesiąca więc sobie pożyczały... mówiły tylko, że dziecko małe strasznie przygniecione w niej... jak w kokonie i jednak znajoma woli tę wiązaną ...
Wg mnie dobrze byłby mieć od kogoś pożyczyć aby sprawdzić, która jest lepsza.... Ja nie używałam bo nie widziałam potrzeby!!!
potrzebuje Waszej pomocy co do łóżeczka turystycznego - które się u Was sprawdziło najlepiej??? jakiej firmy i czy któraś z Was ma chicco albo hucka ???
aukcje milkaa1 - podaję linka bo ciuszki są niewiarygodnie tanie - body nawet za 4 zł. Zamówiłam ale czekam na przesyłkę, jak dotrze to napiszę jak z jakością chociaż sądząc po komentarzach powinno być ok.
Były fajne pajacyki ale widzę, że już nie ma, może jeszcze wystawi.
Jemma szperaczu :) faktycznie super tanio... body na ramiaczka po 5zl szok.. u nas najaniej 15zl za takie... ceny iscie biedronkowskie, ciekawe jak bedzie z jakoscia... a swoja droga a propos biedronki - nowy rzut bodziakow byl juz ze slabszej gatunkowo bawelny
H&M ma fajne rzeczy ale niektore kiepskie jakosciowo bo jakis elastik czy cos takiego dodaja (tak na czuja bez czytania metek) podobaja mi sie dzieckowe rzeczy w BHS i C&A ale ceny juz mniej Teraz Krzysko ma body na ramiaczka z Coccodrillo i sa swietne gatunkowo... dziewczece tez byly super - cena ok 18zl
Lady a odnosnie lozeczka to ja niezmiennie polecam graco. kolezanka teraz kupowala w komisie haucka za niecale 60zl, nie wiem jak sie sprawdza bo wlasnie sa na wakacjach od poniedzialku :) cos takiego z niebieska obramowka
ja te HM co mam to tez ok. dotykalam na wyprzedazy takich dla ciut starszych dzieci bo szukam prezentu dla chrzesniaczki ale wlasnei mialy jakas taka dziwna domieszke... CA super body na ramiaczka maja po 9zl ... nie moge odzalowac ze tylko 1szt wzielam
to fakt ceny maja wysokie, u nas sie sprawdzilo wielokrotnie i na wyjazdach przy malej Gabrysi i jak sis przylatuje ze stanow no i przy Krzysiu... stoi sobie w torbie zlozone u moich rodzicow i jak szlismy ich odwiedzic to myk myk i lozeczko rozlozone. nasze jest takie
aga pochwalisz się jakie kupiłaś ??? dno jest wytrzymałe ??? Julka nie jest z tych lekkich dzieci stąd też moje obawy czy wytrzyma takie gdzie pisze do 14 kg
Lady wkleilam hauck'a :P a co do ceny to jest dziwnie tania - 99zl i duzo sztuk na sprzedaz a na innej aukcji cena znaaacznie wyzsza.. ciekawe czy to nie jakis przekret...
Aga właśnie miał mi kuzyn pożyczyć ale okazało się, że od jego żony siostra coś z nim zrobiła i nie ma.... poza tym nie mam na tę chwilę od kogo.... też bym wolała a tę kasę przeznaczyć np na zabawki dla małej
Lady muszę przyznać, że masz milion pomysłów na raz - miałaś zakupić pchacza dla Malej a zastanawiasz się już nad Szczeniakiem uczniakiem i łóżeczkiem turystycznym :P Ja ostatnio sprzedałam łóżeczko mogłaś wołać dogadałybyśmy się ...