Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorashley
    • CommentTimeJan 15th 2009
     permalink
    Uff, trochę się wystraszyłam tego 600 zł :) Podejrzewam, że porównywalnie by wyszedł montaż ISOfixu w samochodzie. Chyba wolę bazę niż fotelik na stelaż, fajny bajer, ale aż tak namiętnie po marketach nie chodzę, a chyba tam fotelik na stelażu lepiej się sprawdza. Dzięki dziewczyny.
    Ps. Fajniutka Natalka :)
    -- Jestem mamą, to moja kariera...
    •  
      CommentAuthorJoan1977
     permalink
    ale możesz mieć wszystko: wózek 3-funkcyjny + bazę do samochodu. Ja kupiłam pliko p3 tri fix - Peg Perego, baza do fotelika kosztuje ok.200 zł, a za cały zestaw zapłaciłam 2400- myślę że to dość rozsądna cena za całość.
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    W marketach wkładaliśmy fotelik z natalką do wózka na zakupy i było ok.
    --
  1.  permalink
    Izunia mam Coneco jestem bardzo zadowolona mimo braku skretnych kółek w moim-ale ja daje rade
    Co do fotelika tak wybralam ten kolor-pasuje mi do tapicerki samochcodu a poza tym nie ukrwam tego-bałaganie w aucie i ten fotelik gdyby był jasny to by raz dwa był brudny,ja lubie tez takie szarosci
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeJan 15th 2009 zmieniony
     permalink
    Dzięki Ciacho, w grę by wchodziły oczywiście skrętne kółka :P
  2.  permalink
    bo pewnie chcesz kupic jakas parasolke:) a ja mam dosyc duza spacerówke ale jestem zadowolona nic mi nie piszczy nie trzeszczy ani nie jest jakies niestabilne-naprawde fajny normalny wózek bez udziwnien
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Iza jaki wózek chcesz zakupić??
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeJan 15th 2009 zmieniony
     permalink
    Jeszcze nie wiem czy w ogóle kupimy ... na razie zrodził się pomysł. Początkowo chcieliśmy z Chicco ten co Ciacho też miała. Teraz zainteresowały nas dwa modele z Coneco Traffic i Flash.
    Bliźniak mam nadzieję, że się sprzeda. Dwie spacerówki w koszcie około 600,- za dwie chcielibyśmy mieć w rezerwie. Takie typowe "laski" odpadają.
  3.  permalink
    Izunia ta kolezanka w Norwegi co ze mna była miała ten sam Coneco (pierwsze zdjecie)
    dziecko miała 2 letnie ale wazyło 16 kg-woziła go w nim bez tej poprzeczki i mały siedział troche jak śledz ale dlatego ze on z tych wiekszych dzieci i do tego gruby kombinezon-ale wózek nawet wydawał sie bardziej stabilny od mojego chicco który jednak jest wieksza spacerówka.Ja mysle ze Twoim bliźniakom to napewno przypasuje oni przeciez z tych drobniejszych dzieci.ten drugi za to jest popularny u nas w Lesznie i cena tez jest chyba dosyc fajna.
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeJan 16th 2009
     permalink
    Ciacho ja oczywiście podobnie jak w sprawie fotelika - po przymierzam ich do tych wózków.
    Mnie bardziej podoba się ten drugi - cena ok, i siedzisko można bardziej rozłożyć - nie wiem jak teraz będzie, ale dzieciaki uwielbiały drzemki strzelać a ja stawiam jednak na komfort, aby mogły się położyć. No i może to złudzenie, ale koła chyba są większe ...
    Przyznam jednak, że nie widziałam ich jeszcze na żywca :P
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Iza - myślisz, że chłopcy będą jeszcze spac na spacerach?????
    U mnie nie ma szans. Oliwka na dworze szaleje, my zrezygnowalismy już z wózka. Stoi w piwnicy - na wszelki wypadek!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    IWA: Iza - myślisz, że chłopcy będą jeszcze spac na spacerach?

Nie mam pojęcia, ale nie wyobrażam nie mieć czegoś na wszelki wypadek - ich jest dwóch, na spacerach aż tak nie szaleją, może na wiosnę zobaczymy - nawet jak miałabym go z dnia na dzień sprzedać ...
    Do bliźniaka się nie mieszczą - za ciasno :shamed:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Dziewczyny przepraszam za zaśmiecenie wątku - popierniczyło mi się ... myślałam, że na "Wózkach ... " jestem :shamed:
    Usunę fotki.
    •  
      CommentAuthorngL
    • CommentTimeJan 18th 2009 zmieniony
     permalink
    My tez mamy bazę i gorąco ja polecam. Kupilismy ją z trzechh względów:
    1. żeby nie wybudzać dziecka przy wyjmowaniu fotelika z auta
    2. mamy fotelik montowany na stelażu wózka, więc nie ma mowy o wyjęciu tylko dziecka i pozostawieniu fotelika w samochodzie a jak jedziemy na zakupy to nie musimy tachać ze soba gondoli
    3. wiadomo, bezpieczeństwo...

Nie mamy IsoFix ale mamy EasyBase, więc się da zamocować w autach, w których nie idzie IsoFix

100krocia - cena zależy od funkcjonalności też. My mamy fotelik Maxi Cosi Cabrio (tylko Maxi Cosi pasuje na Quinny Buzz) i za fotelik z bazą zapłaciliśmy ok 1000 zł (średnio po połowie). Dlatego też zależy jaki jest wózek, jeśli chce się zakupić fotelik na wózek.
    I owszem, niestety (ktoś pytał) basa EasyBase i IsoFix są od 0 do 13 kilo, przynajmniej do Maxi Cosi
  4.  permalink
    ja tez mam fotelik z baza...ktorej w ogole nie uzywam...:) ale to dlatego ze nie posiadamy samochodu...i fotelika uzywamy baaaardzo sporadycznie...a tak w ogole to za bardzo niedlugo bede go sprzedawac...wiec jak co to zainteresowane dziewczyny z okolic londynu prosze o kontakt:)) mam o taki
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
    • CommentTimeJan 18th 2009 zmieniony
     permalink
    no i mam taka baze bede je sprzedawac razem z fotelikiem...za niezbyt wygorowana cene...
    --
    •  
      CommentAuthorlarkaa
    • CommentTimeJan 18th 2009
     permalink
    ja też mam fotelik Maxi Cosi i właśnie z mężem tez zastanawialiśmy się nad dokupieniem bazy, ale jednak 600 zł to dla nas sporo w porównaniu z tym, że bardzo często nie będziemy tym samochodem jeździć.
    Owszem mogliśmy zdecydować się na inny model, gdzie fotelik razem z bazą kosztuje 300 zł, ale zależało nam na funkcji w której można fotelik wpiąć do stelaża wózka (a mamy quinny)
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    troche zmienie temat- do zasypywania pupki kupilam (za porada forumowiczek) make ziemniaczana- swietny pomysl i bardzo sie sprawdza. ALe jest jedno ale, do czego ja przesypac zeby lepiej sie zasypywalo?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Emka ja wsypałam w plastikowy pojemniczek do żywności i wsadziłam kawałek watki nią zasypywałam
    tego typu mały
    http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/078/7895.jpg
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    super pomysl z ta watka, dzieki sprobuje
    --
    •  
      CommentAuthorMimika
     permalink
    To ja nie wyczytałam wcześniej z tą mąką ziemniaczaną. W zasadzie na razie do pupy kupiłam tylko sudocrem. Doradźcie, czy powinnam mieć przygotowane coś jeszcze. I ewnetualnie czy stosować łącznie sudocrem i mąkę jako zasypkę? No pojęcia nie mam :confused:
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    podobno dziewczynkom nie nalezy stosowac sudokremu non stop, wiec ja na dupke od czasu do czasu sudokrem, a pipeczke delikatnie maka
    --
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    dziewczyny sprzedaje mnostwo ciuszkow, glownie dla dziewczynek,ale cala rozmiarowka
    zapraszam,bo mi sie w domu nie mieszcza:)
    śliczne sukienki:D
    http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1992800
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja uzywam tylko jak jest zaczerwienienie albo alantan, albo sudokrem, albo mąkę - nigdy kilku rzeczy na raz i nie zapobiegawczo bo po co jak nic sie nie dzieje?
    --
    •  
      CommentAuthorMimika
     permalink
    Czekam na chłopaka. Czyli jak skórka nie jest zaczerwieniona i nic się nie dzieje, to mam tylko myć pupkę i niczym nie smarować? A myć samą wodą? Bo w domu chyba nie należy nadużywać chusteczek nawilżających?
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    a myslalam ze maka zapobiegawczo. dzieki za rady:)
    dupke sudokremem jak tylko zaczerwieniona
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Mimika: Bo w domu chyba nie należy nadużywać chusteczek nawilżających?
    Mimi ja używam chustek, ale woda z mydełkiem dzieckowym też się sprawdza :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 19th 2009
     permalink
    Izunia u mnie Krzysko sypia na spacerach w zaleznosic o ktorej wyjdziemy. tyle ze ja jak poleze to i po 2-3godz sie szwedam takze nie wyobrazam sobie wozka bez rozkladanego oparcia

Emkaf z ta maka to tylko w razie zaczerwienionej dupiny czy rumienia odpieluszkowego. na codzien wcale nie trzeba smarowac no chyba ze z raz dziennie w ramach pielegnacji. ja uzywalam krem pielegnacyjny ze skaru matki ale rownie dorbze moze byc to bambino, nivea, linomag czy alantan

Mimika w centrum zdrowia dziecka dla dzieciakow od pierwszych dni stosuja chusteczki nawilzane tyle ze na niektorych jest napisane ze powyzej 1go miesiaca mozna (*zapachowe), ja po poworcie do domu stosowalam i chusteczki i wode, w zaleznosci od humoru Krzynia :wink: z chusteczek najlepiej sie sprawdzily klasyczne pampki i dada naturals. inne albo za suche albo za male albo uczulaja
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aniu no właśnie - dzięki za opinię.
    •  
      CommentAuthorMimika
     permalink
    Dzięki Dziewczyny. Do szpitala mam przygotowane chusteczki pampersa.
    •  
      CommentAuthorMilena
    • CommentTimeJan 22nd 2009 zmieniony
     permalink
    100krociu, ale nie musisz być niemiła...

600 złotych kosztuje baza do fotelika, który kupujemy (mozna go zaczepić w autach posiadających zaczepy systemu ISOFIX), stąd "wytrzasnełam" tę cenę...nie wiem, czy tak jest w każdym zestawie...z tego, co mówisz, to nie...ale mozna to przekazać w mniej konfliktowy sposób...
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    •  
      CommentAuthor100krocia
    • CommentTimeJan 26th 2009
     permalink
    nie chciałam być niemiła
    --
    •  
      CommentAuthormell
     permalink
    Hej Dziewczyny,
    zaczynam powoli wczytywać się w wątek "wyprawka", ale nie wyobrażam sobie przeczytać tu wszystkiego. Jest może jakiś ogólny tutaj spis, lista podsumowująca potrzeby?
    --
    •  
      CommentAuthormell
     permalink
    ojeju znalazłam na samym początku ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMimika
     permalink
    To bardzo dobra lista. Też się kompletowałam wg niej.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Mell zerknij do bazy wiedzy. tam liste troszke zmodyfikowalam z czasem
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
    ja sie wzorowałam na tej wyprawce :) i moge spać spokojnie, ze wsio mam :)
    AniaM zrobiła kawał dobrej roboty :) THX :*
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    ja rowniez- niczeeego nie brakuje:)
    --
    •  
      CommentAuthorelli
    • CommentTimeJan 27th 2009
     permalink
    ja również korzystałam z tej listy, niczego w niej nie brakuje ewentualnie ze względu na specyfikę każdego ze szpitali może byc nawet coś zbedne
    --
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Hej, a z jakiej racji zostawia sie w niektorych szpitalach 5 pieluszek??? czy to koniecznosc czy dobrowolny podarunek?
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    a ja mam pytanie: czy lepszy bedzie materacyk kokosowy, czy kokosowo-piankowy?
    --
    •  
      CommentAuthorashley
     permalink
    Mell, wierz mi, można przeczytać ten wątek w całości... zajmuje to jakiś miesiąc, może 2, ale jest możliwe ;)
    A lista z początku to baza wyprawkowa, natomiast w wątku możesz się dowiedzieć czy lepsze są body z Next czy Navy... czy jakoś tak :) Takie uszczegółowienie.
    -- Jestem mamą, to moja kariera...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Smieszko u nas (woj. podlaskie) obowiazek. wyraznie jest tak napisane na kartce ktora ciezarna dostaje od gina z lista rzeczy ktore ma zabrac do szpitala. u nas w szpitalu w pierwszej dobie nie wolno zakladac dzieciakom swoich ubranek, dostaje sie sterylne szpitalne kaftaniki a do kapieli wlasnie polozne przychdoza z pieluchami i w nie klada maluszki, takze na wage. byc moze to taka rekompensata dla szpitala

Ashley fajnie ze Ci sie chcialo wszystko czytac :) to teraz wpadaj na temat wozkowy i dziel sie wyborem jesli juz go dokonalas :)

Adaja - ja mam caly kokosowy
  5.  permalink
    Ja jeszcze troszkę ciuszków muszę dokupić, szczególnie body z krótkim rękawkiem, skarpeteczki no i jakieś sfeterki na chłodniejsze dni. Tylko nie wiem czy kupić na rozmiar 56 czy lepiej na 62. Z pozostałych ciuszków mam większość na 62, a tylko śpioszki (2szt), kaftaniki 3szt, body1szt na 56. Jak myślicie
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    ja mam torbe ciuszkow rozmiaru 62, ktorych nie moge teraz uzyc i musialam dokupywac mniejszych. Wstrzymaj sie z zakupem do okreslenia przyblizonej wagi maluszka.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Misialudek u mnie corka byla standardowa czyli 3.5kg i rozm 56 starczyl na jakies 2tyg. mysle ze po 3-4 szt kazdej z tych rzeczy spokojnie wystarczy. zwlaszcza ze kaftaniki i body wieksze sa lepsze. jedynie jakies pajace moga byc za wielgasne.
  6.  permalink
    Dzięki dziewczyny. To poczekam jeszcze troszkę z kupnem pozostałych ciuszków:-)
    Niedługo wybieramy się za to po kupno łóżeczka i akcesoriów do niego:-)
    --
    •  
      CommentAuthormell
     permalink
    ashley :D myślę, że dam radę, tym bardziej, że sprawia mi to sporo frajdy, wczytywanie się w temat wyprawki :D
    --
  7.  permalink
    u nas sie nic nie zostawia
    i tez przez 1 dobe nie wolno zakładac swoich ciuszków
    ja mam materac pianka-kokos
    --
    •  
      CommentAuthorMimika
     permalink
    A ja mam całą masę ciuszków w najmniejszym rozmiarze, a dizsiaj "Mały" wyszedł mi na usg 4kilowy, więc raczej długo w nich nie pochodzi.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.