Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeNov 21st 2008
     permalink
    Maja jeśli masz zamiar być u rodziców raz na pół roku to wg mnie bezsensem jest 2 wanienka... Malutka spokojnie możesz umyć nawet w zlewozmywaku czy umywalce, a i tata czy Ty jako foczka nie zaszkodzicie jemu...
    Moje 2 dziewczynki były na początku myte w umywalce albo z kimś w wannie, Tosia też pewnie pierwsze kąpiele zaliczy w umywalce (tak do 3m może ciut dłużej)
    --
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    zamierzamy jeździć tak raz na miesiąc...i nie wiem bo czytałam ze do 1 roku nie powinno dziecka kąpac się w wannie dla dorosłych bo zarazki i może zaszkodzić :shocked:
    -- Prosimy o glosy na Hipp nr 7809
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Maju może takie jest zdanie lekarzy czy kogoś... ale wiesz z tego by wynikało równie dobrze że z dzieckiem nie można wejść do kuchni, łazieki czy na podwórko - wszędzie są zarazki i nie da sie ich wyeliminować
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeNov 21st 2008 zmieniony
     permalink
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    Emkaf fajna...ale cena szok :shocked:
    -- Prosimy o glosy na Hipp nr 7809
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    powiem, ze tu w Mothercare kosztuje chyba 20£ wiec jakies 80-90zl... - naliczaja sobie na allegro.
    ale wydale mi sie ze zlewik tez bedzie fajnym rozwiazaniem
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Maja odkad Krzys skonczyl 4 miesiace kapal sie w doroslej wannie. baaa kapiele wspolne tez uskutecznialismy a odkad siedzial stabilnie i wstawal to kapal sie z Gabrysia. dupsko w umywalce tez nie raz mial myte. czasami wanienka dziecieca moze byc wiekszym skupiskiem zarazkow niz dobrze umyta wspolna wanna :P

And no mi wlasnie chodzi o wyzszy przod bo Krzys w nocnikach ma tendencje do zasikiwania wszystkiego w kolo bo te cos z przodu nie jest wystarczajaco wysokie
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
    • CommentTimeNov 24th 2008 zmieniony
     permalink
    Ja też się nad wanienką zastanawiałam, tylko my jeździmy do teściów raz na pół roku i chyba przez te kilka dni będziemy kąpać Tomka w wannie dla dorosłych.

Byłam przymierzyć Tomka do fotelika 9-18 kg maxi cosi Tobi i jakoś mi się wydaje taki wąski, mały. Tomek taki ściśnięty w nim był .Tak się napaliłam na ten fotelik a teraz już nie wiem. Sprzedawczyni mówiła, że taki wąski jest bezpieczniejszy, ale czy wygodny? Czy któraś z Was ma ten fotelik?
    A i jeszcze wrócę do krzesełka do karmienia, bo chyba tego, które sobie wybrałam żadna z Was nie ma (sun stella). Jak sprawdzają się krzesełka, których używacie? Wiem, że już o tym była mowa wcześniej, ale fajnie byłoby odświeżyć temat dla mamuś, które będą kupowały krzesełka dla swoich pociech :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
    • CommentTimeNov 24th 2008
     permalink
    To ja dorzuce swoje zdanie w kwestii el. nianiek - my uzywamy tego od samego poczatku poniewaqz synus od razu spal sam w swoim lozeczku. Nasza niania jest z monitorem oddechu (mozna stosowac to razem lub tylko jako niania) , ma tak jeszcze dodatkowe fukcje = typu alarm na za niskalub za wysoka temp...i moim zdaniem jest super. Poziom czulosci ma regulowany ale jest tak czula, ze zbiera nawet glosniejsze auta zza okna :shocked: ponadto ten monitor oddechu dziala tak, ze w przypadku, odpukac, bezdechu po chyba 20 s wlacza sie alarm zarowno u dziecka jak i ui rodzica - to jest moim zdaniem super, bo moze dzialac jakby wybudzajaco dla dziecka.
    ja mam model angel care ac 401 - jest super ale drogi. jesli masz mozliwosc wypozyczenia czy kupna uzywanego to generalnie polecam bardzo.

my tez wlasnie jestesmy przed zakupem fotelika...czekamy na kase...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    A napisze już tutaj - dzisiaj kąpałam Tosie - na oddziale jest używany OILATUM EMULSJA DO KĄPIELI - REWELACJA!! Cena powalająca ciut ale myślę że warto!
    Aniu Ty tak zachwalałaś te produkty - teraz sie nie dziwię! no i cóż niebawem pościg po aptekach by znaleźć i kupić bo chyba warto... Ja jestem naprawdę zadowolona
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Stokrotko, ja mam krzesełko firmy beebee polecone przez dziewczyny tutaj i jest super:)) jestem baaardzo zadowolona z neigo

a co do wanienek..my mamy wszędzie, tzn. u rodziców moich i u teściów..ale my baaaaardzo dużo kursujemy:)) i tak jest wygodniej

co do kupna fotelika samochodowego to klops, bo nie mam pojęcia..nasz od x-landera ten nowy model, to jeden wieeeelki nie wypał, dziecko 3 tyg się nie mieści tylko jest zduszone:((a teraz mamu firmu urbano (czy jakoś tak) po córce szwagierki i o dziwo pasuje idealnie do naszych adapterów, mała mieści się w nim spokojnie jeszcze bo jest dosyć szeroki..no ale niedługo trzeba będzie zakupic pewnie większy..heh
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    AND zamiast oilatum (gdzie cena razi) można śmiało używać OILUM, OILAN..są identyczne, bo miałam to i to:))..a oilatum-powala cenowo
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    And Ja znowu jak mała była Julka kąpałam ją w balneum i też rewelacja!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeNov 24th 2008 zmieniony
     permalink
    APTEKA INTERNETOWA - And zobacz może i u Ciebie taka jest i sprawdź cenę... u mnie dodatkowo we wtorki jest 10% taniej ale nie wiem czy na takie rzeczy też!
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeNov 25th 2008
     permalink
    Dzięki Babeczki - pospisywałam sobie nazwy i będę szukać czy też prosić znajoma o sprowadzenie. Jestem zadowolona z J&J czy Hipa ale wydaje mi sie że dla Tosieńki i jej delikatniutkiej skórki jednak takie coś będzie lepsze
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And ja nie moglam zachwalac oilatum. my mamy OILLAN z firmy Oceanic :) moj maz z tego korzysta i ja czasami tez dolewam sobie do kapieli :)) ceny baaaardzo przystepne wiec spokojnie mozesz sprobowac.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu nie wiem dlaczego skojarzyło mi się z Tobą - przepraszam :shamed:
    Poczekam na bardziej "ludzką" godzinę i zadzwonię do koleżanki czy u niej w aptece jest jak tak to na jutro mi przywiezie jak nie to sprowadzi bez żadnego problemu. no i sporo zależy od cen - wezmę póki co to co wychodzi taniej :) Po wczorajszym moczeniu Antosi w Oilatum do dzis mam "fajne" dłonie pomimo mycia i mycia garów... jestem zachwycona i jeśli OILLAN jest choć w 50% taki sam (a podejrzewam że więcej) to już bedzie super
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    przy problemach z bardza sucha, schodzaca wrecz skora polecam SKARB MATKI - MLECZKO KOSMETYCZNE wespol z KREMEM PIELEGNACYJNYM
    w kilka dni "wyleczylam" Krzysiowi popekany naskorek (skutek mazidel okolooperacyjnych)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu wielkie dzieki za podpowiedzi :flowers:
    --
  1.  permalink
    dziewczyny- jeżeli jeszcze któraś z was nie kupiła zimowego kombinezonu to od 27 listopada w realu beda kombinezony tchibo po niecałe 4 dychy.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeNov 26th 2008
     permalink
    U mnie w Kaufland są chustki Nivea 4-ro pack po 27zł i 6-cio pack po 31zł
    --
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Czy moze ktoras z was zdecydowala sie na lóżeczko turystyczne zamiast standardowego i jesli tak to czy moglybyscie polecic jakichs model bo ja nie widze miedzy nimi roznicy (oprocz ceny oczywiscie ;)
    -- smieszka
  2.  permalink
    śmieszka ja mam Coneco i jest bardzo fajne-cena ok 150 zł i ja w niego wlłozyłam materac od łózeczka i jest super naprawde moge polecic.Nazywa sie Venus to sobie popatrz jakie sa wersje kolorystyczne
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Ja mam łóżeczko turystyczne u rodziców (a że baardzo częśto tam kursujemy) to z ręka na sercu mogę polecić
    ja mam to..
    http://www.allegro.pl/item488840451_lozeczko_turystyczne_pelne_wyposaz_baby_ono.html

dokupiłam materac jak do normalnego łóżeczka i jest super:)))
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
    • CommentTimeNov 27th 2008
     permalink
    My na poczatku bedziemy mieli kołyske dla malego, a potem chcemy wlasnie korzystac z łóżeczka turystycznego, bo ja bede czesto jezdzic do rodzicow na wies :)
    Beata 23 - czy ten przewijak sprawdza sie tak jak zwykly czy jest jakas roznica oprocz wykoniania?
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeNov 27th 2008
     permalink
    Co do przewijaka jest całkiem całkiem..ale POELCAM mimo wszystko zakup takeigo normalnego przewijaka bo ten starczy do góra heh 3 miesięcy?? jakoś tak..jest krótki i ma stelaż z metalu i jak dziecko kopie potem nóżkami to moze sobie piętki poobijać porządnie..ale ogólnie łóżęczko jest suuuper i ten pałąk jest bardzo fajny:) aha jeszcze co do przewijaka na wyjazdu jest oki, nie narzekam, tak żeby przewinać i już..ale na stałe po 3-4 miesiąću polecam zwykły-usztywniany przewijak:))

składa się raz dwa, zajmuje mało miejsca (jak większość turystycznych) i jest bardzo wytrzymałe i stabilne
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
    • CommentTimeNov 28th 2008
     permalink
    Super dzieki za ta opinie Beatko :) no to nie pozostaje mi nic innego jak tylko zorientowac sie jak to cenowo wyglada w Trójmiescie :)
    Ja wlasnie jestem w szale zakupow wiec mam kolejne pytanko - czy jest sens kupowac rozek(becik) czy to zupelnie niepraktyczne i nieprzydatne???
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    ja mam nawet dwa i wydaje mi sie, ze sie przydadza
    jeden maly- chce go uzywac jako kolderki do kolyski czyt. koszyka), a drugi mam normalny z wyjmowana wkladka kokosowa ulatwiajacy karmienie
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 28th 2008 zmieniony
     permalink
    ja mialam rozek przy obydwojgu dzieciach i sobie chwalilam, bardzo wygodne i do odlozenia spca po karmieniu i do noszenia przy odbiciu a pozniej kolderka do wozka jak znalazl :)

odnosnie lozeczek my mamy turystyczne graco, sprawdza sie na wyjazdach i wczesniej jako kojec u mamy. gdybym miala stosowac na codzien to na pewno dokupilabym materac.
    wersja podwieszana nie jest na cala dlugosc lozeczka a przewijak tez jest dosc krotki tak jak to we wszystkich turystycznych
    [URL=http://imageshack.us][/URL]
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    przypomnialo mi sie... male OSTRZEZENIE
    uwazajcie kupujac nakladki na sedes - my wczoraj kupilismy w pepco taka z kubusiem puchatkiem z ciut wyzszym przodem (inna niz ta) i co??? i kurde kicha bo nie bardzo na nasz kibelek pasuje (cersanit moim zdnaiem jak kazdy inny wygladajacy) bo jest odrobine za waska i sie kolebie :|
    •  
      CommentAuthorharpijka
    • CommentTimeDec 1st 2008 zmieniony
     permalink
    też mam łóżeczku turystyczne używane jako domowe, na co dzień. Polecam i bardzo sobie chwalę. Przewijaka używaliśmy może ze 2 miesiące, potem Kamil wyrósł, ale był bardzo użyteczny i żałowałam, że już za krótki. Ja też mam baby-ono. Minus - przez szczebelki można przełożyć rękę, przez siatkę nie da rady, więc jak Kamil zasypia, to wiszę na tym łóżeczku - znaczy moja ręka wisi, no i efekt jest taki, że rogi trzeszczą przy dotknięciu. Materac obowiązkowo trzeba dokupić, ten oryginalny nadaje się na wypady krótkotrwałe. W naszej wersji dodatkowo był moduł grająco-wibrujący - porażka. Wibracji to i tak nie używałam, bo to niezdrowe, a melodie są koszmarne, wiec też niż używałam
    Rożek też miałam i był mocno wyeksploatowany - bardzo przydatny sprzęt. Wg mnie wkładka usztywniająca nie jest potrzebna, bo sam rożek wystarczająco usztywnia takiego szkrabika małego
    --
  3.  permalink
    miałam rozek z wyjmowanym wkładem kokosowym-super przydatna sprawa
    --
    •  
      CommentAuthoradaja78
    • CommentTimeDec 1st 2008
     permalink
    to ja mam pytanie odnosnie tych łóżeczek turystycznych, czy zwykły przewijak nadaje na takie łóżeczko?
    --
  4.  permalink
    nie wiem bo nie miałam ale sadze ze jesli mozesz je go nałozyc na zwykłe to pewnie na turystyczne tez da rade
    --
  5.  permalink
    A wiecie,ze ja wciąż używam przewijaka? I co więcej, nie wyobrażam sobie co by było, jakby go nie było :D
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    ok :) dzieki. A co to są rampersiki?:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Adaja, zwykły przewijak nadaje się jak najbardziej, ja ten od łóżeczka turystycznego zastąpiłam zwykłym standartowym przewijakiem, a u teściów od początku mam standartowy przewijak na łózeczku turystycznym:))
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeDec 2nd 2008
     permalink
    Ja też nadal używam przewijaków - mam 2 jeden twardy na łóżeczko a 2 miękki do położenie na pralce czy łóżku. Z tego twardego nogi zwisają Weronice ale i tak jest bardzo bardzo wygodnie ją przebierać na nim
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    ja przewijaka też nadal używam, leży na pralce, w łazience - przed i po kąpieli - niezastąpiony. Przewijanie i ubieranie na łóżku, bo przewijak mogłabym kłaść na szafce, ale mało mam tam miejsca i wygodniej mi na łóżku. Mam przewijak większy taki 80cm. Jeszcze mamy kilka cm luzu
    --
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    To ja tez kupie taki zwykly i moze wiekszy niz przecietne :) A napiszecie kochane czy takiego nowonarodzonego malucha trzeba bardzo owijac czy powinno byc mu bardzo cieplo i w zwiazku z tym jakie wypelnienie kołderki powinno byc???
    -- smieszka
  6.  permalink
    Śmieszko- wg mnie kołdra w ogóle nie jest potrzebna niemowlakowi. Wystarczy rożek/koszyk
  7.  permalink
    ja tez nie miałam kołdry-Piotrus spał w rożku i pod kocykiem czasami
    --
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    podobno bezpieczniej jest jak dziecko spi w śpiworku niz pod kołderką, ktorą moze przypadkiem nasunąć sie na buzie.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Hmm wszystko zależy chyba od dziecka. Kuba bardzo długo musiał być ściśnięty w rożku, Gabi przeciwnie. Na noc używałam worków do spania plus kołderkę w dzień narzucałam kocyk/kołderkę
    U Tosi widzę że najlepiej jej opatulonej w różek więc na pewno będzie zawijana i to chyba długo
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 2nd 2008 zmieniony
     permalink
    ja rodzilam latem i zima juz uzywalismy kolderki ale na poczatku rozek plus kocyk taki z mikro czegos tam :)
    wypelnienie do kolderki mam takie zwykle, zadne hipoalergiczne ani nic w tym stylu. sluzylo przy malej 6 lat temu i teraz dalej jest ok.
  8.  permalink
    no ja wypełnienie tez mam zwykłe-mama uszyła ze starej kołdry której nie uzywałam,wyprane i uszyte na wymiar i zaoszczedziłam pewnie jakies 50 zł
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja nie wiem jak Maksiu by mógł spać pod kołdrą. Tak się wierci na łóżku: z głową w "nogach" , z pupą a do góry, na brzuchu, na plechach, z nogami wysoko... że nie wiem gdzie by ta pościel wylądowała ;)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Jemma ja tak miałam z Weronika - jaśko wędrowniczek po łóżeczku była i żadko kiedy po 5 minutach głowa była na miejscu :) Ale teraz szok bo nie zaśnie nie przykryta! a jak ja jej nie przykryję to sama się nakrywa czym się da - kocykiem poduszką kołderką :)
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    hania jak się urodziła to były upały, więć rożka użyłam tylko kilka razy do trzymania małej przy piersi,w lato przykrywałam ją tetrą albo kocem bawełnianym, takim z dziurkami..kołderkę mam kupioną od kiedy jeszcze w brzuchu siedziała, w chłodniejsze dni czy noce pod koniec lata używałam kocy, a teraz śpi pod kołderką..hania póki co nie skopuje wogóle kołderki więc śpi pod nia, mam też dla niej ten śpiworek do spania, ale poci mi sie w nim zabardzo,to śpi tylko pod kołderką.

Kołderkę mam zwykła dla dzieci-tylką tą wiekszą 100x135 czy jakoś tak..nie kupowałam kołderek tych z super wypełnieniami ferietiego czy innych-zwyczajnie było mi szkoda kasy na tak drogie kołderki:)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Jak kupowałam 7 lat temu dla Kuby też kupiłam najtańszą jaka była w sklepie. Teraz weszłam do sklepu i tak samo - najtańszą. Tylko że rozmiar 120\90 pod takim samym Gabi spała do urodzenia sie Weroniki
    Na ryneczku były wypełnienia po 60zł najtańsze a ja kupiłam w sklepie za niecałe 40 i wydaje mi sie że lepszą :) no i śmieję się że poduszeczka spokojnie zastąpi nam kołderkę przez kilka tygodni (60/40) :P
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.