Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeApr 1st 2007 zmieniony
     permalink
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeApr 2nd 2007
     permalink
    hmm z nivei to ja polecam wszytsko :) mała miała praktycznie wszytsko z nivei : krem na odparzenia krem na kazda pogode ,na slonko ,na mroz ,oliwke, husteczki takie mokre do teraz cała nasza rodzina uzywa i wogole nie pamietam co jeszcze :) ja uzywam szamponu nivea i mleczka nawilzajacego :P nie wspominając o kulce pod pache :P u nas to chyba od pokolen nivea gosciła :)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    kfiatuszku jednak co mama to inne produkty będzie chwaliła!
    Ja niestety chusteczek nawilżających dla dzieci z NIVEA nie mogłam używać ze względu na to, że po nich piekła mnie buzia! W zeszłym roku kupiliśmy do samochodu jadąc na wakacje!

Dzisiaj pozwoliłam sobie powąchać produkt z firmy Bubchen a dokładnie mleczko no i zapachowo się nie zmienili tak samo jak konsystencją! Niewątpliwie Mleczko kupię no i może mydło do kąpieli dla noworodków :)
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    kazdy bedzie uzywał to co lubi ;) kwestia przyzywczajenia :)
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    hmm znalazlam boldera na allegro

http://www.allegro.pl/item181910230_hit_nowosc_implast_bolder_3_dostepny_od_reki_.html

to jest 3:) 4 niestety nie ma jeszcze w sprzedazry :P ale tak patrze i patrze i w sumie od volanta 3 to on rozni tylko torszke krztałtem gondolki :) no i kolorami :) ten mi sie podoba ;)

czekam na boldery 4 :) trojka jakos mnie nie zachwyciła specjalnie :) to samo co Volant a Volant tanszy ;) jedynie te kolorki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    jaki milusie kolorki wow świetne są :))
    Ja też cierpliwie czekam na nowości na rynku wózeczków! Dzisiaj nic ciekawego niewypatrzyłam - szkoda ale może niebawem zaczną napływać :)) no i do lipca się wyrobią :))
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kfiatuszku po prostu bolder jest nastepca volanta i ta gondolkowa roznica to pewnie bedzie jedna z niewielu... kolorki faktycznie ladne ale akurat taki wozeczek to juz bym sie tylko i wylacznie po porodzie zdecydowala zamawiac bo wiadomo zawsze nawet najlepszy spec moze sie z usg pomylic a wtedy moze byc skucha :wink:
    a co do NIVEA - ja osobiscie uzywam akurat szamponu i pomadki ochronnej ale np na krem do twarzy ten w bialym pudelku mam mega uczulenie... z oliwki nie bylam zadowolona ani dla malej ani dla siebie pozniej bo moim zdaniem jedynie natluszczala i to tez w marnym stopniu i nie lubilam skory po niej... w sumie gdybym porposila kuzynke to by mi ze stanow johnsona przyslala, ciekawe na czym roznica polega ale na tego oryginalnego mala nie miala uczulenia... byc moze tez tak jest (bylo) z bubchen, niestety wiele komsetykow u nas produkowanych kolo tych oryginalnych to nawet nie lezalo :(
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu dzisiaj jak oglądałam bubchena to może nie zerknęłam gdzie rozlewany ale naklejona była polska etykieta na niemieckiej!!! Zapachowo bardzo mi się podobał! Przy wąchaniu nawet jak nacisnęłam na butelkę to wleciało mi do nosa wrrr ale się uśmiałam :) a konsystencja naprawdę świetna jak dla dzieciątka! Oliwki zbyt mocno natłuszczają!

NIVEA jest OK ale nie każdy produkt! Krem w białej tubie też mi i mojemu M nie służy - buzia piecze. Używam lakieru do kręconych i piankę, mleczko do ciała - te w niebieskim opakowaniu o w tym ciemnym juz raczej niepodchodzi mi , szampon do włosów - chociaz ostatnio DOVE lepiej się sprawdza!

Każda z Nas ma inną skórę, inne PH i inaczej przyjmuje kosmetyki - to co jednej służy to innej niestety nie. Wszystko metoda prób i błędów!

Do pupy jednak najlepiej sprawdził się przy dziecku linomag :) a teraz widzę dużo mam stosuje sudocrem! Kupię i to i to :)) na wszelki wypadek

Co do wózków to śmieszy mnie fakt, że np a allegro można już nabyć te nowe modele tak samo jak innych stronach a na firmowych nawet nie mają do końca zaprezentowanych!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    dzisiaj spodobało mi się takie zwykłe proste łóżeczko z Klupsia ale w kolorze hmmm - nawet nie wiem bo nie zapytałam - jednak chciałabym coś ciemniejszego od sosenki :))

•  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    no w sumie tak ale ten niebieski to moze i pasowac do dziewczynki i dla chlopca :d nie wiem jak z kwiatkami ale coz ;) ja i tak wozek dopiero po porodzie bede kupowac :P tzn nie ja ja tylko powiem kotry i jaki kolor a mezus z mama kupia ;) chociaz chcialabym miec wozeczek juz wczesniej w domku :) fana frajda ;)

lady łozeczko jest fajne :) tez mam w takim kolorze :) i te serduszko sliczne :)mmm :)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    kfiatuszku czy to jest sosna? qrde nie mogę skojarzyć jak wygląda buk i teek które jest ciemniejsze?
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeApr 2nd 2007 zmieniony
     permalink
    jezeli to jest takiego koloru jak to lozeczko to to jest sosna :) juz sie nie moge doczekac az poskładam moje łozeczko ;)

--
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    no to wychodzi na sosnę te jasne co jest wiadome ale ten teek i buk hmmm muszę w kolorkach poszukać :))
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    zerknij na allegro :) tam znalazlam ze ten to jest sosna:) teak to jest duzo ciemniejszy :P
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady mam wlasnie takie proste lozeczko tyle ze bez tego serduszka. kolor to sosna.
    co do wozeczka - u nas kupimy po porodzie a przed wyjsciem ze szpitala, maz podjedzie kiedys z ktoras z psiapsiolek moich zeby z malcem zostala a my mykniemy na zakupki, chce sama jednak zdecydowac ktory kolor bo bede pod maluszka dobierala co w ostatecznosci mi ise zamani :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    no to Ja chcę w kolorze buk :)) teek za ciemny chociaz pod zabudowe by pasowało ale nie - buk mi się podoba a sosenka jest świetna z tą różnicą, że do niczeo by nie pasowała :(( szkoda
    W praktyce jednak co wyjdzie to nie mam pojecia :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady my w starym mieszkanku mielismy mebelki siostry sosnowe wiec takie najbardziej pasowalo, zreszta wtedy w przyzwoitych cenach to tylko sosonowe i biale byly... teraz pokoik umeblowany 'olcha miodowa' ale lozeczko bedzie jakie jest... az takiej wagi do drobiazgow nie przykladam :D
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ja też może do końca aż sie tak nie przejmuję ale jesli mam kupowac nowe to mogę sobie przecież wybrać :))
    Niestety u mnie wsio nowe więc i mam możliwość wyboru i doboru!
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    no w sumie to Lady mozesz sobie powybierac :) a mnie sie w sumie udało :) bo łozeczko było kupowane daaaawno temu a meble do pokoju sa ze starego pokoju mojego M :) z BRW nie wiem jaka kolekcja chyba tip top to jest olcha miodowa czy cos takiego to jest z tych strasznie jasnych :) a lozeczko w sumie sie w komponowało :) jest tylko zdziebko ciemniejsze :)
    --
  1.  permalink
    dziewczynki - to link dla tych, które lubią kupowac na Allegro... Moze to nie wyprawka, ale zawsze warto zerknąc :)

http://aaaby-sprzedac.blogspot.com/2007_03_01_archive.html
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeApr 3rd 2007 zmieniony
     permalink
    Witanko i tutaj :wink:
    My będziemy mieć prościutkie łóżeczka z DREWEX'u, 3-stopniowa regulacja + wyciągane szczebelki - kolorek sosna.
    Do tego gratisowa była pościel - wybrałam zieloniutką w białe myszyki i niebieską w misiunie - hmm takie sweet :bigsmile:
    Nio i ciuszków troszkę kupiłam, czapusie i pieluszki flanelowe i kolorowe tetrowe ... i to napewno nie będzie koniec hahaha
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeApr 3rd 2007
     permalink
    Izunia nie będzie hahaha gorzej z kasą będzie bo ona szybko się kończy hi hi hi
  2.  permalink
    Iza- bedziecie wieźli te łóżeczka i pościele ze Śląska do Łodzi?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia Ty się przeprowadz na śląsk
    :))
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Nio dokładnie DRONKA - tatuś zapierdziela a mamusia wydaje hihihihi - on tylko patrzy na mnie tymi swoimi ślepkami i mówi "Izunia błagam tylko nie szalej!!!" Jak mam nie szaleć - nio jak!!!

Mama moja kupiła jesio dzidziolkom rożki - hmmmmmmmmmm dobdzie być u mamy !!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia to nic tylko pozazdrościć! U mnie jestem skazana sama na siebie a na mamuśki mogę finansowo liczyć na chrzcinach! ale kiedy to będzie buuuu do tego czasu na pożyczkach a potem z tego co podostaję będę oddawała :((

Ja nie mam rożka jeszcze i też już ceeeem
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Dronka moja mama szaleje bo pierwszy raz zostaje babcią - a raczej żoną dziadka hahaha
    Mój tato jak zobaczył cio wczoraj kupiłyśmy to powiedział, że dawno małej dzidzi nie było w domku - a teraz będą dwie hahaha

Dasz sobie radę Kochanie, wychowałaś już córcię i same stwierdziłyśmy, że nie było łatwo... a dziś tego wsiego jest pod dostatkiem byle tylko kasiorka płynęła i płynęła ...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    widziałam dzisiaj x-landera a pomarańczowej budce i czterokołowca! świetny jest ale gdybym miała go kupować to nie ukrywam, ze budka by była innego koloru, fotelik innego a spacerówka w brązie bo najbardziej mi się podoba - jest świetna w tym odcieniu! Bardzo miękki i lekki wózek!

Czekam jeszcze na implasta do porównania!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia to mama pewnie dzisiaj jak Twoje zakupy zobaczy to oszaleje he he he :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    No widze ze Izunia szaleje zakupowo, ale wiadomo u niej wszystko razy 2 wiec nie dosc ze sporo tego musi kupic to jeszcze i kase na zakupy trzeba rozlozyc... ja dzisiaj nabylam sobie podklady poporodowe (biore tylko 1 paczke tych gigantow a druga kupie takie normalne grubsze podpaski typu maxi night czy jakos tak bo z Gabrycha mi niecala paczka poszla) no i gaciorki te jednorazowe. mysle zeby dokupic jeszcze te wielokrotne takie wyzsze bo nie wiadomo czy nie bedzie mnie szef np uwieral...

jutro lece rano na podboj ciucholandu ktory odkryla kolezanka - ceny od 2 do 15zl, rzeczy na wieszakach a dostawy w srody. moze cos w koncu dla siebie wynajde!!!
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    a co sadzicie kobitki o tym wozku ??

http://www.allegro.pl/item178712742_implast_s3d_nowosc_10cio_el_zestaw_wys_0z.html

tak sobie ogladam i nawet mi sie podoba ale nie wiem ma kołka srednica 20 cm ale piankowe... i ta raczka a raczej dwie raczki... nie wiem :P czekam na wasze opinie :)
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ooo implast odswierzyl swoja stronke :) co prawda duzo wiecej nie ma na temat nowych wozkow ale zawsze cos ;)
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    kfiatuszku - ten wózek jest dosyć lekki, ale ma małe kółeczka i podwójne, w zimie będzie się tam dostawać śnieg i ciężko będzie jeździć, oglądałam go w sklepie - dla mnie i dla męża niebardzo - te dwie rączki też nam nie odpowiadają! koleżanka teraz go kupiła, ale ona właściwie tylko od czasu do czasu na spacerek po chodniku na mieście - to moe być! Ja potzrebuję lepszego wózka!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    dosyc lekki to chyba jedyny jego plus :P chociaz te dwie raczki to najczesciej sa w spacerowkach typu parasolki a to ostatni wozek jaki pchałam :)wiec niby w sumie nie było by takiego problemu :D tylko własnie te kołka :P moe nie sa az takie małe ale duze to one tez nie są :P ehh Iwa a kto nie potrzebuje lepszego wozka ??:) a ty juz masz tego swojego x-landera?? :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kfiatuszku ja spacerowke parasolke mam wlasnie z takimi raczkami i w sumie jak sie mniej lazi to jest ok ale dla mnie podstawa w poszukiwaniu wozka teraz byla raczka calowita - wtedy to i brzuchem mozesz pchac :) takie kolka niestety faktycznie kiepawe sa zima (mowie na podstawie spacerowki) wiec min dlatego bierzemy ciezszy wozek a z kolkami wiekszymi... no i cena... jak dla mnie strasznie drogo za to co oferuja
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    w sumie to cena nie az taka duza tak kazdy wozek z implasta mniej wiecej kosztuje :P a ten ma jeszcze torbe z przwijakiem czego zaden nie ma :P no ale odpada :P trudno najwyzej bede latac dwa razy po schodach :) najpierw dzidzi a potem po stelaz :) narazie moj ranking wygrywa x-lander :) zobaczymy co bedzie dalej ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a Ja dzisiaj widziałam znowu x-landera! świetnie się prowadzi i ogólnie na pierwszy rzut oka jest OK :))
    Gdybym jednak wybrała tę firmę to w kolorystyce: spacerówka w brązie - bo jest śliczny, gondolka w pomarańczu albo w zieleni i tak samo w innym nosidełko!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    no Ja czekam na porównania x-landera z implastem hmm jestem ciekawa co z tego w walce ostatecznej wyniknie i kto wygra!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    kfiatuszku Ja tam ślepa jestem co do odświeżenia stronki implastowskiej! Nic nie widzę nowego wrrr
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    bo ona ma troszke inna nazwe :d
    jak sie wchodzi na stronke implasta czyli tą www.implast.com.pl to u gory jest wzmianka o nowej stronce i sie naciska na strzałke i sie wchodzi koncowka jest chyba /new :) niektore elementy czy opisy sie dluzej ładuja a niekotr jeszcze nie działają :) zwroc uwage na psiaka na gorze tam widac czy sie laduje cos czy nie :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeApr 4th 2007
     permalink
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ciuszki prześliczne nie powiem :))
    Gdybym była pewna co do płci chętnie bym policytowała a tu niestety ciągle wielka niewiadoma :((
    Lekarz powiedział córa ale czekam na potwierdzenie ze strony drugiego lekarza ....

a tu strona nowa IMPLASTA
    http://www.implast.com.pl/new/

Mój M jak mówi do mojego brzusia to zwaraca się do maleństwa LULKA :)) maleństwo bardzo dobrze reaguje na jego głos bo zaczyna kopać :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady u mnie maluszek tez reaguje na Zuzanke za to na Krzysia nic a nic :)
    wyruszam na szaberek, ciekawe czy upoluje cos dla siebie a moze cos dzieckowego tez sie uda??? zobacyzmy odezwe sie po pworocie :)
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    ciuszki piękne ale cena o choroba...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeApr 4th 2007 zmieniony
     permalink
    Magg jednorazowo faktycznie cena duza ale przeliczyc ze za 250zl ma sie tyle sztuk to wychodzi niecale 6zl za rzecz... ja po doswiadczeniach z polskimi firmami (poza wojcikiem ktory jest ok) to wychodze z zalozenia ze lepiej kupic uzywany ale markowy bo dluzej posluzy. Mamy to szczescie ze wiekszosc ubran dostajemy ze stanow od kuzynki (tam na wyprzedazach GAP czy OLD NAVY sa po 2 dolary) ale czasami zdarza mi sie kupowac jakis taki duzy zestaw dla Gabrychy, zwlaszcza przedszkolny bo niektore rzeczy najzwyczajniej na codzien sie nie nadaja bo sa za odlotowe ;)
    planuje ze jak maluszek mi wyrosnie z ciuszkow to wszystko tez poszykuje w zestawy i sprzedam na allegro. bedzie na kupno rzeczy wiekszych a patrzac na ceny za jakie chodza firmowki jest szansa ze bedzie konkretna kasa...
    teraz licze ze spodnie ciazowki mi sie sprzedadza bo nowki z metkami od sis mam i szkoda by bylo zeby lezaly tak sobie bezproduktywnie jak na mnie sie nie nadaja :)

ziiiiimno jest, nie chce mi sie nosa z domu wysadzic, moze znajoma nie dotrze??? eshhh trzeba by sie w koncu zebrac a ja mam lenia :)
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    no napewno ja też wolę kupić używane markowe ale trzeba brać pod uwagę że to nie jest cena końcowa - niestety :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ja na zakup ciuszków na razie nie mgę sobie pozwolić ze względu na święta które są tuż tuż no i remoncik jaki chcemy przeprowadzić po świętach! Muszę jeszcze obnosić to co mam :(
    Kasiorka jaką miałam na cele dla dzieciątka też się zacieśnia chociaż ostatnio nic a nic nie kupuję gdyż czekam na potwierdzenie co do płci! Więc sobie oglądam jak na razie....
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeApr 4th 2007 zmieniony
     permalink
    a my na swieta totalnie nic nie robimy poza swieconka, wszystko u moich rodzicow. jedyne szykowanie jedzeniowe czeka nas na przyszly weekend bo bedziemy mieli gosci bo Gabrysia ma urodzinki... chcoaiz mowiac szczerze to jak sie bede tak czula jak teraz to po prostu zamowie ciasta i tyle...

jesli idzie o zakupy to sobie nic nie znalazlam ale jutro ponoc znowu maja byc nowe rzeczy to moze sie wybiore jeszcze raz. dla Gabrychy kupilam spodnie i spodnice jeasnowe za zawrotna sume 15zl nie moglam sie oprzec pokusie i dla malca czerwona bluzeczke z bialymi rekawami z napisem:
    Yes.Im cute
    Please don't stare
    coooz zboczenie zawodowe co do fajnych textow po angielsku :wink:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ja każde świeta spędzam w domu z mężem, córą i moją mamą! Wszystko muszę finansować z własnej kieszeni :(
    Może w maju po urodzinkach na jakieś zakupy wyskoczę... bo jak na razie zastój w zakupach będzie
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.