we wszystkich sklepach dziecięcych były tylko byciki firm tyu bartek i oczywiście ponad 100 zł., te kupiłam w zwykłym obuwniczym; sama jestem zdziwiona, że u nas w mieście udało mi się trafić na jakąkolwiek okazję
tez licze ze bedzie 60cm:/ no nic, trzeba bedzie wtedy szybko zmykac do Polski i tu szukac lozeczka:)) Ale napatrzec sie na ten koszyk nie moge:)) Mialam go zawinac w folie i od razu schowac- nie moge:))
koszyk jest cudny. Myślę, że na 3 miesiące powinien wystarczyć. Potem to nie dość, że na długość krótko, to dziecku może nie być zbyt wygodnie, bo to ani rączek rozłożyć, ani nóżkami pomachać nie bardzo jest jak o przewracaniu na boczki nie wspomnę.
A ja wam chciałam polecić gryzaki TommeeTippee
mojemu smykowi bardzo się podoba, potrafi godzinę go gryźć na wszystkie strony
harpijka mój synek natomiast nie lubi tego gryzaka. zamówiłam go jak zaczynała się akcja z zębami. Hubert należy do całkowitych przeciwników wszelkich gryzaków
Krzys dostal ostatnio w prezencie bidon z NUBY ze slomka no i dla mnie to calkowita porazka. za kazdym razem jak otwieram to z niego wystrzeliwuje plyn. wlewam wiec w niego tylko wode bo juz wystrzelilo mi i na twarz i na ubranie
emkaf ja mialam taki koszyc i wystarczyl mi na 3miesiace...pozniej juz maluszek mial w nim straaaasznie ciasno...urodzil sie dlugi na 52 cm...... harpijka tez mam te gryzaki i te z napisem stage 2 takze...moj MInik woli te drugie...ale jak na razie akcja zabkowa sie jeszcze u nas nie zaczela wiec wszystko moze sie zmienic...:)
My od Cioci dostaliśmy na początek taki kosz ale patrząc na wielkość moich dzieci przy urodzeniu to napewno 3m posłuży Bardziej obawiam się że ktoś przewróci ten stojaczek dlatego mam zamiar Maleństwo w koszu stawiać na ławie czy czymś stabilniejszym
W rosmanie butle Avent 260 są po 19zł 1sztuka ze smoczkiem. a tak na centrum mam ponad 25zł za taką butelkę sama kupiłam 1 wcześniej w Cerfurze za 24 zł ale to był mus bo pewnie bym szukała na allegro - tylko że aby dziecko sie najadło robiłam po 2x120 wiec jak 2raz z rzędu tak musiałam zrobić to po prostu kupiłam w pierwszym lepszym (jeszcze w rossman nie było aventu u nas)
dziewczyny polecam ten dmuchany basen, który wcześniej wkleiłam. jest super jako kojec. duży, dmuchany.... maluch się przewraca ale wiem że nic sobie nie zwobi. powkładałam same pluszaki więc i zabawki są bezpieczne. dodatkowo jest przeźroczysty więc wiem co robi
Ale Wy macie zaopatrzony Carrefour i Rossmann-u nas napewno nie znajdziesz w nich nic aventu a jedynie Canpol który mnie totalnie nie interesuje ,maja troche NUK a ale to tez pojedyńcze rzeczy
Dziś w rosmanie kupiłam kaszki mleczno ryżowe z bananami i też mleczno ryż ale z brzoskwiniami Nestle po 2,49 bo krótka data ważności (10.08) bardzo się ucieszyłam i wzięłam wszystkie jakie były czyli 17paczek łącznie :P 1 paka na 3-4 dni wiec do pażdziernika spokojnie mała je zje a ja mam zapas :) Normalnie najtaniej nestle jest po 6,30 więc cana rewelacja
A Avent jest od jakichś 3 miesiecy w ciągłej sprzedaży do tego Canpol, Nuk i jeszcze coś (niepamiętam) Hippa est dużo i kosmetyków i jedzenia i od niedawna w stałej sprzedaży są pieluszki Happy - mam niedaleko więc bardzo mnie to cieszy :P bo i tam najtaniej mi wychodzi na dzień dzisiejszy
wracajac do koszyczka, to przymus a nie wybor:)) i mam nadzieje ze te 3 miesiace jakos misiak w nim przespi:) stojak jest podobno z tych drozszych i nawet wydaje sie calkiem solidny. Martwi mnie jedno- pod koszykiem jest sama wartwa wilkiny, czy dzidzia nie bedzie swoim ciezarem wypychala tego tym samym nie lezala plasko? moze poprosze M zeby cos pokombinowal pod spod.
Lady jesli otwierasz bidon powolutku i bardzo delikatnie to moze i swietnie ale przy energicznym otwarciu wszystko zapryskane. i to nie tylko mi tak sie przydarzylo - mezowi Gabrysi a takze kuzynce ktora zajmowala sie Krzysiem (miala najwiekszego pecha i sok na bialej bluzce w czasie spaceru z dala od domu)
ja tez szukalam jakiegos innego rozwiazania niz butelka bo Kacper szalał z butelka na wszytskie strony i wszytsko było zalane .. kubki nie kapki i inne pierdoły ..nic nie chciał z niczego pic jakos mu nie wychodziło :P kiedys przypadkiem napił sie od mojej siostry z butelki Jupik Aqua i normalnie rewelka :) w tych jupikach jest taka specjalna membrana ze trzeba pociagnac zeby poleciało :) od teraz tylko w tej butelce nosimy piciu :) kacper ładnie sobie przechyli i ciagnie .. jak dla mnie rewelacja ;) gorzej tylko jak spacnie w piacek ciezko wyczyscic ale to w kazdej butelce tak jest ;)
kfiatuszku o tych butelkach jupikowych pisalam juz w temacie o karmieniu, u nas tez sie przez jakis czas sprawdzala tyle ze musialam odrywac przykrywke zeby nie drapala w twarz
A ja kupiłam ostatnio pieluchy w tesco happy bo była promocja ale są za duże bo waga 12-di iles tam ale gdzieś te siuski uciekają i Mati jest cały mokry. A zamówiłam te pieluchy darmowe i ciołki mimo zaznaczenia wagi 9-18kg to przysłali mi na noworodka 3-6kg.
Myszorko pieluchy Happy sa faktycznie sporo wieksze od pampersow czy huggies takze lepiej odloz je na pozniej. ja jestem zadowolona z pieluch z Lidla i tylko te teraz kupuje, nawet jesli happy sa na promocji to wcale mnie nie kusza :P
Butelki niekapki jak dla mnie też rewelacja i nie mam żadnych zastrzeżeń - dziubek pasuje do większości innych butelek z dziubkami więc przekręciłam na małą butlę po wodzie nestle. Zatyczkę też odrywam bo przeszkadza
Co do pieluch - Play na początku jak dla nas były super ale teraz jestem mniej zadowolona bo wszystkie siuśki idą górą i wylatują :( ale chwalę sobie te ze Shleckera
ja tak na zmiane kupuje albo huggiiesy albo pampersy z tym ze huggiesy uwazam ze sa lepsze.sleep and play tez mam ale musze kupowac je o rozmiar wieksze i w tych przewaznie sobie piotrus spi .nic do nich nie mam:) a co do Happy to mam w szafie chyba ze 20 szt "1" bo juz sie okazały za małe-no widzicie i happy tez mi sie zdarza kupic
hmm pampersiki Playe były super do czasu :/ zostało nam kilka sztuk i chciałam już wykończyć je no i po 3sztukach pod rząd pojawiły się krostki na pupie :/
Emkaf noworodek bardzo dużo bo co kichnięcie jest kleks z kupy, wiec co jakieś 2 godziny do wymian, starsze dziecko już mniej. Cieżko dokładnie powiedzieć ile bo będzie dzień że zużyje 5 a będzie taki że 10
emkaf to zależy od dziecka. moja Oliwka nie zużywała dużo, bo od malutkiego miała problem z kupkami i robiła co kilka dni więc tylko siusiu było. pozatym Oliwka budziła się na początku raz w nocy na jedzenie i tylko wtedy ja przewijałam, a jak miała 1,5 miesiąca to przestała się budzić w nocy więc tylko w dzień ją przewijałam! ja zużywałam jakieś 5-6 pampersów - to bardzo mało w porównaniu z innymi dziewczynami także wszystko zalezy....
ja najwiecej zuzywałam w szpitalu-tam co karmienie to kupka wiec pieluchy szły jak woda.w domu juz był problem z kupkami wiec juz tak duzo nie zuzywałam.nie ma co jednak bedziesz widziała po własnym dziecku dopiero.ale mysle ze srednio ok 7 zuzyjesz .aaa ja np tylko przez dwa tygodnie przewijałam piotrusia w nocy-bo on si e nie budził na jedzenie tylko zaczynał krecic z zamknietymi czkami wiec rozbieranie tylko by go rozbudziło wiec pieluszke miał zmieniana dopiero rano i nigdy nie miał jeszcze odparzonej pupy
emkaf w tesco pieluchy pampersa i huggiesa dla noworodkow kosztuja 3 funty od paczki....wiec nie tak tragicznie:))).....wychodzi taniej niz w Polsce:))
A ja jestem bardzo zadowolona, bo wkońcu trafiłam na kubek niekapek z którego moja Oliwka chce pić, a może to ona dorosła do tego momentu. No nie ważne w każdym bądź razie pije teraz z takiego:
Czyli już nie pije ze smoczka (tylko mleko na noc) i nie używamy już smoczka - uspokajacza (udało się miesiac temu przeszło odstawić)!
ciacho to zwykły Canpol, więc jestem w szoku, ale skoro Oliwce pasuje to cóż...! przerobiłam już z nią i Aventy i Lovi i inne, a jej podoba się ten, to niech tak zostanie!
u mnie na moje szczęście nie ma większych problemów od jakiegoś czasu bo Julcia napije się ze wszystkiego co jej dam... najlepszy jednak jest smoczek na butelke najlepiej się sprawdza!
ciacho - to u mnie był odwrotny problem, moja córa nie chciała ciągnąć więc jej wogóle nie leciało! hihihihihihi moja mama mówi, że ona poprostu się zorientowała, że trzeba pociągnąć i teraz to juz z każdego kubka sie napije. no zobaczymy w wekend spróbuję wyciągnąć te które kupiłam poprzedni i jej dać.
A moja tylko smoczek AVENT, na szczęście juz jej się odmieniło, ciesze się tez że nie chce już smoczka uspokajacza i miesiąc temu został wyparzony i schowany do skrzyneczki Oliwki z pamiątkami!