Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 22nd 2007
     permalink
    Lady ale ja tu mowie min o masazu wspomagajacym pozniej wytrwalosc przy karmieniu ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu taki masaż owszem ale nie wiem czy by się odważył tak jak mąż magg :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    EEE odwazylby sie... nasi mezowie potrafia zaskakiwac... moj wczoraj powiedzial ze jesli mialby taka mozliwosc to by ze mna byl podczas cesarki... ja bym sie dla nikogo nie potrafila tak poswiecic i modle sie o "glupiego jasia" oprocz znieczulenia bo jak uslysze jakeis noze skalpele czy cazki to fikne ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu to Ja znowu jestem inna! Poświęcić potrafię się bardziej dla kochanych mi osób a znowu dla samej siebie nic z tego! Mój M wczoraj był kochany i cieszę się, ze pojechał ze mną na to USG. Poryczałam sie w samochodzia a on mnie pocieszał i cieszył się bardzo! Dla niego najważniejsze jest, zę dzidzia zdrowa i to w końcu pozwoli mu troszkę odetchnąć z ulgą! Widział również mój niepokój...
    Dostałam jednak już dzisiaj opier......... za moje zachowanie! :shamed: Miał rację!
    Ja jednak w serdu mam inna na razie myśl i nadaję na innych jeszcze falach :)) ale będzie dobrze :)) na moje szczęście szybko się zbieram w sobie i przestawiam :))
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ooo takie kolory będę kupowała wyposażenia dla dzieciątka :))

http://www.dziecko-sklep.pl/index.php?limit_od=22&podkat=150&producent=&k_prod=
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    a ja oczka wywalam na te historie z cyckami,jeju mam nadzieje ze u mnie obejdzie sie bez tych cyrkòw...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    no Ja też mam taką nadzieję hi hi hi
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja to przy pobraniu krwi nawet spojrzec nie moge bo zaliczam odlot, na filmach jak pokazuja operacje to glowa w druga strone, horroru nie obejrze oj niieeeee takze sie nie dziwcie ze dla mnie takie cos jak cesarka ze znieczuleniem zzo (narkozy nie moga podac ze wzgledu na dziecko) to mega stres...
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    mój znajomy nie mógł rodzić z żoną bo na widok krwi mdlał...
    oj biedaku to pewnie "głupiego" Ci dadzą?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg tego to sie dowiem dopiero pewnie przed samym cieciem bo troche mi glupio zapytac :shamed:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    dlaczego głupio? Lepiej uprzedzić lekarza jeżeli masz problem z "odlotem" na widok krwi, co Ci szkodzi!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg ja na razie z warszawskim guru to jakos boje sie w ogole gadac. Wiem ze mam u niego plecy bo moj gin to jego kolega a i jego przyjaciel juz moja sprawe odpowiednio nagral ale na razie sie nie odwazylam. W kwietniu licze ze to nie bedzie ostatnia wizyta jeszcze i dopiero na jakiejs kolejnej jak zacznie o konkretnej dacie mowic to sie przyznam :)

a swoja droga to ja teraz jestem w podwojnej kropce - nie wiem co z zakupami dla maluszka bo z plcia dalej niewiadomo a i nie wiemy jak to bedzie dalej i czy blizej 32 czy 36tv (oby jak najpozniej!!!!) bedzie ciecie i nie wiem co z rozmiarowka :confused:
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    a moja kuzynka ,jutro ma cesarke ,bo tak chciala,jak dojdzie do siebie to mi opisze jak bylo...
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeMar 23rd 2007
     permalink
    Ja myślę Aniu że nie kupuj za dużo bo przecież dostaniesz od siostry,kup trochę takich trochę takich i już!
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Ostanio w ciuchladach widziałam bardzo dużo takich małych body i śpioszków wychodzi po 1 lub 2 zł za sztukę a rzeczy są świetnej jakości i wogole nie zniszczone! Jak chcesz to mogę Ci pokupować!
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Dla swojej małej to już mam wyprawkę na początek za "drobne"....
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 23rd 2007 zmieniony
     permalink
    Magg ja chyba w ogole nie bede kupowala dopoki paczki nie przyjda i nie przebiore tych rzeczy co na dzialce czekaja odlozeone (pisalam ze mam pare worow po Gabie z 1 roku zycia)... jedynie lapki niedrapki bym kupila bo nie posiadam no i tak samo nie wiem co z pieluszkami.... w CZD trzeba miec swoje a ja nie wiem czy brac 1-3kg czy 2-5... i badz tu czleku madry... poza tym nie moge sie zdecydowac na kolor poscieli bo mi sie zielen podoba ale przy rozowych scianach to bedzie makabrycznie wygladalo a zolta i niebieska juz mam wiec cos 'mazianego' by sie zdalo teraz nabyc ;)
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    poczekaj jeszcze trochę na usg powiedzą Ci ile dzidzia mniej więcej ma przed cesarką to mężuś kupi!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg szkopul w tym ze ja jestem przez 'guru' traktowana widac jak powietrze - nie powiedzial nawet orientacyjnej wagi i tylko po wymiarach widze ze sa ok na ten tydzien ciazy...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Wczoraj oglądałam pościele w firmy FERETTI są świetne i cenowo jeszcze da się przeżyć bo za cały kpl tzn wypełnienie:podusia, kołderka, poszewka na podusię i kołderkę, prześcieradło, ochraniacz na boki łozeczka wychodziło 240 złotych. Miałam jednak problem z kolorem bo nie wiedziałam jaki wybrać!
    Ja pokój tzn sypialnię przestawiam na zielenie więc z wyborek miałam problem. Z córą mamy na uwadze te kolorki

córce ta przypadła do gustu bo sa zwierżątka miśkowate :))

a mnie się ta podobała bardzo

i ta
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady zobacz na allegro bo ja ogladalam tam taka po 199zl plus ok 12zl przesylka wiec zawse to i ze 30zl dobrze przyoszczedzic albo na rozek bedzie :)

my akurat jestesmy w tej dobrej sytuacji ze wypelnienia mamy i to nawet 2 komplety a po Gabrysi jeszcze i kilka poszewek sie znajdzie wiec teraz tylko 1 komplet planuje kupic taki cienszy bawelniany ale cenowo tak do max 30zl. sprawdzila mi kolezanka w sklepie i rzep mozna bez problemu kupic takze na rozek tez juz wydawala kasy nie bede ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Wiesz Aniu Ja to sama nie wiem czy kupować i jakie kolorki kupować! Nie jestem do końca pewna płci bo serce moje czuje coś innego niż usłyszałam!

Wczoraj wpadłam do dziecięcego sklepu i kupiłam śliczny kocyk zółty ze słonikami z Baby Perla http://www.piotruspan.com.pl/sklep/images/babyperla_622.jpg ( w rzeczywistości wygląda o 100 razy lepiej niż na zdjęciach ) do wózeczka, śpioszki już w rozmiarze 68 ( bo malutkich mam już wystarczającą ilość no i troszke tych większych pokupuję ) i dwie czapeczki zółą i białą! :)) niestety cena czapeczek powaliła mnie na nogi! Nie spojrzałam jak wybierałam a przy kasie okazało się, ze jedna kosztuje 11 złotych wrrr
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady no to u nas 11zl za czapeczke to taka 'badziewna' trzeba zaplacic. ladniejsze sa od 14zl w gore (nie mowie o kapielowych tylko spacerowych). jak wybieralas kocyk do wozeczka??? zdecydowalas sie juz na jakis wozek i na konkretny kolor??? mi na zywo sie bartatina podobala w zupelnie innych kolorach niz online wiec czekam do momentu az ja kupimy po porodzie wtedy bede wiedzala jaki kolor :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu wózeczki będę oglądałam bo nie mam pojęcia ostatecznie co kupię! Muszę z tych co mi się podobają zobaczyć, dotknąć, pojeździć po sklepie:crazy:, podnieść etc aby coś wybrać! Na tę chwilę mam na uwadze z Implasta i z Deltima
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja tak koniecnzie chcialam wozeczek zielony a w sklepie jakos do niego miloscia nie zapalalam za to zakochalam sie w granatowym z zoltymi i blekitnymi wstawkami... cudenko i do tego jakie praktyczne :)

na razie jestem na etapie ze skoro mam juz dla siebie koszule stanik etc to trzeba by kupic podklady i gaciorki poporodowe... szukam dobrej oferty na allegro i patrze ze cenowo to tez mozna sie naciac bo ceny iscie apteczne
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu co do cen nie wypowiem się bo aż takiej wiedzy nie mam w tych zakupach! jak coś widze i mi się podoba a jeszcze do tego pasuje do śpioszków to kupuję! wiem, ze są i droższe
    a to zakupy wczrajsze

•  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu no Ja tez będę musiała kupić ze dwa staniczki do karmienia, gatki i takie tam inne dla mnie niezbędne!
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Lady ja wybrałam taką pościelke z Feretti - dżungla, ale na zmianę (tylko kołderkę i podusię), bo cały komplet mam z GLUCKA - zielona i ta z feretti pasowała do tego jako pościelka na zmianę! Ale jest bardzo fajna jakościowo i śliczne kolorki!:bigsmile:

Lady, czy ty nadal czekasz na IMPLAST BOLDER z nowej kolekcji!:bigsmile: A może jednak X-lander DELTIM z najnowszej kolekcji 2007! :wink: Nas urzekł i zamówiliśmy! Prawdopodobnie będzie do odbioru jeszcze przed świętami, ale my zostawimy go troszkę dłużej w sklepie i odbierzemy poźniej żeby nie zagracać chwilowo pokoiku, bo jeszcze małe malowanko nas czeka - chyba że zdążymy przed świętami, czego bardzo byśmy chcieli! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    IWA obie te firmy muszę osobiście zobaczyć etc....
    Jeśli chodzi o Deltima to owszem bardzo ładne z nowej kolekcji 2007 tylko szkoda, że na stronie nie mają jeszcze pokazanych! Biorę pod uwagę tylko czterokołowce!
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    można zobaczyć na stronie - jest tam nowy katalog 2007 do pobrania i możesz sobie pooglądać! Chyba że nie chodzi ci o kolekcję X-lander!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    http://www.wszystkodladziecka.com.pl/xlander-xa-2007-z-gondol%B1-p-618.html

NAJNOWSZE X-LANDERY świetnie się prezentują a z wyborem kolorku będe też miała problem :))
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ja wybrałam zielony XT (trójkołowy), razem z fotelikiem! Ale strasznie mi sie podobał też pomarańczowy! Zastanawiałam sie nawet czy nie wziąść gondolki w jednym kolorze, a spacerówki w innym, bo pan w sklepie powiedział mi że tak też można! Ale w ostateczności zdecydowałam się na cały zestaw zielony, bo kupowałam jeszcze torbę i parasolkę więc chciałam żeby pasowałay i do gondolki i do spacerówki! :bigsmile::wink: Wózek naprawdę wydaje się solidny! Troszkę nim pojeździłam w sklepie i na chodnik pan pozwolił mi wyjechać - było ok, ale zobaczymy w przyszłym roku o tej porze co będę mogła o nim powiedzieć! :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Iwa właśnie też siedziałam i sobie oglądałam ten pomarańczowy ! Nie ukrywam, że swietny kolorek i w ostateczności jeślita firma będzie brana pod uwagę to będzie problem z kolorkiem!
    Z pewnością jakieś wady wyłapiesz :)) nie ma idealnych rzeczy :))
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Ja dzisiaj znowu byłam w sklepie z wozkami poogladac i widziałam tego pomaranczowego x-landera xa:) cudenko :)) sama spacerowka kosztuje cos przeszło 900 zł nie zapamietałam ile dokładnie i do tego gondolka za 400 zł wiec raczej az tak zle nie ma :) tylko jedyne co mnie nurtuje to waga :) spacerowka to jakies 14 kg nie wiem tylko ile wazy sam stelaz i gondola :) podobał mi sie taki poranczowiasty :) i pytalam sie o nowa kolekcje implasta :) beda pod koniec marca na poczatku kwietnia tylko cenowo jeszcze nie wiedza napewno bedzie drozszy od tych co teraz maja a tam volant 3 kosztuje 1300 zł wiec nie wiem jak to bedzie :) ale widzialam jeszcze jeden wozek ale bez gondolki tylko to było na zasadzie spacerowki takiej.a głeboki to sie robi z niego bardzo prosto :) odczepia sie bude i przyczepia sie ją do pałąka a na obiciu spacerowki na gorze jest zamek sie odpina rozszerza i wychodzi z tego taka jakby miekka gondolka : nawet fajny pomysłowo i wazy niecałe 10 kg :) jak znajde jakis opis tego wozka czy zdjecia to wkleje :)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    kfiatuszek to czekamy!
    Ja na razie obstaję przy implaście i deltimie
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    deltimie czyli x-landerze czy jakims innym ?? ja sie dzisiaj tez napaliłam na tego x-landera :D tylko zastanawiam sie qrcze ile sam stelaz moze wazyc bez spacerowki ?? kilo mniej dwa kilo mniej??? wogole mniej?? nigdzie to nie pisze :(
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Kfiatuszku x-lander i implast. Dzisiaj oglądałam świetny wózek z peg-perego hmmm jaki podmodel nie wiem dokładnie ale był swietny i nie moge go na stronie znaleźć! Waga wózka to 11kg ze spacerówką, która służyła jako głęboki ( możliwość dokupienia gondolki rownież była ) Cena jednak powaliła mnie na nogi i wolę jej nie pisać! Ale wózek świetny!
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    a no peg-perego maja drogie wozki az:shocked: :Da ja dzisiaj nabyłam drugi numer m jak mama :) i w sumie duało mi sie bo jakas byla promocja ze za 3,50 nabyłam i m jak mama i jakis starszy numer "dziecku zakupy i my" taki jakby katalog 274 str. :) tez jest pare stron poswieconych wozkom i niekotre maja takie ceny ze szok normalnie :) ale w sumie gazetka fajna :)zabawki tam są ubranka zywnosc kosmetyki i rozne rozniaste pierdoły :) a w "m jak mama" dopiero sie zagłebiam i nie wiem dokładnie jakie ciekawe rzeczy tam sam ale napewno duzo ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Tu jest KATALOG X-LANDERóW świetne są!

http://www.x-lander.com/2007/Katalog_XLander2007.pdf
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 24th 2007
     permalink
    Wczoraj zaszalałam z wyprawką do łożeczka :))

w czerwcu coś z nowości dokupię :))
    no i jeszcze maskoteczka milusia z grzechoteczką - pluszowy zajączek i 10 tetrowych :))
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    fajowa ta pościelka Lady, i dobra jakościowo - prawda?:bigsmile:

kfiatuszku w tym katalogu X-landera masz podaną wagę wózków
    XA to 14,5 kg (moja trójkołówka XT jest lżejsza o 1kg z uwagi na jedno koło)
    gondolka to 4,85kg, a fotelik to 2,75kg
    Dla mnie OK - ja mam windę w bloku, a na dole pomieszczenie do pozostawienia wózka w razie czego!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Iwa a jak z przechodzeniem ze spacerówki na gondolkę! Trzeba coś dodatkowo montować czy nie ma problemu - odbywa się to za jednym ruchem zdejmowania i zakładania!??? no i jak ze skaładaniem!???
    • CommentAuthorybkaa
     permalink
    Ale wam fajnie ... że sobie kompletujecie wyprawke - też tak chcę ale nie mogę zdecydować się na razie na maluszka, znów nie przedłuzono mi umowy i nie mam stałej pracy...i jeszcze kilka powodów
    --
    • CommentAuthorybkaa
     permalink
    Ale co wózeczków to jak podgladam i próbuję wybrać taki dla siebi co mi się podoba to nie wyprodukowali takiego ! też tak macie ? tam bym coś wymieniła, tam dodała i skonstuowałabym inny wózek.

Na pewno musi byc lekki - miękkie koła,przekąldany przód - tył.
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Lady - gondolkę montuje się na adapterach które są w komplecie! Wystarczy przycisnąć z dwóch stron i gondolka się zdejmuje! Zupełnie inaczej jest np. w implaście tam są inne zaczepy i trzeba po obu stronach poodpinać 2 zapięcia i dopiero podnieść i zdjąć gondolkę, pozatym w x-landerze jest świetna rączka w budce do przenoszenia gondoli w implaście takowej brak!
    Osobno są tylko adaptery do fotelika samochodowego, ale tak jest w każdym wózku na którym montuje się fotelik!
    X-landerek łatwo się składa, mało tego, jeśli masz małe auto to można jednym przyciśnięciem odpiąć koła i jest super mały!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeMar 24th 2007 zmieniony
     permalink
    A teraz troszkę się pochwalę, jakie to zakupki ostatnio zrobiłam, troszkę w sklepie, troszkę na allegro! Kupiłam parę większych rzeczy, żeby później nie okazało sie że za dużo mam tych malutkich!:wink:
    to na allegro:
    [/url]
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    a ten komplecik urzekł mojego męża!
    [/url]
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    a to przewijak do kompletu z GLUCKA (ma dodatkowe prześcieradełko, które zdejmuje się odpinając zamek).
    [/url]
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeMar 24th 2007 zmieniony
     permalink
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.