Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
O jakich kolwiek "życzeniach" porodowych u nas można pomarzyć chyba ze wykupujesz poród rodzinny choć też nie słyszała by kobieta mogła mieć poród aktywny średniowiecze u nas jest na oddziale i tyle niestety :(
Tak mi się przypomniało, że kiedy zwiedzałam szpital, była wolna sala z wanną i kołem porodowym, z pozostałych dwóch "zwykłych" wydobywały się krzyki i jęki. Pytaliśmy położnej, dlaczego kobiety nie korzystają z dobrodziejstw i ona stwierdziła, że na SR większość dziewczyn wyraza chęć rodzenia w wannie, a kiedy dochodzi do porodu, wybierają to, co "sprawdzone", choć wszystkie opcje są dostępne.
Hmmm a może jak już któraś z kobiet chce korzystać z dobrodziejstw to okazuje się że nikt nie potrafi tego obsługiwać?
Hmmm a może jak już któraś z kobiet chce korzystać z dobrodziejstw to okazuje się że nikt nie potrafi tego obsługiwać?
Zastanawia mnie na tej liscie"Chcialabym moc jesc i pic podczas porodu". U mnie pic mozna bylo tylko wode, bo soki sprzyjaja wymiotom a jedzenie bylo kategorycznie zabronione i fakt, gdybym miala pelny zoladek to pewnie bym zwaracala dalej niz patrzylam. Jak to jest z tym jedzeniem?--
Zastanawia mnie na tej liscie
"Chcialabym moc jesc i pic podczas porodu".
Tylko jeśli poród trwa 12 godz to ciężko wytrzymać,
Ja miałam cc robione nagle, i to 3 godziny po odejściu wód. Jakbym się najadła to z szybkiego znieczulania nici, co mogło bardzo zaszkodzić Hani (spadało jej tętno podczas skurczy).
leży to to takie bidne nieokryte i rączki całe na wierzchu i w ogóle...