Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
cerisecerise: My mamy najzwyklejszą zieloną wanienkę
mamy dokładnie taką samą, a za stelaż służy nam kołyska
oki a jeszcze mi podpowiedzcie materac do lozeczka?? gryczano-kokosowy??
ale przy pewnych lekarstwach niestety siłą rzeczy dziecko musi się naucyzć butli lub smoka, bo źle się podaje strzykawką, więc nie ma wyjścia.
no niestety moja Mała próbuje strzykawke i łyzeczkę ssać/gryźć, więc smoczkiem jest zdecydowanie efektywniej.
Dziewczyny, podajecie maluszkom witaminę K? Czytałam, że przez pierwsze trzy miesiące należy ją podawać. Pierwsza dawka, którą dziecko dostaje zaraz po przyjściu na świat jeszcze w szpitalu jest nie wystarczająca i stąd potrzeba jej podawania przez kolejne 3 miesiące życia bobasa. Jakiego producenta witaminę K podajecie? Producent ma znaczenie?--
no fakt. ale przy pewnych lekarstwach niestety siłą rzeczy dziecko musi się naucyzć butli lub smoka, bo źle się podaje strzykawką, więc nie ma wyjścia.
zgadzam sie Tyle że nam udawało się podawać leki strzykawką i nadal tak dajemy Bo wszystko co wy proponujecie raczejnnie jest dla 2kilowego dzióbka :/ przynajmniej nie dla mojego.
--
nam udawało się podawać leki strzykawką i nadal tak dajemy
Mgdalena a ile obecnie waży Twoje cudo?
Nasza też była wcześniakiem 2.33kg.
ile potrzebowałyście bielizny na 56 i 62 mam na mysli ile body dlugi i krotki rekaw kaftaniki, spiochy i pajace??
na moim przykładzie: zupełnie nie sprawdziły sie u mnie body z długim rekawem, bo ubieram córeczkę w dwie warstwu: krótki i na to długi rękaw. A Pod body z długim rekawem nie włożę przecież body z krótkim - musiałam więc obciąć część body krótkich i zrobić z nich podkoszulki. Jakbym dziś kompletowała wyprawkę, zamiast body z dlugim rękawkiem, kupowałabym bluzki i kaftaniki.
A u mnie odwrotnie niż u Madzi - body z dł. rękawem są super, bo ubieram Janka tylko w jedną warstwę. Wielu koszulek i kaftaników nie ubrałam ani razu, bo Janek miałby zaraz gołe plecy. Na noc z kolei sam pajacyk - jak dla mnie pajacyki są rewelacyjne.