Smok fajniutki :) dorastam do myśli kupienia takiej zabawki Weroniczce bo widzę że potrzebny jej "kompan do chodzenia"
Ciacho takie kapciuchy są super i sama mam kilka par w różnych rozmiarach (od małej 18 po 23chyba), firmy różne i jakoś niespecjalnie dostrzegam różnicę w chodzie Małej czy Kuby i Gabi Wyraźnie inaczej chodziło sie jej wczoraj w sandałkach tych Falcotto - bardziej pewnie i inaczej stawiała stopę. Cóż ja bym takich nie kupiła na pewno nawet jakby były za 70%ceny - po prostu nie stać mnie na takie może dlatego aż tak bardzo sie z nich ucieszyłam tym mocniej ze są i dobre i Mała ich nie zdejmuje jak jedziemy w wózku jakby chciała pokazać nam że są wygodne :) Chrzestna małej wychodzi z założenia że dla Małego człowieka musi być to co najlepsze - sama ma synka który zaczyna dreptać i jak mówi synka nie wystroi tak jak dziewczynki więc czasami chce wystroić Weroniczkę :) A ja chyba nawet tak wolę - by kupiła coś Małej - nawet nie z górnej półki (wiadomo fajnie mieć coś firmowego ale zamiast 1 rzeczy takiej można kupić 3 innej nie markowej a równie fajnej i dobrej) niż dawała kasę. I jest jeszcze inna rzecz w dużym mieście jest więcej wyprzedaży niż na moim zadupiu (konkretny sklep dzieciecy jak Wasze smyki, HM i inne jest u nas 1 gdzie cena pieluchy tetrowej to 3,5 a w zwykłym sklepie 2przecznice dalej 2,1zł -> więc różnica jest znaczna) wyprzedaże to najczęściej zmiana ceny o końcówkę tzn z 49,99 na 48,99 choć szumnie pisze - przecena 45%
Apropo kapciuszków o których pisała ciacho to mnie się podobaja takie:
Tylko zastanawiam się czy np. w domu może w ym chodzić. Bo chciałam jej w H & M zakupić te skarpetki ze skórzana podeszwą i te największe są na nią za małe. Wczoraj zmierzyłam jej stópkę, a tam prawie 14cm.
Ze skarpetek z ABS-ami powyrastała , a większych rozmiarów z ABS-em nie znalazłam! Wogóle to ze skarpetek mi wyrosła, a ten większy u nas rozmiar jest na nią za duży!
Może ja źle robię, ale u mnie jest tak ciepło, że ja maluchom nie zakładam żadnych kapciuszek czy nawet skarpet ... Yyy ale chłopcy są częściej w pozycji na czworaka
No tak Izunia, moja Oliwka też wiosnę i lato to tylko na bosaka biega (cały dzień na nogach odkąd chodzi), ale ja myślę już o jesieni i zimie, nawet mi jest wtedy zimno w stopy , zwłaszcza jak jest jeszcze okres przejściowy i nie grzeją!
Iśka po domu śmiga na bosaka bo tak sie nauczyła i wszystko zdejmuje :/ skarpetki nie mają szans być dłużnej niż 5 minut na nóżkach - u nas nie jest za ciepło i jednak też będzie trzeba ja uczyć by miała coś na nóżkach
Beata, oby niania się sprawdziła. Znajomi mają też FisherPrica, ale inny model i jest do bani. Skrzeczy, trzeszczy, wyłapuje wszystkie najdrobniejsze dźwięki (a to przesada) i zakłóca ją nawet włączony tv. Znajomi ci byli u nas na działce i wyłapywała jakieś zakłócenia, jak my siedzieliśmy na tarasie, dziecko za drewnianą ścianą z oknami i na działce jak to na działce - wieś, więc żadnych zakłóceń być nie powinno dużych. My mamy nianię ORAVA - jest tania i sprawdza się niezawodnie jak dotąd. A co do przypięcia do ręki, to nasza ma klips do przypięcia do paska - jak ktoś chce na ręke, to można pasek przyczepić do klipsa.
I ja pomału zaczynam kupować rzeczy na jesień. Przenieśli mi sklep z używanymi rzeczami i teraz mam go pod domem i jakoś tak lepiej wszystko zorganizowane, tylko wejść po 2 schodkach trzeba, ale z bartatiną to nie problem. No i kupiłam młodemu 2 bluzy dziś. A oprócz tego zajrzałam do pepco i u mnie sporo promocji i o dziwo wcale nie koniecznie na ubranka letnie. Kupiłam 2 koszule z długim rękawem i 2 pary spodni dresowych. Po 9.90 były te rzeczy.
o harpi to w takim razie lece dziś do naszego pepco zobaczyć co maja,letnie to juz nawet nie kupuje bo sensu nie ma ale włąsnie jesienne mi sa potzrebne a jak mówisz ze u Ciebie były dresowe to może i u nas sa bo ostatnio zaszalałam i kupiłam za 35zł ale to była mała wpadka
u nas w PEPCO tez i sporo promocji i po nowej dostawie chyba swiezo - bluzki (takie 2w1 z odcianymi rekawkami) fajne koszule i takie ciensze bluzy wlasnie po 9.90 byly. dresy tez w jakis rozsadnych cenach wisialy takze ciacho jesli potrzebujesz to lec. ja sama mimo ze mam mnostwo od sis to na jedna pasiasta 2w1 sie skusilam :)
IWA a cyemu chces ywkaldke profilaktzcyna? w sumie wydaje mi sie ze dla takiego malucha to nie ma takiej potrzeby. no i jak do domu to ja bym brala jednak z wycietymi paluszkami bo w nozke moze byc za cieplo przy skarpetce. ja kupilam Krzysiowi do chodzenia po domu z befado tego typu (tyle ze inny wzor z przodu wyszyty) no i rozmiar juz 20 a dopiero mial 18
to wychodzi na to ze Piotrus ma duzą stópke bo 19 sa takie jak powinny byc a też Aniu pewnie nie kupowałas mu na styk a Krzys juz poważny wiek 13 miesięcy a mój całe 4 mniej:)
Ciacho ale Krzysko ogolnie jest drobny - na rok wazyl niecale 9kg i mial 73cm dlugosci. poza tym befado wydaje mi sie ze ma zawyzona rozmiarowke. z lemigo 21 byly tylko co a w befado w 20 mial luz. wszystko zalezy od firmy
ps. Gabrysia w befado ma 28 a z innych firm nosi 30 a nawet 31
widzialyscie tej firmy Zetpol dla chłopca jakis inny kolor niz granatowe i te okropne brązowe? dlaczego dla dziewczynek moga zrobic rózowe ślizne a ja np nie moge znaleźc błekitnych czy kremowych albo poprostu jasnozielonych?? ja wiem ze sie szybko brudzą no ale same powiedzcie czy te paputki/buciki sa na długo? no nie wiem dlaczego nie chca chłopcom zrobic tez ładnych.Pewnie sa łądne Bartka za 160 zl tego jestem pewna
aaaa zmieniam post...jednak sa ładne tylko jak zwykle na tym naszym zadupiu nie ma takich kolorów,a tylko w 2 sklepach znajduja sie buciki tej firmy,musze poszukac czy nie ma u nas tych bucików BEFADO ,zobaczcie jakie te ładne
Ciacho u mnie nie ma zetpol za to tez brakuje mi jasno bezowych czy blekitnych. ani lemigo ani befado takich nie maja no chyba ze z wyhaftowanym kwiatkiem czy serduchem w ogole malo jest chlopiecych kapci czy bucikow w pastelowych kolorach. ja np chetnie bym kupila sandalki biale czy ecru ale takowych u nas nie maja w deichamnie tez nie
czy ktoras z was zna firme VI - GGA - MI ??? u nas jest mnostwo kapci tej firmy wlasnie. znalazlam ze maja atest zdrowej stopy ale w sumie niedawno dopiero je 1 raz zobaczylam w sklepie - kupilam takie Gabrysi do szpitala ale i dla maluchow byly. w sumie ok 10zl taniej niz befado - cena porownywalna z lemigo tyle ze ani befado ani lemigo nie robia typowych butow, te viggami maja nawet skorzane w ofercie
dziewczyny - na stronie ikea mozna zabisać się do family club-u. Uczestnictwo i karta, którą pzysyłaja do domu daje zniżki na niektóre artykuły, więc chyba warto:)
byłam w pepco faktycznie fajne promocje.Kupiłam krótki rekawek za całe 2.99 i bluze taka fajna bo bez kaptura rozpinana ale wieksza taka na jesien bo na teraz to mam.Dres był fajny za 14.99 i chodziłam koło niego i chodziłam i nie kupilam ale jutro chba po niego polece w Norwegii przydadza sie takie ciepłe rzeczy.szkoda ze przebrane juz były te fajne koszule ale te dziewczyny u nas sa takie fajne ze mówiły ze jak jeszcze przyjda to mi schowaja :)
A ja własnie zamawiam Oliwce te naklejki na ściany i inne gładkie powierzchnie, które już tu kiedyś oglądałyśmy i zrobię jej pokoik Kubusia Puchatka! Stolarz robi nam własnie półki drewniane do kompletu, żeby móc poustawiać Oliwce książeczki i maskotki. Zakupię jeszcze kilka kubusiowych gadżetów typu lampka nocna, bo mamy tylko żyrandol i czasami brakuje takiego małego światełka! I jeszcze firaneczki z przyjaciółmi z siedmiomilowego lasu!
No cóż, może nie ja zię zaraziłam, ale moja Oliwka zakochała się w Kubusiu, ma narazie tylko Kubusia i Prosiaczka, ale ściska ich na wszystkie strony, a jak ostatnio w niedzielę zobaczyła dobranockę to siedziała bez ruchu i mrugnięcia oczkiem! Nie wiem tylko czy zakupić te co wkleiłam wyżej, czy takie z Hefalumpami???
Jemma to musisz miec jakies fajne sklepy u siebie. u mnie najtansze dzieckowe sa po 30-40zl szmaciane czy skajowe. regularna cena skorzanych to ok 75 w gore. czasami uda sie cos kupic na zasadzie zmiany kolekcji ale tez znacznie powyzej 40zl. w deichmanie straaasznie mi sie niektore elefanten podobaly ale ceny juz mniej. na te najfajniejsze nigdy nie ma przecen