Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Ten pomarańczxowy super kolor.Ja tez nie wiem co mam kupic do tej Norwegii.w Coco widziałam fajne kurtki zimowe bo raczej nie bede kupowała kombinezonu ze spodniami gdyż mówili znajomi ze w Norwegii maja zime raczej łągodna i że żadnych mrozów takjich jak u nas nie ma wiec mysle ze jakies oicieplane spodnie starcza a pod spód rajstopki.no a Buty to juz chyba tam kupie...ceny sa na maksa wysokie ale jak mam kupic buty na zapas?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeSep 6th 2008
     permalink
    Izunia widze ze mamy podobny problem. ja bym chciala kupic cos fajnego za przystepna cene ale o to ciezko. tez przygladalam sie tym granatowym kombinezonom z quelle ale podobaly mi sie rowniez z mariquita i coccodrillo :confused:
    no i fakt z rozmiarowka mozna swira dostac. niektore 86 sa wielkosci innych 92/98 :( Krzysko tez z tych szczuplastych wiec ja po prostu bede sugerowala sie dluygoscia. chcialabym spodnie na zasadzie ze w razie czego wywine zeby miec pewnosc ze starcza na cala zime a nie pozniej bedzie niespodzianka :devil:
    Krzys amerykanskie ciuchy noszi na 1.5 roku lub 18-24miesiace bo ja nie lubie opietych ubranek dlatego mysle ze kombinezon kupie raczej 86/92 a nie 80/86 - do zimy jeszcze troche czasu jest a dziec mi w 2miesiace 3cm urosl
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeSep 6th 2008 zmieniony
     permalink
    Izunia ja mysle ze ten jednoczesciowy moze byc niewygodny do zalozenia zwazywszy na ruchliwosc dzieciakow.
    jednoczesciowy to ja bym chciala taki na 2 suwaki

gdyby inny kolor i motyw to np taki z coccobello
    fd

pod uwage biore Mariquita chociaz wolalabym cos w granacie z dodatkiem blekitu a nie taki jasny

fd

gdyby nie te roze ten bylby fajny

ds

a w ogole jesli ktorejs z was wpadnie w oko aukcja z samymi spodniami na szelki takimi cieplymi na sanki i snieg w kolorze bezowym czy czarnym rozm ok 86 to prosze o cynk.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    o znalazlam u tego sprzedawcy co ma coccobello tez i inne kolory...
    ds

w sumie to ciekawe ze nowe kombinezony idzie juz kupic na allegro po te 110-140 a uzywki ponizej 70zl rzadko schodza
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Jasne odpadają bo wiesz - szybko brudzące :confused:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jasnych tez sie boje z tego samego powodu :P
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a z dziewczęcych podoba mi się taki - cena jednak hmmm 180 troszkę dużo!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ten różowy też mi się podoba :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ehhhhh
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeSep 7th 2008
     permalink
    wlasnie kupilam Krzysiowi zimowe spodnie. stwierdzilam ze skoro mam kurtke i kozuszek to jednak nie ma sensu wydawac jakiejs duzej kasy. mam tez spodnie ocieplane po Gabie ale granatowe wiec jakis tam zapas zawsze bedzie. a ze mlody ma bezowa kurtke z czerwonym spodem to spodnie kupilam mu czerwone dla ozywienia troche :) o takie - nowe Mariquita za bardzo przyzwoita kwote bo 38zl (podczas gdy uzywane cena wywolawcza od 20zl :shocked:)

ds
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    spodnie fajne!
    Mi się te kombinezony podobają Mariquita co powyżej wkleiłam - super na zdjęciach musiałabym w sklepach poszukać jak wyglądają na żywo!
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ania widziałam je - cena faktycznie przystępna - jaki rozmiar zakupiłaś ? :D
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia kupilam rozmiar 86. pytalam sie osob sprzedajacych uzywane mariquita o wymiarowke i pisali ze ich 86 z tych wiekszych jest i ze dzieciaki nosily na przelomie 1.5-2lata
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady dziewczyny na innym forum bardzo chwalily firme Mariquita. nic z niej jeszcze nie mialam wiec czas wyprobowac :bigsmile: z tego co czytalam to polecaja najbardziej Wojcika pozniej Mariquita a pozniej Coccodrillo tylko ze o tych ostatnich niektore laski pisaly ze robia sie zacieki i plamy od sniegu ktore nie schodza po praniu :|

teraz bede musiala kupic czerwone rekawiczki czape i szalik ale mysle ze to za jakis czas i juz w sklepie bo totalnie nie znam sie na tych wymiarach :)
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeSep 7th 2008 zmieniony
     permalink
    Kurcze Ania a ja nastawiam się na to Quelle - ale wyślę im zapytanie odnośnie wymiarów. W środę jedziemy do Łodzi z maluchami do audiologa - więc zmuszę dosłownie D do połażenia po Manufakturze łódzkiej zobaczymy.
    Ciekawe jakie są opnie właśnie o Quelle ? Któraś coś wie ? Będę wdzięczna :D
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja w Quelle nigdy nic nie kupowalam mimo ze pare rzeczy mi sie podobalo. opinie sa rozniaste - czesc rzeczy ponoc super czesc chlam. bratowa wziela tunike zaplacila ok 100zl i niestety po 2 praniach szmata :confused:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ania a orientujesz się czy Quelle to tylko sprzedaż wysyłkowo-katalogowa czy są też sklepy ?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia no niestety quelle tylko wysylkowa. ale z tego co sie orientuje mozna dokonac zwrotu (na swoj koszt wysylka) bez podawania przyczyny w ciagu 14dni
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia quelle sklep miałam na świętochłowicach do niedawna ale jakoś ciuszki się nie sprzedawały więc babeczka zamknęła interes... osobiście te rzeczy na wieszakach mniej mi się podobały. W katalogu znacznie lepiej się prezentują!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania wójcik OK ale ceny brrrr mam zeszłoroczne zestawienie ale chciałabym jednoczęściowy zestaw. Jestem też sama ciekawa jak ze smyka te kombinezony. Fajne w dotyku i nie są aż za bardzo krępujące ruchy dziecka!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    czy ktoras z was zna TEGO sprzedawce z allegro?

Lady te smykowe faktycznie fajne byly. o wojciku Aga pisala ze miewa przeceny poprzednich kolekcji pod koniec wrzesnia i ceny sa od 50 do 70zl wiec jesli masz wojcika pod reka to mysle ze warto zagladac
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ania ja nie znam.
    Nic w środę zapolujemy na kombinezon w Łodzi :D
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeSep 8th 2008
     permalink
    Ania mam Wójcika pod ręką ... jestem ciekawa czy coś będzie :)
    Chciałam smykowe wkleić ale nie mogę się ich doszukać ...
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeSep 8th 2008 zmieniony
     permalink
    na bazie listy AniM robie liste swojej wyprawki (AniuM- swietna robota, to jest niesamowicie pomocne!)

czy mozecie mi doradzic co ma byc w wyprawce mamy do szpitala?
    czy np bede w stanie cos zjesc? czy mam brac jakies male snaki ze soba? czy szpital cos podaje?
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    emkaf jest i wyprawka zrobiona mamy do szpitala....
    a odnośnie tego co tam dają do jedzenia czy też nie to dobrze byłoby gdybyś sama się udała do tego gdzie dane będzie Ci rodzić i wypytała się pielęgniarek bo co szpital to coś innego!!!
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    a to poszukam tej wyprawki mamy:) Dzieki

do szpitala sie wybieram
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    w szpitalach udzielą Ci wszelkich informacji a być może dysponują u Ciebie listą wyprawkową nie tylko dla dzidzi ale i mamy!
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Dziewczyny - ja mam już różne rzeczy z firmy Mariquita - już kiedyś coś wam pisałam i wklejałam zdjęcia. Oliwka ma już bluzeczki, dres, buciki itd. To bardzo dobra firma moim zdaniem, wysoka jakość podobnie jak np. Coccodrillo. Lady mnie też podobaja się te kombinezony, ale u mnie jeszcze pan ich nie przywoził, będą za jakiś czas!
    Izunia te kombinezoniki z Quelle, bardzo ładne są - a może dla jednego taki, a dla drugiego inny!???
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    IWA ale cena hmmm daje do myślenia.... o około 50 złotych smyk ma taniej a jak z mężem oglądaliśmy całkiem przyzwoite a do tego nie za grube co nie będzie krępowało ruchów dziecka!
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No w smyku to jeszcze nie byłam, ale M obiecał że jak wróci w piatek to w sobotę wybierzeny sie na zakupki do Wrocka, żeby m. in. zakupić Oliwce buciki na jesień, bo u nas brak, chyba że do tegop xczasu cos u nas się pojawi!
    To sobie wtedy poogladam i kombinezoniki!
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a Ja zobaczyć chcę w Wójciku i z Mariquity a potem zadecyduję... o bucikach nic nie wspomnę bo jeszcze poczekam troszkę!
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Dziewczyny czy któraś z Was ma wozek MUTSY SLIDER???
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No moja Oliwka wyrosła już z tych wiosennych z ren-buta, a sandałki rozm. 21 już też na styk. Teraz jak sie troszke pogoda popsuje to juz nie ma w czym chodzić. Chcę zakupić jej takie trzewiczki - półbuty, oglądałam kilka z Bartka i nawet mi sie podobały - niestety ponad 100zł oczywiście, ale chyba jej zakupię w sobotę tylko w rozm. 23, troszkę wieksze, bo i tak podobaja mi sie takie z rzepami - wyższe za kostke także będzie nóżkę dobrze trzymać!
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
    • CommentTimeSep 9th 2008
     permalink
    nie wiem czy ktoras z Was juz takie cudo pokazywała
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeSep 9th 2008
     permalink
    Wygląda jak fotel u fryzjera hi hi hi
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeSep 10th 2008
     permalink
    Pewnie ten wątek był już poruszany, ale znaleźć nie mogę:(

BARDZO WAS PROSZĘ..poradźcie proszę jaki krzesełko do jedzenia?? musimy powoli pomyśleć o krzesełku wolę kupić teraz niż potem kiedy będziemy mieli tonę innych wydatków
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Beata ja mam drewniane ktore zmienia sie pozniej w krzeselko + stolik, jestem zadowolona bo na dluzej starcza (u mnie sluzyl prawie 5lat corce i teraz Krzysiowi). fakt dla kogos moze byc klopotliwe bo jest problem z przemieszczaniem bo jest ciut ciezkie i nie ma kolek (ale my tez jadamy li i jedynie w kuchni). wg mnie wada jest brak wszytych szelek - ja mam takie uniwersalne za 8zl doczepione :) no i jest dla dziecka ktore juz w miare stabilnie siedzi czyli tak po 7miesiacu
    •  
      CommentAuthorharpijka
    • CommentTimeSep 10th 2008 zmieniony
     permalink
    ja mam to, które polecała Aga1976
    krzesełko
    i bardzo polecam, jest super. Jedyne minusy, to że czasem Kamilowi utknie rączka między krzesełkiem a stelażem i trzeba uważać przy podnoszeniu czy opuszczaniu oparcia, bo potrafi nie "załapać"

donoszę, że u mnie w pepco mega promocje i dresy dziecięcy po 15 i 19 zł - bardzo fajne niektóre. No i rzucili też pajace tescowe po 10 zł. Aaaa i jeszcze widziałam Kubusiowe kurtki na jesień - też fajne. I jeszcze cała seria ubranek MiniMome (czy coś takiego - wybaczcie, jeśli przekręciłam nazwę) , szczególnie dla dziewczynek - bardzo fajne i dobre gatunkowo.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    moje krzesełko to stara futura i bardzo dobrze sprawdziła się przy pierwszej córce 14 lat temu i obecnie też :)
    • CommentAuthorlechala
     permalink
    Dziewczyny, czy ktoras z Was uzywala wielorazowe wkladki laktacyjne firmy Avent? Przymiezam sie do ich zamowienia, ale nie chcialabym,aby okazaly sie bublem...czy moze lepsze jednorazowe? Jakiej firmy? Pozdrawiam!
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Lady a te krzesełko ktore ja pokazałam to kosztuje TYLKo 1200zł
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lechala ja tych wielorazowych nie uzywalam ale przyjaciolka miala wielorazowe avent i zmienila na wielorazowa medele i mowi ze te medeli sa rewelacyjne i w dotyku i w utrzymaniu.

Harpi dzieki za cynk o pepco - musze sie wybrac w poszukiwaniu spodni dresowych :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    myszorka he he he co to na nasze kieszenie hi hi hi nic tylko kupować :P
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ktoś coś gdzies pisał o narożnikach ale skleroza to moja koleżanka
    Te polecam
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Wielorazowe Avent mam i używałam i będę używać jak dla mnie super :) Paczkę zwykłych pewnie kupię ale Avent są dla mnie ok
    --
  2.  permalink
    tez mam zwykłe drewniane krzesełko bez kólek i jestem zadowolona-fakt szelki musiałam dokupic ale jestem ok
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeSep 11th 2008
     permalink
    Chyba skłonie się ku temu krzesełku które poleciła harpijka:)

u nas nie ma miejsca na to drewniane;(( mamy jeden pokój w którym jesteśmy my i Hania ma swój kąt, jest jej szafka, łóżeczko, kącik z zabawkami i wózek:(heh i pozbyłam się już stołu, żeby było trochę miejsca do przejścia:)heh

wiec pewnie to krzesełko od harpijki będzie mniej miejsca zajmowało:) a drewniane jest u moich teściów, zakupili pierwszej wnuczce:) ale to co oni mają to kurcze strasznie wielkie mi sie wydaje i zajmuje duuużo miejsca, to jest takie gdzie potem robi się stolik i krzeseło dla starszego szkraba.

a mam pytanie odnośnie kombinezonów-chcem kupić Hani z Coccodrilo i zastanawiam się nad rozmiarem..teraz nosi 68 i pewnie będę musiała kupić rozmiar 80, żeby było na zimę?? czy starczy 74? poradźcie prosze..
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeSep 12th 2008
     permalink
    Beata - no z drewnianych faktycznie robi sie stolik i krzeselko - jest dosc duze, u nas posluzylo przez 5lat corce, do 4 roku zycia spokojnie dawala rade przy nim sobie rysowac a czasami stolik sluzyl mi za .... stolnice do ciasteczek swiatecznych bo stolnicy sie nie dorobilismy :D

jesli idzie o coccodrillo to oni maja dziwnie z rozmairami i u nas Krzysko nosi body na 92 ale bluzeczki na 86. nie wiem w jakim tempie rosnie Hania i jak juz duza jest (m.in. waga i dlugosc) rozmiar rozmiarowi nierowny. Hania jeszcze bedzie niechodzaca wiec moglabys nawet pokusic sie o kombinezon ala spiwor - worek - wtedy spokojnie 9-12 miesiecy (74-80) mozesz kupowac
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Beata, ja bym na twoim miejscu kupiła 74, Hania teraz troszkę zwolni z rośnięciem, a za duży kombinezon to też niedobrze. I polecam tak jak Ania mówi - worek - suuuuper sprawa, dziecko się szybko wkłada, wyjmuje, nie poci się dzięki temu, no i wygodniej maluchowi
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a dla ubierajacego jaka wygoda :) ja mialam 2 kombinezony - misia z nozkami i lapkami i wlasnie worek. mis byl uzywany tylko wtedy jak worek ladowal w praniu :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.