Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeJun 13th 2008
     permalink
    cudo ;) ktoras chce zasponsorowac ??:D

--
  1.  permalink
    cudna posciel
    ja wogóle kupiłam za mała wanienke i kąpałam w niej do 3 mca apotem sie przeniosłam do duzej wanny.
    teraz kąpie go na tym misiu z gąbki ale trzeba uwazać bo on odbiera ciepło i dziecku moze sie szybko chlodno zrobic i na dodatek trzeba go wyparzać wiadomo gąbka=bakterie.ale dla mnie to duza wygoda bo mały sobie lezy i fika nogami a ja mam wolne dwie rece i go myje.Potem na pralce mam gruby recznik zawijam łobuza i myk myk do pokoju na kołderke tam na golaska pod nią i sie troche zawsz przytulamy a potem kremowanie i ubieranie.
    --
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    super ta pościel mam taką, musiałam skrócić 10cm z długosci bo mam kołderkę 120x90 a to jest 130x90, zapłaciłam 44,- na allegro..dzięki dziewczyny, no cos muszę pomysleć....w pokoju odpada mam na pietrze z dołu musiałabym nieść wanienkę z wodą...a myć w łazience i w ręczniku leciec na góre odpada za duży przeciag
    p.s. wstawiłabym suwaczek ale nie mam pojęcia jak to zrobić bo rzadko zaglądałam na forum :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    kiedyś dziewczyny kupowały kółko do kąpieli a Ja dzisiaj takie świetne znalazłam
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    kfiatuszku szkoda, ze nie z flaneli bo Ja muszę kupić i szukam i szuuukam i nie mogę znaleźć
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady tak tak ogladalam to kolko tylko cena tez jest swietna :P

a posciel flanelowa chcesz kupic dla JUlki na lato???
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania jadę na mazury a tam mało kiedy w domu wieczorem jest ciepło!!!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 13th 2008 zmieniony
     permalink
    a to w ramach zestawu jaki Ania pokazywała ... tommee Tippe ma też ładniutkie
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    albo temo bidon
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to na przekaski ogladalam w sklepie ale ciezko moim zdaniem to "dzialalo" w kazdym badz razie maluch sam sie nie obsluzy
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady my w zelszym roku z 2 miesiecznym Krzysiem bylismy kilka dni w domu nad samym jeziorem i maly spal pod bawelniana narzutka tylko... moze to kwestia domu ale u mojej sis to predzej sie rozbierzesz niz ubierzesz :P
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania tam jest inaczej... nie pamiętam abym musiała się odkrywać a wręcz przeciwnie... mury z cegły trzymają chłód :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    bidon też fajny

•  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady dom sis tez jest z cegly ale w srodku caly w drewnie... widac drewno zatrzymuje cieplo...

a bidony wszelkiego typu polecam... Krzychu nauczyl sie tak zasysac ze jak puszcza slomke to wydaje smieszne dzwieki i on ma z tego mega radoche i co jakis czas specjalnie pociaga i czeka czy mu 'zaswiszcze'
    tyle ze warto kupic taki gdzie idzie pstryknieciem schowac slomke. wtedy dziecko bezpiecznie moze nim tarmosic i nawet rzucac a do buzi slomke czysta dostanie
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania mam 4 kubki niekapki i z żadnego Julcia nie chce pić.... kiedyś napiła się przez słomkę ale nie myślałam o takim kubku

Co możesz polecić ???
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ciekawe jaki ten będzie z NUBY
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    z nuby sobie zamówię bo są fajne
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ja też muszę dorwać taki ze słomką :D
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    mi się te przedostanie podobają i ten z prawej( jak się patrzy ) drugi hi hi hi
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady ja mam te co wklejalam z munchkina, te z nuby wygladaja podobnie jedynie slomka znacznie krotsza
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    aha munchiny sa w wersji niekapka ale te nuby chyba tez :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania nie mam pojęcia ale tam jest biedronka hi hi hi do kolekcji bo fajna :)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Hhehehe wiedziałam, ze gdzieś musi być dronka :D
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 14th 2008
     permalink
    łóżeczko już zamówione - z HAUCKA - czerwone.... i jednocześnie zapłacone .... po wakacjach zdam relację czy się sprawdziło :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia hi hi hi ale cicho :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    wyderko taki kojec będzie miała Julcia
    •  
      CommentAuthorwydra86
     permalink
    oooo ładny podoba mi się. A zamawiałaś z allegro i jeśli mogę spytać to ile za niego dałaś albo masz może jakiegoś linka do takiego typu
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izuania ja kupilam okulary Krzysiowi w H&M, w C&A tez maja super i cenowo ok 15zl a na glwoce dobrze siedza ;)
    ogolnie to nie jestem za tym by takie maluchy nosily okulary ale Krzysko dostal swoje tak dla "picu" coby do zdjec popozowal. na codzien leza na polce :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania ale czasami nie tyle aby dobrze siedziały na głowce ale również powinny dobrze chronicz oczy.... te podróbki tylko szkodzą....
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady z tego co czytalam do 2 roku zycia dzieci nie powinny nosic w ogole okularow p/slonecznych. te z HM mialy filtr UV...
    zreszta tak jak pisalam - Krzysko dostal okulary tak do zrobienia kilku fot... poza tym ja na swoje okulary na lato tyle nie wydaje (bo srednio 3szt latem mi ida - gubie lub depcze) a co tu mowic o takim wydatku dla dziecka :P
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Wyderko LOZECZKO TURYSTYCZNE HAUCK zobacz sobie ona sprzedaje więcej tych łóżeczek
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania nie wierzę w te tanie okulary i zawartość ich filtrów... Kupuję tylko w sklepach okulistycznych!!!
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
    • CommentTimeJun 16th 2008
     permalink
    dziewczyny a co myślicie o tych wanienkach??
    http://www.allegro.pl/item381914026_okbaby_wanienka_onda_termometr_korek_wsk_wody.html
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Agnes pytasz co myślimy - ja odpowiem co ja myślę -> strata kasy... Owszem fajna i bajerancka ale wg mnie mało praktyczna - już lepiej kupić zwykłą wanienkę + foczkę do niej a dla półroczniaka krzesełko do kompieli jakie mają dziewczyny. Ta wanienka jest krótka (tak wygląda) i tak naprawdę nie położysz w niej na prosto dzieciaka - ta foczka fotelik nie jest wyjmowany a ja osobiście nie wyobrażam sobie mycia głowy maluchowi który siedzi - by dokładnie spłukać szampon (mydło) musisz lekko położyć szkraba a ja tam nie widzę takiej możliwości
    dla maleństwa "ujdzie"
    http://www.cwp.nazwa.pl/images/akcesoria/do_kapieli/onda_0-6.jpg
    Ale wersja do roku jak dla mnie odpada
    http://www.cwp.nazwa.pl/images/akcesoria/do_kapieli/onda_6-12.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Agness mam to samo zdanie co And z tym, że jestem przeciwniczką wkładki typu foczka i wg mnie znacznie lepszy jest wkład w postaci specjalnej w tym celu gąbki... dziecko nie ślizga się, nie ma skrępowanych ruchów i leży ładnie we wodzie na mięciutkiej i przyjemnej w miarę gąbce!!!
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ja też popieram dużą zwykłą wanienkę metrową i gabkę - takz kolorową w kształcie np. misia - super sprawa!
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    nie jestem za tym bo dziecko nie jest zanurzone we wodzie

o czymś takim napisałam
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Przy Ani miałam wanienkę plastikową używałam ja długo (już chodziła a jeszcze ją w niej myłam) przy kubie używałam dopóki nie zaczął siedzieć, przy Gabi może m-c, potem myłam ją w umywalce a jak zaczęła z niej wystawać to w wannie... Dla Weroniki owszem wanienkę mam ale nie użyłam ani razu - najpierw w umywalce a potem w dużej wannie... Teraz pewnie też nawet nie wyjmę wanienki :tooth: zagraca mi tylko miejsce, umywalka ma ponad 60cm wiec spokojnie służy za wanienkę
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    my mielismy i foczke i gabke - gabke uzywalismy przez pierwsze 4miesiace w wanience a pozniej jak zaczelismy Krzysia kapac w duzej wannie to foczka byla jak znalazl. dopoki nie siedzial sam stabilnie korzystalismy z foczki tyle ze zawsze wlewalismy duuuuzo wody
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    no właśnie Ania trzeba dużo wody wlewać i to jest przechlapane.... poza tym Julcia bała się np foczki a na gąbce czuła się bardzo pewnie czy to w wanience czy też pod prysznicem w głębokim brodziku jak była kąpana!!!

Wanienkę miałam taką - nie jest ona duża ale większej nie potrzebowałam ze względu na kabinę ( większa by nie weszła )
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    super, dzieki za rady a te fisher price co są z regulowaną wkładką?
    [url=http://imageshack.us][img=http://img79.imageshack.us/img79/9290/rfwantg0.jpg][/url]
    [url=http://g.imageshack.us/g.php?h=79&i=rfwantg0.jpg][img=http://img79.imageshack.us/img79/9290/rfwantg0.f11531b7b4.jpg][/url]
    --
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    o matko sorki dziewczyny ale nie umiem wklejać tu zdjęć...wyślę linkhttp://www.allegro.pl/item377231118_fisher_price_wanienka_rainforest_nowosc_wys_12h.html
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    WANIENKA POKAZANA PRZEZ AGNESS

•  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Agnes najprościej najechać na obrazek i kliknąć na niego prawym przyciskiem myszy a tam wybrać kopiuj adres obrazka
    Tutaj pozostaje Ci jedynie nad tym okienkiem co piszesz nacisnąć ADRES OBRAZKA I tam wkleić ten skopiowany adres i gotowe
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    uwaga próba :)
    --
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    no nic jakoś poczytam w wolnej chwili moze się uda jak to zrobić bo suwaczek też bym chciała dodać :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Agnes nie znam takich "wynalazków" i nic o niech nie umiem powiedzieć :sad: ja jestem raczej tradycjonalistką i uważam ze szkoda kasy na gadżety które można zastąpić innymi również super i wartościowymi rzeczami a kasę przeznaczyc na coś innego
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
    • CommentTimeJun 16th 2008 zmieniony
     permalink
    popieram And w całej rozciągłości

a ja mam foczkę i jestem bardzo zadowolona, Kamil miał 1,5 miesiąca jak zaczęliśmy go na niej kąpać i jemu to odpowiadało i nam, bo mały się pewniej czuje, a nam wygodniej. Póki co kąpiemy go w wanience i z foczką, do wanny przejdziemy jak będzie siedział i wtedy krzesełko. Gąbka się u nas nie sprawdziła, może mieliśmy jakąś nietrafioną, ale wciągała całą wodę i jakoś niewygodnie było. Do tego ja jestem przeciwniczka gąbek ze względu na bakterie
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.