Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeSep 1st 2008
     permalink
    Ewa ja mam Chicco teraz jak są starsze i jestem zadowolona - no ale my teraz oduczamy się od smoka ;D
    •  
      CommentAuthorMamadusi
     permalink
    A moja Dusia od miesiaca juz nie ma smoczusia a wczesniej uzywalam Aventu i Nuby imitujacy piers :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ja też używałam AVENTA i Oliwka ssała pierś, piła z butli ze smoczkiem AVENT i ssała uspokajacza AVENT - JEDNOCZEŚNIE. No ale nam udalo się uspokajacza jakiś miesiąc - dwa temu wyrzucić bez problemu!
    --
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    Ja również wystawiłam na allegro ciuszki po Alicji, a także kombinezon, śpiworek do spania,karuzelę Tiny Love. warto zajrzeć:)
    link do jednej z aukcji, a zerknijcie jeśli chcecie na "inne przedmioty sprzedającego"

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1992800
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Gdyby któraś była zainteresowana to również zapraszam ;D
    -Allegro-
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ale Was wzięło i chyba w Wasze ślady pójdę hi hi hi
  1.  permalink
    Izunia a;le masz fajna ta stronke zrobioną:)
    ja mam mnóstwo ciuszków po Piotrusiu i chyba tez zaczne sie "bawic" tylko musze mieć wene na porobienie zdjęc
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Witam po urlopie, bede miala czas to cos napisze, teraz mam pytanie do iwy i magg o rowerki. Jak sie sprawdzają??? koła sa plastikowe??
    --
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    A ja mam pytanie ząbkowe:czym się myje pierwsze ząbki?polecacie cos?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeSep 2nd 2008
     permalink
    fmartunia dalej spokojnie mozesz myc taka nakladka silikonowa na palec z Canpolu

ds

ja mialam tez taki zestaw ale nie polecam
    sa
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    A mam pytanie odnośnie piżamek jakie polecacie, bo ja sie zastanawiam nad tymi 2packami z early days (przykład http://www.allegro.pl/item424989773_pizamki_18_23msc_owieczka_86cm_early_days_2_pak.html)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko na teraz mam dla Krzysia pizamki tego typu
    ds

ale jak przyjda chlodne noce to wroce do pizamek polarowych ze stopkami. uzywalam je przy przy Krzysiu juz w zelszym roku no i dla Gabrysi od urodzenia do zeszlej zimy bo na 7lat juz takich nie robia :)

csd
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Aniu a kupowałaś na allegro? i czy te stopki są antypoślizgowe?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko ja pizamki mialam zawsze od sis ze stanow. te pierwsze old navy bez problemu mozna kupic na allegro nowe ale z tymi cieplejszymi moze byc problem z nwokami bo mowiac szczerze tylko kilka razy widzialma. aha a stopki maja absy.
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    z Early Days to mnie serce sciska jak widze te narzuty jakie sobie allergowicze zycza:) jak macie kogos w Anglii to wyslijcie go do Primarka z lista po Early Days i chyba z normalna standardowa przesylka do Polski taniej wyjdzie.
    ja planuje tam bodziaki i pizamki dla maluszka kupic
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    emkaf nie mam nikogo na tyle bliskiego zeby mi zakupy zrobili :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    ja również polecam smoczek TommeeTippee - jest świetny, mój Kamil nie chciał innego, a tego zasysał na chwilę, ostatecznie zaczął ssać ok 3 miesiąca i bardzo mi to pomogło - tak jak Ewie z Veve
    szczoteczki mam takie w zestawie:

używamy póki co tej pierwszej z prawej - bo to na pierwszy krok i póki co Kamilowi się podoba i coraz dłużej udaje nam się "szczotkować" dzioba
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    100krocia - rowerek sprawuje sie super, Oliwka go uwielbia, nawet w domku w nim jeździ i słucha muzyczek itd., koła sa piankowe takie cichutkie jak sie jedzie! A to Oliwka na nim:

myszorka piżamki z Early Deys bardzo polecam, są super jakościowo, piorę i piore, a one cały czas dobrze wyglądaja, nie rozciagają się, nie traca fasonu i nie spierają się nadruki. Oliwka ma już 2 paczki. A z tym narzutem to prawda, bo mi kiedyś koleżanka przywiozła i 2 euro za 2-pak płaciłam.
    Tak wyglądają wersje dziewczęce, można je mieszać ze sobą - raz te spodenki, raz ta bluza itd. o tak:

--
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Dzieki Iwa za opinie, szkoda ze nie ma mi kto tego przywieź
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Myszorka piżamki Early Days kupisz na Allegro - ja się zastanawiam nad taką :D

•  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Już się nie zastanawiam - kupiłam ;D
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Izunia te same oglądałam ale nie pamietam loginu do allegro, musze mu cos kupic bo teraz spi w body z krótkim rękawem i spodenki ma krótkie z piżamki, bo wole jak ma plecy zakryte. Straszmy z niego wiercidupka, zresztą ostatnio spi w dziwnych pozycjach.
    --
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    Harpijko a z jakiej to firmy?
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Myszorka Twoje dziecko niczym moje dwa :D
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    co do piżamek to kupiłam parę dni temu z hallo kity i też jest suuuuper gatunkowo więc polecam!
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Pokaż je LADY !
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    nad rowerkiem się zastanawiam i nie wiem co zrobić... może poczekam do następnego roku. Chciała kupić moja teściowa ale jak M zobaczył jak on wygląda to jej zabronił! na razie mamy rower i fotelik na rowerze...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a cha i byłam w Tchibo zobaczyć zimowe kombinezoniki... małych nie mieli na Julkę były na 4 - 6 latki . wg mnie gatunkowo nie podobały mi się.... coś jakby taka guma - materiał od spodu podbite polarkiem! Może na śniegi OK bo nie przemoknie ale jakoś takie gatunki materiałowe do mnie nie przemawiają!
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Lady też oglądałam piżamki w H & M i podobała mi się z Hallo Kity, chyba jak z tych wyrośnie to jej taką kupię.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia dla Ciebie
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    fajne ma te delikatne ściagacze na spodenkach i na rączkach!
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ale słodka - dzięki Drona - a chłopięce też są ?
    •  
      CommentAuthor100krocia
    • CommentTimeSep 2nd 2008 zmieniony
     permalink
    Dzięki IWA. Zastanawiam sie też nad takim. Będzie solidniejszy:

Jedynym minusem jest brak podnużka, ale mozna zablokować pedały. Siedzenie przesuwa sie do przodu, wiec na wiosne napewno bedzie ok, a teraz coś wymyślimy
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Hmmm 100krociu taki inny - podoba mi się zestawienie kolorystyczne :D
    A Nati dosięga do pedałów - bo jak nie to kiepsko bez podnóżka ...
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ten rowerek owszem jest super. Sprawdzałam w sklepie z Oliwka, ale to jest dla starszego dziecka, nawet moja Oliwka (raczej z tych wiekszych dzieci) nie czuła się w nim bezpiecznie, jednak podnóżek i obręcz podtrzymujaca jest potrzebna bynajmniej na teraz. A w przyszłym roku to już zakupimy jej wiekszy!
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja chce taki jak ma IWA ...a to markowwy??? bo nie doczytalam????????moze gdzies go tu znajde...
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    My chcemy, zeby rowerek wystarczył natalce do 3-4 roku. Ten jest od 18 miesięcy. Natalka dostanie od chrzestnej na roczek, pod koniec wrzesnia. Zostanie jeszcze tylko pażdziernik i póżniej wiosna. Natalka będzie już wtedy duża, więc rowerek będzie ok. Teraz ewentualnie coś jej dołożymy pod nóżki.
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Na przyszły sezon znaczy sie - to będzie ok. - tak mi sie wydaje!

ewa - nie jakies tam Chicco, czy coś, także w Italii to chyba go nie dostaniesz!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Też tak myślę.
    Musieliśmy zmienić natalce smoczki. Miała z canpola profilowane, ale zaczęła się mocno ślinić i ma podrażnienia na buźce. Kupiliśmy takie:

tylko brzydsze kolory
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w Rossmanie sa promocje na ich pielucho-majtki (17.99) oraz na wybrane sloiczki Gebrera i czesc kosmetykow dla dzieci.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    100krociu a nie mozecie uzgodnic z chrzestna zeby kupila wam bon prezentowy w jakims sklepie i pozniej wiosna go wykorzystacie na rowerek? raz ze stylistyka sie moze zmienic, dwa nie wiadomo jak duza bedzie Natalka :) no i jednak przez cala zime bedzie zagracal, chyba ze macie tak duze mieszkanie czy garaz ze spokojnie mozecie go trzymac i nieuzywany
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    mamy duże mieszkanie, garaż i komórkę wiec spoko.
    --
  2.  permalink
    Czy któraś z dziewczynkowych mam kupowała w ccc takie kapciochy?
    http://www.allegro.pl/item426532316_walky_cudne_nowe_cale_w_motylkach_na_rzepy_22.html

Bardzo mi się podobają, ale zastanawiam się czy warto... Hania miała 2 pary butów z ccc( prezenty) i to była porażka :/
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeSep 3rd 2008
     permalink
    Aga ja kupiłam po 2 pary kapci - do przedszkola i dla Kuby i Gabi. Porównując z 2 dniami w przedszkolu w kapciach Befado z CCC to porażka. W CCC dzieciaki miały mokre i przepocone stopy wczoraj i przedwczoraj tego u Gabi nie było. Ogólnie ja coraz mniej rzeczy kupuję w CCC i wolę nawet na ryneczku bo różnica w cenie to czasami tylko 5zł a jakość materiałów znacznie różna
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas nie ma ccc ale jest firma walky, kupilam Gabrysia adidasy i na razie jakis wad nie zaobserwowalam. noga sie jej nie poci tyle wiem
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja tez musze kupic pantofle ,bo skarpety VEVE sciaga ,moze cos wiazanego...
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeSep 6th 2008
     permalink
    Co myślicie o tym kombinezonie ? ;D

•  
      CommentAuthorizza
     permalink
    A może taka kolorystyka by pasowała na moich chłopaków :P

•  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Dziewczyny moje chłopaki to szczuplasy - jak mam ich wymierzyć ? Nosimy różne rozmiary 74/80/86 ... Nie wiem jaki rozmiar kombinezonu kupić - kurcze ...
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Czy jednak zdecydować się nie jednoczęściowy - nie wiem ... Doradźcie kobiety !!!
    Dwuczęściowy jakbym kupiła to dłużej wykorzystałabym kurtkę ... Ehhh ... :confused:

Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.