Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 16th 2008
     permalink
    harpijko gąbka wciąga wodę ale to kwestia jej dpowiedniego nalania a przy foczce dużo wody wg mnie się marnuje aby dziecko było zanurzone w niej...
    Gąbkę wystarczy ładnie zawinąć do wyciśnięcia a potem tylko położyć np na baterii prysznicowej i jest OK -szybko wysycha...
    Nie uciekajmy przed bakteriami tego typu bo gorsze nas dopadają :))
  1.  permalink
    Ja hanie tez długo kapałam na gabce- zuzylismy ich chyba z 7. Foka wg mnie to porażka totalna- twarda, zimna a przylepce tylko udają,ze trzymają się podłoza. Za to baaardzo polecam krzesełko kąpielowe OK Baby( to dla starszych dzieci) Chociaz Hania jest już duza i siedzi pewnie wciaz go uzywamy- nie trzeba trzymac malucha i stresowac się,że się poslizgnie.
  2.  permalink
    A wanienka która pokazała Agness bardzo mi się podoba. Wydaje się byc wygodna do kapania noworodka. Stówa to nie az takie wielkie pieniądze- a chyba komfort niezły.
  3.  permalink
    ja własnie też czekam az mały zacznie pewnie siedziec i kupie jakies takie kółko czy krzesełko do kąpania,narazie używamy gąbki.i robie tak jak Lady mówi -porzadnie wykręcam i zostawiam do wyschniecie tylko co którys dzien polewam ją wrzątkiem.Zużywa sie dosyć szybko niestety ale to nie jest droga sprawa
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 17th 2008
     permalink
    Przyszło mi łóżeczko HAUCK - już po pierwszej próbie jest rozłożenia i złożenia i jest suuuper.... cieszę się, że w porównaniu z tymi co oglądałam w sklepie jest stabilne jak na taką kasę no i dno - jest może i ciężkie bo wypełnione deskami ale proste nie zapada się i nie trzeba niczym wykładać dodatkowo aby je ustabilizować i super ten bok odpinany bo podłoga dość niska więc dziecko sobie krzywdy nie zrobi wychodząc.....
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Dwaj fotki swoje z Julcikiem w roli głównej :D
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izuna z tego jak w łóżeczku siedziała nie mam....
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady dno wypelnione deskami??? moze to jakis plastik czy dykta ale zeby deski?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania twarde i ciężki to dno jest z możliwością złożenia ale w środku są wg mnie deseczki.... dykta chyba by tego nie wytrzymała ciężaru kiedy dziecko stoi !!!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 18th 2008
     permalink
    a to nowy kojec na wakacje Julci
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    Fajne to łożeczko a z tą biedroną to rewelka :)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Agness podejrzewam, że ta biedrona to nie w zestawie z łóżeczkiem :D
    Lady jak to jest - no chyba, że się mylę - Julcia chyba zachwycona z nowego nabytku :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia hmmm Julcia nie wiem ... Ja na pierwszy rzut oka tak a okaże się po wakacjach czy Julcia i mama zachwycone z kojca :))
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    wiem,wiem że to nie zestaw ale super dobrana :) fajniutko ;)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Agness dokładnie mi też się podoba ta biedrona i ta obgryzająca łóżeczko szczególnie :D
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 19th 2008
     permalink
    Biedronka ta którą tam widzicie - pluszak zapoczątkowała mojego nicka 8 la temu :))
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
    • CommentTimeJun 19th 2008
     permalink
    BIEDRONKA Z TRADYCJAMI :)
    --
  4.  permalink
    dziewczyny co mi radzicie wziąść za wózek nad to Morze? bo juz zgłupiałam.Lepiej Coneco czy Chicco? co byscie wzięły bo to bedzi emój pierwszy wyjazd i nie wiem który bardziej by sie sprawdził.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 22nd 2008
     permalink
    Ciacho my mielismy ze soba bartatine no i ledwo szlo po plazy jechac wiec nawet nie chce myslec jakby to bylo przy podwojnych malych kolkach... a wlasciwie wiem jakby bylo bo widzialam jak sobie rodzice inni musieli radzic - wozek pod pache dziecko pod druga i dopiero jak sie ulokowali to go mogli postawic :confused:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja jednak biorę chicco niz ten stary na pompowanych - duuuuuża oszczędnośc miesjca a na plażę ten kawałek po piasku M z małym a ja pcham wózek ze wszystkimi naszymi rzeczami :wink:
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Ja jednak chyba wezmę bartatinę. jeszcze sie zasanawiamy, bo dużo miejsca zajmuje i po restauracjach czy sklepach lepiej by było jezdzic chicco, ale po lasach i plaży lepiej duże kółka. My mamy jeszcze czas, wiec zobaczymy co wy wezmiecie i jak sie to sprawdziło.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 22nd 2008 zmieniony
     permalink
    100krociu my mimo ze mielismy bartatine to miejscami moglismy tylko pomarzyc o jechaniu po plazy i po prostu trzeba bylo ciagnac za soba wozek na tylnych kolach... spacer brzegiem juz normalnie ale tam piasek byl ciut bardziej "ubity"
  5.  permalink
    a ja to chcialabym miec takie dylematy....:) :P
    --
  6.  permalink
    widzialyscie wózek-parasolkę, która bedzie od jutra w biedronce? 49 zł- byłam w szoku:shocked:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    one juz chyba kiedys byly a przynajmniej cos tak mi sie kojarzy

ds
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJun 23rd 2008
     permalink
    Tego typu parasolkę (chyba hauck) miałam dla Ani - jej największy plus to była waga - lekki jak piórko :) Minusów niestety miał wiele więcej - maleńkie kółka, siedzisko pod pupą nie usztywniane tak samo jak oparcie i jak krzywo siedziała przeszkadzały jej rurki no i nie można położyć dziecia. Ale do marketu i bagażnika nawet super
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeJun 23rd 2008 zmieniony
     permalink
    ja wlasnie szukam tego typu parasolki na szybkie wypady za niedlugo na spacerki tez bo Kacper to juz chodzi po dworku no i dla mnie super bo lekkie moge zalozyc na plecy i wogole :) no ale tej z biedronki bym nie kupila bo jest starsznie niska widzialam kiedys goscia co szedl z takim wozkiem i normalnie musial sie schylac a nie byl jakis super wysoki :P no i chce taka z rochylanym choc troche oparciem bo choc maly nie spi na spacerach to czasem sie zdazy i juz lepiej jak ma choc troszke rozchylone ;) ma ktos moze jakies propozycje ??:) mozna odpisac na wozkach bo tam to w zasadzie trzeba bylo zadac to pytanie ale skoro zaczeliscie o tym wozku tu to pisze tu :D

a skoro jeszcze mwa o tym wozku w biedronce to zobaczcie sobie ta aukcje ;) a zwlaszcza obrazek :) dziwnie znajomy ;) niezle ludzie zarabiaja :)

http://www.allegro.pl/item384065765__spacerowka_wozek_dzieciecy_lekki_.html
    --
  7.  permalink
    kfiatuszek szoooooook czego to juz ludzie nie zrobia dla pieniedzy...
    --
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    dobre z tym linkiem a jak widać przeróbkę ceny.....ludzie są niemożliwi...jedno trafimy taniej a drugie drożej
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 23rd 2008 zmieniony
     permalink
    podobnie jest z ubrankami z babycode z biedronki - pajace welurowe byly po jakies 5zl drozej. zreszta nie tylko w biedronce wykupuja i na allegro handluja... body czy pajce TESCO (a w tym i seria disney'a) sa na allegro sprzedawane conajmniej o 1/3drozej
    zreszta jak sie przyjrzec aukcjom tego sprzedajacego to rzecz biedronkowskich ma znacznie wiecej z podobna przebitka :confused:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    a niech tam sobie handluje kazdy musi jakos zarabiac ale przesada jest ta zmieniona reklama z biedronki .. szczyt beszczelnosci normalnie :P
    --
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
    • CommentTimeJun 25th 2008
     permalink
    no ja właśnie się nabrałam na allegro na kocyk, kupowałam ciuszki Cherokee i był kocyk za 35,- bawełniany wydawał się tani..jest śliczny ale w tesco kosztuje 28,- więc różnica jest zwłaszcza ze jeszcze przesyłka dochodzi
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJun 27th 2008
     permalink
    Mnie to nie dziwi że są ludzie którzy zarabiają na rzeczach kupionych taniej w markecie. Nawet u nas na ryneczku czasami widziałam rzeczy z promocji w Tesco sprzedawane po cenie ciut droższej niż bez promocji :)

Po porządnym przeglądzie i segregacji rzeczy jakie mam po Weronice dzięki "prezencie od Cioci" dla Maluszka brakuje mi tylko pościeli, ale to nie jest wielki problem bo przecież możemy w poszewkę włożyć ciepły kocyk na początek, no i mam jeszcze 2 rożki po Weronice. Część głęboka wózka (gondola) jest wyprana i spakowana w worki. Śpiwór od Jedo będzie dla Weroniki na zimę a Maluszek dostanie w spadku worek w którym jeździła Iśka. Zostają mi kosmetyki i chemia dla Bobasa ale o tym będę myśleć od października.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And no to jednym slowem masz wszystko bo kosmetyki to przeciez i tak przy Weronice uzywasz wiec nie ma potrzeby kupowania oddzielnych...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu nie do końca :) Weroni z części noworodkowych kosmetyków już nie korzysta. Ale wiadomo "od biedy" możemy użyć zamiast Top tu Tou J&J mydełka Hippa który też jest super, czy szamponu J&J oliwki zaczęłam używać też Hipp (bardzo mi podpasowala bo się nie "klei") To czego nam brakuje to są wszystko małe pierdołki które nawet w aptece przyszpitalnej kupimy :) Pampersiki to już też od listopada zacznę "magazynować" Wiec ogólnie luzik :)
    To co najważniejsze - wózek, miejsce do spania (jako mebel nie kawałek podłogi pod niego) mam i całą ubrankową wyprawkę - Więc teraz pozostaje czekać do zimy :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no wiesz ANd ja nie uwazam ze uzycie ktoregokolwiek z wymienionych kosmetykow byloby OD BIEDY
    przeciez to sa rzeczy od 1 dni zycia wiec w czym problem?? uwazam ze to zbedne wyrzucanie kasy takie rozdzielanie - Gabrysia i Krzys uzywaja tego samego mydla, plynu do kapieli i szamponu a dzieli ich 5lat
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu dla noworodka używałam J&J i nigdy nic się po nim nie działo. Hippa aż tak nie znam bo zaczęłam go używać ciut później (mała miała ponad 3m) oliwka od początku mi się podobała (nie nawidzę jak oliwka się klei i zostaje na skórze taka tłusta powłoka) a mydełko kupiłam bo było w bardzo miłej promocji. Szampon dla maluchów kupuje J&J w najwiekszych butelkach bo to mi się najbardziej opłaca finansowo... Nie wiem czy będą to odpowiednie kosmetyki dla Maluszka.
    Tyle że ja nie widzę problemu bo po prostu przy następnej czy jeszcze kolejnej butelce kupię zamiast hipp J&J - nie będę rozdzielać aż tak bo na to mnie nie stać tylko Weroni wróci na chwilę do "pierwszych" kosmetyków :) Kuba i Gabi myją sie zwykłym mydełkiem, tym samym co my (mydło w płynie staram sie kupować niemieckie bo uczciwie półlitrowy wkład uzupełniający kosztuje 3,5 a nas nie uczula) płyny czy mydła do kąpieli to różnie ale najczęściej też niemieckie, z artykułów typowo dzieciecych dla nich to jedynie szampon i pasta do zębów. Anka już stara baba więc dziecięce odpadają :)
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Własnie znalazłam na necie sandałki które zakupiłam Oliwce, więc się pochwalę, o takie:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Zakupiliśmy też jej taki dresik:

--
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ta firma - Mariquita - ma bardzo fajne rzeczy, tylko kurcze szkoda że dosyć drogie.
    Jak dla mnie buciki sa świetnie wykonane, dobrze usztywniona pięta w tych rozmiarach 19-23. A ciuszki super się noszą i piorą! Ceny u mnie troszke tańsze niż na stronce, ale jednak nie najtańsze>

MARIQUITA
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a czy jest w PL firma kosmetykòw dla dzieci MUSTELA,sama sie nimi myje taka delikatna...
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    ewa - jest MUSTELA! :bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Kupiłam dziś smoczki do butelki Avent 3przepływowe w Rossmanie za 9,99 - nie wiem jak u Was ale u mnie cena waha się od 14 zł w górę więc cena w Rossman naprawdę miła
    --
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    Ja też kupiłam właśnie z Musteli dla swojego synka, i cała ciążę używam kremu na rozstępy,mam też krem do biustu i zel na opuchnięte stopy-którego nie polecam bo drogi i wcale nie taka rewelacja...a bardzo jestem zadowolona z dax cosmetics z serii mam do stóp chłodzący-SUPER!!!!! a co do kosmetyków dla malucha to się okaze co się sprawdzi, wiem że do kąpieli polecają Oilatum emulsje ale jest droga ok 35,-
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    dziewczyny, mam 2 prośby:
    1. poszukuję dla Kamila jakiejś fajnej zabawki - albo takiej co sama jeździ po podłodze i najlepiej do tego gra i dziecko może sobie na nią patrzeć, albo taka co gra i światełka świecą - ale nie melodyjka przez 10 sekund, tylko on-off LUB tego samego typu zabawka (on-off), którą można postawić przed dzieckiem, zawiesić w łóżeczku
    2. musimy małemu zmienić materac, więc bardzo was proszę o rekomendację producenta, planuję kupić kokosowy, ale wysłucham chętnie opinii o innych rodzajach

Z góry wielkie dzięki
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Harpijko odnosnie pkt 1 zerknij w watku zabawkowym
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    IWA hmmm pokazałaś coś od Oliwki co jej kupiłaś a Ja tego nie widzę bo nic mi się nie otwiera !!!
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
    • CommentTimeJun 28th 2008
     permalink
    ja kupiłam materacyk lateksowo kokosowy i wydaje mi się porzadny
    http://www.allegro.pl/item373074379_373074379.html
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 29th 2008
     permalink
    widzialam w LIDLY super worki do spania - rozmiarowka od 50/56 do 80/86 niestety ceny nie widzialam ale jakosciowo bardzo fajne no i kolory pastelowe. byly tez pajace bez stopek i koszulki..
  8.  permalink
    Harpi- ja mam lateksowy materac - ogólnie to chyba jestem zadowolona :) Nie odkształca się itp no i jest bardzo gruby ( ma ze 20 cm napewno)Nie znam producenta- bo wywaliłam opakowanie.Guru zawitkowski bardzo polecał takie- ale ile jest w tym racji - nie wiem ;)
    Zapłaciłam cos ponad 2 stówy
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.