Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeAug 4th 2008
     permalink
    aga - Oliwka ma taką zabawkę drewnianą na drążku tylko kaczuszkę i uwoielbia z nią jeździć nawet na dworze w parku!
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Smok fajniutki :) dorastam do myśli kupienia takiej zabawki Weroniczce bo widzę że potrzebny jej "kompan do chodzenia"

Ciacho takie kapciuchy są super i sama mam kilka par w różnych rozmiarach (od małej 18 po 23chyba), firmy różne i jakoś niespecjalnie dostrzegam różnicę w chodzie Małej czy Kuby i Gabi
    Wyraźnie inaczej chodziło sie jej wczoraj w sandałkach tych Falcotto - bardziej pewnie i inaczej stawiała stopę. Cóż ja bym takich nie kupiła na pewno nawet jakby były za 70%ceny - po prostu nie stać mnie na takie może dlatego aż tak bardzo sie z nich ucieszyłam tym mocniej ze są i dobre i Mała ich nie zdejmuje jak jedziemy w wózku jakby chciała pokazać nam że są wygodne :) Chrzestna małej wychodzi z założenia że dla Małego człowieka musi być to co najlepsze - sama ma synka który zaczyna dreptać i jak mówi synka nie wystroi tak jak dziewczynki więc czasami chce wystroić Weroniczkę :) A ja chyba nawet tak wolę - by kupiła coś Małej - nawet nie z górnej półki (wiadomo fajnie mieć coś firmowego ale zamiast 1 rzeczy takiej można kupić 3 innej nie markowej a równie fajnej i dobrej) niż dawała kasę. I jest jeszcze inna rzecz w dużym mieście jest więcej wyprzedaży niż na moim zadupiu (konkretny sklep dzieciecy jak Wasze smyki, HM i inne jest u nas 1 gdzie cena pieluchy tetrowej to 3,5 a w zwykłym sklepie 2przecznice dalej 2,1zł -> więc różnica jest znaczna) wyprzedaże to najczęściej zmiana ceny o końcówkę tzn z 49,99 na 48,99 :devil: choć szumnie pisze - przecena 45%
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Apropo kapciuszków o których pisała ciacho to mnie się podobaja takie:

Tylko zastanawiam się czy np. w domu może w ym chodzić. Bo chciałam jej w H & M zakupić te skarpetki ze skórzana podeszwą i te największe są na nią za małe. :shocked::shocked::shocked:
    Wczoraj zmierzyłam jej stópkę, a tam prawie 14cm.:shocked::shocked:

Ze skarpetek z ABS-ami powyrastała , a większych rozmiarów z ABS-em nie znalazłam! Wogóle to ze skarpetek mi wyrosła, a ten większy u nas rozmiar jest na nią za duży!
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Może ja źle robię, ale u mnie jest tak ciepło, że ja maluchom nie zakładam żadnych kapciuszek czy nawet skarpet ...
    Yyy ale chłopcy są częściej w pozycji na czworaka :wink:
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeAug 4th 2008 zmieniony
     permalink
    No tak Izunia, moja Oliwka też wiosnę i lato to tylko na bosaka biega (cały dzień na nogach odkąd chodzi), ale ja myślę już o jesieni i zimie, nawet mi jest wtedy zimno w stopy , zwłaszcza jak jest jeszcze okres przejściowy i nie grzeją!:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Iśka po domu śmiga na bosaka bo tak sie nauczyła i wszystko zdejmuje :/ skarpetki nie mają szans być dłużnej niż 5 minut na nóżkach - u nas nie jest za ciepło i jednak też będzie trzeba ja uczyć by miała coś na nóżkach
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    IWA a to masz rację na ten okres przejściowy trzeba już coś pomyśleć bo to zleci i nas "dopadnie".
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Beata, oby niania się sprawdziła. Znajomi mają też FisherPrica, ale inny model i jest do bani. Skrzeczy, trzeszczy, wyłapuje wszystkie najdrobniejsze dźwięki (a to przesada) i zakłóca ją nawet włączony tv. Znajomi ci byli u nas na działce i wyłapywała jakieś zakłócenia, jak my siedzieliśmy na tarasie, dziecko za drewnianą ścianą z oknami i na działce jak to na działce - wieś, więc żadnych zakłóceń być nie powinno dużych.
    My mamy nianię ORAVA - jest tania i sprawdza się niezawodnie jak dotąd. A co do przypięcia do ręki, to nasza ma klips do przypięcia do paska - jak ktoś chce na ręke, to można pasek przyczepić do klipsa.

I ja pomału zaczynam kupować rzeczy na jesień. Przenieśli mi sklep z używanymi rzeczami i teraz mam go pod domem i jakoś tak lepiej wszystko zorganizowane, tylko wejść po 2 schodkach trzeba, ale z bartatiną to nie problem. No i kupiłam młodemu 2 bluzy dziś. A oprócz tego zajrzałam do pepco i u mnie sporo promocji i o dziwo wcale nie koniecznie na ubranka letnie. Kupiłam 2 koszule z długim rękawem i 2 pary spodni dresowych. Po 9.90 były te rzeczy.
    --
  1.  permalink
    o harpi to w takim razie lece dziś do naszego pepco zobaczyć co maja,letnie to juz nawet nie kupuje bo sensu nie ma ale włąsnie jesienne mi sa potzrebne a jak mówisz ze u Ciebie były dresowe to może i u nas sa bo ostatnio zaszalałam i kupiłam za 35zł ale to była mała wpadka:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas w PEPCO tez i sporo promocji i po nowej dostawie chyba swiezo - bluzki (takie 2w1 z odcianymi rekawkami) fajne koszule i takie ciensze bluzy wlasnie po 9.90 byly. dresy tez w jakis rozsadnych cenach wisialy takze ciacho jesli potrzebujesz to lec. ja sama mimo ze mam mnostwo od sis to na jedna pasiasta 2w1 sie skusilam :)

IWA a cyemu chces ywkaldke profilaktzcyna? w sumie wydaje mi sie ze dla takiego malucha to nie ma takiej potrzeby. no i jak do domu to ja bym brala jednak z wycietymi paluszkami bo w nozke moze byc za cieplo przy skarpetce. ja kupilam Krzysiowi do chodzenia po domu z befado tego typu (tyle ze inny wzor z przodu wyszyty) no i rozmiar juz 20 a dopiero mial 18 :shocked:

lk
  2.  permalink
    to wychodzi na to ze Piotrus ma duzą stópke bo 19 sa takie jak powinny byc a też Aniu pewnie nie kupowałas mu na styk a Krzys juz poważny wiek 13 miesięcy a mój całe 4 mniej:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciacho ale Krzysko ogolnie jest drobny - na rok wazyl niecale 9kg i mial 73cm dlugosci. poza tym befado wydaje mi sie ze ma zawyzona rozmiarowke. z lemigo 21 byly tylko co a w befado w 20 mial luz. wszystko zalezy od firmy

ps. Gabrysia w befado ma 28 a z innych firm nosi 30 a nawet 31
    •  
      CommentAuthor100krocia
    • CommentTimeAug 4th 2008 zmieniony
     permalink
    Dzisiaj kupiliśmy natalce pierwsze buciki, jakby było zimno nad morzem i skarpetki nie dały rady:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeAug 5th 2008
     permalink
    Aniu - nie zauważyłam że maja wkładkę profilowaną, chodziło mi raczej o fason!
    Ale masz rację, chyba z wyciętymi paluszkami będą lepsze, np. takie:
    --
  3.  permalink
    widzialyscie tej firmy Zetpol dla chłopca jakis inny kolor niz granatowe i te okropne brązowe? dlaczego dla dziewczynek moga zrobic rózowe ślizne a ja np nie moge znaleźc błekitnych czy kremowych albo poprostu jasnozielonych?? ja wiem ze sie szybko brudzą no ale same powiedzcie czy te paputki/buciki sa na długo? no nie wiem dlaczego nie chca chłopcom zrobic tez ładnych.Pewnie sa łądne Bartka za 160 zl tego jestem pewna:angry:

aaaa zmieniam post...jednak sa ładne tylko jak zwykle na tym naszym zadupiu nie ma takich kolorów,a tylko w 2 sklepach znajduja sie buciki tej firmy,musze poszukac czy nie ma u nas tych bucików BEFADO ,zobaczcie jakie te ładne

http://www.zetpol.pl/index.php?modul=oferta2&dzial=niemowlece
    http://www.zetpol.pl/index.php?modul=oferta2&dzial=niemowlece
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciacho u mnie nie ma zetpol za to tez brakuje mi jasno bezowych czy blekitnych. ani lemigo ani befado takich nie maja :devil: no chyba ze z wyhaftowanym kwiatkiem czy serduchem :confused: w ogole malo jest chlopiecych kapci czy bucikow w pastelowych kolorach. ja np chetnie bym kupila sandalki biale czy ecru ale takowych u nas nie maja w deichamnie tez nie
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    czy ktoras z was zna firme VI - GGA - MI ???
    u nas jest mnostwo kapci tej firmy wlasnie. znalazlam ze maja atest zdrowej stopy ale w sumie niedawno dopiero je 1 raz zobaczylam w sklepie - kupilam takie Gabrysi do szpitala ale i dla maluchow byly. w sumie ok 10zl taniej niz befado - cena porownywalna z lemigo tyle ze ani befado ani lemigo nie robia typowych butow, te viggami maja nawet skorzane w ofercie
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    a my juz w sumie nosimy rozmiar 22 :shocked: sandałki mam 21 i sa na styk a z zamknietych to musze 22 kupic bo nie ma w czym chodzic normalnie :D
    --
  4.  permalink
    dziewczyny - na stronie ikea mozna zabisać się do family club-u. Uczestnictwo i karta, którą pzysyłaja do domu daje zniżki na niektóre artykuły, więc chyba warto:)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mam ta karte ale jeszcze nic z nia nie kupowalam
  5.  permalink
    Wybaczcie- ale znów muszę Wam coś pokazać, bo normalnie się zakochałam w niektórych rzeczach z tej firmy. szkoda ,że PL ich nie ma :(
    http://www.mamasandpapas.co.uk/cat/interior-collections/
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeAug 7th 2008
     permalink
    Aga faktycznie w tych rzeczach można się zakochać :D
  6.  permalink
    izunia - wiesz... Ja się ciagle zakochuje wirtualnie ;)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Oooo ... :P
  7.  permalink
    Nooo .. :D Na szczeście chwilowo i na szczesice w przedmiotach :) Moja milosc najcześciej trwa ze 2 dni ;)
  8.  permalink
    byłam w pepco faktycznie fajne promocje.Kupiłam krótki rekawek za całe 2.99 i bluze taka fajna bo bez kaptura rozpinana ale wieksza taka na jesien bo na teraz to mam.Dres był fajny za 14.99 i chodziłam koło niego i chodziłam i nie kupilam ale jutro chba po niego polece w Norwegii przydadza sie takie ciepłe rzeczy.szkoda ze przebrane juz były te fajne koszule ale te dziewczyny u nas sa takie fajne ze mówiły ze jak jeszcze przyjda to mi schowaja :)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga a już myślałam hihihii :P
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeAug 8th 2008 zmieniony
     permalink
    aga - no cóż, można wyczarować dziecku śliczny pokoik!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeAug 8th 2008
     permalink
    Dokładnie IWA - byle tylko kasiory było multum :P
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No własnie - i znowu ta kasiora!!!:confused::confused::confused:

A ja własnie zamawiam Oliwce te naklejki na ściany i inne gładkie powierzchnie, które już tu kiedyś oglądałyśmy i zrobię jej pokoik Kubusia Puchatka! Stolarz robi nam własnie półki drewniane do kompletu, żeby móc poustawiać Oliwce książeczki i maskotki. Zakupię jeszcze kilka kubusiowych gadżetów typu lampka nocna, bo mamy tylko żyrandol i czasami brakuje takiego małego światełka! I jeszcze firaneczki z przyjaciółmi z siedmiomilowego lasu!:wink:

--
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Ale to jest śliczne, super będzie miała Oliwka pokoik
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    IWA czyżbyś zaraziła sie PUCHATKIEM jak nasz Kfiatuszek :bigsmile:
    Ja na pewno kupię chłopakom jak dorosną dywanik z ulicami :P
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    ja marzylam o takim dywaniku z ulicami:)))
    wiec dzidzia czy chlopiec czy dziewczynka bedzie taki miala:) chociaz w jakiejs wersji mini:))
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No cóż, może nie ja zię zaraziłam, ale moja Oliwka zakochała się w Kubusiu, ma narazie tylko Kubusia i Prosiaczka, ale ściska ich na wszystkie strony, a jak ostatnio w niedzielę zobaczyła dobranockę to siedziała bez ruchu i mrugnięcia oczkiem! :wink:
    Nie wiem tylko czy zakupić te co wkleiłam wyżej, czy takie z Hefalumpami???
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    A może takie:
    --
  9.  permalink
    ja tam lubie Hefalumpy i takei bym wybrała...
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    IWA jak dla mnie to one jednakie :P
    A Oliwia napewno będzie zadowolona !
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    kupiłam Maksiowi pierwsze porządne buciki - za "całe" 30 zł. :shocked:

http://img102.imageshack.us/img102/8741/pict0023up9.jpg
  10.  permalink
    jemma - fajne te butki. Cena rzeczywiście super- zwłaszcza,że wyglądaja na skórzane
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Jemma i chyba są ze skórki co ? A to jakaś promocja cenowa ?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    IWA - mi te z lumpkiem wydaja sie takie najdelikatniejsze kolorystycznie ale moze to tylko zludzenie optyczne

Jemma buty fajne, akurat beda na jesien
  11.  permalink
    W sierpniowej Claudii jest kupon na promocyjne opakowanie butelek avent- przy zakupie jednej druga gratos( po 260ml). Dziś zapłaciłam za komplet 25 zł
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga u nas i bez promocji w dzieckowym sklepie cena niewiele wyzsza bo cos ok 27-28zl wlasnie za 2szt
    zdzieraja w tej stolycy
  12.  permalink
    hmmm
    ja płaciłam do tej poty 23 zł za sztukę... :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to juz na allegro wyszloby ci taniej nawet z przesylka. widzialam w ktoryms hiper ze dosc drogie byly w porownaniu z cenami u nas
  13.  permalink
    Wiesz0- jak był mus to nawet nie myslałam o allegro :)
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeAug 9th 2008
     permalink
    buty faktycznie są ze skóry, przed przeceną kosztowały 39 zł. , więc chyba tez nie dużo
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Kobieto bardzo atrakcyjne cenowo - i jak Maksio zadowolony ?
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    jeszcze w nich nie "chodzi", na spacery smiga w samych skarpetkach :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma to musisz miec jakies fajne sklepy u siebie. u mnie najtansze dzieckowe sa po 30-40zl szmaciane czy skajowe. regularna cena skorzanych to ok 75 w gore. czasami uda sie cos kupic na zasadzie zmiany kolekcji ale tez znacznie powyzej 40zl.
    w deichmanie straaasznie mi sie niektore elefanten podobaly ale ceny juz mniej. na te najfajniejsze nigdy nie ma przecen :devil:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.