Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeMar 26th 2007
     permalink
    Choroba przejglądałam właśnie syna rzeczy jak był noworodkiem i... poszalałam oddając jego rzeczy zostalo mi może 3 body 2 pajacyki jakieś 2 komplety spodeniki i koszulki....resztę muszę kupić! No cóż trzeba zacząć odwiedzać ciuchlandy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    powiedzcie mi kupujecie jeszcze coś takiego jak koszulki batystowe, czapeczki? Czy to już przeżytek?
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Magg jesio Ja nawet nie wiem jak one wyglądają :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 26th 2007 zmieniony
     permalink
    Magg batystowe?? a co to znaczy?? rozumiem ze to o rodzaj materialu chodzi tylko ja za diabla nie wiem jaki on w dotyku jest... ja kupowalam wsyzstko 100% bawelna. kaftanikow mialam sporo bo sis przysylala, teraz tez wiem ze wyslala takie dla wczesniaka ale ile to nie wiem... u nas w sklepie ceny kaftanikow od 9 do 16zl sa. aaaa i zaszlam dzisiaj do ciucholandu a tam kosmos - pajacyk 16zl, body 9zl... za tyle to ja sobie nowe na wyprzedazach czy w sklepach typu carrefure czy auchan kupie i bez laski!!!!!

ps. faktycznie niezly gest mialas rozdajac rzeczy po synku... no no... ja to chomik przy Tobie jestem :D
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Moje ciuszki też poszły dla biednych dzieciątek z kościoła! Dlaczego nic a nic mi nie zostało :))
    Aniu jak już kiedyś pisałam c&a ma ładne po 9,9 :)) i świetne gatunkowo jak się dobrze "namaca" :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady to nie wiem jak to w tym twoim C&A czy H&M jest bo w warszawie bylam w 2 centrach handlowych i w kazdym z tych sklepow nie bylo nic ponizej 25zl...
    ja rzeczy po malej nie oddawalam z tego wzgledu ze planowalismy kolejnego malucha (chcielismy roznice 2 lata bedzie 5) no a poza tym moja kuzynka wydala duze pieniadze za te rzeczy i liczyalm ze w rodzinie bedzie jeszcze jakis maluch, po drugim bobasie planuje sprzedac te ciuszki na allegro i pieniazki na malca przeznaczyc. moze i mam materialistyczne podejscie ale niestety finanse nasze sa takie a nie inne
    :neutral:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    wiesz co po 3 latach chcieliśmy powiększyć rodzinę nie udało się i tak jakoś z rozpaczy porozdawałam nich się innym przydadzą ... mieli oddać no ale wiesz jak to jest- udało się po 8 i jakoś mało tego zostało :shamed:
    Co do ciuchlandu to ja mam koło domu taki fajny gdzie cena za kg jest 18 zł więc jeden ciuszek mniej niż 1 wychodzi jakoś sobie uzbieram do czerwca ubranek!
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu bodziaczki jakie zamieściłam nawet tutaj na stronie kupiłam po 9,9 za sztukę i są ich duże ilości w C&a a na H&m nie patrz bo są dużo droższe nawet na wcześniaczków!
  1.  permalink
    magg- ja tez lekka ręką rozdałam wszystkie ciuszki, bo kiedys myślalam, ze poprzestaniemy na jedynaku:)
    A niedaleko mojej pracy jest ciucholand w którym dziecięce rzeczy nie umywają się do H&M i C&A. Są przepiękne- zarówno gatunkowo jak i wizualnie. Cena za kg - 45zł
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady - no to moze akurat jak ja bylam promocji ani przecen nie bylo bo wszystko i w jednym i drugim w cenach kosmicznych. Podobaly mi sie jeszcze ubranka w BHS ale tam to juz w ogole jak na nasz budzet to wyzsza polka.

Agus no to takich maluckich na ten kilogram wejdzie masa a cena ok. widac u mnie w miescie tak zdzieraja... zreszta ja tylko w takich wieszakowych bywalam bo w innych sie nie potrafilam odnalezc. wiem ze kolezanka wsyzstko dla siebie meza i synka w ciuszku kupuje i ma extra ubrania i wiem ze tez na wage kg za 35zl w dzien dostawy a nastepnego juz za 25 tylko co mi z tej wiedzy jak ja nic nie umiem wyszperac... to chyba kwestia wprawy w poszukiwaniach.
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ale sliczna posciel znalazlam na neciku z glucka :) pasuje i do chłopca i do dziewczynki :))

--
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    witajcie mamusie
    wczoraj byłam na zakupach i zamówiłam już wszystko tzn. łóżeczko, materac, pościel, wanienka, wkład do wanienki, przewijak, okrycie kąpielowe no i wózek oraz fotelik. Wózek mam kaps 3 city driver, lżejszy od tako który miałam upattrzony bo wersja spacerowa to 15kg na pompowanych kołach. Ogólnie to w tych sklepach można dostać zawrotu głowy, teraz tylko czekać na początek maja i dzidziusia. Co do pościeli to ceny są kosmiczne, bo 250 zl za pościel to jest przegięcie. Dobrze że kobieta znalazła posciel za 100zl chyba z drewexu, bo musiałabym gdzie indziej szukac.
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    kfiatuszku - to pościel z najnowszej kolekcji GLUCKA, jest uszyta z adamaszku, świetna w dotyku i bardzo ładne pastelowe kolorki (jak ktoś lubi pastele). W sklepie komplet 4 części kosztuje 269 zł (baldachim, ochraniacz, kołderka i podusia). Ja polecam!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorka - dawaj fote wozka, oblukamy :) podejrzewam ze odetchnelas ze juz te grubsze zakupy za wami, tez tak mialam przy Malej ;) popieram Cie jesli idzie o wariactow cenowe - dlatego ja nie szukam firmowek tylko kupuje zwykle wersje, zwlaszcza ze wg mnie 2 komplety poscieli to jest takie minimum wiec nie kazdego stac na wydatki z gornej polki. Ja pamietam ze przy Gabrysi na zime posciel z grubej pieknej flanelki uszyla mi znajoma. wyszlo doslownie za grosze a posciel super gatunkowa.

kfiatuszku - posciel sliczna ale za diabla nie praktyczna. wiadomo lozeczko nie jest dla ozdoby i cieszenia oka tylko maluszek ma w nim sporo czasu spedzac i na takiej kazda kropelke sliny nawet niestety bedzie znac :confused:
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeMar 27th 2007
     permalink
    AniaM - nie przesadzajmy, wiele moich znajomych ma pościel z adamaszku w pastelowych kolorkach i wcale, ale to wcale nie narzeka! Przecież nie kupisz małej, ślicznej i delikatnej dzidzi ciemnej i nie miłej w dotyku pościel tylko dlatego, że na jasnej i delikatnej widać plamki np. śliny! :wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 27th 2007 zmieniony
     permalink
    Iwa nie przesadzam i nie mowie o kupowaniu poscieli ciemnej, widac dzieci moje i moich znajomych bardziej sie brudzily ;) ja mialam posciel bawelniana i flanelowa i wiem ze np na zolto - kremowej pastelowej ciagle byly plamki. Dlatego pozostale komplety mialam w JASNYCH kolorach ale nie jednolite.podobnie sytuacja wyglada u znajomych... tylko fakt nikt z moich znajomych nie ma poscieli z adamaszku tam moze to znac inaczej :wink:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Wczoraj mama znowu zniosła mi od znajomej kocyki ręczniczek z kapturkiem :wink: chyba poczekam z kupowaniem bo powiedziała że to nie koniec!
    Mój syn chodzi na baseball i wczoraj trener wyjechał do M " no 26-30. 06 jadziemy na obóz-zgrupowanie" Z radością na twarzy- na to mój M " No taaak wyjedziecie ja to na porodówkę! No chyba że wcześniej zagonię żonę do mycia szyb i podłóg!" :bigsmile: Ale miałam ubaw!....
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Myszorka ---- gluck ma ceny wysokie! Ja kupiłam pościel 3 częściowom z wypełnieniem za 221 z Ferreti i bardzo mi się podobała a chcąc dokupić nowe poszewki muszę dopłacić 120! Na baldachim się nie skusiłam ze względu na wysoką część zagłówkową! Mniej kurzu jak to laski kiedyś pisały - będę miała :))

Ja przymiarkę chyba do łóżeczka po świętach zrobię i po remoncie! Na razie podobało mi się z drewexu.
    W jakich wymiarach kupujecie łożeczka? 60x120 czy te ciutkę większe?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg zmywanie ci sie widze wieksze szykuje :) ja przy malej to i zmywalam i okna mylam baaa nawet na 7 pietro z 5 razy sie smignelam no i meza wykorzystywalam i sie nie chcialo nic przyspieszyc ;)

Lady - madra 'baldachimowa' decyzja :) my lozeczko mamy 120 na 60cm, materacyk kokosowy mam ale wtedy takowe byly najlepsze. teraz ponoc zalecaja gryczano kokosowy.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu bo i po co baldachim jak ten parawanik tak wysoki jak łóżeczko :)) nawet jak bęzie przy oknie to nie owieje na wszelki wypadek dzieciątka :))

Materacyk też taki kupię gryczano kokosowy :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady ja myslalam ze ty przed slonkiem chcialas i zeby dziecku nie swiecilo a nie przed owianiem :)
    czy juz zdecydowalas sie na kolor lozeczka? czytalam gdzies ze w tym TEAK odchodzi farba tyle ze nie wiem z jakiej firmy ono bylo... my mamy KLUPS sosna bez szuflady (wyjmowane szczebelki i regulacja wysokosci) i bardzo sobie chwale
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu ten parawanik tez osłoni przed słoneczkiem, którego w sypialni niestety nie mam ani troszkę :)) ale pomimo jego braku to najjaśniejszy pokój :)) za to łóżeczko czy chcę czy nie będzie w zasięgu okna! Parawanik jednak zasłoni :))

Ciekawa jestem jakie są drewexy.... są dość ładne a co wybiorę w ostatecnośći tego nie wiem! wszystko kwestia koloru, szczebelek wyciąganych i regulacji wysokości!
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ja wiem ze moze za mało praktyczna i wogole ta posciel ale za to jaka słodka :P a ja tez mam Klups (chyba) łozeczko tyle ze Radek II z kołyską :) nie wiem w jakich rozmiarach ale to chyba jest te wieksze bo jakies duze ono mi sie wydaje :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Kfiatuszku to nim kupisz materacyk (o ile nie masz jeszcze) czy posciel to tez sprawdz jaki masz wymiar zeby pozniej nie zrobilo ci sie nagle za duzo w lozeczku... jesli masz Radka to jest to na bank KLUPS, u nas wszyscy znajomi akurat kupowali w tej firmie (glownie ze wzgledu na cene ale i prostote wykonania) i jeszcze nikt nie powiedzial zlego slowa. Moja corcia spala w lozeczku prawie 3lata z czego pozniej sobie w nim dokazywala skakala i tanczyla wiec wytrzymalosc jest sprawdzona :D
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Materacyk mam na szczescie ;) no coz moja siostra nie miała zwyczaju spania w łozeczku wiec wszytsko jest praktycznie nowe :) łacznie z poscielą :)a takie sliczne te łozeczko było :)) łacznie z tą rozowa poscielą i baldachimkiem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kfiatuszku ale spojrz na to od strony egoistycznie materialistycznej ;) zobacz jaka oszczednosc w domowym budzecie dzieki temu :wink:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    no wlasnie na to spogladam :) musze kupic tylko jakiegos innego koloru posciel bo dla chłopca ta posciel nie bardzo :) musze kupic wanienke dołozyc sie do wozka i kupic kosmetyki ;) a reszte to mam :) ubranka dla noworodka na pierwsze miesiace to mam bo moja mama magazynuje tego pełno po mnie po siostrze i po tej małej wiec chyba z jakies 3 walizki i z 5 kartonow ubranek jest :) znajdzie sie pełno takich unisex wiec nie ma zle ;) juz sie nie moge doczekac kiedy zaczniemy te ubranka wyciagac przekladac i prac ;) a teraz uciekam bo zaraz do ginka jedziemy ;)
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    AniuM a z tych łóżeczek z Klupsia w kolorze teak też schodzi farba? Nam się najbardziej podoba Radek VII, ale jak ma farbowac to nie kupimy teaka.
    --
  2.  permalink
    100krociu- ja kupiłam uzywane łóżeczko Klupsia w kolorze teak. Nie ma ani jednego miejsca gdzie byłaby starta lub odpryśnięta farba.

Myślę, ze to dotyczy lóżeczek firm "krzak"
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Wiem napewno, że drewex farbuje. Dzieci mają całe rączki pobrudzone :(
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ostatnio w sklepie pojeździłam sobie takim wózkiem w prześlicznym kolorze 655 ( ostatni na stronce do której na dole zamieszczę linka ), którego nie przekazuje internet. Powiem, że dość ciekawie się prezentował i prowadził i szybko się montowało czy też denomtowało poszczególne elementy ale cena niestety jest straszna :(( Pani też w sklepie udzieliła błędnej informacji co do wagi bo nie waży 11 tylko 8,6 + np 6 czyli też żadna rewelacja jak na cenę!

http://www.maredo.com.pl/-p-418.html
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady no jak dla mnie to on nie warty swojej ceny nawet wizualnie... z tymi sprzedawcami to jest juz tak ze niestety 2 razy trzeba sprawdzic to co mowia i ja np jadac ogladac jedo mialam info i od producenta i ze sklepu internetowego i od 2 sprzedawcow z allegro. ot po prostu przezorny zawsze ubezpieczony :)

a co do lozeczek to pytalam kolezanki i mowila ze drewex teak farbuje i do tego farba zlazi, potwierdzily to tez dziewczyny z innego forum na ktorym pisze wiec moze lepiej na drewexowski teak uwazac.
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    hejka dotarłam do was, AniaM niestety nie ma zdjęcia nawet na stronie firmowej mojego wózka, więc niestety nie pokaże Wam.
    Co do pościeli na allegro jest dużo ładnych i w cenach przyzwoitych, ale ja mam dwa komplety od dzieci mojej siostry no i jeden komplet który wczoraj zamówiłam i myślę że to mi wystarczy, najwyżej dokupie potem jeszcze jeden.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania ale Ja nie jechałam po wózek tylko przy okazji sobie go oglądałam bo bardzi mi się podobał! Na zywo wygląda znacznie lepiej i jest świetny! Może gdyby nie ta kasiora to skusiłabym się na niego....
    Obstaję dalej przy Implaście i x-landerze!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady a czytalas tutaj co laski pisaly o bolderze? koncowe posty w tym temacie... nikt dalej nie zna ceny a mialy byc w 2 polowie marca... no coooz poslizg tez moze byc dzwignia handlu ;)
    http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=54985476&v=2&s=0
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu wiem tylko tyle ze w kwietniu ma się pojawić BOLDER - z jego początkiem! Taką odpowiedź dostałam wysyłając maila z zapytaniem ze strony IMPLASTA odnośnie nowej kolekcji! Cena przewidywana to 1400 a jak będzie na serio to pewnie niebawem się przekonamy! Jestem ciekawa jak będzie w sklepie czy będzie on wart tej kasy tak samo jak x-lander!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ta cena 1400zl to dla mnie cos podejrzanie malo jak na nowosc. przeciez implast driver 4xl prawie tyle kosztuje wiec tutaj by wypuscili tak tanio?? no chyba ze to bedzie wersja za spacerowke a za gondole tak jak przy x-landerze trzeba bedzie dodatkowo doplacic no i plus fotelik... az jestem ciekawa jak to wyjdzie w praniu.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    eee jak to z x-landerem? sam x-lander XT kosztuje 830 do tego gondola 410 do tego adapter 30 do tego pokrowiec na spacerówkę 70 i np torba za 75 czyli łączny koszt 1435
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ja sie pytałam o boldera w hurtowni i tam mi babka powiedziała ze cos w kwietniu bedą ale ceny jeszcze nie zna dopiero sie wyliczy jak przyjda ale napewno bedzie cos drozsza od tych teraz a tam volant kosztuje prawie 1400 zł :) ja mam nadzieje ze jak sie pojawia te boldery to te starsze troszke stanieją :) bo w sumie to wydaje mi sie ze koncowym moim wozkiem bedzie volant bo jest najlzejszy z tych wszytskich z gondolka i spacerowke ma fajna i wogole ;) myslelismy z mama nad takim rozwiazaniem zeby kupic lekka gondolke jakąs z obojetnie jaka spacerowka a potem sie sprzeda ten a dokupi spacerowke jakas tylko ze gondolki wszytskie maja te wage około 12 / 14 kg :) moze ktos wie jaka jest niedroga gondolka lekka i z duzymi kołkami ??:) oj chyba mi sie marzy co ??:):tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu nowy x-lander xa w zestawie z -gondola wraz z adapterami do wpięcia w stelaż wózka, pokrowiec foliowy oraz moskitierę to koszt 1448,00 czyli wg mnie da się przeżyć :))
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    moze i koszt da sie przezyc tylko dlaczego ten wozek jest ciezki ?? choc w sumie to nadal nie wiem czy i ile wazy siedzisko spacerowki bo spacerowka wazy 14 kg i ile wazy gondola??

Hmm Iwa ty masz x-landera nie ?? jak dostarcza ci go do domu bo go chyba nie masz to zobacz tak mniejwiecej na oko ile wazy samo siedzisko spacerowki :) ja nigdzie nie moge tego znalesc :/
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady no ale fotelik trzeba tez doliczyc takze kwota z kazda chwila rosnie. Iwa pisala ze wyszlo jej ok 1800zl razem a jak dla mnie to kwota powalajaca. zreszta dla mnie suma jaka nam przyjdzie zaplacic za komplet bartatiny to jest juz bardzo duzo tyle ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Ja wiem ze na wozek bede musiala pozyczyc a pozniej oddam z kasy z pzu bo nie bedziemy w stanie nawet tysiaca zaplacic przy obecnych wydatkach na same glupie wizyty lekarskie a co mowic pozniej.

kfiatuszku - lekkie gondolki to sa uzywane z bebecar czy ped prego na allegro, na piankowych kolach bartatina z gondola wazy 11kg a kosztuje 850zl, takze trzeba szukac...a tak w ogole to IWA gdzies tu podawala dokladne wagi wozeczkowe wiec moze przeszukaj watek pod katem jej wypowiedzi to moze na cos natrafisz... wydaje mi sie ze o tych wozkowych kg cos bylo.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zobaczcie jak ta technika postepuje...

http://www.allegro.pl/item176457925_super_niania_z_kamera_hagenuk_baaardzo_tanio_.html wersja w najbardziej przyzwoitej cenie jaka widzialam za taki sprzecior :wink:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    swietne takie :) i nawet nie az tak drogie :)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Może i fajniusia spara ale dla mnie zbędny wydatek i te kasiorę z pewnością wolałabym dołożyć do wózka!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    jeśli chodzi o wózek bebecar dzisiaj zamieściłam do niego link gdzie jest podana waga - 14,5 kg to żadna dla mnie rewelacja a koszt to dopiero koszmar :((
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady a ja np elektroniczna nianie posiadam wprawdzie bez monitorowania ale i tak uwazam ze jest to rewelacyjna i bardzo dobra inwestycja bo i w domu i na wakacjach zdawala egzamin i wiem ze teraz tez bardzo sie przyda.
    co do bebecar - taki w wersji z gondola windoo (stelaz trophy albo opera juz nie pamietam) wazyl ok 10kg wiec dla mnie to juz waga ladna... ja nie mowie o kosztach takiego wozka nowego bo to grubo ponad 2tys wyjdzie tylko o uzywanym... w sumie zeby u mnie w miescie byl komis to z pewnoscia najpierw tam bym zawedrowala a pozniej po sklepach lazila...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu jeśli idzie o jedną z wersji bebecar to zobacz jak wygląda waga np VECTORA:

Waga:
    podwozie:8,70kg
    siedzisko spacerówki z budką i przykryciem na nogi: 5,85kg
    gondola z budką i przykryciem na nogi: 7kg
    sama gondola: 5,50kg
    http://www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=1_16&products_id=396

ICON
    Waga:
    podwozie: 7,5kg
    siedzisko spacerówki budką i przykryciem na nogi: 5,85kg
    gondola z budką i przykryciem na nogi: 7kg

RACER CITY ST
    Waga:
    stelaż: 8,5kg
    stelaż z kołami: 10,5kg
    wersja spacerowa: 16,5kg
    wersja z gondolą: 17,5kg

RVERSUS
    Waga:
    - podwozie: 7,7kg
    - gondola: 7kg

za te ceny żadna mi rewelacja :((

to może Ja pozostanę przy IMPLAŚCIE I X_LANDERZE
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    uuups m,oja skucha... nie bebecar a BEBECOMFORT :) tylko nie wiem czemu mi sie zakodowala waga 10-11kg jak w tych nowych modelach wychodzi spacerowka 12 a z gondola 14... no i cena... grubo ponad 2500... tylko fakt ja ogladalam starsze modele a tu same nowosci....
    http://www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=1_121&products_id=780
    http://www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=1_121&products_id=788(

ja i tak przy mojej bartatinie zostaje :) to jedyny lekki wielofukncyjny wozek z duuuza gondola na ktory nas stac :wink:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu to jest waga bartatiny ( fajna na wyposażeniu- bogatym, bo w wyposażeniu standardowym: gondola, spacerówka wraz z 5-punktowymi pasami bezpieczeństwa, uniwersalna osłonka na nóżki pasująca do gondoli i siedziska spacerowego oraz torba pielęgnacyjna)
    Waga
    - wersja głęboka: 15,5kg
    - wersja spacerowa: 14kg
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.