Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeAug 21st 2008
     permalink
    IWA a co jeszcze masz odłożone w tej skrzyneczce z pamiątkami ? ;D
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    To taka skrzyneczka tylko dla Oliwki, kiedys ją sobie zabierze i będzie miała pamiatke, a w niej m.in.:
    - opaseczki z jej i mojej rączki ze szpitala i karteczka ze szpitalnego łóżeczka,
    - krzyżmo i ubranko całe z chrztu z bucikami (miała 19 dni więc bardzo malutkie) i wszystkie pamiatki z chrztu,
    - pierwsze buciki które dostał mój M jak dowiedziałam się że jestem w ciąży i 2 szczęśliwe testy ciążowy,
    - całą ksiażeczkę z przebiegu ciąży w której opisywałam odczucia i uczucia przez tych 9 miesięcy,
    - teraz ostatni smoczek - uspokajacz,
    - ubranko w które ja ubrałam pierwszy raz - biały komplecik (śpioszki, koszulka, kaftanik, czapeczka)

Będzie jeszcze wiele takich pamiątek także postanowiłam je zbierać! :wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Iwa, bardzo fajny pomysł, szczególnie dla dziewczynki, bo jednak kobiety mają sentyment do takich rzeczy :) Gratulacje dla Oliwki. Kamil też ma już 2 niekapki, jeden z miękkim ustnikiem, napić się napije, ale jest w szoku skąd to picie w buzi i jednak na razie woli butelkę. Ale ma jeszcze czas
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    IWA też mam pamiątki jeszcze od narodzin Adriany ... wczoraj u mamy nawet je przeglądałam ale jestem zmartwiona jedną rzeczą bo nie wiem gdzie poginęły moje testy ciążowe i inne pamiątki np opaseczki ze szpitala czy pępuszek buuu od jakiegoś czasu chodzę i o tym myślę a Wy mi jeszcze to przypomniałyście.

Wszystko ładnie popakowane w pudełeczku i leżaczkuje sobie u mojej mamy.... Adriana to się śmieje ze sukienki jaką miała na roczek no i okazuje się, że dla Julci to ona jest o wiele za mała :))
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja tez mam takie magiczne pudelko...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 24th 2008
     permalink
    no to ja chyba w ogole nie jestem sentymentalna... a moze po prostu nie mam miejsca na przechowywanie bo trzymam jedynie opaski dzieciakow i pepki zakamuflowane w pudeleczkach oraz szatki z chrztu. nie prowadzilam dzienniczka w zadnej ciazy a dla dzieci w ramach pamiatki mam 2 albumy dla Gabrysi WSPOMNIENIA MATKI DLA MOJEJ CORKI i dla Krzysia MOJE PIERWSZE PIEC LAT
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wczoraj przeszukiwalam net i przegladalam Bartek Outlet Internetowy - nie wiem jak ceny u was sie ksztaltuja ale online jest srednio 70zl taniej niz u mnie w sklepach
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeAug 24th 2008 zmieniony
     permalink
    zastanawiam sie nad kupnem nie chusty, ale torby na dzidziusia... macie moze jakies opinie temat tego produktu?

szczerze to jak zapytam kazda swiezo upieczona mame mowi ze w 100% wystarcza jej nosidelko (fotelik samochodowy)

1. przeraza mnie jego waga wraz z dzieckiem
    2. dziecko nie moze dlugo przebywac w takiej pozycji
    3. jest to tylko fotelik samochodowy

Ja czesto spaceruje z psem i wydaje mi sie ze gdybym miala 2 rece wolne bylo to by calkiem fajne rozwiazanie.

torba
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Emkaf powiem Ci szczerze że patrzyłam na te nosidełka i na pierwszy rzut oka wydaje się super ale po namyśle zrezygnowałam po tym jak ponosiłam kilkanaście minut laptopa na ramieniu :/ Wiem nie mam co porównywać ale jeśli po 15 minutach on mi ciążył to co dopiero Bobas ważący więcej ? Ja obawiam się że nie dam rady nosić dziecka na 1 ramieniu i dlatego odpada jak dla mnie
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Emkaf ta chusta ktora pokazujesz to premaxx prawda? ja z niej skorzystalam 2 czy 3 razy na wyjezdzie (mialam pozyczona) dla rocznego Krzysia. bylo malo wygodnie, maz jednak dawal sobie rade znacnzie lepiej bo mu sie inaczej na ramionach rozkladala. kolezanka ktora mi ja pozyczyla mowi ze uzywala jako torby kangurowej przez ok miesiac (jak maly mial cos ok 2mcy) bo pozniej przestalo byc wygodnie.

ja bardzo zaluje ze nie zainwestowalam w chuste wiazana taka wiesz ok5m. dziewczyny z 28dni maja i polecaja.

kj
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    tak, ta torba ze zdjecia to Premaxx i wlasnie mi sie wydaje ze czesciej bedzie jej uzywal M niz ja ale wydaje sie dosc wygodna, ale na pierwsze 6m-c. jakos potem nie widze wlasnie wagowo noszenia wiekszego bobo:)

co do chusty boje sie jej wiazania (mam zle doswiadczenie wsrod kolezanek) a w ta torbe widzialam, ze mozna dzidzie nawet z wlasych kolan wlozyc i uklada sie w stylu juz zawiazanej chusty
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    ta torba fajnie jest zaprezentowana w 'Co nieco o rozwoju dziecka' Pawla Zawitkowskiego www.rozwujdziecka.pl

ale boje sie ze moze to byc kolejny chwyt reklamowy- w filmie do ksiazki wystepuje bardzo duzo dziwnie jasno ujawnionych firm:)
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    http://dziendobrytvn.onet.pl/4,1464840,poradnik.html
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
    • CommentTimeAug 25th 2008
     permalink
    A mnie sie ostatnio udało kupic dla Matusia butki firmy Lemigo za 18zeta i sa super, czekam teraz na jakies jesienne
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ja też czekam na kolekcję z REN-BUT, bo maja fajowe buciki ze znakiem zdrowej stopy, a te wiosenne super się noszą Oliwce. Także chyba jesienno - zimowe to z tej firmy zakupie, chyba że trafię na jakieś inne które będą nam odpowiadały!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 25th 2008 zmieniony
     permalink
    Emkaf moj maz nie jest jakis wypasiony i ma 184cm wzrostu i ten premaxx byl dla niego przy rocznym Krzysiu tylko tylko. wydaje mi sie ze dla poteznego faceta moze byc za malo regulacji wiec nim kupisz przymierzcie.

Myszorko w deichmanie widzialam fajne jesienne ale i ceny fajne. mi odpadlo kupno butow przejsciowych bo sis sprezentowala Krzysiowi kryte ale jeszcze z dziurkami (takie na jesienne cieplo) i jesienne tez mowila ze kupi tylko czekamy bo pogoda na razie dopisuje a noga mlodemu rosnie w zawrotnym tempie. Buty kupione w czerwcu juz sa za male a mialy sporo luzu.
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Aniu - moim zdaniem to bardziej wiosenne butki niż jesienne, no chyba że taka piękan polska złota i słoneczna jesień, bez deszczu! Takie własnie miała Oliwka na wiosne z dziurkami i na chłodniejsze lato tak jak wczoraj u nas było!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    IWA moga byc jako przejsciowki na ladna pogode i tak je bede traktowala. zreszta licze na piekny wrzesien bo tak pogodynki mowia :wink: typowo jesienne juz mamy upatrzone w deichamnie tylko nr 21 nie bylo.
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Kurde na jesień my też musimy już coś pomyśleć o butkach ...
    Dziewczyny a na zimę kupujecie całe kombinezony czy kurtka + spodnie ? ;D
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Aniu ja mam takie z dziurkami ale nr 23, a deichaman ma super butki ale ceny juz nie bardzo/
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Izunia ja kupie 2 czesciowy ale spodnie na szelkach, bedzie latwiej do ubierania i Mati moze miec spodnie i buty ubrane a na koncu kurtka jak juz bedziemy wychodzic z domku. Nikt się nie spoci :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ooo wlasnie... chyba czas pomyslec o jakims stroju zimowym. musze sie zapytac sis czy ona miala jakis kombinezon ale znajac amerykanskie zimy i ich chodzenie na spacery to pewnie beda mnie czekaly zakupy. jesli bede wybierala sama to na pewno beda to spodnie na szelkach + kurtka.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja kombinezony mam już po Kubie i Gabio i najczęściej są to całe 1dno częściowe. Mam też ciepłą kurtkę i spodenki ocieplane, ale w czym będzie jeździć/chodzić Iśka zadecyduje i tak pogoda :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no to jednak czeka mnie wydatek bo sis miala tylko krotki kozuszek. nawet zerknelam na allegro ale jeszcze maly wybor. bede musiala przejsc sie do sklepu zobaczyc jaka polska rozmiarowke nosi Krzys ale mysle ze kombinezon to na jakies 92/98 chyba trzeba kupowac.

czy ktoras z was zna firme TCHIBO?
    jestem ciekawa jak z gruboscia takich kombinezonow jest bo dosc fajnie uszyte a cena przystepna bo nowy ok 150zl
    ds
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Aniu u mnie w Katowicach jest sklep tchibo ale 150 to duzo jak dla mnie, dobrze ze mam wielki targ niedaleko i kupie cos tanszego.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko u nas na rynku byle jakie to koszt ok 100zl wiec wole juz kupic cos porzadnego co pozniej bede mogla sprzedac na allegro w dobrej cenie. wlasnie na takie grubsze zakupy trzymam pieniazki z prezentow - rodzinka zamiast kupowac duperele daje kase na cos czego bedziemy potrzebowali a uwazam ze cieply i wygodny kombinezon to podstawa. wolalabym kupic na ciuchach ale u nas takich rzeczy nie maja :(

btw kupilam Gabrysi kiedys zapasowa kurtke na rynku, jakas super tania nie byla ale na pewno tansza niz te sklepowe. pewnego dnia kurtka nr 1 byla cala w blocie po przedszkolnym spacerze wiec zalozylam jej ta rynkowa i nie dosc ze dostala plam od sniegu to jeszcze najzwyczajniej w swiecie zaczela sztywniec na mrozie a material wydawal sie pozadny :devil:
  1.  permalink
    emkaf ja mam ta torbe...i jestem srednio zadowolona...mam ja od niedawna czyli nie mialam okazji nosic w niej maluszka do 6 miesiaca...jednak powiem szczerze ze noszenie mojego 9 kg MInika jest w niej o niebo wygodniejsze niz w standardowym nosidelku...ciezar jakos rozkalda sie na cale plecy nie obciazajac tylko ramion jak bylo ze zwyklym nosidelkiem...minusem jak dla mnie jest trudnosc z wlasciwym zalozeniem no i ze sciaganiem ( w nosidelku bylo klik klik i zrobione) i to ze malemu wrzynaja sie sznurki w nozki...(tylko jesli nie ma nalozonych spodenek) ale moze to byc spowodowane moim niedociagnieciem przy zakladaniu...nie opanowalam tej sztuki do konca tak jak trzeba (jeszcze nie) duuuuzym plusem jak dla mnie jest to ze maluszek jak w niej zasnie to spi i spi nie zwracajac uwagi na nic co w zwyklym nosidelku nigdy mu sie nie zdarzylo( np. zasypiajac w autobusie zazwyczaj budzil sie zaraz po wyjsciu z niego, w torbie spal az dotaralam do domu...i spal i spal...a ja bylam zmuszona siedziec w miejscu bo nijak nie widzialam mozliwosci zeby zdjac torbe nie budzac malego:)) to tyle mojej opini...mam nadzieje ze na cos sie przyda
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania u Nas w marketach otwierają właśnie sklepy Tchibo nie tylko z kawą ale można tam nabyć ciuszki i inne duperelki. Osobiście mam od nich rękawiczki dla Ady i czapkę i gatunkowo są świetne ....
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    chustę ze "syszenia" mogę polecić bo znajoma nosi w niej małą i jest bardzo zadowolona! Podobno ta 5 metrowa sprawdza się rewelacyjnie!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady to jakbys przez przypadek kiedys wdepnela do takiego sklepu i bylyby kombinezony to pomacaj jak z gruboscia i jakoscia.

mi sie bardzo wojcikowe podobaly ale cena nie do przeskoczenia :(
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No tak - ja też juz myślałam o zakupie kombinezoniku - faktycznie na allegro narazie malutki wybór. Zakupię jakiś dwuczęściowy - spodnie na szelkach i kurtka! Słyszałam, że Tschibo ma cienkie kombinezony, ale dobrze trzymają ciepło - sa poprostu profesjonalnie ciepłe!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    IWA ja zupelnie nie znam tej firmy. wiem tylko tyle ile przeczytalam w allegrowym opisie. u mnie w miescie ciezko jest kupic cos do sensu w przystepnej cenie bo albo drozyzna albo rynkowy szajs. zaluje ze to co po Gabie mialam oddalam bo akurat byly granatowe portki z niebieska gora ale stwierdzilam ze po co ma lezec...
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No i własnie dlatego ja właściwie większość rzeczy po Oliwce sobie zostawiam na następna dzidzię, kto wię może kolejna dziewczynka??? :))))
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    IWA a jak będzie syn ? :D
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Izunia mam pomysl musicie sie z Iwa starac o nastepne w tym samym czasie i jak jej urodzi sie syn to dasz jej ubranka po chlopakach , a tobie córeczka to Iwa da od Oliwki:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tak jak u nas :P
    wsyzstkie rzeczy po Gabie sprzedalam czy rozdalam dopiero jak sie Krzysko urodzil. po Krzysiu mam wiekszosc od sis wiec jej oddaje, to co kupilam sprzedaje. jak za te 5lat bysmy mieli jakies dziecko to wszystko skompletujemy od nowa :)
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Fajnie by było jakby był chłopiec, ale teraz nie wiem co będzie więc zostawiam. Jak urodzę to będę sprzedawać jak bedzie taka potrzeba! ;)))))
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Myszorka pomysł cudowny - jednak ja wszystko wyprzedaję :P
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Za 5 lat jak będzie trzeba kupi się nowe, albo będę się dopiero martwić :D
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Ja trzymam ubranka ale ze nie mam miejsca to wynosze do tesciowej, tzn zjezdzam 3 piętra nizej windą.:wink:
    --
  2.  permalink
    ja troche rozdałam ale te najulubieńsze zostawiłam:)
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja trzymam ,dla siostry albo brata M...
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    no to bede testerem chusty od poczatku, decyzja zapadla: bebelulu- Lulu kolor moro - kolor jeszcze moze zmienimy ze wzgledu na plec

--
  3.  permalink
    Tchibo to swietna marka- zazwyczaj mozna kupowac w ciemno :)
  4.  permalink
    A co do allegro... Mi się wydaje,że koniec sierpnia i wrzesien to najlepszy czas dla sprzedających zimowe ciuchy. Listopad jest raczej miesiącem kupujących- wtedy juz ceny spadają.
    Ja sprzedałam juz kombinezony Hanutkowe i jestem zadowolona z ceny :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga dzieki za info odnosnie tego Tchibo. jak nic nie upoluje fajnego to sie pewnie zdecyduje na ten ktory wyzej wklejalam
  5.  permalink
    Mysle,ze będziesz zadowolona. Ale wiesz- np wójcik rok temu wyprzedawał jesienią kombinezony z poprzedniej kolekcji i nowy można było już kupić za 50-70 zł. A jakośc tez rewelacyjna- jak wiadomo :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tyle ze u mnie nie ma sklepu wojcika a te ktore sprzedaja w sklepach maja zabojcze ceny.
    kiedy wojcik ma te wyprzedaze i w jakich punktach warszawy np mozna ich szukac??
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga no właśnie kiedy ? ;D
  6.  permalink
    wiesz przecez,że ja nie jestem biegła w centrach handlowych, bo to nie moja bajka :P Po drodze do domu mam blue city i tam wójcik jest, więc nigdzie dalej nie szukam ;) A wyprzedaż mieli jakoś we wrzesniu w zeszłym roku
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.