Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeJan 29th 2009 zmieniony
     permalink
    Agness OGROMNE dzięki:))

miałam na myśli ciutkę inny:)) upatrzyłam u jubilera, ale co tam ten też jest super:)) i co najważniejsze-JEST:))heheheh

dzięki:kissing:
  1.  permalink
    Pomysł na prezent dla bobasa:

ytre

yrt
    trd
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 29th 2009
     permalink
    Aga swietne te wieszaki. czegos takiego szukam do przedpokoju na po remoncie zeby dzieciaki same mogly odwieszac... nawet cenowo idzie przezyc. strone dodaje do ulubionych tak ku pamieci a jakbym zapomniala to ty prosze pamietaj gdzie te cuda byly
    •  
      CommentAuthorMimika
    • CommentTimeJan 29th 2009
     permalink
    Bukiety tez pomysłowe :)
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeJan 30th 2009
     permalink
    patrze na ten bukiet i w zyciu bym nie pomyslala ze te rozyczki to ciuszki:) niezle ktos wykombinowal:)
    --
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    ja tez jestem pod wrazeniem bukietow,a jaka cena?
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Mam do odsprzedania pampersy TESCO rozm 1 Newborn - zamawiane u mojej ciotki w UK ale zanim mi przywiozła Tosia urosła na tyle że z 10 paczek zostały mi 4 - rozmiar jest taki sam jak pieluszki Pampers 1 (2-5kg)

Dziś wystawiam je na allegro
    --
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    ten bukiet to cos jak te czerwone róże ze stringow ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMimika
    • CommentTimeFeb 2nd 2009
     permalink
    Ja dzisiaj przepakowuję torbę do szpitala, bo jutro z rana musze się zgłosić na oddział. Małego spakowałam jak na kolonię. eM patrzy na mnie jak na wariatkę :) Do tego wszystkie te wkładki laktacyjne, pieluchy i podkłady zajmują strasznie dużo miejsca!!! No i co chwile przychodzi mi coś do głowy, np. muszę wyrzucić nowy ręcznik a spakować używany (oczywiście czysty), bo nowy kiepsko wsiąka, choć wygląda ślicznie.
    Te pierdoły przynajmniej odciągają mi mysli od porodu :)
  2.  permalink
    Mimika- w moim szpitalu wszystkie dziewczyny miały potężne walizy- a niektóre nawet 2 sztuki :)
    •  
      CommentAuthorkaty222
    • CommentTimeFeb 2nd 2009
     permalink
    lepiej wziąć więcej niż ma czegoś zabraknąć :)
    swoją drogą to chyba Twoja ostatnia spokojna noc, następne będą w połowie nie przespane, ponieważ taka mała istota leżąca obok Ciebie, będzie domagać się jeść, jeść, jeść :)
    -- mama dwóch łobuziaków :)
  3.  permalink
    zawsze M może dowieźć:)
    --
  4.  permalink
    a ja wpadam pochwalic sie nowym nabytkiem...prezent urodzinowy dla Miniczka od czesci naszej rodzinki...
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeFeb 3rd 2009
     permalink
    Super Pati. Ja jak wymienię łóżko na piętrowe to chyba pomyślę o czymś takim do 1 z pokoi by dzieć mógł mieć swoje miejsce do malowania i nie blokował biurka rodzeństwu
    --
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    ja też jestem zdania że mąż moze dowiezc...
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    jasne, pod warunkiem, że będzie wiedział gdzie co znaleźć. Albo co dokupić, a z tym może byc już problem
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ale przeciez wszystko mozna kupic, odlozyc w okreslone miejsce a maz po prostu dowiezie... zwlaszcza jesli szpital na miejscu w tym samym miescie.
  5.  permalink
    włąsnie dziewczyny nie przejmujcie sie jak czegos zapomnicie! sa mamy ,meżowie,kolezanki -ja to nawet zapomniałam o mysle i szamponie dla siebie-a co za róznica jaki przywioza-te kilka dni dacie rade nawet jak cos bedzie nie takie jak sobie zaplanowałyscie.
    jak wychodziłąm ze szpitala to M dwa razy jechał do domu bo złe rzeczy przywozil:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorelli
    • CommentTimeFeb 4th 2009
     permalink
    ciasteczko tak to jest z meżami. mój do wyjścia przywiozł mi rzeczy w których przyjechałam rodzić hi hi hi, a że mamy daleko (jedzie sie prawie godzinkę w jedną stronę) to ubrałam się w to co było - musiałam fajnie wygladać, ale co tam......
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No bo wiecie to faceci są - trzeba im koniecznie powiedzieć dokładnie co maja przywieźć. Ja swojemu to na wieszaku zostawiłam! :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    A mój to mi przywiózł to co chciał - trafił w 10! :D
  6.  permalink
    A ja jestem zosia-samosia. Wolę mieć wielką walizę.
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga haha - spoko :P
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga czy tego typu wieszaki jak te z polomino widzialas w jakims sklepie? zastanawiam sie czy w THIS& THAT czegos podobnego nie znajde bo wolalabym pomacac no a mam czas do wakacji z zakupem wiec moge szukac...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ania u mnie podobne dzieciaczkowe wieszaczki są w sklepie "1001 drobiazgów" taki misz masz drewniano pierdułkowy (zamki do drzwi, śrubki, półeczki czy lustereczka) i właśnie w takich sklepach gdzie są rzeczy drewniane (karnisze, komody jakieś drobne mebelki
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas ostatnie 2 tego typu sklepy zbankrutowaly i niestety nie mamy niczego podobnego... zostaje czekac na wypad do stolycy a to juz wkrotce :)
  7.  permalink
    Yyy- Aniu- gdzies widziałam- ale zabij- nie pamiętam gdzie.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to jak gdzies zobacyzsz to zakoduj sobie gdzie :D
  8.  permalink
    załatwione
  9.  permalink
    Dziewczyny- widziała któraś z Was gdzies w sklepie nową kolekcję Wójcika?
    • CommentAuthorfmartunia
    • CommentTimeFeb 8th 2009
     permalink
    Będę sprzedawać mój wózek głeboki plus spacerówka w stanie bardzo dobrym
    emmaljunga smart duo combi granatowy
    do tego mam ochrone przeciwdeszczowa.

Gdyby ktos byl zainteresowany to prosze o maila fmartunia@poczta.fm
    bo niebawem wystawie na allegro.

Mieszkam we Wroclawiu, jestesmy w stanie dowiesc gdzies wozek

byl garazowany:) nie jezdzony po schodach
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
    • CommentTimeFeb 9th 2009
     permalink
    u mnie na szkole rodzenia położne podpowiedziały mądrą rzecz odnośnie ciuszków dla dziecka do szpitala. Te na wyjście powinny czekać w domu i tatuś je wtesy przywozi jak przyjeżdża odebrać rodzinę. Szpital to siedlisko bakterii, "zapachów", itd. po co przenosić to do domu. Myślę, że to naprawdę cenna rada. Ja przygotowałam ciuszki na wyjście już wcześniej i leżały spakowane, powiedziałam tylko M gdzie to leży i nie było problemu, że czegoś nie wziął, albo wziął nie takie. Z dziećmi rodzonymi w lato jest łatwiej, no ale w zimę jakby zapomniał np. kombinezonu to troszkę kiszka :)) A tatusiowie też są przejęci i też może im coś umknąć.
    Do poprzedniego tematu: Kamil urodził się z wagą 3600 i mierzył 58cm. Ciuszki na 56 były niezastąpione, wystarczyły na max 2 tygodnie, niektóre krócej. No ale 62 było za duże na początku. Potem 62 nosił przez dłuższy czas. I jeszcze do poprzedniego wątku: też stawiam na wygodę i mamy jako ubierającej i dziecka. Nie wyobrażam sobie założenia noworodkowi rajstopek, przecież nózki są jak z gąbki. No i zarówno rajstopki jak i spodnie będą uciskały w pasie, lub drażniły pępek, choćby były najluźniejsze i najbardziej miękkie. Wszelkie rzeczy z gumką w pasie dopiero jak odpadnie kikut. Body są ok, ale muszą być luźniejsze, też ze względu na kikuta, no i na początek wygodniejsze te rozpinane na całej dlugości. Na strojenie jest potem baaardzo dużo czasu :wink:
    --
  10.  permalink
    Super rady harpijko, na pewno się przydadzą. Pozdrawiam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMilena
    • CommentTimeFeb 11th 2009
     permalink
    Super pomysł z tą paczką ciuszków na wyjście ze szpitala, która czeka w domu...chociaż ja też jestem Zosia-Samosia i lubię mieć wszystko dopilnowane i samodzielnie spakowane...

Co do ciuszków, to ja kupiłam wszystkie w Mothercare, H&M, Zarze i Benettonie...oczywiście na przecenach...Obeszłam inne sklepy, ale jakoś mi bawełna nie podchodziła...
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja miałam spakowane 3 torby właściwie 4 - moja do szpitala (piżamka, kapcie, ręcznik itd) - Dla dziecka na pobyt w szpitalu (pampersy chustki ciuszki) - na wyjście dla dziecka (ubranko kocyk) - na wyjście dla mnie (bluza sweter spodnie dresowe - z regulacja w pasie, jakiś podkoszulek) te 2 ostatnie leżały na foteliku samochodowym albo były to np reklamówka z Tesco i Biedronka. i tylko mówiłam małżowi którą ma mi przynieść
    --
    •  
      CommentAuthorashley
     permalink
    Donoszę, że w przyszłym tygodniu w Lidlu mają być rożności dla dzieci, od czwartku chyba. Czy doświadczone mamy kupowały już kiedyś jakieś ubranka w Lidlu?
    -- Jestem mamą, to moja kariera...
    •  
      CommentAuthorkaty222
    • CommentTimeFeb 11th 2009 zmieniony
     permalink
    zupełnie zapomniałam o ubraniach dla mnie po. A to przecież oczywiste, ze wszystkie obecne będą za duże.
  11.  permalink
    katy ja wyszłam ze szpitala jeszcze w ciazowych spodniach i bluzce-tak od razu nie zawsze schodzi
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    ja do 3tyg po porodzie chodzilam w ciazowych jeansach
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeFeb 12th 2009
     permalink
    emkaf: ja do 3tyg po porodzie chodziłam w ciążowych jeansach
    a ja w dżinsach sprzed ciąży do paska - nosiłam je do 3-4 m-ca. ciążowe to mi spadały
    --
  12.  permalink
    ja tez jakos tak jak Emi pomykałam w tych ciązowych-potem zaczeły mi zlatywac to i tak musiałam kupic dzinsy rozmiar 32:shocked:teaz nosze 29 ale to nie jest szczyt moich marzen:confused:
    --
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    Ja mysle ze ciuchy ciążowe jeszcze beda dobre kilka dni po porodzie wiec bez paniki.A ze szpitala do auta i z auta do domciu to da sie przemknąć nawet w dresach ;)
    O Lidlu nic niewiem, ale napewno przejde sie zobaczyc :)
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    no skoro tak mówicie to ok. Nie ma co panikować :)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    mi brzuch spadl duzo,leginsy wystarczyly i szersza bluza sportowa...
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    o to musze sie wziac za siebie:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorJoan1977
     permalink
    dziewczyny ciążowe spodnie to ja nadal noszę, tylko takie z 2 trymestru a jestem 4 tydzień po, ostatnio koleżanka zapytała kiedy rodzę:)
    zostało 10kg do zwałki...
  13.  permalink
    Joan mnie tez długo o to pytali...wkurzajace troche:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    no to ze mną naprawdę jest nie tak... wszystkie ciuchy z przed ciąży są na mnie dobre od ponad 2m-cy
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeFeb 13th 2009
     permalink
    ale sie na wzajem dolujemy:) ej i tak jestesmy BOSKIE MAMINKI:))
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
    • CommentTimeFeb 13th 2009
     permalink
    łii tam, mnie wczoraj w przychodni panie pytały czy drugie w drodze, a ja już ponad rok po porodzie ;)))) Tak na serio to miałam taką luźną bluzkę i każdy mnie posądzał o ciążę :))
    co do lidla nie wiem, nie kupowałam nigdy tam ciuszków
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.