ja myslalam ze to w jakims sklepie firmowym wojcika bylo a nie w CH musze zerknac jakie centrum handlowe mamy po drodze i moze meza namowie zeby zajechac zerknac. tyle ze my bedziemy w wawie w tym tyg a pozniej dopiero pewnie nie wczesniej niz w grudniu
ja jestem dosc czesto w ch w ktorym jest wojcik wiec jak zaczna sie pokazywac wyprzedaze to dam znac ;)ja mam kombinezon jeden z tamtego roku kupiłam 86 z mysla wlasnie o tej zimie ale hmm przy moim wielkoludku bede musiala chyba kupic nowy ;)my narazie powoli wychodzimy z rozmiaru 86 a do zimy jeszcze daleko :D musze mu go tylko przymierzyc ;)a jakby byla wyprzedarz w wojciku kombinezonow z tamtego roku to bylabym zadowolona bardzo bo podobala mi sie kolekcja zeszłoroczna taka czerwono szara :)
i znowu myslalam w kategoriach zasciankowcyh - myslalam ze jak w CH to sklep dzieckowy z podgrupa wojcika :) ale dobrze wiedziec to moze faktycznie uda sie o jakies zahaczyc w piatek i sprawdzic czy juz wyprzedaja
a ja zaopatrzyam sie w smoczek uspakajacz inny niz NUK.Kupiam smoczek BABY NOVA DENTISTAR dla dzieci bez ząbków-faaajnny tylko cena mnie powaliła 15 z to dużo jak za smoczek.Ale Piotrusiowi pasuje i ma liczne pastelowe kolorki.
ciacho Ja dla Julci kupuję smoczek za 11 bo innego nie chce tylko z tommee tippee ... ile już potraciła nie powiem a na razie zostały jej 4 drugie tyle przepadło na spacerkach z M i Adą wrrr
w tesco fajne promocje były wyprzedażowe na śpiochy - naprawdę warto zerknąć bo i świetne niektóre. Oczywiście załapałam się na końcówkę gdzie nawet w rozmiarach nie miałam wyboru :((
dziewczęta, w Obi jest wyprzedaż basenów i innych akcesoriów gumowych typu materace, piłki. Ceny w weekend tańsze, a i w tygodniu tanio Przykład: basenik na allegro 11 zł, w OBI niecałe 5 zł, a weekend niecałe 3zł:
basenik na allegro 65zł, w Obi ok 40, w weekend niecałe 30zł
piłki plażowe średnica 41cm - niecałe 1 zł materace dmuchane, takie zwykłe, 1osobowe - 3,30, a w weekend 1,99 są też pontony, baseny jakieś bardziej fantazyjne. POLECAM, na przyszły rok jak znalazł
Kobitki - doradzcie mi coś odnośnie łóżeczka??? Jakie najlepsze - bardzo mi sie podoba łóżeczko jakie miała IWA - cudne - ale wiem ze wystaczy na jakies 4 mce???? Moze jakies linki??
ja mam turystyczne, super sprawa jak dla nas kursujących całe lato między działką, domem i różnymi innymi miejscami :)) A dwóch łóżeczek nie chcieliśmy kupować Ma oczywiście swoje minusy - brak poziomu przechodniego między górnym a dolnym, brak szczebelków dzięki którym dziecko może się uczyć stawać (jak dla mnie to plus - nauczy się gdzie indziej, jak będzie gotowe), materac się trochę odkształca (w łódkę się robi, bo podłoga nie sztywna) - ale jak teraz kupiliśmy taki porządny, gruby to jest ok, nie ma możliwości wyprania, łóżeczko drewniane wystarczy szmatką przetrzeć. Ale ma też plusy - można przewieźć, złożyć i rozłożyć w kilka minut, dziecko nie uderza się o szczebelki, nie wypadają nóżki między szczebelkami - zbędny jest ochraniacz, w czym akurat ja mocno nie gustuję. My mamy łóżeczko BabyOno. Mogę z czystym sumieniem polecić
ja mam łózeczko turystyczne Coneco chociaz napoczatku miałam standardowe-jednak móje dziecie nalezy do tych niespokonych i budziło nas wszystkich jego uderzanie noga o szczebelki-strraasznneee a w nocy bardzo głosne.ja mam do turystycznego włozony materac pianka-kokos i jest ok a ma to łózeczko zamykane na zamek"drzwiczki" jak dziecko jest wieksze to moze sobie samo wchodzic i wychodzic .bardzo sie przydało na wakacjach
Byłam dzisiaj w sklepie firmowym wójcika i powiem tylko tyle, że gdybym miała kasę to ubrałabym tam swoje dziecko od góry do dołu - boże jakie te ciuszki mają piękne nie tyko z wyglądu ale i w dotyku - do zakochania no i te kolorki mmmmm aż mnie serce boli dzisiaj po tym co widziałam :))
Dziewczyny nie wiem o jakim łóżeczku piszecie. Ja miałam taki kosz na pierwsze 4 miesiace w sypialni, ale w pokoiku Oliwki miałam też normalne łóżeczko robione przez stolarza!
co do lozeczka to na codzien uzywamy zwyklego drewnianego ktore ma 3stopnie regulacji wysokosci i 3 wyjmowane szczebelki. kupilismy je ponad 6 lat temu, uzywala go Gabrysia, teraz Krzys i spokojnie jeszcze 2 dzieci przetrwa.
mamy tez turystyczne graco z ktorego korzystamy gdy wyjezdzamy... co ciekawe dla 2latka lozeczko turystyczne staje sie odrobine niebezpieczne bo.... po prostu maluch za barzdo z niego wystaje. siostrzeniec 2letnie jak wstanie w lozeczku to ma je do pasa i ostatnio lapalam go zeby sie nie przekrecil. dodam ze w lozeczku byl tylko goscinnie bo z wizyta zabawowa u Krzysia wiec do niego nie byl przyzwyczajony. no i wiadomo takie lozeczko ma w komplecie marny materac wiec trzeba dokupic jakies porzadny zeby sie nie odksztalcal tak jak pisala Harpijka, ewentualnie mozna usztywnic dno jakas plyta
ja na dzien szczebelki mam wyjete, na noc wkladam. Krzys sam ladnie wchodzi i wychodzi z lzoeczka kiedy chce. wolalam go za wczasu nauczyc niz pozniej sie wlasnie obawiac ze wypadnie
Hej dziewczyny, ja z innym pytankiem.. wlasnie probuje sie zorientowac w laktatorach, na pewno macie na ich temat jakies zdanie, a ja bardzo chetnie pojde za porada doswiadczonych kobitek :)
Smieszka ja mam medele elektryczną i jest super, polecam.Ogólnie polecam elektryczną bo kolezanka miała ręczną z aventu i tak się meczyła z odciąganniem ze nawet jej się udało połamać laktator, a tak to sobie siedzisz, mleczko leci a ty czytasz gazetę.
Smeiszka - mialam medele harmony reczna i avent isis tez reczny, zadnym z nich nie bylam w stanie sciagac pokarmu, max 60ml z 2 piersi podczas gdy od ponad roku karmie z powodzeniem. nie kazdy cyc nadaje sie do laktatora
To może ja doradzę jako kobieta używająca laktatora dzień i noc, od 5mscy :D Mam medela elektryczna i avent isis. Z obydwu jestem zadowolona, aczkolwiek częściej używam Aventu. Mogę wszędzie z nim chodzić, a medela jest na prąd więc jestem uwiązana przy gniazdku. Chyba że kupi się baterie... Ale obydwa są super.U mnie się sprawdzają.
ja na początku miałam ręczny aventu i nic nie leciało, potem kupiliśmy ręczny medeli i o niebo lepiej. Do ściągania raz na jakiś czas jest ok, ale jakbym miała ściągać codziennie to na pewno przeszłabym na elektryczny, bo zwyczajnie boli mnie ręka w czasie ciągnięcia, no i też czasem nie udaje się ściągnąć wcale, a czasem 90ml, przy takim samym napełnieniu cycka- ale to już kwestia nerwów, stresu, czasu,itd.
wlasnie, ja slyszalam ze lepiej sie sciaga tymi recznymi. niedlugo tez bede myslala nad zakupieniem laktarotora ze wzgledu na studia i chyba bedzie czeste sciaganie
Wow, dzikei za tak szybki odzew :) Ja mysle o kupnie elektrycznego laktatora, bo tez slyszalam rozne historie o tych recznych no i pewnie bede sciagac mleko sporadycznie (bo glownie planuje karmic samodzielnie ;) ale chcialabym miec komfort robienia innych rzeczy niz cwiczenie reki :) a myslicie ze lepiej kupic w sklepie zwyklym czy internetowym czy nie ma znaczenia?? Aaa bylam na stronce tchibo - nie moglam znalezc asortymentu dla dzieci, ale faktycznie jest tam wiele ciekawych rzeczy :)
Ania fajnie, że wrzuciłaś katalog coccodrillo.... szukam jeszcze czegoś dopasować pod rzeczy jakie już kupiła Julci moja mama w tonacjach szarości ze strony 98 - 99
Mamy szare spodnie, bodziak biały i bluzeczka w szare kropy, potrzebuję sweterek oraz zastanawiam się nad kamizelką czerwoną!
Ja mam zamiar jeszcze zobaczyć kombinezony firmy DANY. Oni też mają swietne gatunkowo ubranka. Dziś kupiłąm młodej dresik jesienny- jest naprawdę extra- miły i cieplutki