Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
To może się i innym przyda, choć zapewniam- i 5,5 latka umie zalać się kubusiem :P
Ale zdaję sobie sprawę, że większych zabrudzeń pewnie ten akurat proszek czy płyn nie usunie i trzeba będzie się przerzucić na coś innego.
A po wyprasowaniu z parą (do żelazka nalałam wody destylowanej) wszystko jest mięciutkie jak trzeba.
a normalnej wody nie wolno do prasowania z użyciem pary ciuszków dla noworodka ?
Dla ubranek to nie ma znaczenia, juz prędzej dla żelazka
mąż ostatnio kupił jakieś wypasione w kosmos żelazko, które [ponoć...] ma taką funkcję że sobie samo tą wodę oczyszcza ?
a to TY pisałaś , że od samego początku używałaś PERSILU SENSITIVE ?
Nie, to nie ja Tzn. teraz używam, ale na początku używałam Loveli. Co do uczulania, to podwójne płukanie załatwia moim zdaniem sprawę, za to radzę uważać na płyny do zmiękczania tkanin. Tak, wiem, wiele osób używa i jest ok, ale one z natury zawierają składniki drażniące i potencjalne alergeny. Do tego z zasady nie są wypłukiwane do końca, tylko pozostają na tkaninie i mogą podrażniać tym samym skórę.
koleżanki polecały mi takie wkładki anatomicznie wyprofilowane pod noworodka
agael77: chyba że po kąpieli będziesz to wyparzać
Ciekawe, co by z tej gąbki zostało ;)
A te wkładki to ja widziałam póki co tylko plastikowe,
bratowa miała ale jak kładła na nich Iwka to po pierwsze i tak nie mogła go umyć na pleckach za bardzo
My nie mieliśmy ani plastikowej, ani z gąbki- wygodniej i pewniej wbrew pozorom myć malucha, nie wypuszczając go z rąk. A zresztą- żeby plecki i pupę umyć i tak trzeba dziecko z podkładki podnieść, więc...
po dzieciowym nie mam też gwarancji że bejbikom będzie pasować a jakby im persil przypasił to po kłopocie :-)
ale przetestuję ten persil na naszych ubraniach i wtedy będę wiedziała jak się dopiera :-)
bo właśnie kurcze ja nie wiem, może mam jakieś schizy, ale wydawało by mi się, że ten persil naszych ubrań nie dopierze.....
a normalnej wody nie wolno do prasowania z użyciem pary ciuszków dla noworodka ?
Nasze niby ma system samoczyszczenia z kamienia, ale niestety włącza się kiedy chce (zwykle podczas prasowania jakiejś białej rzeczy, kiedy mi się spieszy) i potem na ubraniu zostają plamy, które usunąć może tylko kolejne pranie.
Spokojnie, dopierze. To już nie jest dzieciowy proszek tylko normalny mimo wszystko, w trochę łagodniejszej wersji (wielkiej różnicy nie ma).
a na której stronie prasujesz ubrania ?
bo ja zawsze na lewej i nawet jak coś się stanie to na stronie prawej nie widać
Różnie, ale to nie miało znaczenia, bo podczas samooczyszczania żelazka wylatywała żółta woda z drobinkami kamienia i jakimiś paprochami - kamień i paprochy można było strząsnąć, ale żółtej plamy już bez prania nie szło usunąć ;-(
ciężko było uzbierać całą pralkę ciuszków małej