Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 27th 2007
     permalink
    nie wiem czy o tę ci chodzi ?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 27th 2007 zmieniony
     permalink
    Lady to jest waga bartatiny z POMPOWANYMI kolkami, ja juz pisalam ze zdecydowalismy sie na wersje z piankowymi kolkami (na paskach) i jak powiedzial pan ze sklepu i potwierdzili to 2 inni sprzedawcy oraz producent stelaz wazy wtedy 7kg i dzieki temu wersja spacerowa wychodzi 11kg a gleboka 11,5 kg :) dla mnie to a w sam raz :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu jaki jest jej całkowity koszt ?? np spacerówka, gondola, osłonka na nożki, pelerynka na deszcz????
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    za 1035 zl bedzie zestaw spacerowka gondolka plus fotelik samochodowy (deltim grillo) , pan powiedzial ze jak nie klikniemy na allegro tylko od razu w sklepie to dostajemy jeszcze gratis jak to nazwalas 'pelerynke na deszcz' . spiworek mozna dokupic za 65zl. takze cena 1100zl ze wszystkim juz no i 25 kolorow do wyboru a maxymalny czas oczekiwania jesli koloru nie bedzie na sklepie to tydzien :wink:
    bez fotelika samochodowego zestaw wychodzi 825zl tyle ze sam fotelik kupowany oddzielnie kosztuje 270 wiec totalnie by sie nie poplacalo zwlaszcza ze wtedy oddzielnie trzeba by kupic adapter a tak to wszystko w 1 cenie jest jako zestaw.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Pytam gdyż oglądam ceny teraz tego wóżka i te dopłaty za foteli czy np pelerynkę czy koła pompowane!

Fotelik na necie taniej :))

zobacz sama

http://www.tanimarket.pl/go/_info/?id=3332
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a co wy na interaktywną piłkę za 119 :))

•  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a jeśli idzie bartatinę na kołach pompowanych to chyba nie wiedzą sprzedawcy do końca jaka ona jest!
    http://www.e-pasaz.pl/x_C_I__P_27517910.html
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady nie rozumiem o co idzie z tym ze sprzedawcy nie wiedza... czyzby chodzilo o wage??? wg tych info ktore mam od sprzedawcy i od producenta to i wersja gleboka i spacerowa wazy po 14kg (gleboka chyba pol kg wiecej o ile pamietam) ale w opcji kola pompowane (te sa 3kg ciezsze od piankowych)
    foteliki grillo to ja juz widzialam w cenach od 220zl do 290 wiec mnie nic nie zdziwi. na allegro w cenie 270zl przesylka gratis wiec wyjdzie na to samo... zreszta akurat w tym sklepie spiworek na nozki jest drozszy wiec suma sumarum wychodzi na to samo... mnie pan w sklepie przekonal i nawet gdybym znalazla cos gdzies o te 20-30zl taniej to kupie u niego bo po pierwsze byl bardzo kompetentny a po drugie ma niesamowity wybor kolorystyczny 'od reki'. zreszta np u nas w pipidowie w zadnym sklepie o JEDO to nawet nie slyszeli wiec zostaje mi kupowanie w warszawce... przez net niby te pare groszy taniej ale jak sobie pomyslalam jaka moze byc w razie czego (TFU TFU TFU) szopka z reklamacja to ja juz wole tradycyjny - namacalny sklep, przynajmniej sobie wszystko dokaldnie obejrze nim zaplace ;)
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Uuuuufffffffffffff ale się naczytałam :bigsmile::wink:
    Teraz na weekend jadę na Śląsk do mamy i będziemy szalały z łóżeczkami i resztą wyposażenia oraz wyprawką dla maluszków i już nie mogę się doczekać aaaaaaaaaaaaaaaa :crazy::crazy:

dziewczyny wczoraj znalazłam dwa ciucholandy gdzie obkupiłam się świetnymi body z krótkim rękawkiem rozmiar 0-3 m za 1 zł i to bawełenka superek i ciuszki z metkami [jak nowe] :swingin: przydają się bardzo tym bardziej, że u mnie dwójeczka i wsio bedzie na lato :thumbup:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia zycze udanych zakupow :)

fajnie wam z tymi ciucholandami... musze namowic kolezanke ktora potrafi szperac zebysmy sie wybraly, moze akurat dla siebie cos tez bym znalazla
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 28th 2007
     permalink
    Aniu Ja też nie potrafię szperać bo w życiu moim chyba ze dwa razy do tej pory byłam w ciucholandzie!
    Ciężko mnie tam jakoś zaciągnąć chociaż w miastach pobliskich i moim są sklepy z odzieżą używaną!
    Poza tym w moim mieście tez nie za bardzo mogę :((
  1.  permalink
    Lady - może masz złe doświadczenia z ciucholandami - ja szerokim łukiem omjam te, w których stare ubrania lezą przemieszane w korytach.
    U mnie są teraz ciucholandy o kilkusetmetrowej powierzchni, gdzie wszystko jest czyste ( duża czesc nowa z metkami), wisi na wieszakach i jest posegregowane kolorystycznie.
    Uwazam, ze można wyszukac tam naprawdę mnówsto super ubrań.
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeMar 28th 2007 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny ale powiem wam szczerze, że nie we wszystkich ciuchlandach jest tak fajnie, są i takie gdzie mają naprawdę same szmaty ... ale zauważyłam, że tam gdzie pisze "zachodnia odzież używana" to naprawdę można wyszukać coś ekstra !! Ja dla siebie kupiłam 3 cienkie tuniki ciążowe i inne dobrej jakości bawełniane bluzki - jestem bardzo zadowolona nio i groszowy koszt ... POLECAM !!

Aguś słuszne spostrzeżenie - czytasz w moich myślach :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    aga może i tak....
    nie wiem jakoś nie jestem ciągle przekonana....
    poza tym samej jakoś tak "dziwnie" a niestety moje znajome też nie wchodzą :((
    no i w moim mieście nie za bardzo bym chciała wchodzić bo jak znam tych wrednych ludzi to by ładnie gadali ... niestety to są minusy działalności gosp. :((
  2.  permalink
    Hmm... ale o czym by gadali? Kurcze........
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    aga no niestety mieliby o czym, że teście prowadzą prężnie działalność a synowa po ciucholandach chodzi!
    To jest wku............. ale tak to jest w małych miastach!
    WYstarczy, ze firanek czasami w gościnnym nie mam przez dłuższy czas a już ciocia na szpitalu o tym słyszy.
    Wystarczyło kiedyś, że kwiaty na balkonie sadziłam dość późno a już gadali tak samo o tym jak kupiłam sobie psa i na spacer w nim na osiedle wychodziłam to docierały do mnie wieści od ludzi co bym się zupełnie nie spodziewała wrrr
    Ludzie są czasami beznadziejni! Porpostu za dużo czasu mają na pierdoły i potem je pociskają co mnie wkurza!
    Ostatnio poszła już plota ze jestem w ciązy he he he ale się gapią jak widzą....... a od czasu do czasu ci co mają wiecej odwagi pytają! Moja córa mi co chwilę donosi jakieś wiadomości odnośnie gratulacji!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Mnie też o to dziś koleżanka z podstawówki pytała, wszak zawsze jestem krągła.
    --
  3.  permalink
    O matko -to ja Ci szczerze współczuję...
    No a przyrównywanie Twoich zakupów do działalności gospodarczej tesciów jest przegięciem.....
    Ja pracuję w 55tys. mieście i jestem dosyc znana, ponieważ nadzoruję pracę 22placówek oświatowych, ale w życiu bym nie przejmowała się tym, ze ktos widzi,ze wchodzę do ciucholandu!
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Dronka nie przejmuj się ludźmi tylko "wal" do ciucholandu - jak się spotkamy to zaciągnę Cię siłą hahha
    Przecież nie musisz chodzić po Świonach tylko gdzie indziej - poczekaj zapoluejmy razem :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a u nas w tych wieszakowych to jest straszliwie drogo, tak jak pisalam spioch uzywany dla malca, o niezbyt ciekawym wygladzie (ale adams) kosztuje 16zl a spodnie zwykle powyzej 50zl. Nie ma tam w sumie nic ponizej 10zl. na takim szperanym to wlasnie jest na wage i tam wychodzi tanio i maja zmiane towaru co 3 dni.

Agus ja mimo tego ze jestem belfrem no i wiadomo rodzicow cala masa sie przewinela przez te kilka lat pracy to jakos nie mam oporow jesli idzie ze mnie ktos zobaczy... jeszcze zebym tylko potrafila cos tam wyszukac... moje kolezanki jak chodza to nic nie mowia a te co chodza w tej chwili pracuja od 8 do 16 a tam o 9 jest otwarcie i najlepszy moment na poszukiwania...
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    A to wspomniane tuniczki [wybaczcie ale nie prasowałam do zdjęcia hihihi] koszt łączny średnio 7 zł sztuka jakoś tak - nie pamiętam dokładnie :bigsmile:

Jestem zadowolona :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia no nie dziwie ci sie ze jestes zadowolona. super tuniczki. pozniej spokojnie bedziesz je mogla jeszcze np na allegro odsprzedac i zarobic nawet na nich :D
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia nie szalej babooo :)) z ciuchami :))

Ja cię prędzej przegonię po dziecięcych ha ha ha Ty zbieraj lepiej adresy :)) to będziemy jeździły i szykuj kasiorę bo nie wierzę, ze się oprzesz tym maleństwom ciuszkowym :))
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ta pierwsza jest świetna - bardzo mi się jej kolorek podoba i wzór :))
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    AniuM dokładnie, tyle tylko, że pierwszeństwo ma moja siostra - szczęściara będzie miała wsio po młodszej siostrze, bo ponoć też się starają, a cio tyczy się tych bawełnianych bluzek spokojnie je wykorzystam i po ciąży :wink:

Na allegro coś i tak się upchnie :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Lady spoko jakoś damy radę hahaha

Dobra dziewczyny spadam na spacer - bo jak zwykle nie wysiedzim w domciu :bigsmile:

Do zaklikania później - może znowu coś kupię szkrabikom :wink: obym tylko się od tego nie uzależniła :shamed:

Swoją drogą dziwne, spodnie noszę ciążowe S a góra to już L :cool:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia Ja kupiłam spodnie ciążowe 40 a sa jeszcze za wielkie! Normalne takie spodnie były by w sam raz :))
    Niestety 38 miały za krótkie nogawki jak dla mnie he he he odwieczny mój problem :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia udanych zakupkow :)
    ja nie bede miala komu rzeczy ani maluszkowych ani ciazowych przekazywac bo najstarsza kuzynka majaca lat 26 jest wolnym strzelcem i najpierw kariera a dziecko to tak jak ze 33lata skonczy nie wczesniej. Kolezanki albo dzieci juz maja i wiecej nie planuja albo w ogole nie planuja w najblizszej przyszlosci takze wszytko idzie jak ja to mowie do zyda czyli na allegro.

w spodnie 40 to ja nigdy nie wlazilam :confused: normalnie 42-44 a teraz mniej wiecej rozmiarowka bez zmian. jedynie bluzki z M/L poszly na XXL i takich tez na moje cyce nie idzie kupic wrrrr

zastanawiam sie jaki zapas tych pielucho-podpasek i gaciorkow jednorazowych zrobic. w 1 ciazy poszla mi paczka podkladow bo na 3 dobe to ja juz cieniutkie alwaysy uzywalam... ile wy kupujecie???
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Ja też lecę na spcerek a tuńczkę podobną do tej białej też sobie kupiłam wczoraj w ciuchlandzie!
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    a wiecie ze tu nie ma ciucholandòw?a szkoda bo ja lubie...JA mam super ogrodniczki jeansowe i spòdnice tez ogrodniczke jeansowa,ale z takiego jeansu dla ciezarnych cieniutkiego i elastycznego i wiecej nic nie kupuje ,no bluzki oczywiscie ale to nie problem...lubie styl mlodziezowy...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja przegladam szafe pod katem ciuszkow ciazowych i o ile mam spodnie to z gora gorzej... nic bede wyciagala mierzyla i rozkladala na konkretne gromadki :)
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Cześć dziewczyny - widzę, że rozpisałyście się na temat ciuchlandów! No więc ja dzisiaj wyszłam wcześniej z pracy , bo wizytka u lekarza, ale przed pociągiem zdąrzyłam jeszcze na swieżą dostawę we wrocławskim ciuchlandzie, którego od jakiegoś czasu odwiedzam! I co się okazalo, tym razem przywieźli piękne rzeczy dla dzieci! Wydałam ponad 100 zł! Kupiłam 3 bluzeczki dla siebie z takich firm jak H&M, C&A. I prześliczne sukieneczki, spodenki, bluzeczki dla dzidzi - po prostu cudo! Może jutro zamieszczę kilka zdjęć, ale jestem strasznie zadowolona, rzeczy są jak nowe! CUDEŃKA!!! Wprawdzie nie będę już jeździć do pracy, ale co jakiś czas przejadę się do Wrocławia żeby wpaść do tego sklepiku!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeMar 29th 2007
     permalink
    A to kilka moich "zdobycznych" ciuszków z ciuchlandów!

Image Hosted by ImageShack.us
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg widze ze takie ciut wieksze wybierasz :)
    na allegro patrzylas? widzialam sliczne zestawy dla letnich niuniek takie od 0 do 3/6 miesiecy... cuuuudenka
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Wszystko jest na 3-6 miesięcy kilka na 0-3 mniejszych nie biorę bo wiesz synek mial 4300 .....:shamed:
    Na allegro patrzyłam ale....m mi nie pozwala :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    No kobiety rozszalały się pełna parą!

Ja te większe kupię jak będzie dzieciątko na świecie bo jak na razie co do płci nie jestem pewna w 100% :))
    no i kasiorka spłynie po porodzie na wózek i inne wydatki :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    A ja sie zastanawiam ciagle czy sie zmiescimy w kasie jesli idzie o zasilek. czy ktoras wie jak to sie liczy? wiadomo za PZU i z becikowego bedzie ale nie wiem czy nie wyjdzie nam pare zl wiecej niz te cholerne 504na osobe... czy myslicie ze jak dostane rozliczenie za ten rok z urzedu skarbowego (tzn kwestia zwrotu bo juz pity dawno zlozone) to jest szansa ze jak pojde to mi powiedza ile to wychodzi na osobe wg tych ich przelicznikow???
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu nie powinno być problemu chociąz nie wiem czy nie będziesz potrzebowała zaświadczenia z zakładu pracy o dochodzie np z 3 ostatnich miesięcy!!! Moge się zorientować a raczej się zorientuję u Naszej Pani Mecenas bo Ja też będę musiała przedłożyć w pismach zaśw o zarobkach!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady ale po co zaswiadczenie o zarobkach?? przeciez to sie na podstawie pit'u z US robi... hmmm przynajmniej do tej pory przy skaldaniu o rodzinny tak bylo...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu Ja dawno temu nie składałam dobrze wiesz.. na tę chwilę nie wiem jak to wygląda ale to nie problem połapać się szybciutkow temacie :))
  4.  permalink
    Aniu, jeżeli nie pobierasz zadnych swiadczen z Mopsu to weź pity i przejdź się do nich a myslę, ze powiedzą Ci jaki jest dochód na osobę.

Poniewaz zajmuje się także przydzielaniem stypendiów szkolnych, które liczy się na podobnej zasadzie co zasiłki to wiem, ze nawet jak przekroczy złotówkę to juz Ci nie przyznają :(
  5.  permalink
    Wyliczyc moga oczywiście tylko wstępnie- bo MOPS potrzebuje nie pitu z US, a zaświadczenia.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 29th 2007 zmieniony
     permalink
    Agus ja z MOPSu nigdy z niczego nie korzystalam i mowiac szczerze to nawet nie wiem gdzie u mnie w miescie jest...
    mysle ze jak juz ze skarbowki przyjdzie zwrot to poprosze kuzynki znajoma zeby nam to przeliczyli. jesli idzie o dochody to nie wiem czy moja nagroda dyrektora bedzie do nich wzieta i to o nia sie rozchodzi. jak wstepnie przeliczalam moje i meza pobory to wyszlo ze sie miescimy ale jak patrzylam z pitow to juz sama nie wiem. bo tam jest dochod i jeszcze odliczenia od dochodu a ja nie wiem co sie odlicza... coz zostanie mi poczekac na to co powiedza w skarbowce bo od tego zalezy czy dostaniemy ten zasilek jednorazowy a pozniej rodzinne
  6.  permalink
    Aniu -nagrode od dyrektora napewno się wlicza..... To tak jak 13-stka, która wlicza się do dochodów.

Liczysz oczywiscie tylko to, co masz netto - więc np kosztów uzyskania przychodu nie bierzesz pod uwagę.
  7.  permalink
    Jeżeli nie załapalibyście się na dodatkowe becikowe, to po przejsciu na wychowawczy bedzie Ci się nalezalo rodzinne- mimo,ze wg pitu przekraczacie kryterium dochodowe, to Twój dochód zeszłoroczny bedzie traktowany jako utracony.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu o becikowym i innych zamieściłam linki na CO MI W SERCU GRA! tam jest sporo info !
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agus a powiedz mi czy wychowawczy zeby byl platny to tez trzeba miec ten dochod 504 na osobe? jesli wiesz to powiedz mi gdzie ja mam tego w PIT szukac to moze cos zlicze. czy skladke na ubezpieczenie zdrowotne i spoleczne to sie wlicza? gdzies czytalam ze tylko to co na reke ale nie jestem pewna...
  8.  permalink
    tak- musi byc 504 zł na osobe ,żeby dostac 400 zł wychowawczego. Składki na ubezpieczenie na pewno się nie wlicza ( wliczasz tylko dobrowolna składkę na ubezp. grupowe)- ale z której rubryki w Picie masz spisać, to nie mam pojęcia:(
    zawsze liczyłam tylko wg zaświadczeń, które ludzie przynosili z mops lub z us
  9.  permalink
    pamiętaj tylko, że na wychgowawczym już Twój dochód jest dochodem utraconym, więc bedzie liczyła sie tylko pensja meza i ewentualne zasiłki z Mopsu.

jak to wszystko załatwisz, to zapytaj koniecznie jeszcze o dodatek mieszkaniowy( wg mnie bedzie Ci przysługiwał).
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no to zostaje mi czekanie na to co powie Urzad Skarbowy... jesli bedzie opcja wychowawczego bezplatnego to niestety nie bede sobie mogla na to pozwolic bo meza pobory nawet na rachunki nie starcza... eshhh kwestia wyborow przed nami byc moze powazniejszych niz myslimy...

dodatek mieszkaniowy u nsa w spoldzielni maja rodziny ktorych dochod to 150zl na osobe wiec nie ma co liczyc. mam nadzieje ze uda mi sie zalapac na rodzinne bo jak nie to bedzie kiepsko
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.