Ja widziałam kombinezoniki coccodrillo na żywo u mnie w sklepiku, ale nic dla Oliwki nie wybrałam, bo ostatnio jakaś wybredna jestem! ;)))) NIC SZCZEGÓLNIE MI SIE NIE PODOBAŁO I NIE PASOWAŁO MI NA OLIWKE! Musze jeszcze zobaczyć z Wójcika, może tam coś mi wpadnie w oko!
Ja właśni planowałam kupić dla Hani kombinezon z coccodrilo ten ciemny różowy (bodajże str 118 w katalogu)..czekam aż dojdzie ta kolorystyka do nas, póki co są jasne fioletowe i jasne zielone..u nas ten kombinezon kosztuje ok 139 zł, ale moja koleżanka pracuje w sklepie coccodrillo i dostane że tak powiem po rabaciku za niecałe 100zł..
mam z anglii od szwagierki kombinezon 6-9 miesiąca taki misiowaty, ale mi się wydaje strasznie mały i ma króciutkie nóżki (a buciki sa na stale przyszyte do reszty i nie ma możliwości odprucia)...no i on jest tak nie zabardzo na nasze zimy, dlatego najprawdopodobniej zakupie ten z coccodrilo
co do łóżeczka mam babyono (te co harpijka) i teraz mogę śmiało je polecić:)) sprawdza się super:) jedyne co to uważam,ze ten gorny poziom jest ciutkę za wysoko:( ale co tam ogólnie łoęczko super się sprawdza;)
kurcze ja jakoś nie w temacie co do wójcika..nie wiedziałam że to taki spec dziecięcy:) heh..ostatnio teściu kupił Hani dwie bluzeczki i stwierdziłąm że zwariował.jedna po ok 37 zł...szooooook..no niby dostał jakieś tam 30% rabaty bo niby wyprzedaże, ale że aż takie drogie te bluzeczki..ojjj
Kurcze jak widziałam ceny kombinezonów na allegro to szczena mi opadła - tym bardziej, że u mnie to x2. Chyba pozostaje mi wyjechać z rodziną na Karaiby te zimy ;D
Beata jak na wojcika te 37zl to jeszcze tanio :P mi w zeszlym roku sie podobala kiecka dla corki taka elegancka odswietna nie do przesady czyli na wiele okazji ale sie odpodobala jak zobaczylam ze ponad 140zl kosztuje
Izunia no to chyba zostaje ci czekac na te wyprzedaze wojcika. ja pytalam u nas w 2 sklepach ktore prowadza wojcika i pani mnie oswiecila ze zeszloroczna i tegoroczna kolekcja beda w sprzedazy w tej samej cenie
ja bym chetnie kupila na allegro uzywany ale rozmiarowo nie ma nic co mi sie podoba. na dobra sprawe warto by miec ze 2 kombinezony bo jak sie dziec uwali to nastepnego dnia czlowiek uziemiony bedzie bo tego na grzejniku sie nie wysuszy
Izunia na jaki rozmiar bedziesz kupowala kombinezony chlopakom??
Ania no właśnie nie wiem - nosimy rozmiar 86 - ale w 80 też się maluchy mieszczą i tu mam problem ... Musiałabym po przymierzać - teraz maluchy nie rosną aż tak szybko, a nie chciałabym kupować dużo za dużego. 3 września otwierają u nas Galerię Sieradzką i będzie Pepco więc może tam coś będzie ...
Myszorko - dla mnie średniawy ten komplet :/ 1- dziewczęcy kołnierzyk 2 - kurtka na guziki( ja nie lubię- wolę suwaki) 3- wizualnie nie mój typ( chociaż to oczywiście subiektywne spojrzenie)
Myszorka fajny komplet - kolorystyka mi się szczególnie podoba - jednak chyba wolałabym spodnie na szelkach choć sama nie wiem ... ;D Mnie się podoba też ten:
Izunia, nie liczyłabym na kombinezony w pepco.Jeśli nawet będą, to na pewno bez rewelacji gatunkowej. No ale jako rezerwowe, to na pewno się nadadzą, a poza tym nie każda zima jest bardzo zimna i surowa, więc może wystarczą rajstopy, grubsza bluzka i będzie też dobrze. W końcu nie każdego rodzica stać na Wójcika, Cocrodrillo, czy inne markowe ubrania, a jakoś dzieci nie zamarzają A co do rozmiaru to chyba musisz przymierzyć, bo jeśli 80 będzie akurat, to chyba jednak lepiej 86 wziąć, nawet jeśli bardzo nie rosną, to swoje na pewno urosną przez okres zimowy
Beata, kombinezony często mają wizualnie krótkie nogi, ale za to więcej miejsca na tułów - uwzględniają miejsce na pampersa, spodnie, rajstopy - zimą się uzbiera kilka warstw
a jeszcze tak wracając do laktatora, to nie widzę różnicy gdzie się kupuje, najlepiej sprawdzić gdzie taniej i tam kupić.
Izunie weź większy rozmiar - teraz podwiniesz (tylko bez przesady) a wykorzystasz w kolejnym sezonie. Koleżanka która ma córę prawie 3 letnią mówi że miała kombinezon 2 częściowy na dwa sezony! I ja tak zamierzam zrobić, zakupię Wójcika, albo cocodrillo lub inna dobrą firmę w większym rozmiarze i Oliwka będzie miała też na przyszły sezon. Ale myślę że jeszcze jakiś drugi by sie zdał, albo sama kurteczka. Zmierzyłam Oliwce kurteczke którą zakupiłam Oliwce w lutym na allegro i jest na nią dobra (wtedy miała wywiniete rekawki z białym futerkiem) także bedzie miała na poczatki zimna - jesień, bo jest ze sztruksu i na białym futerku podspodem z kapturkiem.
No zimy się nie przewidzi niestety - muszę się rozejrzeć w mojej mieścinie i coś upatrzyć ... Nie chcę kupować drogich kombinezonów bo po prostu mnie na nie nie stać ! Harpi ja rozumiem, że maluchy mogą urosnąć przez okres zimowy i fajnie by było jednak ja mam na myśli różnicę rozmiarową jaką serwują nam producenci - najlepiej chyba przymierzyć. Myszorka to ten sam sprzedawca, ale rozmiar 74 - nie widzę 80 ani 86. IWA też bym tak chciała aby na dwa sezony były zobaczymy :D
Muszę się pochwalić, że Julka świetnie nauczyła się pić z takiego kubeczka z rureczką! potrafi sama sobie z tym chodzić i pić ( mamy ten na dole po lewej bo różowego nie było )
Izunia nie zaluj - w smyku w wawie gdzie ja bylam te fajne byly w rozmairze tylko do 74. dwuczesciowe juz takie ladne i cieple nie byly a tez najwieksza 80. ceny 145-169 i od tego minus 20%
ja zdecydowanie poluje na uzywany na allegro. w uzywakach u mnie kombinezonow nie uwidzisz ale na allegro mysle ze spokojnie cos znajde za ludzka cene. btw - przykladalam mlodemu kombinezon 74 i siegal mu nad kostki (i to sporo) wiec ja bede brala 86/92
a co do PEPCO - te w zelszym roku niestety byly kiepskie gatunkowo (z materialu co to zamarznie na mrozie) i dosc cienkie. no ale to tez zalezy do jakiej temp sie wychodzi z dzieckiem na spacer. ja nie mam ywjscia i ze bede odbierala Gabrysie z zerowki to i na -20 musze byc przygotowana
a ja nie musze :d dzis przymierzylam stary i okazało sie ze jeszcze jest dobry a nawet trzeba noogawki podwinac ;) taki na dwor ciemny mam po siostrze wiec spoko bolek zime przetrwamy :D
Oj wiem,ze kosztuje :) Ja tak tylko w ramach ciekawostki- jakos nie oszczedzam zbytnio na moich dzieciach :) Chociaz oczywiście wszystko na miarę możliwości- nie mają wszystkiego. Ba- nawet nie mam takich aspiracji,zeby miały ;)
Yyy no ja też mam tą świadomość tych kosztów - jednak nie rozbiłam nigdy zestawienia bo pewnie bym pewnie przestała myśleć o córuni :P Moje mają to co potrzebne - nie głodują mają suchą pupkę i jak na razie zabawki - nie wiem jakie czasy przyjdą, ale damy radę !
Jeżeli ktoś szuka niani elektronicznej to ja polecam maxCom. Sprawdziła nam się w domu moich Rodziców (a jest duży) i na weselu. Świetna sprawa. Zasięg do 2 kilometrów (wiadmo, że tak daleko zwykle nie odchodzi się od dziecka, ale zapas zawsze warto mieć), super czułość (słchać już najmniejsze kwilenie dziecka), baterie długo trzymają i jak dobrze się trafi, to można ją kupić na allegro za jedyne 100 zl z przesyłką :) Niania jest produkowana przez firmę produkującą krótkofalówki a nie sprzęt dla dzieci, co dobrze wpływa na jej jakość. http://www.zadowolenie.pl/kupic_img/m_9235494ad53cfa1b24bafc6c749972bc.jpg
emkaf ,mnie smoczek bardzo pomògl,VEVE wziela go dopiero w 4 miesiacu,polecam caly gumowy firmy chicco,ja karmie piersia i jak zasypiala to cyca wyjmowalam i wsadzalam smoka, i tak uwalnialam sie , tylko do spania go ciumkala a potem wypluwala,teraz VEVE ma 10 miesiecy i w ogòle smoka nie chce i nie lubi,ALE POMòGL MI BARDZO!!!!!!!!!!!
Emkaf ja mialam NUBY tez na ksztalt sutka ale nie podszedl mimo ze na nim mialam wyrabiac odruch ssania (Krzys jest wczesniakiem). Tommee Tipee uzywa sasiadka i mowi ze super sie sprawdza bo dziec i piers ssie i smoka ciaga na noc. mi sie tylko srednio podoba wyglad dziecka z tym smoczkiem w buzi
Dziewczyny ja wlasnie wystawilam na allegro kombinezon dla dziewczynki 9-12 mscy 80cm gdyby ktos byl zainteresowany moj nick na allegro to rowniez fmartunia:)
Mój Tomek od początku nie lubi smoczków, w ogóle go nie interesują choćby nie wiem jak wyglądały. Najpierw mieliśmy NUK, który odpadł na samym starcie. Teraz na tapecie Tommee Tippee i też bez rewelacji, uspokaja go w sytuacjach ekstremalnych (np. na spacerze gdy się niecierpliwi, albo w samochodzie w czasie podróży - uspokoi się i wypluwa spryciula :)
EMKAF moja mała od początku miała różne smoczki ale tylko tomme tippee jej spasował. Kupił go przez przypadek mój ślubny i było to strzał w dziesiątkę... Kształtem niektóre są śmieszne np ten co my mamy ale jednocześnie inne i fajne! Julci tak wygląda
o wlasnie, cos takiego mi polecano, w tym rozowym smiesznie przeswituje ssacy dziubek dzidziusia- widzialam ostatnio:) jak potwierdzacie ze to prawda ze ssa piers i moka na przemian to sprawie sobie awaryjnego
emkaf są to śmieszne smoczki i dużo osób zwróciło już na niego uwagę i pytały ... małe dzieci najczęściej wołają rodziców aby zobaczyły jak dzidzi widać buzię przez ten smoczek!
ja mam NUKa od poczatku bo avent odpadł i canpol tez.Ewa 11 zł za dobry smoczek to jest cena i tak dobra-widziałam te z chicco-fajne jest to ze nawet jak sie na niego połozy główka to sobie nic nie zrobi