Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorharpijka
    • CommentTimeJul 2nd 2008
     permalink
    dzięki Aga, Agness też poleca lateksowy, więc chyba przy takowym zostaniemy. Zaraz poszukam czegoś na allegro.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w biedronce jest przecena rzeczy w koszach - dzieckowe sa po 4.99 - body 2packi, rampersy na krotki i rampersy na ramiaczka
    w lidlu za to widzialam promocje na ichniejsze pieluchy 21.99 - czy ktoras z was uzywa?? jak sa jakosciowo?
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    a ja widziałam w Carrefourze promocje na pampersy. Te duże paczki są po 44 zł, obniżka z 50, więc może i bez specjalnych rewelacji, ale jest też promocja na te wciągane (nie na rzepy) pieluchy pampersa i cena 44 zł z 60zł, więc jak ktoś używa, to chyba warto
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 4th 2008
     permalink
    skusilam sie na te pieluchy z LIDL'a - wychodzily po 44gr sztuka czyli zawsze taniej niz dada (60gr)
    dla mnie jakosciowo sa porownywalne a moze nawet delikatniejsze.

ds

w promocji tylko rozmiar maxi 7-18kg
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJul 4th 2008
     permalink
    ja te wlasnie pieluchy ,uzywam od poczatku,tu sa o wiele tansze,od innych...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJul 5th 2008
     permalink
    Ale bezsens... w moich Lidlach (są 2 koło mnie) nie ma takich pieluch i nigdy ich nie widziałam :( Czy to tylko zmiana opakowania?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And nie wiem bo u nas lidl jest od 2 tygodni :P

chociaz zadziwia mnie to ze np u was byly w biedronkach promocje na dada a u mnie nie. moze to zalezy od regionu?
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    u mnie też są te pieluchy i też w promocji, kupiłam sobie wczoraj i potwierdzam opinię Ani, są na prawdę ok, moim zdaniem lepsze niż Dada, bardziej miękkie i nie zwijają się między nóżkami - bardzo mi odpowiadają. Zobaczymy jak poradzą sobie z kupą
    --
    • CommentAuthorsaska25
     permalink
    Musimy już zmienić Oliwce fotelik samochodowy i nie mam pojęcia jaki warto kupić? możecie coś doradzić?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja poszlam za ciosem i jeszcze jedna paczke tych pieluch kupilam na zapas, jednak 8zeta piechota nie chodzi a i tak niedlugo trzeba byloby kupowac a promocja tylko do jutra... Harpi z Krzysiowa kupa radza sobie extra ale ona ma juz taka bardziej dorosla konsystencje :wink:

Saska - my mamy ramatti venus, cenowo ok 300zl
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Aniu, Kamil też ma bardziej dorosłą już, bo przecież on już je stałe posiłki, co gorsza, że zapach też jest bardziej dorosły ;))
    dziś tata Kamila przewijał kupę, ale nie krzyczał, że coś wypadło czy wypłynęło, więc chyba jest ok :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeJul 8th 2008 zmieniony
     permalink
    A ja mam pytanko odnośnie niani elektronicznej:))

Mogłybyście poleciś mi jakąś TANIĄ i dobrą (tzn. żeby było słychać dziecko a nie tylko szum)..niestety muszę się zaopatrzyć i wydać kaskę:(
    rodzice i teście mają piętrowy domek i jadąc z mała, muszę ciągle latać jak głupia, a tak bym słyszała co tam u niej nie budząc jej otwieraniem drzwi, no imogłabym cokolwiek zrobić w domu bez stresu o dziecko.
  1.  permalink
    hmmm ja mam nianie firmy TOMY nie wiem czy sa w polsce ale tutaj dalam za nia 2 funty na car bootcie...jestem z niej baaaardzo zadowolona...a jest wlaczona 24h na dobe...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 9th 2008 zmieniony
     permalink
    Beata przeszukaj watek - dziewczyny juz kiedys o tym pisaly

Edit - wpisujac w wyszukiwarce na forum "elektroniczna" od razu pojawia sie lista poruszonych tematow - w dziale wyprawkowym cofnij sie do 16 kwietnia 2008
    •  
      CommentAuthor100krocia
    • CommentTimeJul 9th 2008 zmieniony
     permalink
    ja mam angelcare z monitorem oddechu. Jest fajna, Nie ma cały czas nasłychu tylko załącza się jak jest jakiś dźwięk.
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeJul 9th 2008
     permalink
    Dziewczyny kupiłam chłopakom buciki do chodzenia - co się nachodziłam ... Maluchy mają małe stopy - rozmiar 18 BEFADO. Samodzielnie jeszcze nie chodzą niestety :shamed: - musimy czekać cierpliwie, ale w bucikach pomykają słodko za rączki :P

Takiego typu - brązowe i granatowe:
  2.  permalink
    mi się bardzo podobaja :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia moim zdaniem buty super :) ja jestem zwolenniczka befado bo sa tanie i wygodne
    Krzysko ma z befado rozm 20 a z deichmana 21 :)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga :D
    Ania no to super - moje chłopaki szczupłe nóżki i podbicie niskie - w tych bucikach jest możliwość dobrego zapięcia bucika - co by nie było za dużo luzu no i nie obcierały :D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Anie myślę, że i przyjdzie pora na rozmiar 21 :tooth:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia a ja mam znwou problemy z kupnem butow dla mlodego (dla Gabrychy i dla siebie zreszta tez) ze wzgledu na wysokie podbicie bo pozniej w podbiciu akurat a stopa lata :|
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ania właśnie ta pani sprzedawczyni, która była miła i mi doradzała Befado to wspomniała, że dużo maluszków ma z tym problem i trudności z dobraniem odpowiedniego obuwia ...
    •  
      CommentAuthorelli
    • CommentTimeJul 11th 2008
     permalink
    aniu ja mam z tym problem do tej pory - kupno butów to koszmar
    --
  3.  permalink
    dzis kupiłam pierwszy raz Huggiesy te Kubusiowe?któraś z Was ich używa? wychodziły taniej niż Pampersy wiec sie skusiłam
    --
  4.  permalink
    ciasteczko ja uzywam tylko i wylacznie huggies i nie zamienilabym na nic innego tylko ze nie wiem czy tutejsze roznia sie czyms od polskich...u nas wszystkie sa z kubusiem....
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJul 12th 2008
     permalink
    Ciastuś ja używałam i używam Hugis kubusiowych (jak jest miła cena to je kupuje) i nie narzekam na nie, są całkiem fajne i żadko przemakają po nocy (wiadomo że to się zdaża i przy najlepszych pamprach)
    Patrycjo obawiam sie że niestety ale różnica jest :( na niemieckich a polskich rzeczach jest i to spora
    --
  5.  permalink
    już po3 dniach stosowania Kubusiowych Huggiesów chyba sie na nie przerzucę ,wydaje mi sie ze sa nawet lepsze niż pampersy dla nas.Też maja tą harmonijkę,pielucha sie nie przesuwa a i w promocji sa o wiele czesciej niz pampersy przynajmniej u nas
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 14th 2008
     permalink
    w COCCODRILLO jest przecena do 50% a w hot oil (dla starszych dzieciakow takich powyzej 4lat) az do 75%
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    Ja dzisiaj byłam w biedronce i jest promocja na ciuszki- body 2pack 4,99 śpiochy,koszulki...fajne można wygrzebac :)
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Wszedzie sa przeceny ale wniektorym sklepach i po przecenie jest drogo :) w coccodrillo szukałam kurteczki takiej wiatroki no i co ze promocja 50% bo po przecenie kurteczka kosztuje 50 dych ;P no nic szukam dalej ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 14th 2008 zmieniony
     permalink
    kfiatuszku ja kiedys Gabrysi kupowalam wiatrowke w realu, swietnie sie nosila a po sezonie jeszcze na allegro super sie sprzedala za drozej niz ja kupilam ;)
    a co do coccodrillo to ja widzialam takie fajne a'la marynarskie po 36zl

Agness - zgadza sie biedronka ma wyprzedaz. szkoda ze u nas zostaly juz tylko male rozmiary ale warto sie przejsc jak ma sie maluszka
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    a u nas w biedronce nic nie ma:(( nie wiem co to za biedronka:((

ale za to w smyku (u nas) są naprawdę świeeetne przeceny-jak nigdy..dzisiaj za 33zł kupiłam Hani 3 pary bodów cienkich z długim rękawkiem-naprawdę ładne jak bluzeczki.. i dwa pajacyki takie nie za cienkie nie za grube:) także naprawdę suuper:),,to już w sumie trzecia przecena w smyku w przeciągu dwóch tygodni:) robią przecene przeceny:))-pewnie chcą sie pozbyć starej kolekcji:))
  6.  permalink
    ja wiekszosc ubranek kupuje na tzw car bootach...takie pchle targi...mozna kupic naprawde swietne rzeczy...wczoraj naprzyklad kupilam malemu nowiutka kurteczke GAP z metka i cena 16,50 a dalam za nia 5 funtow...ogolnie wieszkosc rzeczy na tych car bootach jest uzywana (ludzie poprostu sprzedaja to co im nie potrzebne) i mozna kupic ciuszki dla maluszka od 20 czy 50 pensow...ja sie uzaleznilam i co tydzien kupuje mase ciuszkow i zabawek...dla siebie tez czesto cos znajde....szkoda ze w polsce takich miejsc nie ma...
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeJul 15th 2008
     permalink
    ja tez mam pare rzeczy z reala no ale niestety wiatrowek narazie nie maja ;)
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a ja kupuje w markowych sklepach 2 razy do roku,jak sa przeceny,kupuje juz nanastepny rok,wole markowe ciuchy ,bo jakosciowa sa dobre i w praniu nie niszcza sie,bo te z bazaròw ,to po 2 praniach do wyrzucenia..
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    też ostatnio kupiłam w 5-10-15 ale dla malutkich szkrabków przebrane strasznie...w smyku też widziałam wyprzedaż ale dla chłopaczków na 56 i 62 wcale nic nie znalazłam...czapeczki tylko kupiłam..
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 15th 2008 zmieniony
     permalink
    Agness uwazaj na rzeczy z 5-10-15 trzeba je prac w chlodnej wodzie bo inaczje traca kolor i sie rozciagaja i po 2 praniach jak szmata sa... poza tym maja zanizona rozmiarowke - ichniejsze 62 pasuje na 56
  7.  permalink
    potwierdzam kupilam w 5-10-15 sliczne zielono pomaranczowe spiochy...niestety po pierwszym praniu w 30 stopniach mialam spiochy zielone w pomaranczowe laty...
    --
    •  
      CommentAuthorelli
    • CommentTimeJul 16th 2008
     permalink
    potwierdzam niestety że 5 10 15 mają ciuszki kiepskiej jakości jeśli chodzi o te bawełniane. zadowolona jestem natomiast z wszystkich rzeczy welurowych oraz kurteczki i kombinezonika - prałam wielokotnie i dosłownie nic się nie dzieje. jedyny mankament to zatrzaski wogóle nie trzymają więc teraz ich unikam
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 16th 2008 zmieniony
     permalink
    emkaf: uzywacie przewijakow?

odpowiadajac na pytanie z wyprawkowych bubli ;) -
    przez pierwsze 4 a moze nawet 5miesiecy uzywalam przewijaka nakladanego na lozeczko (rozm 80cm mimo ze mam lozeczko 120x60) - jak najbardziej polecam - super wygoda i ulga dla kregoslupa :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja używam do tej pory - stoi obok łóżeczka i nakładam go jak potrzebuję przebrać czy przewinąć Małą. Bardzo bardzo wygodny szczególnie teraz gdy powoli mi brzuch przeszkadza. W łazience na pralce mam miękki od niedawna i też rewelacja
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    trzeba patrzec na dlugosci prawda? wypatrzylam calkiem ciekawy przewijak, ale okazalo sie ze ma dlugosc 63cm... razem z M mielismy po 60cm wiec zakladam ze Grosio bedzie dosc dlugi
    sa ich jakies rodzaje?? polecacie jakies?
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeJul 17th 2008
     permalink
    emkaf - nie wiem ile masz miejsca w pokoiku dla dzidzi, ale jak masz takowy to polecam komody z przewijakami - fajowa sprawa. Ja miałam już komodę i stolarz dorobił mi przewijak na nią i mam go do tej pory - jeszcze do tej pory po kapieli Oliwkę na nim wycieram i ubieram. Ale w przyszłym tygodniu go likwiduję i robię u Oliwki małe przemeblowanie.
    Jak masz mało miejsca to godne polecenia są przewijaki o których napisała AniaM - takie na łóżeczko im dłuższy tym lepszy, bo na dłużej ci starczy. Ja miałam 70 cm.
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ja polecam takie rozwiązanie jak na tym zdjęciu i właśnie ten przewijak z firmy GLUCK.

GLUCK
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    ja nie miałam przewijaka i jakoś dałam radę. dostałam wprawdzie od siostry taki na łóżeczko ale okazał się za mały bo mój szkrabik miał 61 cm jak się urodził
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    my specjalnie chcielismy jak najdluzszy. na lzoeczku turystycznym mielismy standardowy ale on sie szybko za maly zrobil. przy corce nie miaalm przewijaka ale za to mielismy wysokie malzenskie loze, teraz jest niska kanapa i nei wyobrazam sobie przewijania na niej takiej kruszyny
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    wlasnie nie mam zbyt duzo mniejsca, i zamiast lozeczka narazie bedziemy mieli tzn koszyk mojzesza (wszystkie dzieciaczki na poczatku w UK w tym spia), po 1-2 m-cach chcemy sie przeniesc do Polski. Ale M rezygnuje z stolo/biurka i bedziemy mogli miec przewijak na nim.
    --
  8.  permalink
    zobaczcie dziewczyny jakie cudeńka... Jak hania wyrośnie ze swojego lózeczka to na bank kupię taką narzutę:
    http://www.artpopi.pl/?m=50&d=1&kt=9
  9.  permalink
    a- i to zobaczcie- ostudzacz wody ;)
    http://www.male-lapki.com/cool-twister-p-2670.html
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga zasluzylas dzisiaj na miano "szperacza pospolitego"
    narzuty super ale ceny jeszcze superasniejsze. no a cooler mnie powalil... czego to ludzie nie wymysla
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.