Ja też używałam AVENTA i Oliwka ssała pierś, piła z butli ze smoczkiem AVENT i ssała uspokajacza AVENT - JEDNOCZEŚNIE. No ale nam udalo się uspokajacza jakiś miesiąc - dwa temu wyrzucić bez problemu!
Ja również wystawiłam na allegro ciuszki po Alicji, a także kombinezon, śpiworek do spania,karuzelę Tiny Love. warto zajrzeć:) link do jednej z aukcji, a zerknijcie jeśli chcecie na "inne przedmioty sprzedającego"
Izunia a;le masz fajna ta stronke zrobioną:) ja mam mnóstwo ciuszków po Piotrusiu i chyba tez zaczne sie "bawic" tylko musze mieć wene na porobienie zdjęc
A mam pytanie odnośnie piżamek jakie polecacie, bo ja sie zastanawiam nad tymi 2packami z early days (przykład http://www.allegro.pl/item424989773_pizamki_18_23msc_owieczka_86cm_early_days_2_pak.html)
Myszorko na teraz mam dla Krzysia pizamki tego typu
ale jak przyjda chlodne noce to wroce do pizamek polarowych ze stopkami. uzywalam je przy przy Krzysiu juz w zelszym roku no i dla Gabrysi od urodzenia do zeszlej zimy bo na 7lat juz takich nie robia :)
Myszorko ja pizamki mialam zawsze od sis ze stanow. te pierwsze old navy bez problemu mozna kupic na allegro nowe ale z tymi cieplejszymi moze byc problem z nwokami bo mowiac szczerze tylko kilka razy widzialma. aha a stopki maja absy.
z Early Days to mnie serce sciska jak widze te narzuty jakie sobie allergowicze zycza:) jak macie kogos w Anglii to wyslijcie go do Primarka z lista po Early Days i chyba z normalna standardowa przesylka do Polski taniej wyjdzie. ja planuje tam bodziaki i pizamki dla maluszka kupic
ja również polecam smoczek TommeeTippee - jest świetny, mój Kamil nie chciał innego, a tego zasysał na chwilę, ostatecznie zaczął ssać ok 3 miesiąca i bardzo mi to pomogło - tak jak Ewie z Veve szczoteczki mam takie w zestawie:
używamy póki co tej pierwszej z prawej - bo to na pierwszy krok i póki co Kamilowi się podoba i coraz dłużej udaje nam się "szczotkować" dzioba
100krocia - rowerek sprawuje sie super, Oliwka go uwielbia, nawet w domku w nim jeździ i słucha muzyczek itd., koła sa piankowe takie cichutkie jak sie jedzie! A to Oliwka na nim:
myszorka piżamki z Early Deys bardzo polecam, są super jakościowo, piorę i piore, a one cały czas dobrze wyglądaja, nie rozciagają się, nie traca fasonu i nie spierają się nadruki. Oliwka ma już 2 paczki. A z tym narzutem to prawda, bo mi kiedyś koleżanka przywiozła i 2 euro za 2-pak płaciłam. Tak wyglądają wersje dziewczęce, można je mieszać ze sobą - raz te spodenki, raz ta bluza itd. o tak:
Izunia te same oglądałam ale nie pamietam loginu do allegro, musze mu cos kupic bo teraz spi w body z krótkim rękawem i spodenki ma krótkie z piżamki, bo wole jak ma plecy zakryte. Straszmy z niego wiercidupka, zresztą ostatnio spi w dziwnych pozycjach.
nad rowerkiem się zastanawiam i nie wiem co zrobić... może poczekam do następnego roku. Chciała kupić moja teściowa ale jak M zobaczył jak on wygląda to jej zabronił! na razie mamy rower i fotelik na rowerze...
a cha i byłam w Tchibo zobaczyć zimowe kombinezoniki... małych nie mieli na Julkę były na 4 - 6 latki . wg mnie gatunkowo nie podobały mi się.... coś jakby taka guma - materiał od spodu podbite polarkiem! Może na śniegi OK bo nie przemoknie ale jakoś takie gatunki materiałowe do mnie nie przemawiają!
Dzięki IWA. Zastanawiam sie też nad takim. Będzie solidniejszy:
Jedynym minusem jest brak podnużka, ale mozna zablokować pedały. Siedzenie przesuwa sie do przodu, wiec na wiosne napewno bedzie ok, a teraz coś wymyślimy
Ten rowerek owszem jest super. Sprawdzałam w sklepie z Oliwka, ale to jest dla starszego dziecka, nawet moja Oliwka (raczej z tych wiekszych dzieci) nie czuła się w nim bezpiecznie, jednak podnóżek i obręcz podtrzymujaca jest potrzebna bynajmniej na teraz. A w przyszłym roku to już zakupimy jej wiekszy!
My chcemy, zeby rowerek wystarczył natalce do 3-4 roku. Ten jest od 18 miesięcy. Natalka dostanie od chrzestnej na roczek, pod koniec wrzesnia. Zostanie jeszcze tylko pażdziernik i póżniej wiosna. Natalka będzie już wtedy duża, więc rowerek będzie ok. Teraz ewentualnie coś jej dołożymy pod nóżki.
Też tak myślę. Musieliśmy zmienić natalce smoczki. Miała z canpola profilowane, ale zaczęła się mocno ślinić i ma podrażnienia na buźce. Kupiliśmy takie:
100krociu a nie mozecie uzgodnic z chrzestna zeby kupila wam bon prezentowy w jakims sklepie i pozniej wiosna go wykorzystacie na rowerek? raz ze stylistyka sie moze zmienic, dwa nie wiadomo jak duza bedzie Natalka :) no i jednak przez cala zime bedzie zagracal, chyba ze macie tak duze mieszkanie czy garaz ze spokojnie mozecie go trzymac i nieuzywany
Aga ja kupiłam po 2 pary kapci - do przedszkola i dla Kuby i Gabi. Porównując z 2 dniami w przedszkolu w kapciach Befado z CCC to porażka. W CCC dzieciaki miały mokre i przepocone stopy wczoraj i przedwczoraj tego u Gabi nie było. Ogólnie ja coraz mniej rzeczy kupuję w CCC i wolę nawet na ryneczku bo różnica w cenie to czasami tylko 5zł a jakość materiałów znacznie różna
Dziewczyny moje chłopaki to szczuplasy - jak mam ich wymierzyć ? Nosimy różne rozmiary 74/80/86 ... Nie wiem jaki rozmiar kombinezonu kupić - kurcze ...
Czy jednak zdecydować się nie jednoczęściowy - nie wiem ... Doradźcie kobiety !!! Dwuczęściowy jakbym kupiła to dłużej wykorzystałabym kurtkę ... Ehhh ...