Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ogólnie jeśli chcesz koniecznie dzieciowy proszek/płyn, to polecam Bebi.
ale np MrHyde potrafiła zużyć 15 sztuk

hmm żeby zaoszczędzić pampersów przy noworodku wkładałam w środek tetrę i jak był kleks to tetra do wymiany - podejrzałam to u nas w szpitalu i robiłam tak przez miesiac może więcej

U 2 moich kumpel dziewczynkom zarastała pochwa (jedna musiała stosować jakąś maść z hormonami u swojej córeczkino ja nie spotkałam sie z tym że to wina chusteczek ale Sudokremu dlatego nie powinno sie go używać zapobiegawczo ale dopiero gdy coś się zacznie dziać
czyli stosowanie wody z mydłem i gazików zamiast chusteczek jest jakimś pomysłem ?oczywiście :) a jaka oszczędność

oczywiście :) a jaka oszczędność

Jak ktoś woli trzymać ciepłą wodę non stop na podorędziu, to proszę go bardzo. Ja z tych wyrodnych wygodnych byłam :P

podsumowując zatem - ja na dzień dzisiejszy jestem za wodą i gazikami a co wyjdzie w praniu to się i tak pewnie okaże
A do smarowania skóry po kąpieli pięknie sprawdza się oliwa z oliwek.
Jeśli woda i waciki się sprawdzą, to chusteczki bedą tylko na "specjalne" okazje
I nie chodzi mi nawet o finanse ale tyle tego wszystkiego produkujemy, że niedługo pod blokami trzeba będzie ustawiać po jednym wielkim śmietniku dla każdej rodziny
Ilość zużywanych pampersów też jest jak dla mnie powalająca. Może uda mi się przeskoczyć na wielorazówki, czas pokaże.
i myslę, że będziemy zadowoleni

Za to rożków mam w nadmiarze chyba, bo kupiłam dwa, a potem okazało się, że jeszcze jeden dostałam gratis, kiedy kupowałam pościel.