No dobrze wystarczy tego chwalenia się! Kupiłam też oczywiście dużo bawełnianych komplecików , w sensie, śpioszki z kaftanikami lub body ( z krótkim bądź długim rękawkiem!, ale tego nie będę tu wklejać! Wszystko jest słodkie! Same wiecie, człowiek nie może się opszeć! Trzymajcie się - Narazie ide troszke posprzątać! Pa! [/url] i na koniec polarkowy kocyk z kaczuszka (to motyw przewodni pokoiku i wogóle rzeczy naszej dzidzi).
Iwa u ciebie o tyle świetnie, ze wiesz już na pewno jaka będzie płeć :)) U mnie chociaz lekarz chciał się zakładać do końca nie jestem pewna więc i kolorystyka pozostaje neutralna :)) Mam mieć dziewczynkę a co się urodzi to się dowiem po wszystkim! Kupię co mam kupić a resztę już po porodzie będę dobierała do płci :)
Lady - ojjjjj szalejesz zakupowo :) wizualnie to owszem lubie takie jednolite wrecz poscielki ale ja jestem straszna pragmatyczka wiec osobiscie kupuje albo jakies ciemniejsze albo bardziej "ciapkowate" - wg mnie najbardziej praktyczne jesli idzie o wzgledy maluszkowe :) co do wozkow to widze ze na poprzedniej stronie niezla dyskusja sie wywiazala ;) per perego maja bardzo dobre wozki, uzywaja go nasi znajomi tyle ze twierdza ze to typowy wozek miejski i na lesne spacery sie nie nadaje - przynajmniej ta ich wersja (pliko maja czy jakos tak ale wiem ze full opcja grubo ponad 2tys kosztowala). Ja tak jak wiekszosc z was uwazam ze BARDZO istotny jest sposob montazu i demontazu poszczegolnych elementow. bartatina podobnie jak xlander ma opcje 'click - clack' gdzie za pomoca nacisniecia 2 prztyczkow wypina sie i wpina kolejne elementy.
Iwa - no no... zakupki niesamowite :) czy ten przewijak nadaje sie na lozeczko czy jest taki typowy na komode?no i jesli moge zapytac to jaka jest cena takiego przewijaka? przegladalam na allegro ale trafilam na takie przewijaczki z przeznaczeniem na komode no i uzywane bez opcji kup teraz... a wlasnie by mnie interesowalo cos takiego z tym waleczkiem w kolo...
a ja kupiłam dziś nowy numer "Mjak mama" w komplecie z katalogiem"dziecko ,zakupy i my". jejku - ilez tam jest przepięknych rzeczy..... oszalec można:) Chyba juz lepiej zyc w nieswiadomosci, bo ceny są horrendalne.
qrde Ja też kupiłam M jak mama bez dodatkowego czasopisma hmmmm
Aniu wózki peg mają chyba coś w sobie! Wczoraj troszkę się nim pobawiłam w sklepie :)) Cena zwalająca z nóg jeśli chciałoby się zakupić gondolkę, spacerówkę i jeszcze nosidełko - czy jak to tam się zwie! Lekka rama i ze spacerówką to waga ok 11 kg :)) az się dziubek śmieje! Spacerówka ma dobrze wyprofilowane siedzisko co pozwala przewozić nawet nowodorka - tak sugerowała pani w sklepie! Nie zaprzeczam - robiło się płaściutko! Szybki montaz i demontaż, szybkie składanie, skrętne kola przednie z mozliwościa ich blokady! Nie zwróciłam jednak uwagi na możliwość przełożenia nie tyle co rączki ale gondolki czy spacerówki.... No i wyleciała mi z głowy nazwa tego wózka wrrrr a na necie nie mogę się doszukać....
Ja już mam wózek ufffffffff- peg perego! ostatnio kupiliśmy gondolę bo spacerówkę mam po młodym, kilka ciuszków, body dresik i sukieneczka-wszystko jest takie słodkie że już bym chciała niunię wziąć w ramiona! a oto i on:
AniaM - przewijak z GLUCKA jest miękki i trzeba go położyć na komodzie lub na drewnianym przewijaku na łóżeczko! Na długość ma 70 cm, ja mam komodę z nakładką na górę i na to położę przewijak, kosztował 139 zł! Ale polecały mi go wszystkie koleżanki, podobno taki wałeczek w koło to świetna sprawa, pozatym frotowe (białe) prześcieradełko jest odpinane na zameczek i dołaczone jest w komplecie drugie takie na zmianę, pod spodem jest oczywiście gąbka pokryta grubą ceratką. Wydaje mi się, że to świetny wybór!
Iwa dzieki za info, wyglada super ale cena nie dla nas wiec jednak zostane przy zwyklym przewijaku bo taki spokojnie kupie z pokrowcem frotte za 1/3 tej zawrotnej ceny...
Lady tak chodzi mi o ten wozek tyle ze on na zdjeciach prezentuje sie.... hmmm duuuuzo gorzej niz w sklepie zwlaszcza ten kolorem jest mega niekorzystny.w innych kolorach bardzo ladnie wyglada, w blekicie to nawet ladniej niz drvier4xl :) no i duza zaleta jest kolorystyka - ok 25 roznych zestawien to istny raj dla oczu ;) http://www.bobowozki.pl/product_info.php?products_id=849
mi w realu podobal sie szalenie 53/03/86 natomiast 84/04/26 ktory szalenie podobal mi sie przez internet w rzeczywistosci pozosawia sporo do zyczenia bo nie jest taki ostry a raczej przytlumiony a ja wole wyraziste kolorki ;) no i zaleta sa dosc tanie dodatki czyli spiworek 80zl, parasolka czy folia po 50zl a w innych wozkach ceny te sa conajmniej podwojne wiec tu kolejna korzysc z bartatiny
Agus - mialas racje co do JeDo... przekonalam sie jak obejrzalam na zywo, pomacalam i sie zakochalam
Aniu - moim faworytem jest ten sam zestaw kolorystyczny:) Lubię połączenie granatu i niebieskiego:)
Uprzedszam Cię tylko, że spacerówka jest hmm,,,, niespecjalna :( No ale niestety - ja nie widziałam jeszcze w wielofunkcyjnym wózku pożądnej spacerówki .
Agus ten pan ze sklepu DUDEK zamontowal nam spacerowke, przepial budke i wcale tak zle nie bylo. W zestawieniach bezy spacerowka wyglada tragicznie ale w granatach i czerwieniach calkiem przyzwoicie, oczywiscie pod warunkiem ze jest z budka a nie taka luzem bo wtedy to... kaleczniak widzialas tego naszego faworyta na zywo? podoba mi sie ten dodatek paseczkow zolto blekitnych, no i spacerowka jest bardzo praktyczna bo oprocz czesci ciemnej ma jasne wstawki wiec nie jest 'morus' podobal mi sie jeszcze zestaw blekitno seledynowy ale taki to ni diabla praktyczny nie bedzie a ja nie mam ochoty co kilka dni prac obicia, leniuch ze mnie
ja z tego samego powodu nie chcę bardzo jasnego wózka:) Widziałam Jedo na żywo, bo moja kolezanka wozi w nim swoją córeczkę. Mimo, że mała ma dopiero 9 miesiecy kupili nową spacerówkę, bo ta z zestawu okazała się jakas za krótka :(
No mi sie podobala ta spacerowka a jak juz sie chyba przekonalyscie to ja straszny upierdliwiec jestem ;) Ja spacerowke parasolke mam i wlasnie nasza mala tez sie przesiadla majac ok 9 miesiecy bo zbyt malo swiata widziala. Dla mnie w tym momencie to najwazniejsza jest gondola bo bez niej sie jednak nie obejdziemy. Za rok w wakacje spokojnie planuje przerzucic sie na parasolke zwlaszcza ze nasza wazy 5.5kg :)
a ogladalas tylko classic czy i free line? te w wersji free line maja fajne budki i troszke inny ksztalt gondoli no ale decyzje ktory model beirzemy podejmiemy w sklepie ;) jedno jest pewne - bartatina na paskach i kolach piankowych :)
free na zdjeciach wyglada ze tak powiem 'kijowo' ale w realu jest roznica. moze na stronie jedo maja jeszcze stare modele czy jak? zauwazylam ze gama kolorystyczna w sklepie tez sie od tej internetowej stronowej roznila wiec jednak obejrzenie samemu duzo daje.
nie iwem w ktorej czesci Warszawy mieszkasz (nawet gdybym wiedziala to bez mapy by mi to nic nie dalo hehehe) ale jak cos to przejedz sie do sklepu DUDEk na rogu dzielnej i okopowej (obok duzy szyld o rowerach cross i solarium) no i tam pan ma nie dosc ze olbrzymi wybor kolorow to jeszcze i pomoca sluzy. nie wiem jak cenowo wyglada to w porownaniu z innymi sklepami ale te co sie wystawiaja na allegro sa w cenach porownywalnych a jesli idzie nawet o korespondencje to niebo a ziemia. Wydaje mi sie ze kompetentny sprzedawca to polowa sukcesu. Oprocz olbrzymiego wyboru JeDo (zrozumialam ze dostawe nowych kolorow maja sroda -czwartek) sa tam takze wozki inne m.in deltim mikado chicco. jest co obejrzec mimo ze powierzchnia sklepu nieduza...
JA TO MUSZE NA żYWO POOGLąDAć I NAMACAć BO INACZEJ NIE WYPOWIEM SIę :)) Gondola w tym wózku ładna ale jeśłi idzie o spacerówkę to zaraz mi sie przypominają czasy córy mojej! Miała niewiele inną ....
a Ja sobei poczekam do lipca z wózkiem Wiem co mam na uwadze więc chciałabym na żywo pooglądać te wózki jak wyglądają! Ładne spacerówki tak co na necie widzę mają x landery ale jak będzie w rzeczywistości to się okaże. Mąż jak na razie psioczy na cenę hmmmm na razie :)))
Magg- móiłysmy już że Peg Perego robi fajne bryki :) no i kolorek tez b ładny dobrałas;)
ja z michałem miałam3 spacerówki( baby comfort, inglesina, chicco) - wszystkie full wypas- wygrane w konkursach w gazetkach tylu" dziecko" " mamo to ja" itp. 11 lat temu wózek za 2 tysiące to był bayer:) Wszyscy się za nami oglądali :) Miałam wtedy dużo czasu i bawiłam się w pisanie hasełek reklamowych i opowiadań do gazet - może kiedys wrócę do tego :)
Magg no ale sama widzisz ze PP ci sie sprawdzilo i ze posluzy dalej :) zeby teraz kupic nowy komplet z nowa gondolka to tez by trzeba brac na raty bo ponad 2tys wychodzi. Ja po prostu planuje wszystko w ramach zasobnosci naszego portfela i owszem podoba mi sie x-lander ale cenowo taki komplet to juz ok 800zl wiecej a to ciut nie cala moja pensja. Moze inaczej bym do sprawy podchodzila gdybym nie miala lekkiej sprawdzonej spacerowki a tak... tak to aby byl lekki i funkcjonalny,w wyborach na miss wozkow nie bede brala przeciez udzialu
100krociu - mi tez podoba sie czerwony (ten z paseczkami naj najbardziej) ale corcia oznajmila ze wozek czerwony odpada bo ona nie bedzie z takim na spacery wychodzila ;) trzeba wziac pod uwage glos ludu
Agus to wracaj juz teraz to moze jakies Mutsy czy Emaljunga wygrasz :)
A ja jakos nie zachwycam się tymi drogimi wózkami i poprostu bym ich nie kupiła. Mówiąc szczerze obydwoje pracujemy, mamy niezłe pensje więc tak naprawde spokojnie moglibysmy kupic wypasiony wózek. Tylko.... po co? One poza fajnym wyglądem( i to tez nie wszystkie oczywiście) wcale nie są lepsze od tych po 1000 zł:) Ba- większośc nowoczesnych bryk to twarde i nieporęczne czołgi! Chyba wyrosłam juz z kupowania " na wygląd" i na "prezencję". Starzeję się chyba :)
magg gondolka fajna :) a jak wyglada w zestawieniu ze spacerowka ?? tzn jak sama spacerowka wyglada ?? mozesz zrobic zdjecie ?? albo jakis link wyslac ??:)
postaram się link wysłać bo spacerowkę mam w piwnicy i nie chce mi się jej wyciągać Narazie będę używała pod tę gondolę spodu od peg perego classic porzyczony od rodzinki
Powiem Ci Aga że ja też nie kupiłabym nowego głębokiego za 2000 zł a tę firmę cenię za funkcjonalność i jakośc wykonania to coś jak volvo wśród samochodów mimo że na naście lat jest po prostu solidny.
Magg- gdybym nie znalazła nowego wózka za cenę do 1000 zł to zrobiłabym tak jak Ty - kupiłabym dobry uzywany:) Jak czytam na innych forach,ze dziewczyny łapiące się na podwójne becikowe( czyli te z najnizszymi dochodami) porywają sie na wózki za 3 tys to ciutek sie dziwię.
no a ja bym nie kupila takiego za 2tys bo po prsotu mnie na takowy nie stac. z mezem obydwoje mamy ok 2tys zarobkow z czego na same oplaty (w tym ten cholerny kredyt hipoteczny) idzie nam ok 1600. Na zycie jest to co uda sie dorobic czy jakos odlozyc... szkoda by mi bylo tyle kasy na wozek. te 1050 za bartatine to i tak dla nas bardzo duzo. my tez lapiemy sie na podwojne becikowe a pozniej na rodzinne a wozek bedzie z kasy wlasnie becikowej... szczerze mowiac gdyby u nas w miejscie byl komis z wozkami to nie wiem czy tam bym nie zawedrowala. po prostu nie przywiazuje podobnie jak Aga wagi do prezencji wozeczka ale glownie do funkcjonalnosci i tylko tym sie kieruje... no ale co kraj to obyczaj, ja mam takich znajomych ktorzy groszem za przeproszeniem nie smierdza ale wsyztsko musialo byc nowe no i markowe... kredycik splacaja ciagle a maly zaraz konczy 2 lata... dla mnie to dopiero jest chore...
Dokładnie, ja też mam takich znajomych - wszystko musi być markowe to poprostu chore jest!
Aniu bywasz w Warszawie a tu kilka komisow jest jakbyś nie znalazła takiego do tysiąca. Wiesz co -właśnie mnie olśniło- moj szwagier ma chicco ( nie wiem jak to się pisze) jak byś chciała to mogę zrobić zdjęcia i Ci wysłać może Ci się spodoba jak byś była zainteresowana to zadzwoń do mnie.
Magg mi znajoma zaproponowala wozek bebecar racer at czy jakos tak kilkuletni i ustalilismy ze jesli sie finansowo nie wyrobimy (nie wiemy jakie beda koszty pobytu w CZDz) to go od niej wezmiemy... pewnie bysmy skorzystali od razu ale w zwiazku z tym ze nic oprocz wozka dla malca na razie nie bedziemy kupowali to licze ze moze jakos wydolimy i dlatego m.in. nastawiamy sie na bartatine. glowna zaleta jest porzadna gondola (a u nas musi byc ze wzgledu na wczesniactwo) a dwa mozliwosc mocowania fotelika na stelazu ktory bedzie w komplecie. Fotelik ten co mamy po malej niestety nie ma wkladki wyplycajacej a zreszta jak poczytalam o testach i bezipeczenstwie to wole cos nowszego bo ten nasz to i po 2dzieci i w sumie ponad 7lat juz ma... ale wielkie dzieki ze o nas pomyslalas!!!!
widzialam na allegro ze sporo Peg Prego wlasnie z gondola jest wystawionych, cena wlasnie ok 800-900zl wiec przyzwoita jak za tej klasy wozek... jakie macie kolka na stelazu? takie male podwojne czy duze? ja dla malej mialam chicco na srednich i niestety psioczylam na chodniki... nie wiem czemu ale u nas w miescie sie nie dosc ze wysokie krawezniki to jeszcze brak podjazdow ... koszmar... sprawdzilam tez jak z uzywana bartatina - sprzedaje sie spokojnie zestaw za 400zl wiec jeszcze za jakis czas bezdie mozna czesc kaski odzyskac bo trzeciego dziecka to ja po tym wszystkim juz nie planuje... a chcialam tak bardzo ale coooz zycie plata figle
100krociu - spacerowki w tym kolorze nie widzialam ale gondola wygladala bardzo ladnie. nie chcialam juz panu truc nie wiadomo ile jak i tak wtedy nie kupowalismy. Bede w szpitalu na tyle dlugo ze spokojnie ktoregos dnia z mezem podjedziemy obejrzymy i na miejscu kupimy. Bardzo ladnie tez wyglada fotelik pomaranczowy deltim grillo wiec takie zestawienie tez bierzemy pod uwage bo ja kocham pomaranczowy tak jak i zielony ;)
Magg no my w spacerowce parasolce tez mamy podwojne i jakos na nie nie narzekalam, moize dlatego ze sa dosc duze w porownaniu z tymi ktore teraz widuje sie w sklepach...
Ja to jednak bede bardziej patrzyla na praktycznosc niz moje 'lubowanie' sie w konkretnej kolorystyce ;) rozowego nie znosze wiec taki odpada. czarne i ciemno granatowe wozki jakos mi nie podchodza wiec tez wykluczone. wszystko inne okaze sie w praniu ;)
Aniu no to nie będziesz patrzyła jak już patrzysz pod kaem kolorystyki :)) Nie ma możliwości aby jej nie uwzględniać przy zakupie! Ona idzie w parze z praktycznością :))
Lady pod katem kolorystyki patrze TYLKO pod wzgledem praktycznosci a nie upodoban. roz odpada bo jesli nawet jest wozkowy to jasny pastelowy czyli niepraktyczny :) gdybym patrzyla na kolorki ktore mi sie podobaja i ogolnie moje upodobania wzgledem wygladu to z pewnoscia bym wozka w okolicy tysiaca nie znalazla ;)
Aniu no to tak jak Ja ale kolorek i tak dla mnie jest wazny :)) Wczoraj widziałam starszą wersję x-landera - prezentuje się ciekawie :)) jest zgrabny! Babeczka mi pod nosem nim przejechała :))
a ja dzisiaj widzialam na spacerku babeczke z wozkiem RAMATTI, przeszukalam allegro i dopiero w sklepie internetowym na niego natrafilam... prezentuje sie w rzeczywistosci DUUUUZO lepiej niz na fotce a co ciekawe babeczka prowadzila go 1 reka w drugiej chodzila i ksiazke czytala :) dziecko mialo gora z miesiac - niby spacerowka a rozklada sie zupelnie na plasko... tylko ze powiedziala mi ze jak dla niej to jest strasznie ciezki i chyba faktycznie te prawie 13kg jak na spacerowke to juz dosc duzo....