Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A jednak jak np. wanienkę trzeba napełnić w łazience, ale malucha kąpie się gdzie indziej (np w pokoju) to jednak z tymi 20cm mnie łatwiej manewruje się na zakrętach
to jednak z tymi 20cm mnie łatwiej manewruje się na zakrętach
ja kupiłam tą gąbkę ostatnio niby czytalam, że tam bakterie czy coś ale jak się codziennie kąpie maluszka to ja wiem, czy sie w gąbce bakterie zdążą wytworzyć ?tak szybko?a w naszych gąbkach się nie tworzą ? --
Trisha, a nam te gąbki odradzali- że ciężko je suszyć i że siedlisko bakterii. Wychodzi więc, że co mama to inna opinia
no tak właśnie mi się wydaje...bo wiadomo jak zostawi się mokrą i ociekającą wodą to tego ale jak się wysuszy to chyba się tak szybko bakterie nie mnozą
no to jest najgorsze właśnie...
a człowiek i tak COŚ musi wybrać i zawsze się znajdą negatywne opinie na temat tego co wybrał
Dlatego Teo najlepiej jak najwięcej rzeczy (które się da) kupować po porodzie. W dobie genialnie zaopatrzonych sklepów i allegro to nie jest problem. Można wysłać eMka do sklepu, albo zamówić na allegro i po 48h kurier dostarczy Ci przesyłkę pod drzw
Pewnie, że nie. Ale też nie ma co przesadzać z kupowaniem wszystkiego, co się zobaczy. Zdaje sobie sprawę z tego, że czekającym rodzicom wszystko wydaje się ABSOLUTNIE NIEZBĘDNE, ale wiem po sobie, że dużo kasy wyrzuciliśmy w błoto.
Ostatnio zrobiłam u siebie listę "niezbędnych" rzeczy, które prawie wszyscy mają... a ponieważ ja nie jestem "prawie wszyscy" to ich nie kupiłam. Dziś jestem szczęśliwa, bo mi się tu nic nie wala niepotrzebnego a i kasa nie poszła w błoto ;-)- głęboki wózek spacerowy- nosidełko / gondolka- termometr do kąpieli- leżaczek / bujaczek- mata edukacyjna- kojec- monitor oddechu / niania elektroniczna- poduszka do karmienia (dla mnie i Mateuszka)- przewijak- sterylizator do butelek i smoczków- pojemnik na zużyte pieluszki- w/w wymieniona gąbka bądź inne specjalne wynalazki do kąpieliKupiłam za to, ale się nie sprawdziło u nas:- pieluszki wielorazowe Itti Bitti SIO – Mati szybko z nich wyrósł (bardzo szybko!!)- chusta – miałam Matiego dosłownie 2 razy – jak dla mnie totalna porażka! Teraz będę ją sprzedawać albo zostawię na hamak do ogrodu ;-) - krzesełko do karmienia - stoi i się kurzy. Wolę karmić na kolanie.Nie kupiłam i nie żałuję :-D
moja znajoma [drobna babeczka 1,50 wzrostu i 45 kg wagi] z racji ,że wanienki z wodą unieść nie jest w stanie to sobie wiaderkami nosi z łazienki eheehheeh a potem czeka aż mąz z pracy wróci i wyleje wodę
Dziewczyny, nie noście wanienek z wodą pod żadnym pozorem! Szczególnie niedługo po porodzie. Można sobie niezłą krzywdę zrobić, to samo dotyczy wózków i wszelkich innych ciężarów. Położne w szpitalu mówiły, że świeżo upieczona mama nie powinna nosić niczego, co jest cięższe niż jej własne dziecko. Póki ciało nie wróci do formy, trzeba z tym bardzo uważać.
nie znam spacerowki, ktora bylaby przystosowana do kregoslupa noworodka. Jaka to spacerowka?
mnie tylko wózek dziwi
jak bez wózka głębokiego można ?
możesz podesłać jakiegoś przykładowego linka, albo nazwe wózka???
chyba nie można niemowlaka położyć w nim na brzuszku?