Uff, trochę się wystraszyłam tego 600 zł :) Podejrzewam, że porównywalnie by wyszedł montaż ISOfixu w samochodzie. Chyba wolę bazę niż fotelik na stelaż, fajny bajer, ale aż tak namiętnie po marketach nie chodzę, a chyba tam fotelik na stelażu lepiej się sprawdza. Dzięki dziewczyny. Ps. Fajniutka Natalka :)
ale możesz mieć wszystko: wózek 3-funkcyjny + bazę do samochodu. Ja kupiłam pliko p3 tri fix - Peg Perego, baza do fotelika kosztuje ok.200 zł, a za cały zestaw zapłaciłam 2400- myślę że to dość rozsądna cena za całość.
Izunia mam Coneco jestem bardzo zadowolona mimo braku skretnych kółek w moim-ale ja daje rade Co do fotelika tak wybralam ten kolor-pasuje mi do tapicerki samochcodu a poza tym nie ukrwam tego-bałaganie w aucie i ten fotelik gdyby był jasny to by raz dwa był brudny,ja lubie tez takie szarosci
bo pewnie chcesz kupic jakas parasolke:) a ja mam dosyc duza spacerówke ale jestem zadowolona nic mi nie piszczy nie trzeszczy ani nie jest jakies niestabilne-naprawde fajny normalny wózek bez udziwnien
Jeszcze nie wiem czy w ogóle kupimy ... na razie zrodził się pomysł. Początkowo chcieliśmy z Chicco ten co Ciacho też miała. Teraz zainteresowały nas dwa modele z Coneco Traffic i Flash. Bliźniak mam nadzieję, że się sprzeda. Dwie spacerówki w koszcie około 600,- za dwie chcielibyśmy mieć w rezerwie. Takie typowe "laski" odpadają.
Izunia ta kolezanka w Norwegi co ze mna była miała ten sam Coneco (pierwsze zdjecie) dziecko miała 2 letnie ale wazyło 16 kg-woziła go w nim bez tej poprzeczki i mały siedział troche jak śledz ale dlatego ze on z tych wiekszych dzieci i do tego gruby kombinezon-ale wózek nawet wydawał sie bardziej stabilny od mojego chicco który jednak jest wieksza spacerówka.Ja mysle ze Twoim bliźniakom to napewno przypasuje oni przeciez z tych drobniejszych dzieci.ten drugi za to jest popularny u nas w Lesznie i cena tez jest chyba dosyc fajna.
Ciacho ja oczywiście podobnie jak w sprawie fotelika - po przymierzam ich do tych wózków. Mnie bardziej podoba się ten drugi - cena ok, i siedzisko można bardziej rozłożyć - nie wiem jak teraz będzie, ale dzieciaki uwielbiały drzemki strzelać a ja stawiam jednak na komfort, aby mogły się położyć. No i może to złudzenie, ale koła chyba są większe ... Przyznam jednak, że nie widziałam ich jeszcze na żywca :P
Iza - myślisz, że chłopcy będą jeszcze spac na spacerach????? U mnie nie ma szans. Oliwka na dworze szaleje, my zrezygnowalismy już z wózka. Stoi w piwnicy - na wszelki wypadek!
IWA: Iza - myślisz, że chłopcy będą jeszcze spac na spacerach?
Nie mam pojęcia, ale nie wyobrażam nie mieć czegoś na wszelki wypadek - ich jest dwóch, na spacerach aż tak nie szaleją, może na wiosnę zobaczymy - nawet jak miałabym go z dnia na dzień sprzedać ... Do bliźniaka się nie mieszczą - za ciasno
My tez mamy bazę i gorąco ja polecam. Kupilismy ją z trzechh względów: 1. żeby nie wybudzać dziecka przy wyjmowaniu fotelika z auta 2. mamy fotelik montowany na stelażu wózka, więc nie ma mowy o wyjęciu tylko dziecka i pozostawieniu fotelika w samochodzie a jak jedziemy na zakupy to nie musimy tachać ze soba gondoli 3. wiadomo, bezpieczeństwo...
Nie mamy IsoFix ale mamy EasyBase, więc się da zamocować w autach, w których nie idzie IsoFix
100krocia - cena zależy od funkcjonalności też. My mamy fotelik Maxi Cosi Cabrio (tylko Maxi Cosi pasuje na Quinny Buzz) i za fotelik z bazą zapłaciliśmy ok 1000 zł (średnio po połowie). Dlatego też zależy jaki jest wózek, jeśli chce się zakupić fotelik na wózek. I owszem, niestety (ktoś pytał) basa EasyBase i IsoFix są od 0 do 13 kilo, przynajmniej do Maxi Cosi
ja tez mam fotelik z baza...ktorej w ogole nie uzywam...:) ale to dlatego ze nie posiadamy samochodu...i fotelika uzywamy baaaardzo sporadycznie...a tak w ogole to za bardzo niedlugo bede go sprzedawac...wiec jak co to zainteresowane dziewczyny z okolic londynu prosze o kontakt:)) mam o taki
ja też mam fotelik Maxi Cosi i właśnie z mężem tez zastanawialiśmy się nad dokupieniem bazy, ale jednak 600 zł to dla nas sporo w porównaniu z tym, że bardzo często nie będziemy tym samochodem jeździć. Owszem mogliśmy zdecydować się na inny model, gdzie fotelik razem z bazą kosztuje 300 zł, ale zależało nam na funkcji w której można fotelik wpiąć do stelaża wózka (a mamy quinny)
troche zmienie temat- do zasypywania pupki kupilam (za porada forumowiczek) make ziemniaczana- swietny pomysl i bardzo sie sprawdza. ALe jest jedno ale, do czego ja przesypac zeby lepiej sie zasypywalo?
To ja nie wyczytałam wcześniej z tą mąką ziemniaczaną. W zasadzie na razie do pupy kupiłam tylko sudocrem. Doradźcie, czy powinnam mieć przygotowane coś jeszcze. I ewnetualnie czy stosować łącznie sudocrem i mąkę jako zasypkę? No pojęcia nie mam
dziewczyny sprzedaje mnostwo ciuszkow, glownie dla dziewczynek,ale cala rozmiarowka zapraszam,bo mi sie w domu nie mieszcza:) śliczne sukienki:D http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1992800
Ja uzywam tylko jak jest zaczerwienienie albo alantan, albo sudokrem, albo mąkę - nigdy kilku rzeczy na raz i nie zapobiegawczo bo po co jak nic sie nie dzieje?
Czekam na chłopaka. Czyli jak skórka nie jest zaczerwieniona i nic się nie dzieje, to mam tylko myć pupkę i niczym nie smarować? A myć samą wodą? Bo w domu chyba nie należy nadużywać chusteczek nawilżających?
Izunia u mnie Krzysko sypia na spacerach w zaleznosic o ktorej wyjdziemy. tyle ze ja jak poleze to i po 2-3godz sie szwedam takze nie wyobrazam sobie wozka bez rozkladanego oparcia
Emkaf z ta maka to tylko w razie zaczerwienionej dupiny czy rumienia odpieluszkowego. na codzien wcale nie trzeba smarowac no chyba ze z raz dziennie w ramach pielegnacji. ja uzywalam krem pielegnacyjny ze skaru matki ale rownie dorbze moze byc to bambino, nivea, linomag czy alantan
Mimika w centrum zdrowia dziecka dla dzieciakow od pierwszych dni stosuja chusteczki nawilzane tyle ze na niektorych jest napisane ze powyzej 1go miesiaca mozna (*zapachowe), ja po poworcie do domu stosowalam i chusteczki i wode, w zaleznosci od humoru Krzynia z chusteczek najlepiej sie sprawdzily klasyczne pampki i dada naturals. inne albo za suche albo za male albo uczulaja
600 złotych kosztuje baza do fotelika, który kupujemy (mozna go zaczepić w autach posiadających zaczepy systemu ISOFIX), stąd "wytrzasnełam" tę cenę...nie wiem, czy tak jest w każdym zestawie...z tego, co mówisz, to nie...ale mozna to przekazać w mniej konfliktowy sposób...
Hej Dziewczyny, zaczynam powoli wczytywać się w wątek "wyprawka", ale nie wyobrażam sobie przeczytać tu wszystkiego. Jest może jakiś ogólny tutaj spis, lista podsumowująca potrzeby?
Mell, wierz mi, można przeczytać ten wątek w całości... zajmuje to jakiś miesiąc, może 2, ale jest możliwe ;) A lista z początku to baza wyprawkowa, natomiast w wątku możesz się dowiedzieć czy lepsze są body z Next czy Navy... czy jakoś tak :) Takie uszczegółowienie.
Smieszko u nas (woj. podlaskie) obowiazek. wyraznie jest tak napisane na kartce ktora ciezarna dostaje od gina z lista rzeczy ktore ma zabrac do szpitala. u nas w szpitalu w pierwszej dobie nie wolno zakladac dzieciakom swoich ubranek, dostaje sie sterylne szpitalne kaftaniki a do kapieli wlasnie polozne przychdoza z pieluchami i w nie klada maluszki, takze na wage. byc moze to taka rekompensata dla szpitala
Ashley fajnie ze Ci sie chcialo wszystko czytac :) to teraz wpadaj na temat wozkowy i dziel sie wyborem jesli juz go dokonalas :)
Ja jeszcze troszkę ciuszków muszę dokupić, szczególnie body z krótkim rękawkiem, skarpeteczki no i jakieś sfeterki na chłodniejsze dni. Tylko nie wiem czy kupić na rozmiar 56 czy lepiej na 62. Z pozostałych ciuszków mam większość na 62, a tylko śpioszki (2szt), kaftaniki 3szt, body1szt na 56. Jak myślicie
ja mam torbe ciuszkow rozmiaru 62, ktorych nie moge teraz uzyc i musialam dokupywac mniejszych. Wstrzymaj sie z zakupem do okreslenia przyblizonej wagi maluszka.
Misialudek u mnie corka byla standardowa czyli 3.5kg i rozm 56 starczyl na jakies 2tyg. mysle ze po 3-4 szt kazdej z tych rzeczy spokojnie wystarczy. zwlaszcza ze kaftaniki i body wieksze sa lepsze. jedynie jakies pajace moga byc za wielgasne.
Dzięki dziewczyny. To poczekam jeszcze troszkę z kupnem pozostałych ciuszków:-) Niedługo wybieramy się za to po kupno łóżeczka i akcesoriów do niego:-)